Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οικονομικά στοιχεία που καίνε τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Μάκη Αντωνίου

Αναρτήθηκε από.........energoipoliteskv.blogspot.com

Το πόσο, κατά την προσωπική μας άποψη και εκτίμηση, αναποτελεσματικός είναι στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος στον Δήμο, ο Δήμαρχος μας Μάκης Αντωνίου, το έχουμε γράψει αρκετές φορές, και κατά το δυνατόν το τεκμηριώνουμε κιόλας.


Ίδια ακριβώς άποψη, έχουν και αρκετοί άλλοι που συζητούμε, ή έχουμε ακούσει να εκφράζονται δημόσια ή ιδιωτικά σχετικά με το θέμα.

Σήμερα, θα θυμηθούμε ένα στιγμιότυπο (ηχητικό) από την δημόσια συνεδρίαση που έγινε τον Ιούνιο του 2008 στο κλειστό γυμναστήριο των Καμένων Βούρλων με σκοπό τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, και που είχαμε γράψει τότε σχετικό άρθρο για όσους θυμούνται (click εδώ για να διαβάσετε όλο το σχετικό άρθρο αλλά και να ακούσετε όλη την συνεδρίαση).

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο λοιπόν, ακούμε το τότε μέλος της δημαρχιακή επιτροπής(για δυο χρόνια) Νίκο Κοντοπάνο, σύμβουλο της μειοψηφίας, να κατακεραυνώνει τον δήμαρχο με οικονομικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν την πόσο, μέχρι τότε, κακή οικονομική διαχείριση έκανε ο Μάκης Αντωνίου, στα πρώτα δυο και κάτι χρόνια της θητείας του.

Απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη, τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος (από την τσέπη μας δηλαδή) κατασπαταλήθηκαν σε έργα που δεν υπήρξε διαγωνισμός αλλά αποτελούσε απλά προτίμηση του δημάρχου μας το ποιος θα τα κάνει, και γενικώς η αδιαφάνεια αναδεικνύετε σε όλο της το μεγαλείο.

Το οξύμωρο βέβαια, για όσους διάβασαν καλά το ψηφοδέλτιο του Αντωνίου, είναι ότι ο Νίκος Κοντοπάνος, ένθερμος πολέμιος της κακής διαχείρισης του Δημάρχου, είναι ο μοναδικός σύμβουλος της μειοψηφίας που προσχώρησε και συνετάχθην με τον Αντωνίου ως δημοτικός του σύμβουλος για τις επόμενες εκλογές. (!!??)

Ως απλός ψηφοφόρος, με αναλυτική σκέψη, και πάντα με την καλύτερη διάθεση, θετικά προσεγγίζοντας το θέμα, διερωτώμαι το εξής: πως είναι δυνατόν επί τρία και μισό χρόνια να ‘βρίζεις’ κάποιον, να τον κατηγορείς νυχθημερόν για κακή οικονομική διαχείριση, να προσκομίζεις πολλά στοιχεία (και άλλα τόσα να έχεις στο συρτάρι σου διαθέσιμα) για να τεκμηριώσεις την αντίθετη άποψη που έχεις με τον Αντωνίου(και μπράβο σου) και ξαφνικά να γίνεσαι μέλος του ψηφοδελτίου του?

Δεν θα το σχολιάσω άλλο, άλλωστε όλοι σας, εσείς που αποφασίσατε να εκτεθείτε σε δημόσια ψηφοφορία, αποδεχτήκατε και το γεγονός να εισπράξετε την σύμφωνη ή την αντίθετη άποψη του κόσμου και των ψηφοφόρων σας, αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, δηλαδή ή θα σας αναδείξει (ψηφίσει) ο κόσμος … ή όχι…

Ακούστε λοιπόν (και διαβάστε στους υπότιτλους) πως τεκμηριώνει ο Κοντοπάνος την κακή διαχείριση του Μάκη Αντωνίου.




Από........kamena-voyrla-news.blogspot.com

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου τίναξε στον αέρα όλο το Οικοδομικό Σχέδιο της Λουτροπόλεως

 Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Κάνοντας τό καθημερινό μου περπάτημα,θέλησα να αλάξω διαδρομή (Για να σπάει και η μονοτονία),περνώντας πίσω από το Δημαρχείο Καμένων Βούρλων καί κοιτάζοντας γύρω μου είδα μέσα στον χώρο της παιδικής χαράς”, να αναβλύζει λίγο νερό από μια γεώτρηση. 



 Βλέποντας το καλύτερα διαπίστωσα ότι δεν ήταν κανονικό νερό αλλά έμοιαζε με αυτό που τρέχει στις Ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων. Αφού τελείωσα την γυμναστική μου και πηγαίνοντας στο σπίτι μου (παρά την κόπωση) ξαναείδα το έγγραφο που αναφερόταν στην έγκριση κατασκευής του Λυκείου των Καμένων Βούρλων. Στη δεύτερη σελίδα διάβασα  ότι :

  " Με Προεδρικό Διάταγμα , το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθορίζονται ζώνες προστασίας Ιαματικών φυσικών πόρων ανάλογα με τα υδρογεωλογικά δεδομένα και το περιβάλλον κάθε Ιαματικής Πηγής".

Οι ως άνω ζώνες προστασίας θα καθοριστούν αμέσως μετά την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών οπότε και παύουν να είναι σε ισχύ οι Νόμοι προστασίας των 1000 μέτρων με κέντρο την Ιαματική Πηγή.

Άρχισα να ψάχνω στο internet τους Νόμους που αναφέρονταν περί προστασίας Ιαματικών Πηγών και δές τε τί βρήκα.

Στο ΦΕΚ 776/Δ/14-8-1987. " Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καμένων Βούρλων " . Στη σελ. 7953 γράφει :
 
Προστασία Ιαματικών Πηγών : βάσει του Ν. 4844/30 περί Ιαματικών Πηγών και του Ν 4086/60 για τις Λουτροπόλεις, χαρακτηρισμός της Ζώνης προστασίας πηγών σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ.

Ακολουθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Καμένων Βούρλων






















Συνεχίζοντας να ψάχνω βρήκα το:

Ν. 4086 " Περί τροποποιήσεως και συμπλήρωσης διατάξεών τινών περί Ιαματικών Πηγών ", πού αναφέρεται στόν ΓΠΣ Καμένων Βούρλων.
Όλοι  οι  δημότες  γνωρίζουν  ότι  από  κάτω  στο  κέντρο  των  Καμένων  Βούρλων υπάρχει  λεκάνη  με  Ιαματικό  νερό. Έπρεπε  να  κάνει  γεώτρηση  ο κ.   Αντωνίου  για  να  το  εξακριβώσει με  ότι  κόστος  συνεπάγεται  αυτή  του  η  ενέργεια  για  τους  Δημότες.











Στο άρθρο 14 σελ. 1050 διαβάζω : 

Άρθρο 14

1.       Πρό πάσης κατά τάς κείμενας διατάξεις εγκρίσεως ή τροποποιήσεως σχεδίου πόλεως ή κώμης ή συνοικισμού, κατά το τμήμα αυτού το ευρισκόμενον εντός περιοχής απεχούσης 1.000 μέτρα από της Ι.Π Λουτροπόλεως τουριστικής σημασίας, απαιτείται γνωμοδότησης του Ε.Ο.Τ προκαλούμενη υπό του οικείου Νομομηχανικού .
2.       Αναγορεύεται η δόμησης οιασδήποτε φύσεως οικοδομικού έργου εις απόστασιν μικροτέραν των 1.000 μέτρων από Ι.Π τουριστικής σημασίας, εάν δεν υφίσταται εγκεκριμένον κατά τα ανωτέρω σχέδιον πόλεως ή κώμης ή συνοικισμού περιλαμβάνον την ζώνην εν τη οποία ζητείται ή δόμησης του έργου.











Έμεινα με το Νόμο στο χέρι.

Καλά τι έχει κάνει εδώ ο κ. Αντωνίου έκανε γεώτρηση μέσα στον Οικοδομικό Ιστό της Λουτροπόλεως και βρήκε Ιαματικό νερό ; 

Δεν γνώριζε καν τι αναφέρει το " Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Καμένων Βούρλων " και περιμένουν οι δημότες να γίνει επέκταση του Σχεδίου της Λουτροπόλεως ;
Αυτός ο άνθρωπος τίναξε το ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ της Λουτροπόλεως στον αέρα.

Αγνοια των ανωτέρω Νόμων, Ατόπημα; Τι συνέβει κ.Δήμαρχε;(Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ,ότι υπάρχει σκοπιμότητα).

Δεν είχε ένα Μηχανικό να τον σταματήσει ; Εκείνος ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Μηχανικός κ. Πλατανιάς τι έκανε ;

Πέστε ότι απ` τη συμπολίτευση δεν μιλούσε κανένας .
Καλά η αξιωματική αντιπολίτευση τι έκανε κοιμότανε ;
Δεν διερωτήθηκε κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης πως γίνεται γεώτρηση δίπλα στο Δημαρχείο και για ποιο λόγω χωρίς να έχει πάρει τέτοια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ;
Βλέπεται η γεώτρηση γινότανε δίπλα στο Δημαρχείο (δεν γινότανε ούτε στην Καρυά ούτε στο Ρεγγίνι) την βλέπανε κάθε μέρα οι δημοτικοί σύμβουλοι. Δηλαδή για να πάρουνε είδηση οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να γκρεμιστεί το κτήριο του Δήμου.

Τι φταίνε όμως να πληρώνουν όλα τα παραπάνω οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ;
 
Που βλέπουν να χάνουν την περιουσία τους ή να απαξιώνεται ή να δεσμεύεται απ` τον Ε.Ο.Τ

Τα συμπεράσματα απ` τα καμώματα του Δημάρχου κ. Αντωνίου ανήκουν πλέον στους Δημότες ………

Εν Αναμονή Απάντησης από τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ.Αντωνίου,
Είτε γραπτώς ,είτε on air μέσω του studio-1.gr

Για το studio-1.gr
Ζαγγανάς Νίκος

Από......studio-1.gr

ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Η Τ.Ε ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΗΣ Ν.Δ

 Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

 Lifestyle
Τά λαγωνικά τού studio-1.gr βρίσκονται παντού καί πάντα:

Μέλος τής Κ.Ε τής Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ) ξεφάντωσε μέ τήν Πρόεδρο τής Τ.Ε τής Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ σέ γνωστό club τών Καμένων Βούρλων  μέχρι τίς πρώτες πρωϊνές ώρες.

Σέ γεύμα Εργασίας πού προηγήθηκε σέ πολυτελές Resturant στόν ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟ, παρευρέθησαν Προσωπικότητες πού δραστηριοποιούνται στόν χώρο τού επιχειρείν,τής Επιστημονικής Κοινότητας καθώς καί Ανθρωποι τών Τεχνων καί τών Γραμμάτων.

Οπως αποκαλύπτουν οί συνεργάτες τού studio-1.gr ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ τής Συζήτησης ήταν οί Δημοτικές Εκλογές.

Υπήρξαν αρκετές ταυτόσημες Απόψεις, χωρίς νά λείψουν καί οί Διαφωνίες.
Τό σίγουρο όμως είναι ότι στό Τέλος ΟΛΟΙ έχουν δεδομένο (Κοινή Δήλωση στό studio-1.gr), ότι θά υπάρξει καί 2η Εκλογική Αναμέτρηση.
Αυτό πού προκαλεί εντύπωση είναι η ΑΙΧΜΗ πού άφησαν νά ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ γιά ....3η καί 4η Κυριακή ! ! ! !

Τί θέλει νά πει ο ΠΟΙΗΤΗΣ ? ? ?
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ studio-1.gr

_Ο_
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Ζαγγανάς Νίκος

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΩΛΟΥ κ. ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Πρίν θέσουμε τό ερώτημα στόν κ. Τετριμίδα θά ήθελα νά κάνω μία γενικότερη τοποθέτηση.



Στήν συνεχή προσπάθειά μας γιά ενημέρωση τών συμπολιτών μας, παρουσιάσαμε μέ στοιχεία ( έγγραφα ) προβλήματα πού αφορούν τήν Τοπική Κοινωνία καί πρός αυτήν τήν κατεύθυνση θά συνεχίσουμε νά κινούμεθα (χωρίς νά χαριζόμαστε σέ ημέτερους καί υμέτερους).

Διάβασα κάποια σχόλια σέ διάφορες σελίδες μέ τά οποία δέν θά ασχοληθώ (τό θεωρώ χάσιμο χρόνο ) καθότι προέρχονται από ανώνυμους (ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ).


Οποιος θέλει Διευκρινήσεις-Απαντήσεις μπορεί κάλλιστα μέσω τής σελίδας τού studio-1.gr, νά επικοινωνήσει μαζί μας καί εμείς θά τού απαντήσουμε.


Τέλος νά πω ότι ο γράφων ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ (Ετσι ερμηνεύτηκε από ανώνυμος) Συνομιλία μου μέ τόν Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ.Αντωνίου Σ.


Εξάλλου γιά νά μήν θεωρηθει Αναδίπλωση από πλευράς μουθά πώ τό εξής:


Ο ΖΑΓΓΑΝΑΣ είναι γνωστός στήν Τοπική κοινωνία ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ καί σέ καμία περίπτωση δέν θά δεχόταν απειλές ,Οπως δέν θά δεχθεί σέ καμία περίπτωση τήν σπίλωση τού ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.


Η απάντηση λοιπόν πρός κάθε Καλοθελητή είναι:


ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ, η άν προτιμάτε , ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


Ας περάσουμε λοιπόν στήν ερώτηση πρός τόν κ.Τετριμίδα:



Σα να μη μας τα λες καλά κ. Τετριμίδα ;

Από συνέντευξη που έγινε στον Παρατηρητή Φθιώτιδας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίλυση του προβλήματος των Σχολικών μονάδων Γυμνασίου και Λυκείου δέστε τη απάντησε ο κ. Τετριμίδας.

Ερώτηση Δημοσιογράφου

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε σαν αυριανός δήμαρχος είναι ότι το γυμνάσιο – λύκειο Καμ. Βούρλων στεγάζεται σε κοντέινερ. Έγιναν συζητήσεις και με τον υπουργό, δόθηκαν διαβεβαιώσεις αλλά τελικά έμειναν τα λόγια και οι υποσχέσεις. Τι θα κάνετε εσείς για να λυθεί αυτό το ζήτημα;

Απάντηση κ. Τετριμίδα

<<Από ότι γνωρίζω υπάρχει ένα πρόβλημα με οικόπεδο για κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου.

Παρόλα αυτά όμως το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων των έξι τμημάτων τακτοποιείτε πλέον σε έξι αίθουσες κανονικές, το δε Λύκειο των οκτώ τμημάτων τακτοποιείται σε τρεις αίθουσες κανονικές στο κτίριο και πέντε αίθουσες στις νέες προκατασκευασμένες αίθουσες.


Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα γενικότερα σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα >>.


Καταρχάς κ. Τετριμίδα αγνοούσατε όπως φαίνετε στη συνέντευξη ή κάνατε πως τα αγνοούσατε , τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το Studio-1 και αφορούσαν τις σχολικές μονάδες των Καμένων Βούρλων , παρόλο που έχουν εκδοθεί επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης η οποία στηρίζει και την υποψηφιότητα σας.


Δεν θα έπρεπε να είχατε ενδιαφερθεί να ενημερωθείτε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τα Καμένα Βούρλα απ` τα οποία ζητάτε την ψήφο των Δημοτών;


Η ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Τετριμίδα είναι σαφής και την επαναλαμβάνουμε καθαρά και ξάστερα :

"Aν σας εμπιστευθούν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων για Δήμαρχο με την ψήφο τους θα κάνετε καινούργιες σχολικές αίθουσες στα Καμένα Βούρλα οι θα μεταφέρετε τους μαθητές των Καμένων Βούρλων να κάνουν μάθημα σε αίθουσες του Γυμνασίου –Λυκείου Μώλου ".

Περιμένουμε μια καθαρή και ξάστερη απάντηση κ. Τετριμίδα για να ξέρουν τι θα ψηφίσουν και οι Δημότες των Καμένων Βούρλων.

Διότι η απάντηση που δώσατε στη συνέντευξή σας ήτανε θολή και γκρίζα.

Ένα άλλο που ενόχλησε τους Δημότες κ. Τετριμίδα στην απάντησή σας είναι ότι δείχνατε να αγνοείται τις αρμοδιότητες που δίνει ο Καλλικράτης στους νέους Δήμους από 31-12-2011.

Παραθέτουμε το σχετικό Άρθρο 97 από τον Καλλικράτη


Καλά εσείς κ. Τετριμίδα που είστε υπερασπιστής του Καλλικράτη δικαιολογείται να μην γνωρίζεται ότι από 31-12-2011 δημιουργείται οργανισμός Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού, νέας Γενιάς που οι αρμοδιότητες πλέον περνούν στους Δήμους.


Το Studio-1 περιμένει για το θέμα των Σχολικών Μονάδων από σας κ. Τετριμίδα μια ξεκάθαρη απάντηση είτε γραπτώς είτε στον αέρα μέσω του Studio-1.

Σέ Αναμονή απάντησης


Γιά τό studio-1
Ζαγγανάς Νίκος

Από.......studio-1.gr

Χειμερινή ώρα...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Ξημερώματα Κυριακής μην ξεχάσετε να γυρίσετε τους δείκτες των ρολογιών σας μια ώρα πίσω. Από 31 Οκτωβρίου εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά η χειμερινή ώρα και στις 04:00 τα μεσάνυχτα μετακινούμε κατά μια ώρα τους δείκτες να δείχνουν 03:00.

Για όσους το ξεχάσουν ας συμβουλευτούν το 14844 για την ακριβή ώρα Ελλάδος κάθε στιγμή. Απο το http://www.telecompatras.blogspot.com/

Από......  http://syllektiko-pazari.blogspot.com/

Παναθηναικός - Ολυμπιακός 2-1 (video)

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Με τα γκολ του Σισέ και τον οίστρο του Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός γύρισε το ντέρμπι που φαινόταν χαμένο από το γκολ του Μιραλάς (2-1).