Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο παράνομος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων κ. Πλατανιάς όρισε Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 30-7-2010 και ώρα 20:00 μ.μ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Μεταξύ των θεμάτων διακρίναμε την ψήφιση του μνημονίου συνεργασίας Καμένων Βούρλων-Μώλου-Άγ. Κωνσταντίνου.


Έχουμε πει ως Blog στις  3 Ιουλίου 2010  ότι η εκλογή του κ. Πλατανιά ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη και άκυρη γιατί παραβιάστηκε κατάφορα ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων που είναι το Ευαγγέλιο λειτουργίας των ΟΤΑ. Κάνε κλικ εδώ.


Διατυπώσαμε δε την άποψη μας για το πώς μπορεί να διορθωθεί αυτή η παρανομία που έγινε. Διάφορες απόψεις περί του αντιθέτου που ακούγονται από κάποιους δικολάβους της κακιάς ώρας που θέλουν να λέγονται και νομικοί σύμβουλοι είναι ανάξιες λόγου.

Βλέπουμε ότι ο κ. Πλατανιάς εμμένει να είναι παράνομα εκλεγμένος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου(θα μπορούσε να ρωτήσει ακόμη και τη γυναίκα του που είναι και Δικηγόρος αν ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει την παρανομία που έχει γίνει). Άρα όποια απόφαση και να παρθεί από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις εκλογές είναι παράνομη και άκυρη.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι μπορεί απ` αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο να παρθούν και κάποιες σοβαρές αποφάσεις που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους που θα τις ψηφίσουν. ( Μπορεί να προκύψουν και δεσμεύσεις αύριο περιουσιακών στοιχείων στους δημοτικούς συμβούλους που θα πάρουν αυτές τις αποφάσεις, μπορεί να οδηγηθούν ακόμη και στην ψειρού).

Αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να πιστεύουν ότι τους έχει μείνει λίγη τσίπα και αξιοπρέπεια και δεν θα τους φτύνουν αύριο οι Δημότες των Καμένων Βούρλων δεν πρέπει να ξαναπάνε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν διορθωθεί η παρανομία που έγινε στην εκλογή του κ. Πλατανιά.

Αναφέρουμε ενημερωτικά ότι την θέση του παραιτηθέντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Μουρντζούνη καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών κ. Μπασάνος Αθανάσιος ο οποίος παρά το ότι στην αρχή έλεγε ότι δεν θα αποδεχτεί την θέση του Δημοτικού Συμβούλου τελικά την αποδέχτηκε (βέβαια οι κακές γλώσσες μιλάνε για ανοιχτούς λογαριασμούς Μπασανέων – Μάκη περί πράσινων πλατειών που θα τις κάνει ο Μάκης Οικοδομικά Τετράγωνα αν ξανά εκλεγεί βεβαίως – βεβαίως του Θεμ ..…… αναμένουμε στη γωνία …….).

Ανακοίνωση Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αταλάντης για την καύση των σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ Αταλάντη 24-7-2010

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010, συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αταλάντης εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στον Χ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αταλάντης, με αποτέλεσμα την δημιουργία αποπνικτικής και ιδιαίτερα επιβλαβούς ατμόσφαιρας, στην ευρύτερη περιοχή. Τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. ομόφωνα κατέληξαν στην σύνταξη και έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης.

Ανακοίνωση

Θεωρούμε απαράδεκτο το 2010 να είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε και να δεχόμαστε, τις συνέπειες πραγματικά τριτοκοσμικών καταστάσεων, ιδιαίτερα όταν το θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, έχει απασχολήσει πολύ έντονα την τοπική κοινωνία και όχι μόνον αυτή. Οι λόγοι για τους οποίους η διαχείριση των απορριμμάτων στον τόπο μας, δεν έχει περάσει σε ανώτερο επίπεδο είναι πολλοί και διαχρονικοί.

Οφείλουν να απολογηθούν στους πολίτες:

• Όσοι δειλιάσαν και όσοι συνεχίζουν να δειλιάζουν, με αποτέλεσμα να σταματήσει η οποιαδήποτε δρομολογούμενη εξέλιξη.

• Αυτοί που με την στάση τους και τις πρακτικές τους, συνέβαλλαν και συμβάλλουν στη συντήρηση μιας απαράδεκτης κατάστασης, χρησιμοποιώντας λαϊκίστικη επιχειρηματολογία, η οποία ξεφεύγει πολύ από την επίτευξη όποιας ρεαλιστικής επίλυσης του προβλήματος.

Όντας νέοι άνθρωποι οι οποίοι και ζουν και σκέφτονται το μέλλον τους σε αυτόν τον τόπο, μας εξεγείρει και μόνο η σκέψη στο ενδεχόμενο συνέχισης μίας τέτοιας κατάστασης, επειδή είτε κυριαρχεί η ευθυνοφοβία, είτε διάφορες άλλες αντιαναπτυξιακές λογικές.

Απαίτηση όλων των νέων αυτού του τόπου είναι η άμεση εξεύρεση λύσης, προκειμένου να μην συνεχιστεί να διαιωνίζεται η ίδια, επιβλαβέστατη για την δημόσια υγεία, κατάσταση.


Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Αταλάντης

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com