Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ποίων οι λογαριασμοί ζητά να ανοίξουν η Εξεταστική για την Ζήμενς

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Όπως γράψαμε προηγουμένως (Έλεγχος υπουργών εμπλεκομένων με συμβάσεις της Siemens) με έγγραφο της η Εξεταστική Επιτροπή που απευθύνεται προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα Ελλάδος ζητά να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς και τις κινήσεις χρήματος περίπου 25 επιχειρηματιών και χρηματιστών, που φέρεται να εμπλέκονται στη διακίνηση χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.










Από.....antinews.gr

Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπουν" αναλυτές και επενδυτές

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Αποτυχία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης και πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης «βλέπουν» αναλυτές και επενδυτές που συμμετείχαν σε τριμηνιαία δημοσκόπηση του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, η οποία διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου 2010.

Από τους 1.001 ερωτηθέντες, που επελέγησαν τυχαία μεταξύ των 300.000 συνδρομητών του Bloomberg παγκοσμίως, ποσοστό 73% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ σε ποσοστό 41% εκτιμούν ότι η χώρα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. «Υπάρχει ξεκάθαρα ένας κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης» δηλώνει στο πρακτορείο ο Geoff Marson, γενικός διευθυντής σε θυγατρική της Odey Asset Management του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση αποτυπώνει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-ClaudeTrichet, σε ποσοστό 48%, έναντι της.... θετικής εικόνας που είχε καταγραφεί (σε ποσοστό 60%) στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο.

«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

Επίσης, σε ποσοστό άνω του 60% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του δολαρίου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Σημειώνεται ότι μεταξύ των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα, το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης θα επιτύχει είναι υψηλότερο, φθάνοντας το 30% (έναντι 23% στο σύνολο των ερωτηθέντων).

Ωστόσο, μεταξύ των συμμετεχόντων τόσο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όσο και στην Ασία, η χώρα που εμφανίζει τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης είναι η Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει το σθένος να ελέγξει μακροπρόθεσμα τις δαπάνες», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της RG Knox Co., Robert Knox.

Πιο αναλυτικά, και με εναλλασσόμενη σειρά στην λίστα των χωρών, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Από τις ακόλουθες χώρες, παρακαλώ καταδείξτε αν θεωρείτε ότι είναι πιθανό ή ότι δεν είναι πιθανό να χρεοκοπήσουν λόγω του κρατικού χρέους».



Κατάταξη βάσει πιθανότητας     Πιθανό   Μη Πιθανό    Δεν Ξέρω


Ελλάδα                                          73              23                  4


Πορτογαλία                                   35              60                  5


Αργεντινή                                      31              53                16


Ισπανία                                          26              70                 4


Ιρλανδία                                        17              78                 5
  
Ιταλία                                            15               81                4


Ιαπωνία                                           8               88                4    


Μ. Βρετανία                                    8               90                2
 
Ρωσία                                              8               83                9


Μεξικό                                            8               78              14


ΗΠΑ                                                5               93                2


Βραζιλία                                          4               89               7


Γαλλία                                             3               94               3


Νότια Κορέα                                   3               87              10


Γερμανία                                         1               98               1






Σε ό,τι αφορά την έξοδο από το ευρώ, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Πόσο πιθανό θεωρείται ότι κάθε μία από τις παρακάτω χώρες θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα;»


          Πολύ Πιθανό    Αρκετά Πιθανό   Πιθανό   Μη Πιθανό   


Ελλάδα      24                         17                23              34                


Πορτογ-      6                         14                 21             57                 
αλία
Ισπανία       5                        10                 18              65                  


Ιρλανδία     3                          8                 19              68                  

 
Ιταλία         3                          7                  13             75                  


Από το Capital.gr






Ν' ανοίξουν οι λογαριασμοί της CIVITAS για την Siemens...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Toυ Κώστα Ζωγράφου

Μετά και τις νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις στο PRESS-GR για τον ρόλο της CIVITAS στην υπόθεση της SIEMENS, σε συνδυασμό με τις προ έτους για τη Μονή Βατοπεδίου και την ΚΕΔ, όταν όλοι οι άλλοι σιωπούσαν (διαβάστε εδώ) , δεν θα ήταν ωφέλιμο και άκρως διαφωτιστικό, για να μην πούμε απαραίτητο, για την διοχέτευση φωτός στο ταξίδι των χρημάτων προς δημοσιογραφικές πένες, όχι μόνο να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή το αφεντικό της εταιρείας (και παλαιότερα στέλεχος της Ρηγίλλης) κ. Φλέσσας αλλά και να...


ζητηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρίας; Για να δούμε σε ποιους πήγαινε ο πακτωλός των εκατομμυρίων από τις δημόσιες σχέσεις της Siemens;

Από.....press-gr

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ και ΟΜΕΡΤΑ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Όσο κι αν προσπαθείς να δρας παρελκυστικά, όσο κι αν αρέσκεσαι -όπως στο ποδόσφαιρο στις αλάνες - να πετάς την μπάλα στα μνήματα, όσο κι αν είσαι καλός στην επικοινωνία - τουτέστιν παρλαπίπας- φτάνει κάποτε η ώρα του δια ταύτα. Φτάνει η ώρα των αποφάσεων, του καταλογισμού ευθυνών τότε είναι που θα πρέπει να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑ διάολε!!!


Δεν μπορείς να καμώνεσαι ότι στρογγυλεύεις το τετράγωνο. Δεν γίνεται!!!

Έλα όμως που για τα πολιτικά κοπρόσκυλα όλα είναι κατορθωτά:

•Πέντε πορίσματα βγάλανε για το Βατοπαίδι. Όσα και τα κόμματα. Το ένα δείχνει το άλλο και όλα μαζί δείχνουν εμάς και γελάνε με μας τους μαλάκες που ανεχόμαστε ακόμα τους κλεφταράδες. Λήξη των εργασιών της επιτροπής (να κάνουν και διακοπές οι άνθρωποι) και όπως το ήξεραν όλοι οι Έλληνες από την αρχή "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ. Χωρίς να ανοιχτούν λογαριασμοί των offshore, χωρίς να επιχειρηθεί να βρεθεί ο δρόμος του χρήματος, χωρίς να ερευνηθεί το πόσο κόστισε το σκάνδαλο (ούτε καν εκτίμηση των 300 ακινήτων που αντηλλάγησαν με την Βιστωνίδα), χωρίς να ανοίξει μύτη. Μας έπρηξαν τα @@ και στο τέλος συμφώνησαν να το παίξουν Κινέζοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!!

•Πήγε επιτέλους ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και κατέθεσε στην άλλη εξεταστική επιτροπή της Ζήμενς. Περιμέναμε να δοθούν (όχι εμείς, γιατί από την αρχή διαβεβαιώναμε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα) οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών με τα ποσά που λάβανε ως μίζες ή ως δωράκια. Άνθρακες ο θησαυρός. Οι λίστες δόθηκαν με σβησμένα τα ονόματα με μπλάνκο. Για να κοιμούνται ήσυχοι όλοι οι συνένοχοι στο έγκλημα της αρπαχής. ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ και ΟΜΕΡΤΑ.

Κι όλα αυτά χωρίς να γίνει κλήση των δύο πρώην πρωθυπουργών να καταθέσουν. Τον Καραμανλή τον έδειξε ο Δούκας, αφού κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Αγγέλου. Αλλά και ο Σημίτης πρέπει να καταθέσει για την αποδοχή της παραίτησης Καστανίδη και την εσπευσμένη τοποθέτηση Μαντέλη και την υπογραφή με ανάθεση συμφωνιών με Ζήμενς, ύψους πάνω από 1,3 δις.

Τα χρήματα της μίζας παντελονιάστηκαν ή κομματικοφαγώθηκαν. Και από τα δύο κόμματα και ίσως και από τα πουλέν (υποψίες(;) Κοροβέση για συνενοχή) της αριστεράς(από 1992 έως και 2007). Και τώρα φτάσανε ο ένας να κρατάει τον άλλον.

Αυτό πολύ πολιτισμένα ονομάζεται από τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού(ΜΜΕ) ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ.

Στις συμμορίες της Μαφίας όμως αποκαλείται ΟΜΕΡΤΑ.

Από....activistis

Δ.Ν.Τ πάρτε και άλλα μέτρα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Οι δημοσιονομικές περικοπές που γίνονται με μισή καρδιά ή έρχονται καθυστερημένα από ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω απώλειες στην εμπιστοσύνη των αγορών και νέα διολίσθηση του ευρώ, προειδοποίησε το ΔΝΤ.


Σε έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ κάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη που βαρύνονται με υψηλά κόστη δανεισμού (βλ Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) να επισπεύσουν την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας που θα μειώσουν το κλιμακούμενο χρέος.

Οι χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές "δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούν δυναμικά και να προετοιμασθούν για συμπληρωματικά προγράμματα" σε...

περίπτωση που οι τρέχουσες περικοπές δεν μειώσουν το έλλειμμα, επισήμανε.

Η αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας που θα επέτρεπε τη μείωση στα κόστη αποτελούν κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις για τη μακροχρόνια μείωση των δαπανών τους.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει επίσης πως χρειάζονται αυστηρότερες κυρώσεις για να υποχρεωθούν οι χώρες-μέλη να προσαρμοσθούν στους κανόνες κατά το πρότυπο της Γερμανίας που βάζει φρένο στο δανεισμό και το χρέος.

Τέλος, κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες που βασίζονται ιδιαίτερα στη κρατική ενίσχυση να αναζητήσουν πρόσθετα ίδια κεφάλαια και να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους μέσω αναδιάρθρωσης.
 
Από......citypress-gr

Η σαπίλα έφτασε στο κόκκαλο (βίντεο)

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

«Αυτοδιοικητικά πρόσωπα» οι επιλογές της «Επιτροπής» Σαμαρά, Μιχαλολιάκου, Ζώη

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΝΔ: ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Κριτήρια: «γκάλοπ» στα μέλη, δημοσκοπήσεις, διαβούλευση-Αρχές Ιουλίου οι πρώτοι υποψήφιοι

Στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ, οι οποίο, σύμφωνα με την Ρηγίλλης, «θα είναι, κυρίως, πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση».

Επιστολή Σαμαρά

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ που, βεβαίως, θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους 800.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζητά να εκφράσουν την άποψή για το αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και για το ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους ( για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6857).

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου οι υποψηφιότητες

Επιπλέον, η Ρηγίλλης έχει ήδη ξεκινήσει δημοσκοπήσεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μετά το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου, η ΝΔ να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων.

Για να διαβάσετε ρεπορτάζ σχετικά με την στήριξη της ΝΔ μόνο σε υποψήφιους για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6029

Από.....aftodioikisi.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή Φθιώτιδα "

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com