Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Νέες εσωκομματικές εντάσεις φέρνει η ανακοίνωση στήριξης της Ρηγγίλης στον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Χειμάρα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Νέες εσωκομματικές εντάσεις θα φέρει η κίνηση της Ρηγίλλης να ανακοινώσει τη στήριξή της στον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Χειμάρα για να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Η ηγεσία της ΝΔ, αναγκάστηκε σε οριστική ματαίωση κάθε αρχικού σχεδιασμού για υποστήριξη υποψηφιότητας νέου προσώπου και φιλικά προκείμενου στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά για την περιφέρεια και σύρθηκε κυριολεκτικά στην επιλογή της υποψηφιότητας του νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, (στέλεχος που ήταν μεταξύ των 50 οι οποίοι υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ) ο οποίος με τους ικανότατους πολιτικούς χειρισμούς του, εκβίασε την κατάσταση, ακύρωσε κάθε άλλη επιλογή του περιβάλλοντος Σαμαρά για την περιφέρεια και "πλάσαρε" άψογα την υποψηφιότητά του στη ΝΔ.



Για την περιφέρεια είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υφυπουργός κ. Αθ. Γιαννόπουλος, μια υποψηφιότητα που όμως δεν ήθελε με τίποτα η ηγετική ομάδα της ΝΔ λόγω της σχέσης του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και της γνωστής όσο και παλαιάς κόντρας με τον κ. Κ. Σταϊκούρα στη Φθιώτιδα.

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι ο κ. Γιαννόπουλος δεν θα μείνει απλά σε επικριτικές δηλώσεις για την ηγεσία, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν και πιο δυναμικές κινήσεις από τον πρώην υφυπουργό όπως ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΝΔ.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να ελέγξει απόλυτα το κόμμα με δύο διαφορετικούς τρόπους τακτικής που όμως οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα:

Από τη μία να "εξαγοράσει" όσα στελέχη μπορεί τα οποία πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη με την στήριξη τους στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιους περιφερειάρχες ή δημάρχους (όπως με τον κ. Χειμάρα) ή και να τα "κάψει" αφού χάσουν τις εκλογές (κανείς αλώστε δεν εγγυάται πραγματική ή ουσιαστική υποστήριξη από τους κομματικούς μηχανισμούς).

Από την άλλη προσπαθεί να "εκδιώξει" τα στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη και "απειλούν" την απόλυτη εξουσία ή τα συμφέροντα της ομάδας των συνεργατών του κ. Σαμαρά (όπως με τον ο κ. Γιαννόπουλο).

Όπως και να' χει η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται να έχει κάνει μεγάλου ρίσκου κινήσεις προκειμένου να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό υποθηκεύοντας την ενότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας... Όλα δείχνουν ότι θα είναι μία από αυτές που θα έχει χάσει η ΝΔ και αυτό εξαρτάται πλέον μόνο από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που ΠΑΣΟΚ.

Από......lokrisnews

Ακριβότερη η επιστροφή των εκδρομέων κατα 2 ευρώ. Ξαφνική λειτουργία των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο Μώλο (;)

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Στις 12 και 1 λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα προγραμματίζεται να κοπεί η πρώτη απόδειξη διέλευσης από τα διόδια της Αγίας Τριάδας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Ημέρα", όλα είναι έτοιμα αλλά οι προετοιμασίες εξελίσσονται σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Ακόμη και γεννήτριες μεταφέρθηκαν στην περιοχή για να δουλέψουν τα συστήματα ενώ μόνο κάποια εμπλοκή σήμερα και αύριο το πρωί μπορεί να αναβάλλει την λειτουργία τους. Επίσημα πάντως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα

Ακριβότερη κατά 2 € θα είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Πολύ ακριβότερη θα είναι και η μετακίνηση των κατοίκων της Λαμίας προς τις παραλιακές περιοχές της Λοκρίδας. Παράλληλα ισχυρή έκπληξη θα δοκιμάσουν οι οδηγοί, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μετά, θα αναγκάζονται να σταθμεύουν στα διόδια της Αγίας Τριάδος και να πληρώνουν για τη διέλευσή τους.

Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, δηλαδή στις 16 Αυγούστου, θα ξεκινήσουν και επίσημα να λειτουργούν τα διόδια της Αγίας Τριάδας, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν κορυφωθεί οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους όπως προκύπτει από πληροφορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 24ωρα δουλεύουν μέρα νύχτα για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής και της τοποθέτησης των συστημάτων.Μάλιστα έχουν βάλει στοίχημα με τον χρόνο αφού, έχουν την πρόθεση να ολοκληρώσουν γρήγορα τις εργασίες και να τεθούν σε λειτουργία χωρίς καμία καθυστέρηση.

Τα οποιαδήποτε ζητήματα ενδεχομένως προκύψουν θα αντιμετωπιστούν στη συνέχεια, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δοθεί ρεύμα από την ΔΕΗ και η λειτουργία των διοδίων θα ξεκινήσει ακόμη και με γεννήτριες.

Ήδη έχει προσληφθεί και έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, το οποίο είναι έτοιμο να μετακινηθεί για να στελεχώσει τις βάρδιες λειτουργίας των διοδίων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι όλα είναι έτοιμα για τη λειτουργία τους.

Οι οποιεσδήποτε ελλείψεις σε σχέση με τους παράδρομους, τουλάχιστον σε ότι αφορά την εταιρία δείχνει να μην την ενδιαφέρουν και παραπέμπει το θέμα στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο προς το παρόν αποφεύγει να πάρει κάποια θέση, πέρα από το γεγονός ότι θα εξελιχτεί μια μελέτη για τα συμπληρωματικά έργα τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο χρόνος ολοκλήρωσής τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρία κατασκευής των συγκεκριμένων έργων είχε ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είχαν εγκριθεί και προσδιόριζαν την ολοκλήρωση των έργων στις 27 Αυγούστου. Έτσι είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ενδεχομένως μετά τις 27 Αυγούστου θα προχωρούσαν στην ενεργοποίηση των διοδίων και τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του εργοταξίου «οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση της λειτουργίας έχουν εξελιχθεί και έχουν ολοκληρωθεί. Από ’κει και μετά μένουν συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες θα μπορέσουν να εκτελεστούν και στη συνέχεια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. Πάντως οι ίδιοι βλέπουν μια κινητικότητα γύρω από αυτό το θέμα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί από αρμόδιους για τη λειτουργία τους.

Η λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων ήταν από τα χαρακτηριστικά θέματα τα οποία έμπαιναν στο τραπέζι στις διαπραγματεύσεις των εταιριών με την κυβέρνηση και ιδιαίτερα με τα αρμόδια υπουργεία. Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση αρνείται εμπλοκή στο θέμα των διοδίων παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, ακόμη και τις δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση. Θεωρούν οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι πρόκειται για ένα θέμα δύσκολο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τράπεζες που μετέχουν στην κοινοπραξία έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές το ελληνικό δημόσιο για την εκτέλεση των έργων.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πιέσεις από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των πιθανών εσόδων που σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν ακόμη και με ανάκληση ή τέλος πάντων επαναδιαπραγμάτευση των όρων στις εγγυητικές επιστολές. Έτσι η λειτουργία των διοδίων, δηλαδή η ύπαρξη εσόδων στην κοινοπραξία, ήταν ένα από τα στοιχεία τα οποία προβάλλονταν και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση._


Από εφημ. "Ημέρα" , Lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com