Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ιαματικός Τουρισμός ισάξιος της Ελβετίας και της Αυστρίας από τον κ. Αντωνίου !!!!!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  από  αναγνώστη  του Blog



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εκμετάλλευση ιαματικών πηγών περιοχής Κουνιαβίτη με κατασκευή υδροθεραπευτηρίου το οποίο θα περιλαμβάνει αποδυτήρια, ιατρεία, 2 πισίνες (ανδρών – γυναικών) και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την προσέλευση και την πληρέστερη θεραπεία των λουομένων.

Για κάποιον που βλέπει τη φωτογραφία για πρώτη φορά θεωρεί ότι πρόκειται για μια σύγχρονη εναλλακτική   μονάδα   Ιαματικού   Τουρισμού κάπου στην Ελβετία ή την Αυστρία.

Και όμως είναι από το πρόγραμμα του κ. Αντωνίου « ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ » των Δημοτικών εκλογών που έγιναν στις 13 Οκτωβρίου του 2002.


Από τότε έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια και η πραγματική κατάσταση είναι αυτή πού βλέπεται.


Ο κ. Αντωνίου στα 8 χρόνια που πέρασαν, 4 σαν αντιπολίτευση και 4 σαν Δήμαρχος, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα , αλλά τα έβαλλε και με το Σύλλογο Ξενοδόχων, επειδή πήγανε και φτιάξανε οι άνθρωποι δυο σκάλες για να μπορούν να κατεβαίνουν οι λουόμενοι και να κάνουν το μπάνιο τους.
Λες και εμπόδισε τον κ. Αντωνίου κανείς να τις φτιάξει ο Δήμος τις σκάλες.

Στο πρόγραμμα «ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» των Δημοτικών εκλογών του 2006 ο κ. Αντωνίου αναφέρει για τις πηγές Κουνιαβίτη.

Δημιουργία « Δημοτικής Επιχείρησης Ιαματικών Πηγών περιοχής Κουνιαβίτη»

Πιστεύω να μην έχει το θράσος ο κ. Αντωνίου να μας το παρουσιάσει πάλι αυτό το θέαμα για τις πηγές Κουνιαβίτη στο πρόγραμμα των Δημοτικών εκλογών «ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του 2010.

Τα συμπεράσματα για την κοροϊδία και τα ψέματα αυτά του κ. Αντωνίου ανήκουν πλέον στους Δημότες.

Άλλα έλεγε ότι θα κάνει για τις πηγές Κουνιαβίτη από το 2002 και από αυτά δεν έκανε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.

 Την δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα έχουν πλέον στα χέρια τους οι Δημότες και είναι η ψήφο τους στις Δημοτικές εκλογές που έρχονται ……..

Αστέρας Αγίου Σεραφείμ - Α.Ο. Καμένα Βούρλα 0 - 6

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Το μοναδικό παιχνίδι της 2ης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΦ που διεξήχθει σήμερα, αυτό μεταξύ της ομάδας του Αστέρα Αγίου Σεραφείμ και του Α.Ο. Καμένα Βούρλα, έληξε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εύκολα τη νίκη με σκορ 0-6.   Η ομάδα των Καμένων Βούρλων κατάφερε να σημειώσει 3 γκολ στο 1ο ημίχρονο και τα υπόλοιπα 3 στο 2ο. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν 1 γκολ, όταν σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Κουντουργιώτης στο 85' , ο τερματοφύλακας των Καμένων Βούρλων είπε όχι.

Από.......http://www.fthiotidafootball.blogspot.com/

ΠΡΟΒΟμάστορες 23/10/2010 Ορεινή Ποδηλασία Γύρος της Κνημίδας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στη Κεντρική πλατεία Αγίου Κων/νου στις 9:00π.μ.



Θα ποδηλατήσουμε σε αγροτικό δρόμο για 5χλμ. έως την αρχή του φαραγγιού Στενά Γκρεμνά.

Θα ανηφορίσουμε σε δασικό δρόμο έως το χωριό Γουλέμι. Μετά από σύντομη στάση συνεχίζουμε στη ράχη λόφων πάνω από το χείμαρρο Ξηριά με μικρές κλίσεις ανωφέρειας και κατωφέρειας έως το χωριό Ζέλι. Μετά από σύντομη στάση συνεχίζουμε ανηφορικά περνώντας από το ασκηταριό του Οσίου Σεραφείμ και φτάνουμε στη θέση Κάκαρος όπου σώζεται ένα επιβλητικό μοναστηριακό συγκρότημα με οχυρωματικό περίβολο αφιερωμένο στο Προφήτη Ηλία, χτισμένο τη περίοδο της φραγκοκρατίας και ανακαινισμένο πρόσφατα. Σύντομη στάση και κατηφορίζουμε προς την ιστορική περιοχή των Βασιλικών. Στάση στο μνημείο της μάχης του 1821 και συνεχίζουμε κατηφορικά προς τη κοιλάδα του Βοάγριου ποταμού έως το χωριό Ρεγγίνι. Ανηφορίζουμε για λίγο στον επαρχιακό δρόμο προς Μόδι έως τη θέση Παλαιοχώρι και κατηφορίζουμε μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι του Αϊ Γιάννη έως το χωριό Κόμνηνα. Συνεχίζουμε σε επαρχιακούς ασφάλτινους δρόμους προς Καινούργιο Καμένα Βούρλα και καταλήγουμε στα Λουτρά της Αφροδίτης για χαλαρωτικό μπάνιο.

Η διαδρομή αυτή δεν ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.2 - Ω.Π.9 - Υ.Δ.900μ.- Μήκος 50χλμ περίπου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 22/10/2010.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :


1). Κώστας Γκέκας τηλ. 6978479090


2). Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569


Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003[at]yahoo.gr



24/10/2010 Ορεινή Πεζοπορία στη Κνημίδα με τον ΕΟΣ Αχαρνών


Κυριακή : Συνάντηση στη Κεντρική πλατεία Αγίου Κων/νου στις 9:00π.μ.

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως την Αγία Παρασκευή.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε μονοπάτι , έως τη κορυφή Αέρας 865μ. Στη συνέχεια θα κινηθούμε στη καρδιά του ορεινού όγκου έως τη κορυφή της Αγίας Παρασκευής 945μ. Από εκεί μπορούμε να έχουμε θέα σε όλη σχεδόν τη Ρούμελη, τη Βόρεια Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες. Κατηφορίζουμε στο όμορφο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, για στάση κάτω από τα έλατα. Στη συνέχεια από δασικό δρόμο και μονοπάτι θα επιστρέψουμε στον Άγιο Κων/νο μέσω του φαραγγιού Μέγα Ρέματος. Προαιρετικά θα μεταφερθούμε με τα αυτοκίνητα, για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουνιαβίτη και θα καταλήξουμε σε ταβέρνα της περιοχής για γεύμα .

Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1-Ω.Π.5-Υ.Δ.850μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 23/10/2010.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :


1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311


2). Πάνος Τσάρας τηλ. 6972620088


Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003[at]yahoo.gr

Νέα παρέμβαση Τόνιας Αντωνίου. Να ενισχυθούν και οι αστικές συγκοινωνίες της περιφέρειας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Ελλάδα: από πείραμα, παράδειγμα προς μίμηση

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιανακόπουλου


Το πείραμα της διεθνούς οικονομικής ελίτ, πέτυχε στην Ελλάδα. Ο λαός μη αντιδρώντας ουσιαστικά και οργανωμένα στην φτωχοποίησή του, έδειξε να αποδέχεται την «αμαρτία» του, την θεραπεία του και τα μέτρα εξυγίανσης της κοινωνίας του. Αμάρτησε για το ψωμί του, για το σπίτι του, για το αμάξι του και για το ρουσφέτι του. Έπρεπε να πληρώσει! Είχε χρέος από τον μισθό και την σύνταξή του, αλλά και μέσω της ανεργίας του να πληρώσει τα χρέη που ενθυλάκωσαν άλλοι: το ένα τρίτο των ευημερούντων πολιτών, που τόσα χρόνια μέσα στη διαπλοκή του δικομματισμού σπαταλούσε και συσσώρευε. Ένα μέρος αυτών των συσσωρευμένων πόρων με την μορφή του ευρώ έκανε φτερά, με τις πλάτες της κυβέρνησης ασφαλώς, στο εξωτερικό, δείχνοντας πρώτοι αυτοί πόσο εμπιστεύονται την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Κακώς, πάντως, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή μας, οι ευημερούντες συμπολίτες μας. Το γεγονός ότι τα δύο τρίτα της κοινωνίας την ανέχονται, θα έπρεπε να τους ενθαρρύνει να αξιοποιήσουν τον νόμο της αδιάφθορης κυβέρνησής μας, ο οποίος επιτρέπει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να φέρουν τα λεφτά τους πίσω στη χώρα! Αυτό όμως είναι προσωπικό ζήτημα και δεν θα ήθελα να επιμείνω!

Άλλωστε, η κρίση στην χώρα, στο επίπεδο των ατομικών συμπεριφορών προσεγγίζεται ή σε εκείνο της δομής του καπιταλισμού. Άλλη δομή επί της οποίας να αναπτύσσονται και να απεικονίζονται οι σχέσεις εξουσίας, δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τα κόμματα και το ευρύ κοινό. Τα ΜΜΕ καλά κάνουν και δεν ψάχνουν, διότι θα ήταν τραγικό να βρουν τον εαυτό τους, δηλαδή τα αφεντικά τους, μέσα σε αυτή τη δομή ως τους βασικούς actors που προνοούν για την συντήρηση και την αναπαραγωγή των σχέσεων εξουσίας στην χώρα. Τότε θα καταλάβαινε κανείς και την πολιτική φύση του ελληνικού πειράματος και πώς αυτό συστήνει νέες σχέσεις και μια νέα δομή μέσω της βίαιης αναδιανομή – της πιο βίαιης στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο - που επιχειρείται αυτή την περίοδο, δίχως, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, να «ανοίξει μύτη», ξεχνώντας τους νεκρούς στην Τράπεζα, καθώς κανέναν δεν συμφέρει αυτή η υπενθύμιση.

Το πείραμα στην Ελλάδα, λοιπόν πάει καλά, βρίσκεται υπό έλεγχο, επιτυγχάνοντας να διασκεδάσει τα βαθειά αίτια (εσωτερικά και εξωτερικά) που προκάλεσαν την κρίση και της έδωσαν την σημερινή μορφή, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πρότυπο ηγεσίας κι ένα νέο πρότυπο σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και εκλογικού σώματος. Οι νέες αυτές σχέσεις συγκροτούν μία νέα κυβερνητική δομή, που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον λαό από τις αποφάσεις που λαμβάνονται εξ ονόματός του. Πλέον ο κάθε «δημοκρατικά» εκλεγμένος κυβερνήτης μπορεί να σκίζει μπροστά στα μούτρα του λαού το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε προεκλογικά και να το αντικαθιστά με κάθε είδους μνημόνια, που το ρεαλιστικό συμφέρον του καθεστώτος που τον στηρίζει, κρίνει ότι το εξυπηρετούν.

Ε, αφού το πείραμα πάει καλά έχει απόλυτο δίκιο το ΔΝΤ που θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και γιατί όχι, του κόσμου. Αν όλοι οι λαοί συμπεριφερθούν όπως ο ελληνικός, τότε ασφαλώς τα πράγματα για την διεθνή πολιτικοοικονομική ελίτ απλουστεύονται και οι στόχοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης υπό την ηγεμονία τους, μοιάζει να βρίσκονται πιο κοντά παρά ποτέ. Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το πρότυπο της αναδυόμενης νέας ηγεσίας στον κόσμο. Αν όλοι οι λαοί του κόσμου δεχτούν με τόση ευκολία την φτωχοποίησή τους και τον εθνικό τους διασυρμό, τότε το έργο της νέας παγκόσμιας τάξης θα περιοριστεί στην διευθέτηση διαφορών των επιμέρους τοπικών ελίτ και των διαφορετικών πόλων εξουσίας στον κόσμο. Νομιμοποίηση στις επιμέρους ηγεσίες θα προσφέρεται αποκλειστικά από το διεθνές κέντρο ηγεμονίας και τα ΜΜΕ που ελέγχει και όχι από το εκλογικό σώμα, το οποίο, απομακρυνόμενο από τις αποφάσεις, θα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο αδιάφορο για πολιτική συμμετοχή.

Όλα τούτα, φαντάζομαι, ότι αυτές τις ώρες ακούγονται παράταιρα εν μέσω του προεκλογικού θορύβου που επικρατεί στην χώρα. Πολιτικός διάλογος δεν υφίσταται και ο πολιτικός λόγος μοιάζει να μην λαμβάνει υπόψη του το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η κρίση. Κούφια λόγια, υποσχεσιολογία του παλιού γνώριμου τύπου σε συνδυασμό με αντικαπιταλιστική ιστορία, εθνικιστικές κορώνες και νέα διλήμματα αυτών που ξαφνικά ανακάλυψαν την ανάγκη εφαρμογής σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών στην ευρωζώνη, ενώ πριν από ένα χρόνο ευαγγελίζονταν την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας. Απίθανες γελοιότητες! Σε λίγο Έλληνες υπουργοί θα απαγορεύεται να συμμετέχουν στα συμβούλια της ΕΕ, καθώς η χώρα θα τιμωρείται ως παραβάτης των οικονομικών κανόνων καλής συμπεριφοράς και οι ίδιοι θα επιχαίρουν επιπλέον, θεωρώντας ότι είναι μία δίκαιη τιμωρία την οποία πρέπει να υποστούν για να εξαγνιστεί το κυβερνητικό κορμί της Ελλάδας από τις αμαρτίες παρελθόντων ετών. Δεν αποτελεί τρέλα, είναι η νέα μορφή αντίληψης των εξουσιαστικών σχέσεων, που καθιστά το δημοκρατικό φαινόμενο μια κακόγουστη φάρσα.

Η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλους αυτούς που αποφάσισαν πριν να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, να γίνουν σοβαρά βήματα οπισθοδρόμησης της δημοκρατίας. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει τους πάντες στη ήπειρό μας και ιδιαίτερα τους Έλληνες, μα πιο πολύ όλους εμάς που υποστηρίξαμε με θέρμη τα προηγούμενα χρόνια τον ευρωπαϊσμό. Δίχως δημοκρατία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει ένα νέο αυταρχικό παράδειγμα για τον κόσμο. Αν κάποιοι από εσάς προβληματίζονται πλέον στα σοβαρά για το αν έπρεπε η χώρα να ενταχθεί στην ευρωζώνη, φαντάζομαι ότι σε λίγο θα αναρωτιούνται τι δουλειά έχουμε στην ΕΕ. Αυτό ερώτημα θα μπορούσε να μεταβάλει ριζικά όλες τις πολιτικές προσεγγίσεις αυτής της περιόδου στην χώρα και να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής όσων δεν έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτά του καθεστώτος.

Από.......activistis

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com