Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ. Μαρίνου και του υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Τ. Χρονά στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Περιοδεία πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τάσο Χρονά στο Νομό Φθιώτιδας

Αρχικά ο Γιώργος Μαρίνος επισκέφθηκε το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Λαμία όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και όσους βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα για να πληρώσουν τις οφειλές τους. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και για τις επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και για την απελευθέρωση της ενέργειας που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συμφωνία και της ΝΔ αλλά και του ΛΑΟΣ, η οποία επί της ουσία θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας στην χώρα μας. Στην συζήτηση που έκανε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έντονη ήταν η αγανάκτηση για τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς αλλά και στην απαξίωση μεγάλων κομματιών της επιχείρησης τα οποία ουσιαστικά θα παραδοθούν στην συνέχεια στους ιδιώτες

Ο Γιώργος Μαρίνος απάντησε ότι αυτά ακριβώς πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει για ακόμα μια φορά να ξεγελαστούν και να δώσουν την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μετά τις εκλογές να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ορμή την επίθεση στα δικαιώματα μας. Η μόνη ψήφος ανάσχεσης αυτής της επίθεσης, αλλά και η ψήφος που τους τρομάζει για τις επερχόμενες εκλογές είναι αυτή στη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η συζήτηση που αναπτύχθηκε και στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας όπου συνεχίστηκε η περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ. Μαρίνου, ο οποίος απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν την αγανάκτηση και την πείρα τους πράξη μέσα από την στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και να μην κάνουν το ίδιο λάθος με τις εκλογές του Ιούνη ή του Οκτώβρη όπου είτε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε με την αποχή που επέτρεψαν στην σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει όλα αυτά τα μέτρα.

Το απόγευμα ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία του Ν. Μοναστηρίου.

Επικέντρωσε στα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής που μέσα από την εφαρμογή της Αναθεωρημένης ΚΑΠ ουσιαστικά τα προβλήματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος μικρομεσαίων αγροτών να οδηγείται στην εγκατάλειψη και το ξεκλήρισμα.

Τόνισε ότι πρέπει στις τοπικές εκλογές να δοθεί απάντηση με την υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο Δήμου όπου επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δομοκού είναι ο Θανάσης Καϊδαντζής. Οι αγρότες και οι εργαζόμενοι τις περιοχές έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης είναι αυτές που σθεναρά αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στην πολιτική που εξαθλιώνει την φτωχή αγροτιά και οδηγεί στην ανεργία μεγάλο μέρος τους.
 
Από.....lamianews

ΤΕΛΟΣ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αναρτηθήκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Την αποχώρησή του από το Ν/Σ Φθιώτιδας και την υποψηφιότητά του ως αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ του Αλέξη Μητρόπουλου για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε χθες βράδυ στην συνεδρίαση του οργάνου ο επικεφαλής της μειοψηφίας Νότης Μαριάς.


Ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας μίλησε για την συνεργασία με τον κο Μαριά όλο το προηγούμενο διάστημα και τόνισε ιδιαίτερα την τολμη του να διαφοροποιείται σε αρκετά θέματα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την σημαία του οποίου εκλέχθηκε!

Ο κ.Μαριας αναφερθηκε στις πολιτικες επιλογες του συνδυασμου του και οπως ειπε επαληθευτηκε σε πολλες απο τις θεσεις που πηρε στη διαρκεια της θητειας του.

Από.....lamiafm1

3/10/2010 : Ορεινή Πεζοπορία στην Οίτη (Μονοπάτι Σιδηροδρομικών)

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Κυριακή : Συνάντηση στο Τουριστικό Περίπτερο στη παραλία Καμένων Βούρλων (Απέναντι από την εκκλησία) στις 8:30π.μ..

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως την Ηράκλεια Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι , έως τη θέση που αρχίζει το μονοπάτι των σιδηροδρομικών. Θα κινηθούμε χωρίς υψομετρικές διαφορές στο εντυπωσιακό μονοπάτι που κατασκευάστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τους εργάτες που κατασκεύαζαν τη κεντρική γραμμή του τραίνου, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα υλικά που χρειάζονταν. Ολόκληρη η διαδρομή έχει απίστευτη θέα στο φαράγγι του Ασωπού ποταμού. Θα συνεχίσουμε έως το σιδηροδρομικό σταθμό του Ασωπού και θα επιστρέψουμε από τα ίδια.

Προαιρετικά μπάνιο στις πηγές Δαμάστας ή Θερμοπυλών και γεύμα σε ταβέρνα.

Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1-Ω.Π.5-Υ.Δ.300μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 2/10 /2010.


Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :


1) Μίμης Συκιώτης τηλ: 6977238328


2) Κώστας Ανεστόπουλος τηλ: 6973303831


Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com