Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σόκ και δέος...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Ακόμα και οι Παπανδρεϊκοί βουλευτές έχουν επαναστατήσει

Μόνο με την απειλή εκλογών θα περάσει το Ασφαλιστικό, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις...
Μετά το Ηρώδειο, την Τρίπολη, τον Βόλο, αποδοκιμασίες και στην «πράσινη» Πάτρα.
Η Βάσω αρνείται να βάλει στην Επιτροπή για ψήφιση το παράρτημα για τις δανειακές συμβάσεις.

«Χάος», «ένταση ανεξέλεγκτη», ακόμα και «σοκ και δέος» είναι οι εκφράσεις που κυριαρχούν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λόγω των επαχθών για τους εργαζόμενους αλλαγών σε εργασιακά και Ασφαλιστικό, που κατεδαφίζουν κατακτήσεις δεκαετιών και συνιστούν πολιτικές σκληρά φιλελεύθερων κυβερνήσεων κι όχι μιας -υποτίθεται- σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι εκτιμούν ότι ειδικά το Ασφαλιστικό, που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση (σε αντίθεση με τα εργασιακά, που περνούν με τη μορφή ΠΔ...) δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Κι αυτό επειδή θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιώργος θα θέσει το εκβιαστικό δίλημμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ή ψηφίζετε το Ασφαλιστικό ή πάω σε εκλογές», με όλα πλέον τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Βέβαια, όπως επεσήμανε...

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, μόνο ως εκβιασμό ο πρωθυπουργός μπορεί να θέσει το προαναφερθέν δίλημμα. Ωστόσο σε τέτοιες περιόδους, με κοινωνική αναστάτωση κι έναν λαό οργισμένο κι απογοητευμένο, με το πολιτικό σύστημα το μεταπολιτευτικό σε αμφισβήτηση, μάλλον σε αποσύνθεση, όπως δείχνουν και όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Καθότι δεν μιλάμε για «ευθύγραμμες» πολιτικές εξελίξεις, οπότε υπάρχει πάντα, καραδοκεί το απρόοπτο...

Επιπλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέτουν το εξής ερώτημα:

- Τι θα πει πάμε σε εκλογές αν δεν ψηφίσουμε το Ασφαλιστικό; Και σε τι διαφέρει τότε μια σοσιαλιστική από μια «θατσερική» κυβέρνηση, αν πάμε σε ένα τέτοιο Ασφαλιστικό, σαν αυτό που φαίνεται να προτείνει ο Λοβέρδος;

Ωστόσο είναι δεδομένη η θέση του Γιώργου Παπανδρέου να περάσουν οι αλλαγές τόσο στα εργασιακά, όσο και στο Ασφαλιστικό. Και το γεγονός ότι τηλεφώνησε προσωπικά στον Ανδρέα Λοβέρδο για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του, λέει πολλά. Και κυρίως ότι είναι αποφασισμένος να τελειώνει με τα ζητήματα αυτά τώρα, ποντάροντας στο ότι το φθινόπωρο μπορεί να έχουν ξεχαστεί και να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, που πάντως θεωρείται αναπόφευκτη...

Ίσως πιστεύει ότι έτσι θα αποτρέψει τις εσωκομματικές αντιδράσεις κι ότι θα φιμώσει ολοκληρωτικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Άλλωστε με τον εκβιασμό για πρόωρες εκλογές στέλνει το μήνυμα της λίστας σε αντιδρώντες βουλευτές, αφού σε περίπτωση εκλογών με λίστα μπορεί άνετα να αποκλείσει κάθε ανεπιθύμητο, κάτι που με σταυρό δεν θα μπορούσε να κάνει αν δεν τον διέγραφε προηγουμένως. Στήνει λοιπόν το σκηνικό του εκβιασμού, αλλά τα πράγματα πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν από οχτώ μήνες. Τώρα έχει κι ο ίδιος αρχίσει να υφίσταται τη φθορά της κυβέρνησης, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Έχει μπει στο κάδρο της κρίσης, είναι μέρος της.

Οπότε αυτή η επιχείρηση έχει τα μεγάλα ρίσκα της...

Αντιδράσεις ακόμα και

από δικούς του βουλευτές!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις αντιδράσεις για τις ακραία φιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης πρωταγωνιστούν βουλευτές οι οποίοι είχαν σκληρά στηρίξει τον Γιώργο στην εσωκομματική αναμέτρηση του Νοέμβρη του 2007 και συνέχιζαν να είναι φανατικοί υποστηρικτές του.

«Πλέον πολλοί από εκείνους οι οποίοι τον στήριξαν, σήμερα είναι απέναντί του», υπογράμμιζε στο «ΠΑΡΟΝ» βουλευτής ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στη στήριξη του Γιώργου.

Και αν θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές επειδή δεν ψήφισαν το μνημόνιο με την «τρόικα» θα καταψηφίσουν το Ασφαλιστικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις στην ψηφοφορία για το μείζον αυτό θέμα.

Υπάρχει έτσι κι αλλιώς κι ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, που καθοδηγεί πολλές φορές τις κινήσεις των βουλευτών.

Για παράδειγμα, άλλος βουλευτής, επίσης πρώην φανατικός υποστηρικτής του Γιώργου, μας τόνιζε ότι έτσι που το πάει ο πρωθυπουργός, «θα μας στείλει... χωρίς επιστροφή όλους μας». Και το εξέφρασε αυτό και στα αγγλικά, με τον όρο «one way ticket»!

Άλλος βουλευτής τονίζει ότι ειδικά η μείωση του κατώτατου ορίου μισθού θα κριθεί στα σίγουρα αντισυνταγματική.

Μπλόκο της Βάσως

Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, δεν έχει βάλει για συζήτηση στην Επιτροπή νομοσχέδιο με τα παραρτήματα για τις δανειακές συμβάσεις, αν και αυτό το έχει στείλει ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή απ' τις 3 Ιούνη... Η άρνηση της Βάσως είναι αποτέλεσμα των αντιδράσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν ότι εμείς δεν θα το ψηφίσουμε.

Απ' την άλλη βέβαια στελέχη της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτιμούν πως τα παραπάνω ελάχιστα ενδιαφέρουν τον Γιώργο. Το παίζει «υπεράνω».

Κι αυτό επειδή στόχος του είναι να φτιάξει τη δικιά του σκληρή ομάδα, που δεν θα τον αμφισβητεί σε καμιά απολύτως περίπτωση. Αυτή είναι η επιθυμία του. Και ελάχιστα τον ενδιαφέρουν ακόμα και βουλευτές και στελέχη που τον στήριξαν. Αρκεί, για παράδειγμα, να σκεφτεί κάποιος πώς μεταχειρίστηκε έναν εκ των βασικών υποστηρικτών του, τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο...

«Περνά τους πάντες από κρησάρα», μας τόνιζε συνεργάτης του. Θέλει να ανήκουν στον σκληρό δικό του μηχανισμό. Και γι' αυτό πολλές θέσεις του κρατικού μηχανισμού παραμένουν κενές. Δεν τον απασχολεί αυτό. Μόνο το πώς θα διευρυνθεί η επιρροή της ομάδας του, η οποία συγκροτείται από στενούς συνεργάτες του (π.χ. Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης, Γερουλάνος), μέλη της οικογένειάς του χωρίς θεσμικό κατά τα άλλα ρόλο, καθώς και ορισμένους άλλους οι οποίοι έχουν αναδειχθεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του...

Και δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι τα πράγματα πάνε απ' το κακό στο χειρότερο;

Ότι οι δημοσκοπήσεις είναι όχι απλώς μηνύματα, αλλά καταστροφή, κυριολεκτικά, για την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά (όπως βέβαια και για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της);

Όχι, μας απάντησε άλλος συνεργάτης του. Τον ενδιαφέρει μόνο η κατασκευή ενός προσωποπαγούς μηχανισμού, έξω και απ' το ΠΑΣΟΚ!

Τους... παίρνουν

με τις πέτρες!

Αλλά αν ο ίδιος ενδιαφέρεται μόνο για τα προαναφερθέντα, οι βουλευτές και τα στελέχη του ενδιαφέρονται και για την πολιτική τους επιβίωση.

Ήδη ο κόσμος αντιδρά. Και δεν αντιδρά μόνο... δημοσκοπικά.

Έφτασε στο σημείο να αποδοκιμάσει προσωπικά τον Γιώργο και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ελάχιστες μέρες (Ηρώδειο και Τρίπολη), άσχετα με το ότι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έκαναν... μούγγα στη στρούγκα! Όπως και για τα επεισόδια που έγιναν στον Βόλο, όταν πήγε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος γίνονται ήδη θύματα της... ευτυχίας του λαού.

Σε λίγο δεν θα τολμούν να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, θα τους παίρνει ο λαός με τις πέτρες!

Ναι, αυτούς τους οποίους πριν από ελάχιστους μήνες τούς έφερε στην εξουσία θριαμβικά!

Τα όσα συνέβησαν πριν από λίγες μέρες και μάλιστα στην Πάτρα, μια πόλη ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ, όπου αποδοκιμάστηκαν άγρια από οργισμένο πλήθος ο υφυπουργός Απ. Κατσιφάρας και οι άλλοι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές, είναι χαρακτηριστικά.

Βέβαια ξανά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ εποίησαν την νήσσαν, αλλά ακόμα κι έτσι οι προσωπικές εμπειρίες είναι αρκετές...

Παρόν

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για τις 13 περιφέρειες της χώρας που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ, με τους συνδυασμούς της "Λαικής Συσπείρωσης".


Στην περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Αναλυτικά για τις υπόλοιπες περιφέρειες, τα ονόματα των υποψηφίων έχουν ώς εξής :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, μέλος του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μαρίνος Γιώργος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μπούτας Βαγγέλης, πρώην βουλευτής, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και της επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τσάκωνας Αντώνης, μέλος του γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης ΔΕΗ Πτολεμαίδας, ενώ έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο νοσοκομείο Πτολεμαίδας και διοικητής στο νοσοκομείο Φλώρινας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Τρέλλης Χρήστος, μέλος του γραφείου περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καραθανασόπουλος Νίκος, βουλευτής Αχαίας του ΚΚΕ, μέλος του τμήματος οικονομίας της κεντρικής επιτροπής και της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γόντικας Νίκος, μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Κωτσαντής Κώστας, μέλος του γραφείου περιοχής Βορειο-Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και επί σειρά ετών νομαρχιακός σύμβουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ: Γουλής Θόδωρος, μέλος της κεντρικής ρπιτροπής του ΚΚΕ και του γραφείου περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ορφανός Στέλιος, στέλεχος του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κόρακας Στρατής, στέλεχος του ΚΚΕ, διατέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καφαντάρη Λίλα, ηθοποιός, πρώην βουλευτής με το ΚΚΕ.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των υποψηφίων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τάχθηκε κατά της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο «Καλλικράτης», θα είναι ασύγκριτα ένας ασύγκριτα χειρότερος «Καποδίστριας»».

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως «ο «Καλλικράτης» υπηρετεί και την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης όμως σε βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματιών. Είναι ο μοχλός για να περάσει το μνημόνιο και τα νέα μνημόνια που επιφυλάσσουν. Ο «Καποδίστριας» με τη βοήθεια όλων των άλλων κομμάτων έγινε ο αγωγός για να περάσουν και να διευρυνθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τις συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα stage. Οι ελαστικές σχέσεις ξεκινάνε από το 30% και ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%. Ήδη ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων έχει απολυθεί και θα ενταθεί το πρόβλημα με τον «Καλλικράτη». Οι μετατάξεις που θα γίνουν από ένα μέρος δημοσίων υπάλληλων θα γίνουν με την ταυτόχρονη μείωση μισθών», ενώ κατέληξε δηλώνοντας ότι «Με την παραπλανητική συνθηματολογία περί αποκέντρωσης θα οδηγήσει να περάσουν νέες αρμοδιότητες στα τοπικά όργανα, δηλαδή οι παροχές και οι υπηρεσίες στους εργαζόμενους θα πληρώνονται ακριβά και θα είναι όλο και πιο υποβαθμισμένες. Οπως έκανε και ο «Καποδίστριας» με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και τους χιλιάδες συμβασιούχους θα αξιοποιηθεί για να τελειώσει οριστικά για τις νεώτερες ηλικίες η σταθερή δουλειά, η ασφάλιση, η συνταξιοδότηση».

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη το Σάββατο στη Στυλίδα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Δήμος Στυλίδας και ο Μουσικός Όμιλος Στυλίδας, διοργανώνουν για 12η χρονιά τη 12η Χορωδιακή Συνάντηση που φέτος είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο "Μ. Κάλλας", στο Πάρκο Λαού της Στυλίδας, το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.


Στη συναυλία, αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, η Δημοτική Χορωδία Στυλίδας και η Λαϊκή Ορχήστρα "Β. Τσιτσάνης" και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες:

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Η Κυβέρνηση καθημερινά επιβεβαιώνει, με πράξεις και δηλώσεις των μελών της, ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνουν τα μέτρα που συνοδεύουν το Μηχανισμό Στήριξης της χώρας.

Τελευταίο περιστατικό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη σχετικά με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Υφυπουργός, σε Συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό MEGA, είπε: «…Για το 2010 μπορώ να σας απαντήσω ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των αντικειμενικών αξιών και οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση ή αναφορά ότι μέσα στο 2010 θα πάμε σε μία αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν ανταποκρίνεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης.» [Mega Σαββατοκύριακο, 20.06.2010]

Ωστόσο, στο Μνημόνιο του Μηχανισμού Στήριξης προβλέπεται, μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2010, «…διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας, αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση, τουλάχιστον, 500 εκατομμυρίων ευρώ επιπρόσθετων εσόδων.» [Σελ. 5]

Αυτές, όμως, οι Κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες ενισχύουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας και επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στάσης της Νέας Δημοκρατίας ».

Όλα τα ονόματα των επιχειρήσεων κατά κατηγορία που επιχορηγούνται στη Στερεά Ελλάδα από το ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των επιχειρήσεων που επιχορηγούνται από τον άξονα Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Στερεάς Ελλάδας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Εμπορίου, της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Franchise και των Υπηρεσιών.


Αναλυτικά όλοι οι πίνακες με τις επωνυμίες των επιχειρήσεων ανά τομέα


...........περισσότερα

Από ....lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com