Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Ανοίγουμε τις μπάρες": σήμερα 1η Δεκέμβρη στις 3 το μεσημέρι στα διόδια της Αγ. Τριάδας

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Οι πολυεθνικές εταιρίες με την αγαστή συνεργασία τών κυβερνώντων, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα των πολιτών αυτής της χώρας.


Αρνούνται να τηρήσουν την διαδικασία που προβλέπεται ακόμη από τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις τους, που ορίζουν ότι: οταν υπάρχει άρνηση πληρωμής τότε πρέπει να φωτογραφηθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου και αμέσως μετά η μπάρα σηκώνεται και ο οδηγός φεύγει

Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να παρεμποδίζουν και μάλιστα με εκβιαστικές απειλές, την ελεύθερη διέλευση των αρνούμενων να πληρώσουν το χαράτσι, συμπολιτών μας. Η παρεμπόδιση αυτή συνιστά , εκ μέρους της εταιρίας, το αυτόφωρα διωκόμενο αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και της παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

Να ξέρουν , εταιρίες και κυβερνώντες, ότι τα πρόβατα ξύπνησαν.

Τέρμα πια το άρμεγμα.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί!

Οι πολίτες θα προβαίνουν εκτός των άλλων σε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση και παρακώλυση συγκοινωνιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην εμπλέκονται σε ανώφελες συζητήσεις με τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν εντολές για σκόπιμη καθυστέρηση. Να σπρώχνουν την μπάρα προς τα μπρός , σαν να ανοίγουν μία πόρτα και να διέρχονται ελεύθερα πηγαίνοντας στο σπίτι, στην δουλειά τους ή όπου αλλού θέλουν. Γιατί αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας, τους έχουμε χιλιοπληρώσει από την εποχή των παπούδων και των πατεράδων μας και δεν μας ρώτησε κανένας όταν τους παραχώρησαν στους μεγαλοεργαλάβους ντόπιους και ξένους.

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Από........lamianews



Μίκης Θεοδωράκης: Κίνημα Αναξάρτητων Πολιτών

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Στερνά καλά, όλα καλά. Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).


Σε τούτη τη σύναξη να μη πάει κανείς: ... Κανείς αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Δεν έχει χώρο αυτή η σύναξη για κανένα κομματιστή. Όσοι το αποφασίσουν, να πάνε ως Έλληνες, ν' ακούσουν ένα σύμβολο – αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως μία γροθιά απέναντι στον χρόνιο πολιτικό αμοραλισμό και την κατάπτυστη ιδιοτέλεια και υποτέλεια που κατέστρεψε την πόλη και τη χώρα, τότε θ’ αργήσουν πολύ «να σημάνουν οι καμπάνες»…

Όταν οι πολίτες βρίσκονται καθήμενοι στον καναπέ του σπιτιού τους, χαρακτηρίζονται από τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ ως αδιάφοροι, ενώ όταν διαδηλώνουν χαρακτηρίζονται ως βάνδαλοι κουκουλοφόροι. Για να δούμε, πως θα χαρακτηριστούν όσοι παρευρεθούν σε αυτή την ομιλία; Στο χέρι των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι να την καταστήσουν Ιστορική, ο Μίκης απλώς ρίχνει τη σπίθα με την ελπίδα να εξελιχτεί σε φωτιά.

Είτε κάποιοι συμφωνούν, είτε όχι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας ακτινοβολίας και αυτή η πολιτική του παρέμβαση, στο βαθμό που θα εκφράσει την αλήθεια, το συναίσθημα, τον προβληματισμό και την ενώτητα των πολιτών, θα έχει έναν αντίκτυπο που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πρέπει να ξαναβρεί τις αξίες της για ν’ αποκαταστήσει την οικουμενικότητά της, το πολιτιστικό και πολιτικό κύρος της.

http://massmedia-gr.blogspot.com/

Με τη Ντόρα η «αυλή» Σουφλιά...

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Σουφλιάς, έχει... συνταξιοδοτηθεί πολιτικά, τα γεγονότα ωστόσο τους διαψεύδουν.


Η επανεμφάνιση του Θεσσαλού πολιτικού έγινε... δι' αντιπροσώπων, δηλαδή μέσω της παρουσίας στενών συνεργατών του στην ιδρυτική παρουσίαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Κυριακή στο Μπάντμιντον.

Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην υφυπουργός Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος μάλιστα υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάνοντας λόγο για...

αυστηρώς «προσωπική επιλογή του».

Για εκείνους βέβαια που. παροικούν στην Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό ότι κανένας πολιτικός φίλος ή συνεργάτης του Γιώργου Σουφλιά, δεν θα έκανε την οποιαδήποτε κίνηση, χωρίς να έχει την έγκριση ή έστω τη συγκατάβαση του Σαρακατσανού. Όπως άλλωστε ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, ο Γιώργος Παπαγεωργίου ενημέρωνε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για θέματα του υπουργείου Υγείας, την περίοδο που ήταν υφυπουργός, αγνοώντας ακόμη και τον άμεσο πολιτικό προϊστάμενό του!

Εκτός από τον κ. Παπαγεωργίου, την Κυριακή στο Μπάντμιντον βρέθηκαν ακόμη ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης, κουμπάρος και πολιτικός φίλος του Γιώργου Σουφλιά, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, κ. Κωτούλας. Δεν ξέρουμε αν και οι δυο προαναφερθέντες μιμήθηκαν τον Γιώργο Παπαγεωργίου, ή και η δική τους παρουσία ήταν «προσωπική επιλογή», τα γεγονότα ωστόσο αποτελούν σαφή ένδειξη της επιστροφής του Γιώργου Σουφλιά στο προσκήνιο.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, σημείωναν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Σουφλιάς θα στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη, όπως θα είναι και η τελευταία που. εκείνη θα τον αδειάσει». Θυμίζοντας το Συνέδριο του 1997, όπου ο Γιώργος Σουφλιάς έχασε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή, με το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη να έχει δηλώσει ότι τον στηρίζει, αλλά στην κάλπη να μην οδηγείται συντεταγμένα στο ψηφοδέλτιο του Σαρακατσάνου πολιτικού.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε και ένα περιστατικό από την πολύ πιο πρόσφατη πολιτική ιστορία: Ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν οι δυο υπουργοί που ουσιαστικά έσπρωξαν τον Κώστα Καραμανλή στην απόφαση να προκηρύξει πρώρες εθνικές εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου 2009, οι οποίες και οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε βαριά ήττα.

Τ.Μ.
 
Από......press-gr

Η τελική κατανομή των εδρών στους δήμους της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com
Μόνο μικρές μεταβολές στην κατανομή των εδρών, υπάρχουν σε σχέση με την καταμέτρηση των σταυρών από τη Νομαρχία Φθιώτιδας.


Το Πρωτοδικείο έδωσε χθες βράδυ στη δημοσιότητα την τελική κατανομή των εδρών με μια εκκρεμότητα στο Δήμο Λοκρών που δεν έγινε κατανοητή η απόφαση του δικαστηρίου, οπότε θα περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.

Αναλυτικά κατά δήμο

Δήμος Λαμιέων

Καμία μεταβολή δεν υπήρξε σε ότι αφορά το Δήμο της Λαμίας σε σχέση με τις κατανομές που είχαμε δώσει από την επεξεργασία των στοιχείων. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο της Λαμίας ο Γιώργος Κοτρωνιάς κερδίζει μία έδρα στον Γοργοπόταμο, 18 στην Λαμία, 2 στο Λειανοκλάδι, 1 στην Παύλιανη και 3 στην Υπάτη.

Ο συνδυασμός της Τζένης Οικονόμου κερδίζει 1 έδρα στον Γοργοπόταμο, 7 στην Λαμία και 1 στην Υπάτη.

Από 2 έδρες στην Λαμία κερδίζουν οι συνδυασμοί του κ. Κοτσάνου, του κ. Μπασδέκη και του κ. Κυριακάκη και 1 έδρα ο συνδυασμός του κ. Στασινού.

Εξάλλου θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Κοτρωνιάς κέρδισε με κλήρωση και την εκπροσώπηση στην Τοπική Κοινότητα της Δάφνης.

Δήμος Μακρακώμης


Μεταβολές, αλλά μικρές έχουμε στο Δήμο Μακρακώμης. Με τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Λαμίας ο κ. Παπαευθυμίου παίρνει τελικά 2 έδρες στον Άγιο Γεώργιο και όχι 3 που έπαιρνε σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών από τη Νομαρχία, παίρνει 4 έδρες στη Μακρακώμη αντί των 3, στη Σπερχειάδα παίρνει 9 έδρες και 1 έδρα στον Τυμφρηστό.

Ο κ. Τζιβελέκας παίρνει 1 έδρα στον Άγιο Γεώργιο, 2 στην Μακρακώμη και 4 στη Σπερχειάδα.

Ο κ. Κρητικός παίρνει τελικά 1 έδρα στον Άγιο Γεώργιο και 2 στη Μακρακώμη, ενώ ο κ. Ράμμος 1 έδρα στη Μακρακώμη και εκλέγεται βεβαίως ο ίδιος.

Δήμος Στυλίδας

Η κατανομή των εδρών με βάση την ανακήρυξη από τα δικαστήρια της Λαμίας, δίνει στον κ. Γκλέτσο 5 έδρες στο δήμο Εχιναίων, 4 στη Πελασγία και 7 στην Στυλίδα.

Η κ. Καραγεώργου παίρνει 2 έδρες στον δήμο Εχιναίων, 1 στην Πελασγία και 2 στην Στυλίδα.

Ο κ. Κατσικονούρης από τις 3 έδρες του παίρνει 1 στην Πελασγία και 2 στη Στυλίδα και ο κ. Παπαδής παίρνει 1 στον δήμο Εχιναίων όπου εκλέγεται ο ίδιος και 1 στο δήμο της Στυλίδας όπου εκλέγεται ο κ. Μπερτσιμάς.

Τέλος, την 1 έδρα την δικαιούται ο κ. Χρήστος Οικονόμου με την Λαϊκή Συσπείρωση και την παίρνει στο δήμο της Στυλίδας.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ο κ. Ντούρος παίρνει 11 έδρες στην Αμφίκλεια, 1 στην Ελάτεια και 4 στην Τιθορέα. Ο κ. Γρίβας παίρνει 2 έδρες στην Ελάτεια και 3 στην Τιθορέα.

Ο κ. Γώγος παίρνει 2 έδρες στην Ελάτεια και 1 στην Τιθορέα, ο κ. Καράφλας από 1 σε Ελάτεια και Τιθορέα και η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Κεφάλα παίρνει 1 έδρα στην Ελάτεια.

ΔήμοςΜώλου

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τετριμίδας από τις 16 έδρες που παίρνει τις 3 καταλαμβάνει στον Άγιο Κωνσταντίνο, τις 5 στα Καμένα Βούρλα και τις 8 στοΜώλο.

Ο συνδυασμός του κ. Αντωνίου 2 έδρες παίρνει στον Άγιο Κωνσταντίνο, 3 στα Καμένα Βούρλα και 2 στον Μώλο.

Σε ότι αφορά τον συνδυασμό του Κώστα Παταργιά παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις δημοτικές εκλογικές περιφέρειες ενώ ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον κ. Τσαπάρα εκλέγει 1 έδρα στο Μώλο.

Δήμος Δομοκού

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Σύρος από τις 16 έδρες τις 5 παίρνει στον Δομοκό, τις 5 στην Θεσσαλιώτιδα και τις 6 στην Ξυνιάδα.

Ο κ. Τζιαχρήστας παίρνει 3 έδρες στον Δομοκό, 3 έδρες στην Θεσσαλιώτιδα και 1 έδρα στην Ξυνιάδα. Ο κ. Τσόγκας από τις 4 έδρες τις 2 παίρνει στο Δομοκό, την 1 στην Θεσσαλιώτιδα και την 1 στην Ξυνιάδα.

Δήμος Λοκρών

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λοκρών θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης, μιας και χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της συγκεκριμένης απόφασης δεν έγινε κατανοητή η πλήρης κατανομή.

Ωστόσο όμως εκείνο το οποίο έγινε αντιληπτό είναι ότι σε ότι αφορά την Αταλάντη ο κ. Λιόλιος παίρνει 6 έδρες, ο κ. Αγγελούσης 3 και από 1 ο κ. Σουλτανόπουλος και η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Ρούσση.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Δαφνουσίων από την ανάγνωση της απόφασης στα δικαστήρια έγινε αντιληπτό ότι ο κ. Λιόλιος παίρνει 2 έδρες, επίσης 2 παίρνει ο κ. Αγγελούσης και 1 ο κ. Σουλτανόπουλος.

Δεν έγινε αντιληπτό τι ακριβώς γίνεται στον δήμο Μαλεσίνας και στον δήμο Οπουντίων όπου θα ξεκαθαριστεί με την έκδοση της απόφασης.

Από εφημερίδα....... "Ημέρα"

Οι έδρες στη Στερεά. Άλλαξαν τα δεδομένα μετά την επίσημη καταμέτρηση από το Πωτοδικείο

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Μετακομίζει στην Εύβοια ο Θ. Χειμάρας, εκλέγεται η Ε. Μακρή, 9 έδρες τελικά ο Κλ. Περγαντάς, ανακατατάξεις στον Ν. Παπανδρέου που παίρνει έδρα ο Θ. Τουσιάδης στην Φθιώτιδα.


Τι γίνεται με τις έδρες στους Δήμους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο της Λαμίας, χθες αργά το βράδυ.

Αναλυτικά πως διαφοροποιήθηκε η κατανομή των εδρών στη Στερεά Ελλάδα

Tα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας αφού τελικά υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις σε οριακό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο της Λαμίας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουν ουσιαστικές αλλαγές σε ότι αφορά τη Φθιώτιδα.

Είναι χαρακτηριστικό σε ότι αφορά τον συνδυασμό του κ. Χειμάρα οι ανακατανομές μεταξύ του κ. Παπανδρέου και οι διαφορές σε ψήφους έχουν επιβάλλει ένα διαφορετικό τοπίο. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα από τα δικαστήρια ηΦθιώτιδα δείχνει να βγαίνει διπλά κερδισμένη, γιατί παίρνει έδρα στηνΦθιώτιδα το Ανεξάρτητο Μέτωπο του Νίκου Παπανδρέου, την οποία κερδίζει ο Θωμάς Τουσιάδης. Ετσι ο συνδυασμός του κ. Χειμάρα μία επιπλέον έδρα στην Εύβοια με συνέπεια ο κ. Χειμάρας να εκλέγεται στην Εύβοια, αποδεσμεύοντας μία θέση στην Φθιώτιδα, την οποία καταλαμβάνει η κα Μακρή.

Όλο αυτό το σκηνικό όμως με τις ανακατανομές επιδρά στον συνδυασμό του κ. Περγαντά ο οποίος σε ότι αφορά τηνΦθιώτιδα τελικά εκλέγει 9 έδρες και όχι 10, όπως προέκυπτε με τα πρώτα αποτελέσματα με βάση εκείνα τα οποία είχαν δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα ο κ. Περγαντάς στηνΦθιώτιδα εκλέγει 9 περιφερειακούς συμβούλους, στους οποίους θα πρέπιε να τονίσουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Χειμάρας στην Φθιώτιδα εκλέγει 4 περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι είναι ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο κ. Περικλής Καραΐσκος, ο κ. Δημήτρης Αργυρίου και η κα Ελένη Μακρή, αφούο ίδιος ο κ.Χειμάρας σαν περιφερειακός σύμβουλος και αρχηγός συνδυασμού μεταφέρεται στην Εύβοια. Τέλος στηνΦθιώτιδα εκλέγουν από μία έδρα ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης του κ. Μαρίνου όπου εκλέγεται ο κ. Χρονάς και ο συνδυασμός Ανεξάρτητο Μέτωπο του κ. Νίκου Παπανδρέου όπου εκλέγεται ο κ. Θωμάς Τουσιάδης.

Στην Φωκίδα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, εκλέγει 3 ο κ. Περγαντάς και 1 έδρα ο κ. Χειμάρας.

Στην Ευρυτανία, ο κ. Περγαντάς κερδίζει δύο έδρες και μία έδρα ο κ. Χειμάρας.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία υπάρχουν μεταβολές σε ότι αφορά την μία έδρα του κ. Χειμάρα που πλέον μετακομίζει στον κ. Περγαντά. Ετσι λοιπόν για το Νομό της Βοιωτίας ο κ.Περγαντάς έχει 7 έδρες, ο κ. Χειμάρας έχει 2, ο κ. Μαρίνος κερδίζει 1 έδρα, όπως επίσης έδρα στο Νομό της Βοιωτίας κερδίζει και η κα Σπανούδη.

Τέλος σε ότι αφορά την Εύβοια, ο κ. Περγαντάς διατηρεί τις 10 έδρες, ο κ. Χειμάρας ενισχύεται με μία έδρα μετά την μετακίνηση της έδρας του κ. Παπανδρέου από την Εύβοια στην

Φθιώτιδα, ο κ. Μαρίνος διατηρεί μία έδρα στην Εύβοια όπως επίσης από μία έδρα διατηρούν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Στουπής.

Ετσι συνολικά ο κ. Περγαντάς κερδίζει 10 έδρες στην Εύβοια, 9 στη Φθιώτιδα, 7 στην Βοιωτία, 3 στη Φωκίδα και 2 στην Ευρυτανία.

Ο κ. Χειμάρας κερδίζει 5 στην Εύβοια, 4 στηνΦθιώτιδα, 2 στην Βοιωτία και από 1 σε Ευρυτανία και Φωκίδα.

Ο κ. Μαρίνος παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Ο κ. Παπανδρέου παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια και Φθιώτιδα.

Ο κ. Στουπής παίρνει 1 έδρα στην Εύβοια και η κα Σπανούδη επίσης μία έδρα στην Βοιωτία.

Έτσι διαμορφώνεται το παζλ ενώ αναμένεται με την δημοσίευση της απόφασης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτούς που καταλαμβάνουν τις έδρες.

"Ημέρα"