Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία ( ΔΗ.ΣΥ ). Το όνομα του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

 Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Στην πρόσφατη πολιτική ιστορία έχουμε παρατηρήσει ότι συνήθως οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί δημιουργούνται λίγο πριν από τις εκλογές. Αυτή τη φορά γίνεται το αντίστροφο, καθώς ιδρύονται κόμματα αμέσως μετά από δύο εκλογικές Κυριακές. Την αρχή κάνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που αύριο στις 11.00 το πρωί θα ανακοινώσει τη δημιουργία νέου πολιτικού κινήματος, στο θέατρο Badminton στου Γουδή. Οργανωτικά όλα είναι στην εντέλεια και το παρών αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων και (τουλάχιστον) δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως εμφανισθούν και άλλοι δύο ή τρεις βουλευτές, πολιτικοί φίλοι της κ. Ντόρας. Η παρουσία «γαλάζιων» βουλευτών θα σημάνει βέβαια και τη διαγραφή τους από τη ΝΔ. Η κ. Μπακογιάννη κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό ακόμη και σήμερα τόσο το όνομα του φορέα που θα σχηματιστεί όσο και το έμβλημα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗ.ΣΥ.). Αυτό που επίσης φημολογείται είναι ότι αύριο το πρωί στην εκδήλωση θα υπάρχει διάχυτο το κρητικό στοιχείο, αφού σε κάθε παρευρισκόμενο θα μοιραστεί και από ένα μπουκαλάκι τσικουδιά! Στην ετικέτα του θα αναγράφεται το όνομα του νέου κόμματος.

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, «θα είναι κεντρώο, πολιτασικό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα υπάρχοντα κόμματα όπως φάνηκε και από την πρωτοφανή αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές» υποστηρίζει.

Ετοιμα πάντως είναι και τα γραφεία του πολιτικού φορέα, στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Φιξ. Αξιο μνείας είναι το γεγονός ότι και η Νέα Δημοκρατία μετακομίζει αρχές του επόμενου έτους στην εν λόγω λεωφόρο, οπότε Σαμαρά και Μπακογιάννη θα χωρίζουν μερικές εκατοντάδες μέτρα. Δύο (πολιτικά) ξένοι στην  ίδια πόλη.

Την ίδια ώρα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά κατά του μνημονίου, ετοιμάζεται να αναγγείλει και επισήμως την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών που θα παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα. Η δημιουργία του αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο κ. Θεοδωράκης στρέφεται συχνά κατά της κυβερνητικής πολιτικής τον τελευταίο καιρό, αφού όπως τονίζει «ο κόσμος δεν αντιδρά πλέον, γιατί πιστεύει ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά».

Πολιτικό φορέα έχει ιδρύσει ήδη πάντως ο τέως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, υπό τον τίτλο «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Από την αρχή ακουγόταν ότι ο φορέας αυτός θα μετουσιωθεί σε κόμμα. Ο ίδιος αρχικά το διέψευσε, αλλά τα σενάρια δεν έχουν κοπάσει, καθώς η σύγκρουσή του με την ηγεσία του Συνασπισμού και ιδίως με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται ακάθεκτη ακόμη και μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Αλαβάνος είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, όπου έλαβε 30.926 ψήφους και ποσοστό 2,16%.

Τέλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πλέον, ξάφνιασε τους πάντες όταν άφησε να εννοηθεί σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι δρόμοι του με τη Ν.Δ. θα χωρίσουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως σχεδιάζει ήδη το δικό του κόμμα. Οψόμεθα…



               Espressonews.gr

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


 Οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα μετέχουν από την αρχή της επόμενης χρονιάς στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αυτά που έχουν ανακοινωθεί είναι οι παρακάτω:

Μώλος

Φαφούτης Δημήτριος,
Πάντρας Χρήστος,

Γιαννακόπουλος Γεώργιος,
Καραμαζιώτης Νικόλαος,
Μουτσουρούφης Ευστάθιος,
Γκανάσος Δημήτριος,
Ζαχαρόπουλος Δημήτριος,
Κλαπαστής Αθανάσιος
---------------------------
Γεωργαντζής Γεώργιος,
Κριτσόβας Δημήτριος
---------------------------
Παταργιάς Κωνσταντίνος,
Δαλαμάκας Βασίλειος,

Καμένα Βούρλα


Μακρυνίτσας Δημήτριος,
Φακίρης Ταξιάρχης,
Αναστασίου Γεώργιος,
Παπαναγιώτου Δημήτριος,
Κουτσούμπας Χρήστος,
----------------------------
Αντωνίου Σεραφείμ,
Τρίγκας Γεώργιος,
Αντύπας Αντύπας,
----------------------------
Τσαπάρας Γεώργιος,

Άγιος Κωνσταντίνος


Μπεζάτης Ευάγγελος
Φλωράκης Αθανάσιος,
Κυριάκος Αγγελος,
------------------------------
Μαντζαβίνος Κωνσταντίνος,
Παπαγρηγορίου Χρήστος,
-------------------------------
Συκιώτης Ιωάννης

Έναρξη λειτουργίας σταθμού διοδίων Αγ. Τριάδας

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com
 
 
 Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, το βράδυ θα λειτουργήσουν τελικά τα διόδια της Αγίας Τριάδας στο Μώλο. Μετά από συμφωνία προφανώς με την κυβέρνηση, να μη λειτουργήσουν τα διόδια πριν τις εκλογές, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το "ξεβράκωμα" του Σουφλιά προς τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Και δεν φτάνει που πλέον καλούμαστε να πληρώσουμε μέσα στον ίδιο μας το νομό 3 φορές, μας "δουλεύουν" κι' από πάνω
 
Οι εισπράξεις, λένε, από τα διόδια της Αγ. Τριάδας θα πάνε για την κατασκευή του Ε65!
Δηλαδή θα προεισπράξουν τα χρήματα και στη συνέχεια θα κάνουν τα έργα που απαιτούνται. Έτσι, γινόμαστε κι' εμείς μάγκες!
Που ακούστηκε αυτό; Σε ποιά ευνομούμενη πολιτεία γίνονται τέτοιες αποικιοκρατικές παραχωρήσεις;
Είναι δυνατόν ποτέ να πληρώνει κάποιος στην εθνική οδό Λαμίας-Αθήνας για να γίνουν έργα σε αυτοκινητόδρομο που πάει στα Γρεβενά;
Να φτιάξουν πρώτα το δρόμο που θέλουν και μετά να βάλουν διόδια. Πως είναι δυνατόν να πληρώνεις διόδια για δρόμο που ουσιαστικά, δεν υπάρχει!!!
Που είσαι ωρέ Σουφλιά με τις συμφωνίες σου;
Φώναξε και τον "αντιστασιακό", τον νομάρχη Θανάση Χειμάρα που δεν στέλνει την πολεοδομία να επέμβει για αυθαίρετες κατασκευές, σε περιοχή "νατούρα". Μη ξεχάσεις και τον άλλο αντιστασιακό, το δήμαρχό μας το Γιώργο Κοτρωνιά που πρόσφατα πήρε νέα λαϊκή εντολή να κυβερνήσει το δήμο και πάτε όλοι μαζί στα διόδια να καμαρώσετε τα επιτεύγματά σας.
Για εμάς, τους υπόλοιπους, τους κοινούς θνητούς, μας δίνεται ακόμα μια ευκαιρία για να ικανοποιήσουμε τον αγώνα μας: "δεν πληρώνουμε παράνομες συμβάσεις, δεν πληρώνουμε στα διόδια, σηκώνουμε τις μπάρες και περνάμε"

Να τι λέει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία:
"Η «Κεντρική Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)» και έπειτα από σχετική επικοινωνία με το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 22 προς Τρίτη 23 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων στην Αγ. Τριάδα.

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Το κύριο μέρος του κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη. Συνδέοντας τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (νοτιοανατολική Ελλάδα) με την Εγνατία Οδό (βορειοδυτική Ελλάδα) ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65):

• συνεισφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομική συνοχή
• ολοκληρώνει το σύστημα μεταφορών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο
• βελτιώνει τις κυκλοφοριακές ταχύτητες, τις συνθήκες ασφαλείας και περιορίζει τα ατυχήματα
• συνδέει την κεντρική Ελλάδα με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα
• συνδέει τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Βόλου

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο παραχώρησης αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από ημικόμβο με ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στην εκμετάλλευση του τμήματος της ΠΑΘΕ από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες. Αυτό το δεύτερο κομμάτι, συνολικού μήκους 57,02 χλμ., αφορά σε έργα που εκτελούνται και θα παραχωρηθούν προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο". 
 
Από.....lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com