Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, για τη Φθιώτιδα ανακοίνωσε ο Θανάσης Χειμάρας

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Τον "σαμαρικό" πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας, κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, επέλεξε για αντιπεριφερειάρχη του στη Φθιώτιδα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, κ. Θανάσης Χειμάρας.




Ο κ. Χειμάρας, αφού του έπλεξε το εγκώμιο, παρουσίασε και επίσημα τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, για τη Φθιώτιδα.

Η πρόταση στη Φθιώτιδα του συνδυασμού "Μαζί για τη Στερεά" φαίνεται να είναι ο "καρπός" της στενής συνεργασίας της "τριανδρίας" Χειμάρα - Σταϊκούρα - Κουτσογιαννακόπουλου.



Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φθιώτιδας που επέλεξε ο κ. Χειμάρας για τη Φθιώτιδα είναι:

1. Αργυρίου Δημήτρης, Πτυχιούχος Πολ. Μηχανικός ΤΕ, Μουσικός


2. Γκενεράλης Δημήτρης, Ελεύθερος Επαγγελματίας


3. Δάμπασης Νίκος, Εκπαιδευτικός, π.Αντιδήμαρχος Λιανοκλαδίου


4. Καραΐσκος Περικλής, Δικηγόρος


5. Κορέντζελος Ανδρέας, Εργαζόμενος ΛΑΡΚΟ


6. Κουτρούμπας Δημήτρης, Ιατρός


7. Λελεντζή Νίκη, Τεχνολόγος Μηχανικός Δομικών Έργων – Ιδ.Υπάλληλος


8. Μακρή Ελένη, Εκπαιδευτικός


9. Μαρκάκη-Σταμοπούλου Κωνσταντίνα, Οικονομολόγος – Καθηγήτρια Μουσικής


10. Μπάτσος Γιώργος, Επιχειρηματίας


11. Μπουρτζάλας Κώστας, Δικηγόρος


12. Παπαναγιώτου Δημήτρης, Αξιωματικός Ειδ.Δυν. ε.α.


13. Σκόνδρα Αικατερίνη, Επιχειρηματίας


14. Σκούρας Δημήτρης, Εκπαιδευτικός


15. Σπαθούλας Παναγιώτης, Αγρότης - Δήμαρχος Γοργοποτάμου


16. Σπανός Παναγιώτης, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος


17. Τσεκούρα Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός


18. Τσιαγκλάνης Θωμάς, Οικονομολόγος


19. Χρήστου Ζήσης, Πρόεδρος ΕΑΣ Αταλάντης

Από.....lokris news +

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ STOP ΣΤΟΝ ΦΟΣΔΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥΣ!

Αναρτήθηκε από.........energoipoliteskv.blogspot.com


Χτες Δευτέρα τα αυτοκίνητα της ανακυκλωσης κινήθηκαν για τελευταία φορά καθώς όπως προειδοποίησε ο Δημαρχος Τιθορεας Νικος Καράφλας, προεδρος του τοπικου ΦΟΣΔΑ αν δεν κατατεθούν τα χρήματα που οφειλουν οι δημαρχοι της περιοχης δεν θα ξαναγίνει συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών με συνέπεια θα σταματήσει το πρόγραμμα!

Δημοι που χρωστουν ειναι οι περισσοτεροι ενω ορισμενοι εχουν δωσει μονο ενα μερος της οφειλης τους.Ενταξει ειναι μονο οι Δημοι Αμφικλειας,Τιθορεας και Δαφνουσιων,οι αλλοι χρωστουν.

Από......lamiafm1

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχισσα Φθιώτιδας, με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, η Βασιλική Λέβα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Με ανοιχτή συνέλευση που έλαβε χώρα στη Λαμία, το Σάββατο 2/10/2010, τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς (υποψήφια περιφερειάρχισσα η Δέσποινα Σπανούδη) επέλεξαν για υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Φθιώτιδας τη Βασιλική Λέβα

Η Βασιλική Λέβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και εργάζεται ως φιλόλογος. Σπουδάζει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προέρχεται από το χώρο της ευρύτερης ανένταχτης Αριστεράς. Δραστηριοποιείται, κυρίως, στο χώρο των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ενεργό δράση στο αντιρατσιστικό κίνημα. Η συμμετοχή της στους αγώνες της ευρύτερης Αριστεράς και στην πόλη που γεννήθηκε είναι συνεχής και γνωστή. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Λαμίας για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καθώς και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Φθιώτιδας.

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ψηφοδέλτια για την περιφέρεια Στερεάς, το ψηφοδέλτιο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος δεν διαμορφώνεται από κομματικά χρίσματα που δίνονται σε κλειστά κομματικά γραφεία. Προκύπτει από ανοιχτές μαζικές συνελεύσεις ενεργών πολιτών

Από ....lamianews

Δήμος Λοκρών: Τρέχουν και δεν φτάνουν στη ΝΔ...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού “Νέα Πορεία Λοκρών” του κ. Δημήτρη Ανέστη. Μια πρώτη γεύση από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Δήμο Λοκρών.


Στην αναμονή για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων από το συνδυασμό "Συμπολιτεία Λοκρών" του κ. Νίκου Λιόλιου, ο οποίος δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

Η "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών" του κ. Δημήτρη Σουλτανόπουλου οργανώνεται αθόρυβα.



Απο την εφημερίδα "ΣΕΝΤΡΑ"


Σε κινήσεις τακτικής έχουν προχωρήσει οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ σε στάση αναμονής παραμένουν στελέχη τα οποία συγκροτούν μια ανεξάρτητη κίνηση. Ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά την ερχόμενη Τετάρτη τα στελέχη της Ν.Δ. χθες είχαν περιοδεία στην περιοχή της Λοκρίδας, καταβάλλοντας μια προσπάθεια να υπάρξει ευρύτερη συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ανέστη. Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα προσπάθησαν να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή και να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί στο μεγαλύτερο επίπεδο. Στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες, ωστόσο όμως σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι την έλευση στην περιοχή του Αντώνη Σαμαρά.

Ήδη έχουν υπάρξει παρεμβάσεις ενώ την ίδια στιγμή ακόμη και οι υποψήφιοι που ήταν μεταξύ των 9 που είχαν συμφωνήσει, δημιουργούν στην ευρύτερη περιοχή ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό της ενότητας.

Ο ίδιος ο κ. Ανέστης έχει διαψεύσει τα σενάρια για πιθανή κατάθεση της εντολής σχηματισμού συνδυασμού, ωστόσο όμως ακόμη και στην σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Λαμία έδειξε να μην ξεκαθαρίζει το συγκεκριμένο θέμα και να υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορες περιοχές.


Οι κινήσεις

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Ανέστης έχει την εντολή σχηματισμού ψηφοδελτίου από τη Ν.Δ. για το δήμο Λοκρών δεν λείπουν οι δυσκολίες σε ό,τι αφορά την συγκρότησή του και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκε η αίσθηση πως θα επιστρέψει την εντολή. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια ήταν κυρίως ότι χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στις Λιβανάτες στην οποία μετείχαν κομματικά στελέχη απ’ όλη την Λοκρίδα και καταβλήθηκε προσπάθεια να αναθερμανθεί εκ νέου το ενδιαφέρον και να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας πορείας προς τις εκλογές πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα. Όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα προβλήματα εντοπίζονται ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου όπου γενικά υπάρχει απροθυμία να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Ανέστη παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πιέσεις από πάρα πολλές πλευρές.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και στην περιοχή της Αταλάντης έχει εντοπιστεί σημαντικό πρόβλημα και μάλιστα σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα το ψηφοδέλτιο είναι αδύνατον να προχωρήσει. Τα συγκεκριμένα θέματα έχουν απασχολήσει τους κομματικούς επιτελείς οι οποίοι θεωρούν πως θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, διερευνώντας ακόμη και τη στάση τους απέναντι σ’ αυτούς που δείχνουν απροθυμία ή συνειδητά βάζουν τορπίλη στην οποιαδήποτε προσπάθεια.

Τα μηνύματα τα οποία έστειλαν όλοι οι κομματικοί επιτελείς σε στελέχη του κόμματος στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυστηρά και φτάνουν μέχρι και την διαγραφή. Θεωρούν βεβαίως κομματικά στελέχη ότι πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια σε βάρος της επιλογής του κόμματος της Ν.Δ. και μάλιστα τη χθεσινή μέρα ακούστηκαν και αυστηρές απειλές.


Οι γραμμές

Οι γραμμές που υπήρξαν ήταν καθοριστικές αλλά κινούνταν σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Από τη μια πλευρά υπήρχαν οι κομματικοί, οι οποίοι επέμεναν προς την κατεύθυνση ότι η επιλογή του κόμματος της Ν.Δ. θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με την συγκρότηση συνδυασμών που κινούνται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να ενεργοποιηθούν για να συμπληρωθεί ο συνδυασμός εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Ζήτησαν επίμονα από τον κ. Ανέστη να ανοίξει τα χαρτιά του για να ξεκαθαρίσει μια για πάντα το τοπίο.

Υπήρξε όμως και η άλλη πλευρά που ήταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Ζήτησαν στελέχη τόσο από τα κομματικά όργανα της Ν.Δ. όσο και από τους τοπικούς επιτελείς να μην παρατείνεται άλλο αυτή η κατάσταση για να διαπιστωθεί αδυναμία κατάρτισης ψηφοδελτίου έτσι ώστε να κατατεθεί η εντολή σχηματισμού του.

Νυχτερινές εξελίξεις

Αργά χθες το βράδυ από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Δημήτρη Ανέστη, επιλέχθηκε η σκληρή γραμμή. Δηλαδή να προχωρήσουν σε κατάρτιση ψηφοδελτίου δίδοντας στην δημοσιότητα ονόματα αλλά και τον τίτλο του συνδυασμού τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης που ολοκληρώθηκε στις Λιβανάτες.

Ειδικότερα, “Νέα Πορεία Λοκρών” είναι το όνομα του συνδυασμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανέστη και ήδη ανακοινώθηκαν τα 25 ονόματα του συνδυασμού σαν μία κίνηση αποφασιστικότητας.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι: Αγγελή Καλούση Μαρία Αγρότισσα, Αγγελής Αθανάσιος Καθηγητής, Βίγγος Αγγελος Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ, Γκανάς Ιωάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας, Γλουστιανός Οδυσσέας Αγρότης, Δημητρακοπούλου Ιωάννα Οικιακά, Ευθυμίου - Αγγελή Μαρία Καθηγήτρια, Ζεκεντές Κων/νος Δικηγόρος, Θεοδοσόπουλος Χρήστος Απόστρατος Αξιωματικός, Καλούση Γεωργία Ελευθ. Επαγγελματίας, Κολοβός Γεώργιος Δημ. Σύμβουλος, Κυριάκου Γεώργιος Καθηγητής, Λιάσκας Αλέξανδρος Αποστρ. Αξιωματικός, Λιάτσος Γεώργιος Προϊστάμενος ΟΤΕ, Μαυροειδής Ανέστης Δήμαρχος, Παϊσιος Κων/νος Αποστρ. Αστυνομικός, Πλατίτσας Αθανάσιος Κτηματίας, Παπακωνσταντίνου Ιωάννα Ασφαλίστρια, Πέππας Γεώργιος Δημ. Σύμβουλος, Σαρηγιάννης Σωτήριος Αντιδήμαρχος, Σοροπάνης Αθανάσιος Δημ. Σύμβουλος, Σούλιας Κων/νος Αποστρ. Αξιωματικός, Σπανός Δημήτριος Ελευθερ. Επαγγελματίας, Τραμπαδούρος Σεραφείμ Κτηματίας, Ψωρομίτα Νανά Λογίστρια.

Τι προκύπτει

Πρώτα και κύρια από τα 9 στελέχη τα οποία συγκεντρώθηκαν και είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα διεκδικώντας την θέση του υποψηφίου Δημάρχου, στον συγκεκριμένο συνδυασμό μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο οι 4, δηλαδή ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Ανέστης, ο δήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ανέστης Μαυροειδής, ο καθηγητής κ. Θανάσης Αγγελής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κολοβός.

Από εκεί και μετά όλα τα υπόλοιπα στελέχη, τα οποία είχαν δεσμευθεί να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, κρατούν αποστάσεις, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ενα δεύτερο στοιχείο είναι ότι μέσα από τα ονόματα δεν δείχνουν να ξεπερνούν τα ενδογενή προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές που προαναφέραμε όπου υπάρχουν και προβλήματα συγκρότησης τοπικών συμβουλίων. Και το τελευταίο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ξεπεραστούν ζητήματα που έχουν σχέση με την έδρα του Δήμου η οποία σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη για να είναι το ψηφοδέλτιο ανταγωνιστικό.

Απέναντι

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Λιόλιος μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ονόματα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιό του ωστόσο όμως επιχειρεί συγκεντρώσεις, συναντήσεις και επαφές και μία απ’ αυτές έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αταλάντη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης ο ίδιος έκανε αναφορά στο ψηφοδέλτιο το οποίο συγκροτεί, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει θα περιέχει άτομα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και ηλικίες, δίνοντας βαρύτητα στις γυναίκες, τους νέους αλλά και τους έμπειρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ωστόσο όμως και αυτή τη φορά απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσωπα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο παραπέμπονται στο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης ο νυν Δήμαρχος κ. Γιώργος Σκαμπερδόπουλος πήρε το λόγο και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νίκου Λιόλιου «για το καλό της πόλης» όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ ο ίδιος δήλωσε πως «αυτός πρώτος θα αγωνισθεί για το καλό της παράταξης» γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως πιθανή υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Σκαμπερδόπουλου στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Κλέαρχου Περγαντά.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών

Συγχρόνως διευρύνει τις επαφές της και η "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών" που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Ήδη τα στελέχη που μετείχαν στην κίνηση μετά από ένα κύκλο επαφών προσδιόρισαν ότι επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο κ. Δημήτρης Σουλτανόπουλος ενώ χθες το βράδυ είχαν συγκέντρωση στην Αταλάντη για να προσδιορίσουν με σαφήνεια τα επόμενα βήματά τους ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τα στελέχη που μετέχουν στη συγκεκριμένη κίνηση «ακολουθούμε μια πολιτική ανοιχτών θυρών έτσι ώστε να αποτελούμε σημείο υποδοχής και άλλων ανεξάρτητων φωνών στο δήμο των Λοκρών…».

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου έχει καταρτιστεί με τις επαφές και συναντήσεις που είχαμε σε όλη την περιοχή. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες να ρυθμιστούν και να υπάρξουν απαντήσεις και από δύο ακόμη πρόσωπα και τότε θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις».

Τέλος πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχαν κάποια συνάντηση με τον κ. Κώστα Πάσσα κάτι το οποίο, όπως προκύπτει, δεν απέδωσε. Εκείνο το οποίο είναι χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι επικρατεί μια ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα μιας και τα προβλήματα που υπάρχουν κρίνονται ως καθοριστικά για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων.

Από......LOKRIS NEWS +

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com