Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αυτό διοικητικές Εκλογές: Πρόκληση δημοκρατίας και προόδου, Νίκη ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου καλούμαστε να ψηφίσουμε για μια μεγάλη πρόκληση, έναν θεσμό που για πρώτη φόρα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της περιφέρειας να σχεδιάσουν μόνοι τους το μέλλον του τόπου τους, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε κατεύθυνση και να πάρουμε μια για πάντα το δρόμο που οδηγεί μπροστά.


Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους υποψήφιους που επέλεξε για τους Δήμους της Εύβοιας και τους υπόλοιπους Νομούς της Στερεάς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πέρα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις διαδικασίες, εστιάζονται στην προσπάθεια για το τρίπτυχο Καινοτομία - Ποιότητα σε όλες μας τις δράσεις- Πράσινη Ανάπτυξη. Οι υποψήφιοι του μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια νέα διοίκηση που θα λειτουργεί με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Να γίνουν οι Δήμοι της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας της Ευριτανίας, η Στερεά Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Η περιοχή μας πρέπει να κατακτήσει την θέση που της αξίζει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη των περιφερειών.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν σε αντίθεση με άλλους που αρέσκονται σε πολλαπλές μεταμφιέσεις, την πολιτική τους τοποθέτηση. Για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ το ουσιαστικό είναι n πρόκληση της ισχυρής περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πιστεύουν πως μπορούν να την υλοποιήσουν αυτοί που εμπιστεύονται τις τοπικές δυνάμεις και τις δυνατότητές τους και όχι αυτοί που μεμψιμοιρούν. Ανήκουν στην παράταξη που προχώρησε μέσα σε λίγους μήνες στο να γίνει πράξη το όραμα για αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έξω από την διεκπεραιωτική λογική της νομαρχίας. Ανήκουν σ' αυτούς που πρωτοστατούν για να δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Περιφέρεια.

Οι πολίτες της Στερεάς ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι συστρατεύονται στον αγώνα μας για να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες, την αδιαφάνεια και την αναποτελεσματικότητα του παρελθόντος. Συστρατεύονται με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, για να πορευθούμε όλοι μαζί σε ένα νέο πρότυπο σχεδιασμό, με διάφανη άσκηση πολιτικής, με αναπτυξιακή προοπτική. Η συνεχής δυναμική που δημιουργείται από τις θέσεις και το πρόγραμμά τους, φέρνει την αλλαγή. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι άλλο n αναγνωρισιμότητα μέσα από κακόγουστα show και παραστάσεις και άλλο n συγκροτημένη πρόταση ανάπτυξης για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Κατανοούν τη διαφορά το να είσαι ευχάριστος και διασκεδαστικός, από το να είσαι χρήσιμος για τον τόπο.

Επιλέγουμε αυτούς που είναι καλύτεροι να διαχειριστούν τις τύχες, της ισχυρής αιρετής Αυτοδιοίκησης. Γυρνάμε την πλάτη στη λογική των κολλητών και κουμπάρων. Με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωράμε σε μια αναπτυξιακή πορεία, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τον τόπο, για μια Εύβοια και Στερεά ισχυρή.

Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά…

οι δυνατότητες της περιοχής μας, οι δυνατότητές μας...ακόμη μεγαλύτερες.

Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ για..

Νίκη ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Νίκη προοπτικής για τους πολίτες.


ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ


Μέλος της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Υπεύθυνος του Τομέα
Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Ανάπτυξης.


Μέλος των Τομέων ΠΑΣΟΚ
Εξωτερικών -Άμυνας και Οικονομικών-Ανάπτυξης









Ο Παπανδρέου ψιθύρισε πρόωρες

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Έμμεση προειδοποίηση για προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ωστόσο, απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στον κ. Σαμαρά, ώστε να μην θεωρηθεί ότι η προειδοποίησή του συνιστά ταυτόχρονα και απειλή. Κατά τα άλλα, η συνέντευξη κινήθηκε στα γνωστά μονοπάτια, ενώ το σκηνικό που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστή τον Γ. Πεταλωτή ήταν αναχρονιστικό από επικοινωνιακής απόψεως.


Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τις εισαγωγικές του παρατηρήσεις απευθύνοντας “προσκλητήριο ευθύνης στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής να στείλουν μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.. ότι αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση” και ζήτησε “αντί για ψήφο διαμαρτυρίας, ψήφο ελπίδας και αλλαγής”. Σε ερώτηση για ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις προβλέψεις ότι θα σηκώσει το γάντι, λέγοντας ότι “αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του ελληνικού λαού”. Με άλλα λόγια, αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί και η κοινοβουλευτική του ομάδα σηκώσει μπαϊράκι, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού, αν και, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου, οι εκλογές δεν είναι στις προθέσεις του.

Κατά τα άλλα, η συνέντευξη κινήθηκε σε γνωστά μονοπάτια και ο πρωθυπουργός επανέλαβε, λίγο έως πολύ, όσα είχε πει στη διάρκεια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη, επανέλαβε ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει και εξαπέλυσε πρωτοφανή σε σφοδρότητα επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, την πολιτική του ¨”ξεδιάντροπη”. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν, εφόσον στο μεταξύ καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι της συνέντευξης, η εικόνα του απολύτως ελεγχόμενου περιβάλλοντος δεν άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ ο κ. Παπανδρέου υπέπεσε στα γνωστά του σαρδάμ και συντακτικά λάθη.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων και ο Μητσοτάκης

“Ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: “Η Νέα Δημοκρατία τον καλεί να αφήσει το "εμπόριο του φόβου" και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε, ως χώρα, το ναυάγιο”.

“Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν” τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού έβλαψε τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καρατζαφερης χαρακτήρισε φοβισμένο τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι ουδείς έγινε πιο σοφός και πιο αισιόδοξος από την συνέντευξη.

“Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου. Τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

"Η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, την ώρα που η κοινωνία ζητά δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο", αναφέρει η "Δημοκρατική Αριστερά", σε ανακοίνωσή της.

“Με μικροπολιτικά παιχνίδια και με πειρατεία στην ψήφο για την αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός δείχνει να μη συνειδητοποιεί τις διαστάσεις της κρίσης. Αδυνατεί να καταλάβει ότι το μέλλον έρχεται πάνω στις ράγες του τρένου που ο ίδιος προσπαθεί να ξηλώσει, και ζητά λευκή επιταγή χωρίς καν προγραμματικές δηλώσεις. Αν όντως θέλει δημοψήφισμα, μπορεί άνετα να το οργανώσει χωρίς να ταλαιπωρεί την αυτοδιοίκηση”, αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Αντιθέτως, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στήριξε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου και δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. “Ο Γεώργιος Παπανδρέου ακολουθεί σωστή πολιτική. Ο Αντώνης Σαμαράς, λανθασμένη. Ακολουθεί την παλιά τακτική της φθοράς της κυβέρνησης. Θα τη φθείρει, θα τη φθείρει και στο τέλος σας λέω ότι θα την πάρει, αλλά τι να την κάνει;” υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε: “"βεβαίως, στηρίζω το Γεώργιο Παπανδρέου. Στηρίζω την Ελλάδα".

Από......Reporter.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Απειλείται ο Διευθυντής του σταθμού studio-1.gr κ. Ζαγγανάς από τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου.

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη


Στά πλαίσια τής Ενημέρωσης από πλευράς studio-1.gr Θά θέλαμε νά γνωρίσουμε στούς Αναγνώστες μας τά εξής:


Τό studio-1.gr είναι Επίσημη Ιστοσελίδα καί προσπαθούμε συνεχώς μέ κάθε είδους κόστος ,ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ νά ενημερώνουμε τούς   ΠΟΛΙΤΕΣ.


Τά Δημοσιεύματα τού studio-1.gr Μπορούν Κάλλιστα (Προβλέπεται) νά τά Αναπαράγουν Αλλες Ιστοσελιδες, blogs,etc. Αρκεί νά αναγράφεται η ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.


Ετσι δέν ανεχόμαστε νά μάς προσάπτουν ανώνυμα Δημοσιεύματα καί νά Δεχόμαστε "Φιλικές " ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ .

Απευθύνομαι στόν Δήμαρχο ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ,ο οποίος "ΦΙΛΙΚΑ" ...Προσπάθησε νά μού "ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ στά blogs.

Κύριε Αντωνίου,Δήμαρχε τών Καμένων Βούρλων,τό studio-1.gr καί δεί ο γράφων ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ καί τό ΘΑΡΡΟΣ τής ΓΝΩΜΗΣ καί μιλάνε η γράφουν ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Εάν οποιοδήποτε ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ θέλεται νά τό προσάψεται σε Εμένα καί τούς Αξιόλογους Συνεργάτες μου, ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ.

Τελειώνοντας θά ήθελα από τήν πλευρά μου ,μιάς καί χθές ΔΕΝ μού αφήσατε περιθώρια ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗΣ αυτών πού "ΦΙΛΙΚΑ" μού είπατε, Νά σάς πώ καί Εγώ από τήν πλευρά μου εντελώς ΦΙΛΙΚΑ ότι ΚΑΛΟ γιά εσάς θά είναι νά κρατάτε ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ μέ τά ΜΜΕ

Γιά τό studio-1.gr
Ζαγγανάς Νίκος

_ο_ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ