Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Δημοσκόπηση για το Δήμαρχο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Επειδή τα δεδομένα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης έχουν αλλάξει                                              

(δεν είναι υποψήφιος ο κ. Μπέλος τελικά).

Ξεκινάει από σήμερα καινούργια   ηλεκτρονική  δημοσκόπηση 
στο  Blog  με τους τελικά επίσημους υποψηφίους 
 Δημάρχους Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Ψήφισαν : 379 άτομα

Έλαβαν

Παταργιάς Κωνσταντίνος     : 46%

Τετριμίδας Ευάγγελος           : 29%


Αντωνίου Σεραφείμ             : 17%


Τσιαπάρας Γεώργιος             : 6%


Μπέλος Τριαντάφυλλος       : 2%

Εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων από χθες Ο Επιθεωρητής Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Διώτης για να ερευνήσει την υπόθεση διαφθοράς που αφορά την περίοδο του κ. Αντωνίου , κ. Κεφάλα και κ. Τσιτίνη.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


                                                                Λαμιακός  Τύπος

Επιτέλους με ανακούφιση άκουσαν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ότι εγκαταστάθηκε στο Δήμο Καμένων Βούρλων ο Επιθεωρητής Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Διώτης , για να ερευνήσει τη διαφθορά που επικρατούσε και επικρατεί στο Δήμο τα τελευταία χρόνια, μήπως και μάθουν οι Δημότες που πηγαίνουν τα χρήματα τους.

Οι πληροφορίες του Blog είναι ότι ερευνάται η υπόθεση δύο κακουργηματικών πράξεων που προηγήθηκαν της περιόδου του κ. Αντωνίου και μιας τρίτης του ιδίου του κ. Αντωνίου για  τις οικονομικές ατασθαλίες που έχει επιφέρει επί των ημερών του στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Ήδη ανασύρθηκε ο φάκελος της προανακριτικής εξέτασης που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό εις βάρος του κ. Αντωνίου για το φαγοπότι που έγινε με τις απ` ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους ύψους 1.000.000 ευρώ.

Μάλλον όπως φαίνονται τα πράγματα ο κ. Αντωνίου αντί για υποψήφιος Δήμαρχος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τον Κορυδαλλό.

Αναμένομε εξελίξεις …….

Ο κ. Σημίτης αγρίεψε...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Ρέππας και ο κ. Παμπούκης, μόλις πρίν μισή ώρα προσήλθαν στο σπίτι του κ. Σημίτη με σκοπό να ηρεμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σχετικά με το ενδεχόμενο η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία να επεκταθεί χρονικά μέχρι το 2001.



Ο κ. Σημίτης δήλωσε " εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο απο το 1996.... και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμοι πρίν το 2001 και ύποπτα μετά.Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά".

Όλοι φοβούντα όλους και προπάντων εκείνους που γνωρίζουν και κατέχουν στοιχεία για κυβερνητικές και μη κυβερνητικές δράσεις και επεμβάσεις. Ο κ. Παπανδρέου, μετά το χθεσινό απαράδεκτο σχόλιο του για τη διακυβέρνηση Σημίτη, ανέκρουσε πρύμνα εξαπολύοντας στα κανάλια τον κ. Πεταλωτή για να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Θα ήταν καλλίτερα για όλους, αν ο κ. Παπανδρέου φρόντιζε να αποστηθίζει καλύτερα τις δηλώσεις του και αν μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες ενός λαοπρόβλητου πρωθυπουργού, που δεν εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για αποδρομή του σε υψηλά καθήκοντα της αλλοδαπής.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Συνεχίστηκε η περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά στην Εύβοια

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Για δεύτερη μέρα συνέχισε την περιοδεία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, στην Εύβοια, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Αυλίδας, Ανθηδώνας και Ληλαντίων.


Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ο δήμαρχος Χρήστος Παύλου (και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) ενημέρωσε τον κ Περγαντά για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου μεταξύ των οποίων η υδροδότηση του δήμου και η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ (έργο που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του), την αποχέτευση όμβριων και αποχέτευση λυμάτων (έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), για τα προβλήματα δόμησης των βιομηχανιών κλπ.

Ο κ. Περγαντάς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και υπενθύμισε ότι η Αυλίδα γειτνιάζει με τη Βοιωτία γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής «από πρώτο χέρι».

Υπογραμμίζοντας ότι η αιρετή περιφέρεια διαθέτει πόρους και αρμοδιότητες δεσμεύτηκε ότι ως Περιφερειάρχης θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των δυνατοτήτων που παρέχουν το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε: «Για την περιοχή πρώτη προτεραιότητα είναι να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να πίνετε καθαρό νερό».


ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ

Ο δήμαρχος Ανθηδώνας Γιώργος Σανιδάς παρουσιάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο αναφέρθηκε στα:

-Διαπλάτυνση του δρόμου Χαλκίδας Δροσιάς.

-Ένταξη στο ΕΣΠΑ Γυμνασίου Λυκείου Δροσιάς (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ)

-Άμεση ανέγερση 2ου δημοτικού σχολείου, ενώ πρόσθεσε: «Ως Περιφερειάρχης θα βρείτε έτοιμες μελέτες για επέκταση λιμενικού καταφυγίου, ανάπλαση παραλίας Δροσιάς διάνοιξη καινούργιων δρόμων και αποχέτευσης.

Ο κ Περγαντάς διαβεβαίωσε ότι με τις δυνατότητες που παρέχει ο Καλλικράτης στους νέους περιφερειάρχες που τους καθιστά μικρούς κυβερνήτες του τόπου τους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και σημερινού δημάρχου θα ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.


ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Ο δήμαρχος Ληλαντίων Χρήστος Καρυστινός έθεσε ως βασικές προτεραιότητες για το δήμο τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα και την παράκαμψη Βασιλικού.

Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα του Λήλαντα θα είναι από τα πρώτα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο Περιφερειακό συμβούλιο καθώς η πολιτεία μέχρι σήμερα από την εμπλοκή πολλών αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατική δομή της δεν έχει μπορέσει να λύσει ένα θέμα που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και τόνισε «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για την ίδια την επιτυχία του Καλλικράτη»

Ο κ Περγαντάς την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς και δημοτικά συμβούλια της Εύβοιας ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για να αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του ψηφοδελτίου και να οργανωθούν κλιμάκια επισκέψεων σε όλο το νομό.

Περιοδείες του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Γ. Μαρίνου

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, Βουλευτής Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση περιόδευσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Στυλίδας, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χρονά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Στυλίδας με την Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστο Οικονόμου


Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αρχικά συζήτησε με τους επαγγελματίες και εμπόρους της Στυλίδας, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ αυτή την περίοδο αλλά και την πολιτική σημασία των επικείμενων εκλογών. Ήταν έντονη η ανησυχία των μικρών ΕΒΕ ότι τα μικρομάγαζα δεν θα αντέξουν και πολλά από αυτά θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε σε αυτές τις συζητήσεις πως ότι ζουν είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ότι οι άνθρωποι του μόχθου, που μένουν 12 ώρες στα καταστήματα τους καθημερινά για να μπορέσουν να βγάλουν ένα μεροκάματο, πρέπει να αντιδράσουν μέσα από τους αγώνες τους αλλά και την ψήφο τους στην μάχη των τοπικών εκλογών. Σε αυτές τις εκλογές η μόνη ψήφος που πονάει το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και θα εκφράσει ατόφια την αγανάκτηση του λαού είναι η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Η περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας αλλά και το υποκατάστημα του ΙΚΑ συζητώντας με εργαζόμενους και ασφαλισμένους για την δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας και τις ελλείψεις γιατρών στο ΙΚΑ που έχει οδηγήσει ασφαλισμένους να περιμένουν έως και δυο μήνες για ένα ραντεβού. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας η οποία θα ενταθεί με τον Καλλικράτη αλλά και οι περαιτέρω περικοπές στον χώρο της υγείας θα πρέπει να είναι και αυτά κριτήριο ψήφου για τις λαϊκές οικογένειες, για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στο ΙΚΑ. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Λαϊκή Συσπείρωση, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή για την διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών και αυτό είναι εγγύηση ότι με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές θα γενικευτεί ένα κλίμα λαϊκής αντίστασης και ανάτασης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας με ομιλητές τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Μαρίνο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Στυλίδας Χρήστο Οικονόμου

Οι "χειμερινές" δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον προγραμματισμό για την χειμερινή περίοδο 2010-2011 σύμφωνα με τον οποίο θα λειτουργήσουν και οι τρεις σκηνές του θεάτρου.


Αναλυτικά

Η Παιδική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η παράσταση θα ανεβεί σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά Σοφίας Παντουβάκη, κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή, μουσική Γιάννη Μακρίδη, χορογραφίες, φωτισμούς και μουσική διδασκαλία του Πέτρου Γάλλια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ανδρέα Κουλουμπή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παύλος Βουτσίνος, Μαργαρίτα Καλατζοπούλου, Κυριάκος Κατσιαδράμης, Σοφία Κουκουλά, Εύη Μητσοπούλου, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Τσουρουνάκης.

Η Κεντρική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεντώ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Η παράσταση θα ανεβεί σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο Φίλιππος Σοφιανός.

Η Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο του Ντούσαν Κοβάσεβιτς «Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ». Η παράσταση θα ανεβεί σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Κώστα Φλωκατούλα-Χρήστου Ευθυμίου, σκηνικά-κοστούμια ΄Ασης Δημητρολοπούλου. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Κώστας Φλωκατούλας-Χρήστος Ευθυμίου-Εύα Βάρσου.

Τέλος θα αρχίσουν τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Τα μαθήματα θα δίδονται κάθε Σάββατο και Κυριακή το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα Υποκριτικής, Φωνητικής, Μουσικής Θεάτρου, Ιστορίας Θεάτρου, Κινησιολογίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες 22310-33325 και 32215
 
Από......lamianews