Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

20 κιλά ελιές για τα διόδια από τον Μώλο στην Λαμία

Ο Ποινικολόγος κ. Γιώργος Δούμας μιλάει για τα διόδια στον νομό Φθιώτιδος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.                            

Εσείς όμως μπορείτε να προσθέσετε το σχόλιο σας.


Από.......LamiaReport.gr

Εφυγε άλλος ενας μεγαλος...

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


 Σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας. Εδώ και καιρό υγεία του Φούντα ήταν ταλαιπωρημένη (έπασχε από την νόσο του Αλτσχάιμερ).
Ο Γιώργος Φούντας σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο «Νυφιάτικο τραγούδι» στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Στις πρώτες κινηματογραφικές εμφανίσεις του ανήκουν οι ταινίες «Νεκρή Πολιτεία» και «Καταδρομή στο Αιγαίο».
 Το 1955 αργότερα συμμετείχε στην κλασική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη.
Στην δεκαετία του ’60 πρωταγωνίστησε σε διακεκριμένες ταινίες όπως το αστυνομικό δράμα «Πανικός στους δρόμους» του...
 Ντίνου Δημόπουλου και το κατοχικό δράμα «Με την λάμψη στα μάτια» του Πάνου Γλυκοφρύδη.
Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του σε οπτικοακουστικά μέσα έγινε στην τηλεοπτική σειρά «Γόβα στιλέτο» το 1993.
Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έγιναν επίσης στις ταινίες «Το κορίτσι με τα μαύρα» και «Αλέξης Ζορμπάς». επίσης του Κακογιάννη, «Τα κόκκινα φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.00

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/

Μαζικοποιείται το κίνημα κατά των διοδίων

Μεγάλη συμμετοχή χτες στο Μώλο


 Με πρωτοφανή συμμετοχη πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο του Μωλου η πανελλαδικη συνδιασκεψη εκπροσωπων κινήσεων πολιτων κατά των διοδίων.

Οπως τονιστηκε οι κυβερνησεις με αντιλαικες συμφωνιες εχουν γεμισει την Ελλαδα με ιδιωτικους σταθμους διοδιων κατι που δεν πρεπει να γινει αποδεκτο απο το συνολο των ελληνων πολιτων και αυτό οφειλουν να το δειχνουν κάθε φορα που βρισκονται μπροστα στη μπαρα.Να αποφευγουν να πληρωσουν και να περνουν ελευθερα.

Οι εκπροσωποι κινήσεων σχεδόν από όλη την Ελλαδα διατράνωσαν την αντίθεσή του στη λειτουργία τόσων πολλών Σταθμών διοδίων στους Εθνικούς δρόμους."προκειται για αποικιοκρατικες συμφωνιές του κατεστημένου πολιτικού συστήματος με μεγάλες εργολαβικες εταιριες που υποχρεπωνουν τον ελληνικο λαο να χρηματοδοτει  ιδιωτικές επιχειρήσεις να κανουν  μπίζνες στη χώρας μας'" τονίστηκε απο την πλευρα του συντονιστικού Οργάνου.

Αυτό τονίστηκε κατά κόρο και μετα τη συσκεψη πραγματοποιηθηκε και νεα καταληψη των διοδιων της Αγιας Τριαδας για δυο ωρες περιπου.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν  θα υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση τις ημέρες της εξόδου για τα Χριστούγεννα.

Από.....lamiafm1

Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν. Να μην επαναληφθεί το φιάσκο της Κοπεγχάγης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

 Δελτίο Τύπου

Καθαρές και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, και λήψη αποφάσεων για τα κρίσιμα θέματα ενόψει της τελικής Συμφωνίας, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενόψει της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα που αρχίζει σήμερα στο Κανκούν του Μεξικού. Η διάσκεψη ξεκινά με ελάχιστες προοπτικές για άμεση οριστική Συμφωνία, όμως οι ηγέτες του κόσμου οφείλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση αναζωογονώντας τις διαπραγματεύσεις 
Ένα χρόνο μετά το φιάσκο της Κοπεγχάγης, εξακολουθεί να μην υπάρχει στις κυβερνήσεις και τους διαπραγματευτές η πολιτική βούληση για δίκαιη και αποτελεσματική παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα στον πιο κρίσιμο παίκτη, τις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον και οι προτεραιότητες για κάτι τέτοιο φαίνεται πως έχουν υποχωρήσει σημαντικά από πέρυσι, ενώ η ΕΕ αδυνατεί να παίξει στην προσπάθεια αυτή τον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί.

Με δεδομένη τη μέχρι τώρα συλλογική αυτή αποτυχία, είναι καθήκον της ΕΕ να δώσει πνοή στις διεθνείς διαπραγματεύσεις εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την υιοθέτηση αποφάσεων σε συγκεκριμένα κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν και το πλαίσιο μιας μελλοντικής συνολικής συμφωνίας.

Για τους Οικολόγους Πράσινους, οι αποφάσεις που κατ’ ελάχιστον πρέπει να υιοθετηθούν στο Κανκούν έχουν να κάνουν με:
- Το πλαίσιο καταγραφής και παρακολούθησης των απορροφήσεων CO2 από τα δάση και την παροχή δίκαιων και βιώσιμων κινήτρων σε αναπτυσσόμενες χώρες να περιορίσουν την αποδάσωση
- Το μηχανισμό παροχής «κλιματικής βοήθειας» από τις πλούσιες προς τις αναπτυσσόμενες χώρες
- Τη δυνατότητα των φτωχότερων χωρών να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρές τεχνολογίες

Μια από τις αποτυχίες της Κοπεγχάγης ήταν η ζημιά στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πλούσιων και αναπτυσσόμενων κρατών. Η ζημιά αυτή κάθε άλλο παρά έχει επουλωθεί από τότε. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί ούτε καν οι υποσχέσεις της Κοπεγχάγης για άμεση χρηματοδότηση ύψους 30 δις δολαρίων. Η ΕΕ έχει εδώ σημαντικό μερίδιο ευθύνης, με την προσπάθειά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέσω δανείων και μεταφορά κονδυλίων από υφιστάμενους προϋπολογισμούς για ανθρωπιστική βοήθεια, συμψηφίζοντας έτσι τις δεσμεύσεις για το κλίμα με ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις της.

Το άλλο κρίσιμο ζήτημα έχει να κάνει με το πόσο φιλόδοξες είναι οι δεσμεύσεις για μειώσεις εκπομπών. Είναι κοινός τόπος πλέον στους επιστήμονες πως ο στόχος της ΕΕ (από το 2007) για μειώσεις 20% μέχρι το 2020 είναι εντελώς ανεπαρκής. Η άμεση αναβάθμιση της δέσμευσης της ΕΕ σε μειώσεις 30% θα είναι όχι μόνο περισσότερο συμβατή με τις προκλήσεις για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα ερέθισμα για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, κίνητρο για τις υπόλοιπες χώρες να προχωρήσουν σε πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις και χειρονομία καλής θέλησης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τις χώρες του Νότου.

Μετατάξεις στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΔ κ.κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Ευχαριστήριο προς τους δημότες των Καμένων Βούρλων , Μώλου, Αγίου Κωνσταντίνου από τον κ. Μακρυνίτσα Δ.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα  "Ημέρα"

Ποιά στοιχεία ζήτησε ο Βαγγ. Τετριμίδας από Άγιο Κων/νο και Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Δήμο Αγ. Κωνσταντίνου και τον Δήμο Καμένων Βούρλων με θέμα «Εύρυθμη λειτουργία Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Βαγγ. Τετριμίδας, αναφέρει ότι μέχρι 6 Δεκεμβρίου 2010, για την προετοιμασία – οργάνωση και λειτουργία του διευρυμένου Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, είναι απαραίτητο να έχει τα παρακάτω στοιχεία:


Α. Κατάσταση Προσωπικού

1 Επίπεδο εκπαίδευσης


2. Αντικείμενο απασχόλησης


3. Χρόνια υπηρεσίας – Βαθμός


4. Εξυπηρετούμενοι Αλλοδαποί


Β. Οικονομικές Υποχρεώσεις


1. Υπόλοιπο Ταμείου 30/11/2010


2. Ταμειακές υποχρεώσεις έως 31/12/2010


3. Μισθοδοσία Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010


4. Συνεχιζόμενα έργα


5. Ανεξόφλητα εντάλματα – Αναληφθείσες δαπάνες έως 31/12/2010


6. Υποχρεώσεις σε μισθώματα ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π..


7. Ληξιπρόθεσμς απαιτήσεις των Δήμων ετών 2005 και 2006



Από...... thronio.gr

Τελική κατανομή εδρών των εδρών από το Πρωτοδικείο Λαμίας για το Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Με ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την κατανομή των εδρών στον συνδυασμό του Κώστα Παταργιά είναι οι τελικές κατανομές για τον Δήμο του Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τετριμίδας από τις 16 έδρες που παίρνει τις 3 καταλαμβάνει στον Αγιο Κωνσταντίνο, τις 5 στα Καμένα Βούρλα και τις 8 στο Μώλο, όπως άλλωστε είχαμε προσδιορίσει.
Το ίδιο και για τον συνδυασμό του κ. Αντωνίου όπου 2 έδρες παίρνει στον Αγιο Κωνσταντίνο, 3 στα Καμένα Βούρλα και 2 στον Μώλο.
Σε ότι αφορά τον συνδυασμό του Κώστα Παταργιά παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις δημοτικές εκλογικές περιφέρειες ενώ ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον κ. Τσαπάρα εκλέγει 1 έδρα στον Μώλο.


Εφημερίδα ‘Ημέρα’





Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com