Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

No Man’s Land Live : Παρασκευή 3/9/2010

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Οι “ΠΡΟΒΟμάστορες” παρουσιάζουν σε μια Rock βραδιά τους



No Man’s Land


στο Café Bar Cokatlan στον Άγιο Κωνσταντίνο την


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 22:30.


Να είστε όλοι εκεί!

2ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα ΣΚΑΚΙ RAPID

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας διοργανώνει στην αίθουσα του ομίλου Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου Λαμία, στις 11 & 12 Σεπτέμβρη 2010 το 2o Πανελλαδικό Πρωτάθλημα RAPID (γρήγορο σκάκι) FISCHER RANDOM (τυχαία θέση κομματιών), 6 γύρων και με χρόνο σκέψης 25 λεπτά συν 30’’. Δικαίωμα συμμετοχής: όλοι οι φίλοι και οι φίλες του σκάκι ανεξαρτήτως ηλικίας. Δηλώσεις συμμετοχής: κ. Γιώτα Βαϊοπούλου 6977419923 έως Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη ώρα 12.00.


Αναλυτικά ολόκληρη η προκήρυξη στο διαδίκτυο: http://solamias.blogspot.com/

Οι κανόνες του FISCHER RANDOM

Γενικά

Πριν την έναρξη μίας παρτίδας τα κομμάτια τυχαιοποιούνται στη σκακιέρα, με συγκεκριμένους κανόνες ( επόμενη παράγραφος ).

Το παιχνίδι παίζεται με τον ίδιο τρόπο που παίζεται το κανονικό σκάκι .

Ροκέ

Ισχύουν οι γενικοί κανόνες του κανονικού σκάκι (επί παραδείγματι, να μην έχει κινηθεί, όχι απειλή τετραγώνου, ελεύθερα τετράγωνα, κλπ). Η κίνηση ροκέ δηλώνεται από τους παίκτες πριν πραγματοποιηθεί. Μετά το ροκέ, οι τελικές θέσεις του πύργου και του βασιλιά είναι ακριβώς οι ίδιες θέσεις με αυτές του κλασσικού σκακιού.

Αρχική θέση

Τα λευκά κομμάτια τοποθετούνται τυχαία (software ) στην πρώτη οριζόντια, με τούς εξής περιορισμούς:


α. Ο βασιλιάς τοποθετείται κάπου ανάμεσα στους δύο πύργους.

β. Οι αξιωματικοί τοποθετούνται σε διαφορετικού χρώματος τετράγωνα.

γ. Τα μαύρα κομμάτια τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις απέναντι από τα λευκά κομμάτια.

δ. Τα πιόνια τοποθετούνται στην δεύτερη οριζόντια όπως στο κανονικό σκάκι.


Από......paratiritisfthiotidas.gr

ΣΤΑ...ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ;

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Μαλλον θα επιβεβαιωθουν οι αποκλειστικες πληροφοριες που μετεδωσε χτες το πρωι ο FM-1 αναφορικα με την υποψηφιοτητα της Υπουργου Αγροτικης Αναπτυξης Κατερινας Μπατζελη στην περιφερεια Στερεας Ελλαδος.

Πληροφοριες απο εγκυρους δημοσιογραφικους κυκλους ανεφεραν οτι ο ιδιος ο κ.Παπανδρεου επιμενει να κατελθει γυναικα υποψηφια περιφερειαρχης στην Στερεα Ελλαδα αλλα ζητησε ακομη και απο τους στενους συνεργατες του να τηρησουν απολυτη σιωπη γυρω απο το θεμα αυτο αφου τις ανακοινωσεις θα κανει ο ιδιος τις επομενες δυο ημερες.

Βεβαια οι ιδιοι κυκλοι επισημαινουν και το απροβλεπτο του χαρακτηρα του κ.Παπανδρεου που ενδεχομενως την τελευταια στιγμη να αλλαξει τις προθεσεις του για μειζονες προσωπικους λογους οπως στην περιπτωση της κας Μπιρμπιλη επισημαινουν με νοημα.

Στα χερια του κ.Παπανδρεου εχουν παραδωθει και δημοσκοπησεις που εγιναν τις τελευταιες ημερες και φερουν την κα Μπατζελη στο θεμα της αναγνωρισημοτητας να προηγειται ολων οσων περιλαμβανε η σχετικη δημοσκοπικη ερωτηση απο ολο το πολιτικο φασμα.

Παρολα αυτα παραγοντες του τοπικου ΠΑΣΟΚ εκτιμουν οτι μια τετοια επιλογη ειναι υψηλου πολιτικου ρισκου ενω ταυτοχρονα επισημαινουν και την εντονη πικρια του κου Περγαντα τον οποιο το ιδιο το κομμα προετοιμαζε ως υποψηφιο Περιφερειαρχη και τωρα τον θετει στο περιθωριο.

Κνεις δεν γνωριζει αν ο σημερινος Νομάρχης Βοιωτιας θα δεχτει προταση να κατελθει ως χωρικος αντιπεριφερειαρχης Βοιωτιας..........

Από.....lamiafm1

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:"ΣΤΗΡΙΖΩ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Επαληθεύτηκε μέχρι κεραίας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του FM-1 το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την τελική στάση του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Θανάση Γιαννόπουλου αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές.

Σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος κλήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παραμένετε στη Νέα Δημοκρατία;

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον Πρόεδρο. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, κυρίως τα αυτοδιοικητικά. Ιδιαίτερα βέβαια για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα στηρίξετε τον κ. Χειμάρα ή όχι;

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι μπορεί να έχω οποιαδήποτε ένσταση ή ενδεχομένως ανθρώπινη πικρία της μη επιλογής μου ως υποψηφίου, αλλά επειδή είναι καθαρώς προσωπικό θέμα, δεν θέλω να κάνω μεγαλύτερα και περισσότερα σχόλια.

Θα σας πω, όμως, ότι η σημερινή εποχή, που απαιτεί -θα έλεγα- πολιτική σωφροσύνη, μου δίνει ακριβώς το δικαίωμα να πω ότι θα στοιχηθώ με την απόφαση την οποία έχει πάρει η Αυτοδιοικητική Επιτροπή της αξιολόγησης των υποψήφιων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, δεν θα κατεβείτε ανεξάρτητος, δηλαδή;

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βουλευτής ανεξάρτητος;

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μα ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, όπως ξέρετε, την έχουμε χτίσει όλοι μας, λιθάρι-λιθάρι.

Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή, δεν δίνουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ενότητά μας.


Από......lamiafm1

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΝΩΝΤΑ - ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


*Από την Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

Μήνες τώρα ο Νώντας Τσαμαδιάς έδινε μια πραγματική μάχη με την επάρατο. Είχε θέληση, είχε διάθεση και το κυριότερο έδινε κουράγιο και στους γύρω του. Χθες το μεσημέρι όμως έχασε αυτή τη μάχη, στα 66 του χρόνια.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος έδινε κουράγιο στους ανθρώπους που πήγαιναν να τον δουν. Είχε μια ατέλειωτη ελπίδα και σου ενέτεινε την εμπιστοσύνη. Ήθελε να ενημερώνεται για οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά που ασχολούνταν. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο η οικογένειά του, τα παιδιά του και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ανήσυχος άνθρωπος όπως ήταν, ήθελε να διατυπώσει την άποψή του για τις νέες δυνατότητες και τους περιορισμούς του Καλλικράτη. Με το που άρχισε η συζήτηση στο τέλος της άνοιξης είχαμε φιλοξενήσει ένα κείμενο που είχε σχέση και με την περιοχή.

Γεννημένος το 1944 στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Νώντας Τσαμαδιάς τελειώνει και το δημοτικό σχολείο και συνεχίζει στο γυμνάσιο εκείνη την εποχή στην Αταλάντη. Το 1963 μπαίνει στη Σχολή Ευελπίδων και συνεχίζει την καριέρα του ως Αξιωματικός του Στρατού. Εξαντλεί την στρατιωτική ιεραρχία, αποστρατεύεται με το βαθμό του Αντιστράτηγου, έχοντας στην διαδρομή του πολλά μετάλλια και παράσημα από την στρατιωτική του υπηρεσία. Από το 1994 και μετά τον συναντάμε στις σχολές ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, αρχικά Διευθυντής Σπουδών και στη συνέχεια Γενικό Διευθυντή έχοντας ευθύνη για την διοίκηση και λειτουργία της σχολής.

Το 2006 πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στο 2ο γύρο χάνει τις εκλογές. Ωστόσο όμως οι συνάδελφοί του στην τοπική αυτοδιοίκηση θα τον θυμούνται για τον ουσιαστικό διάλογο, για τις εποικοδομητικές απόψεις αλλά και για την συναίνεση και τη σύνθεση από την οποία διακρίνονταν οι θέσεις του.

«Το πέρασμα του από την τοπική αυτοδιοίκηση το σηματοδοτούν οι διαρκείς παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αγίου Κων/νου Βαγγέλης Ψαθάς και συνέχισε λέγοντας πως «στη συνείδηση όλων μας έχει καταγραφεί ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ήθους και ανιδιοτέλειας…» εκφράζοντας συγχρόνως τα συλλυπητήριά του στην σύζυγο του εκλιπόντος και τα δύο του παιδιά.

Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου συνεδρίασε έκτακτα και ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα όπου εκφράζει την θλίψη της τοπικής κοινωνίας.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com