Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τι πρότεινε ο Σαμαράς για την έξοδο από την κρίση...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Για ένα πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με ποσοτικοποιημένες εναλλακτικές προτάσεις και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο το γενικό πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ για την οικονομία.


Σύμφωνα με τη Ρηγίλλης, οι προτάσεις αυτές συγκροτούν τη στρατηγική της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και την ταχύτερη αποδέσμευση της χώρας από...

τους όρους του Μνημονίου της τριμερούς επιτήρησης.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την απάντηση στο ερώτημα «τι θα κάναμε εμείς ως κυβέρνηση;» προκύπτει αν υπάρχει διαφορετικός δρόμος, ο οποίος τώρα παρουσιάζεται με ολοκληρωμένο τρόπο.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κατεύθυνση που υιοθετείται από την κυβέρνηση -και έχει πάρει σήμερα η χώρα- «δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος κατά 8,8 δισ ευρώ (θα ήταν 9,9% σημείωσε, ενώ παρουσιάστηκε στο 13,6%). Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, φούσκωσε το έλλειμμα, δημιούργησε την κρίση δανεισμού, έστελνε λανθασμένα μηνύματα στις αγορές, άργησε να παραδεχθεί το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για θυσίες με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και στόχο, τονίζοντας παράλληλα πως «απαραίτητη προϋπόθεση για τον αναπτυξιακό δρόμο είναι να βγούμε από τις δεσμεύσεις του μνημονίου και να ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα». «Πρέπει να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του μνημονίου. Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και τόνισε την ανάγκη μείωσης των φόρων σε όλες τις κατηγορίες, πράγμα που -όπως επεσήμανε- δεν μπορεί να γίνει σήμερα λόγω του μνημονίου.

«Χρειάζεται ένα νέο μείγμα μέτρων»

Υπογράμμισε πάντως ότι προκειμένου να αποδεσμευθούμε το συντομότερο δυνατό από το Μνημόνιο, χρειάζεται άλλο μείγμα μέτρων.

«Αν θέλουμε να μειώσουμε το συνολικό έλλειμμα, πρέπει να πάρουμε μέτρα καταπολέμησης της ύφεσης, η οποία προκαλείται από τα παραδοσιακά δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται».

Η ΝΔ προτείνει δηλαδή σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά μέτρα τη λήψη μέτρων που θα καταπολεμήσουν την ύφεση και θα ευνοήσουν την ανταγωνιστικότητα.

«Δεχόμαστε τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη, αλλά όχι σε τέτοια έκταση, και εφόσον αυτά συνδυαστούν με άλλα μέτρα που χτυπούν την ύφεση. Χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα εξουδετέρωσης της ύφεσης», είπε χαρακτηριστικά.

Η χρονική διάρκεια ενός τέτοιου μείγματος δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια, και αν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια σήμερα θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από τα δεσμά του μνημονίου στα μέσα του 2012, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ακόμα ότι χρειάζονται και επανορθωτικά μέτρα, δηλαδή διορθώσεις μεγάλων σφαλμάτων για τις περικοπές που έχουν γίνει, π.χ. η αποκατάσταση των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
(Πηγή http://www.naftemporiki.gr/)
 
Από....press-gr

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ξεπερνώντας τα προβλήματα με τους προμηθευτές το νοσοκομείο Λαμίας αρχίζει και πάλι διαγωνισμούς με προτεραιότητα όπως ανακοίνωσε μέσω του FM-1 ο διοικητής του ιδρύματος Βασίλης Αγγουράς στην προμήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Παράλληλα ο αξονικός τομογράφος θα λειτουργεί πλέον σε εφημερία όλο το 24ωρο .

Ο  κος Αγγουράς αναφερόμενος στα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας στο Κ. Υ Καμενων Βούρλων τόνισε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένο οργανισμό καλύπτοντας τις ανάγκες του σε προσωπικό με αποσπάσεις από αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία ενώ μελετάται και η ένταξη στο Κέντρο των ιατρείων Μώλου και Θερμοπυλών.

Από.....lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com