Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ: Ακυρώνονται οι δημοτικές εκλογές;


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ



Σάλο προκαλεί απόφαση τµήµατος του Συµβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγµατικό το δικαίωµα συµµετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές, χαρακτηρίζοντας ανίσχυρες τις διατάξεις τουσχετικού νόµου.

Σχολιάζονταςτην απόφαση, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ολισθηρό πισωγύρισµα»,που κινείται σε ακροδεξιά λογική. Ιδιαίτερα σκληρά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για την απόφαση στη συνεδρίαση του λεγόµενου «διαθεσµικού» οργάνου, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η επταµελής σύνθεση του ∆' Τµήµατος του ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγµατικό τον Νόµο 3838/2010 κατ' εφαρµογή του οποίου αλλοδαποί που διαµένουν στη χώρα µας έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και ακολούθως άσκησαν το εκλογικό δικαίωµα στις εκλογές του περασµένου Νοεµβρίου.

Οριστική απόφαση επί του κρίσιµου αυτού ζητήµατοςωστόσο, θα λάβει η Ολοµέλειατου ΣΤΕ, όπου παραπέµφθηκε η υπόθεση. Μόνο οι έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωµα του εκλέγεινκαι του εκλέγεσθαι και δεν µπορεί να επεκταθεί σε αλλοδαπούς χωρίς αναθεώρηση του Συντάγµατος, υποστηρίζουν οι σύµβουλοι Επικρατείας, σε αντίθεση µε τις ρυθµίσεις του επίµαχου νόµου, τις οποίες το ΣΤΕ χαρακτηρίζει ανίσχυρες ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγµατος. Στην υπ' αριθµ. 350/2011 απόφαση το ∆' Τµήµα του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύµβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραµµίζει ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώµατος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργηµα απαραίτητο για την πραγµάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουµένης της ασκούµενης από τον λαό ως εκλογικό σώµα απαρτιζόµενο µόνο από τους έχοντες δικαίωµα ψήφου έλληνες πολίτες».

Οπως αναφέρει η απόφαση του ΣΤΕ, ο συνταγµατικός νοµοθέτης«εµερίµνησε να διαφυλάξει τηνεθνική οµοιογένεια του κράτους, µεταξύ των άλλων, και διά τηςθεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθµίσεις εβασίζοντο, κατ' αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του "δικαίου του αίµατος" (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από έλληνες γονείς»! Και σε άλλο σηµείο υποστηρίζει ότι στους αλλοδαπούς (που µετείχαν στις εκλογές) δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια «χωρίς εξατοµικευµένη κρίση περί της συνδροµής τηςουσιαστικής προϋποθέσεωςτου δεσµού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ µέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισµό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Η υπόθεση θα κριθεί βεβαίως στην Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας, πλην όµως δηµιουργεί αίσθηση καθώς συµπίπτει µε την όξυνση του µεταναστευτικού και - σύµφωνα µε κυβερνητικά στελέχη - δεν είναι τυχαίο ότι εκδίδεται µόλις πέντε ηµέρες µετά την κατάληψη της Νοµικής από λαθροµετανάστες που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώµη.
Μάλιστα, σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, η απόφαση ουσιαστικά ανατρέπει ολόκληρη τη νοµοθεσία περί παροχής της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, καθώς θεωρεί άκυρη και την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς.

Στις εκλογές του περασµένου Νοεµβρίου έλαβαν µέρος περίπου 12.000 αλλοδαποί πολίτες, εκ των οποίων περίπου οι µισοί ήταν οµογενείς, προερχόµενοι από τη Bόρεια Ηπειρο, τις χώρες της ρωσικής συνοµοσπονδίας κ.λπ.


Τυχόν απόφαση της Ολοµέλειας του ΣΤΕ που θα κάνει αποδεκτή την απόφαση του ∆' Τµήµατος του ΣΤΕ θα σηµάνει αυτόµατα την ακύρωση των δηµοτικών και νοµαρχιακών εκλογών, στις οποίες έλαβαν µέρος µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλοδαποί.
 
ΤΑ ΝΕΑ

Έτσι απαντούν οι τοπικές κοινωνίες

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.... ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, 3 άτομα συνελήφθησαν καθώς σε μία συμβολική κίνηση επιχείρησαν να χτίσουν την είσοδο της εφορίας στο Λαύριο που συστεγάζονται η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Λαυρίου, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων ενάντια στα Χ.Υ.Τ.Α..

Αμέσως ειδοποιήθηκε κόσμος στα μπλόκα στην Κερατέα και περίπου 60 άτομα κατευθυνθήκανε στο Α.Τ Λαυρίου.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και με το φόβο της επανάληψης του σκηνικού του Α.Τ Κερατέας, οι 3 αφεθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες.

Μετά από αυτό ο κόσμος πήγε στην εφορία Λαυρίου οπού βρίσκεται αρκετά κοντά στο Α.Τ και συνέχισε το χτίσιμο του τείχους.

Αργότερα εθεάθη κλούβα με 5 περιπολικά να πλησιάζουν .... στο μπλόκο του Λαυρίου αλλά στη θέα των κατοίκων που ήταν μαζεμένοι στο μπλόκο άλλαξαν πορεία.

Πρέπει να τρέμουν οι λαθροδήμαρχοι;

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Όπως είδαμε το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο που προέβλεπε να μπορούν να ψηφίζουν αλλοδαποί στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Να όμως που ψήφισαν!

Τώρα τί γίνεται; Πώς νομιμοποιούνται οι δήμαρχοι να κατέχουν την δημαρχιακό τους θώκο αφού κάποια σημεία στην εκλογική διαδικασία που τους ανέδειξε κρίθηκε αντισυνταγματικό;

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αλλά απ’ότι φαίνεται ....

όλη η διαδικασία των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να τιναχθεί στον αέρα!

αἰέν ἀριστεύειν

Από......activistis

Το δόγμα του ΣΟΚ...vol 2!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το δόγμα του Σοκ ήταν από τις αναρτήσεις του μήνα Ιανουαρίου που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και διαβάστηκε από χιλιάδες αναγνώστες.
Επιστρέφουμε στο θέμα με το The Shock Doctrine είναι το ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross. Βασισμένο στο...
ομώνυμο μπεστ σέλερ της Naomi Klein, το The Shock Doctrine προβάλλει το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης συγκλονισμένων από την καταστροφή ανθρώπων και χωρών. Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς.

Η Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «καπιταλισμό της συμφοράς» και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η ψυχιατρική θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό το μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας.

Δείτε το video....



Από....citypress

Ακυρώνονται οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Γκάφα ολκής Ραγκούση.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.
Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε...
αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Από......citypress

"καταρρέει" το ΕΣΥ και στην περιφέρεια... Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Λαμίας ΜΕΘ και ΜΑΦ οριακά!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τριτοκοσμική και συνάμα τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Εικόνες από  κουβανέζικο Νοσοκομείο τις χαρακτήρισε στον FM-1 ναυτικός που νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες σε μονάδα του Νοσοκομείου Λαμίας και είχε στο παρελθόν  "ανάλογη" εμπειρία και από Νοσοκομείο της...Αβάνας.
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενώ οι πολίτες νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι από ένα σύστημα για το οποίο δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από το τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορει να ανταποκριθεί στις βασικές του λειτουργίες όπως η Μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά και η Μονάδα αυξημένης Φροντίδας.
Ηδη για περιστατικά που χρήζουν εισαγωγής τους σε αυτές τις μονάδες αναζητούν κρεββάτια σε άλλα νοσοκομεία ακομη και της Θεσσαλονίκης και παραμενουν σε κρισιμη κατάσταση ενίοτε και  διασωληνομένα μεχρι να βρεθεί ένα κρεββάτι ακόμη και στην άλλη άκρη της Ελλάδος!
Συμφωνα με τον Διυθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπειας Γιώργο Σφυρή που μίλησε στην εκπομπη "Καθε ημέρα καλημέρα με FM-1"  "η μονάδα λειτουργούσε χάρη στους 12 συμβασιούχους  οι οποιοι ομως  αποχωρούν και ετσι δεν μπορεί  να χρησιμοποιηθούν όλα τα κρεββάτια της ΜΕΘ αφου δεν επαρκουν ουτε οι νοσηλευτές αλλα και οι γιατροί". 
΄Ιδια είναι η κατάσταση και στην μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που προϋπήρχε της Μ.Ε.Θ.και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των  πρωτοφανών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα με  προσωπικό "ανάγκης" λειτουγεί και η παιδιατρική κλινική η οποια καλύπτεται απο παιδιάτρους  Κεντρων Υγειας οπως αυτο της Αταλάντης γεγονός που αφήνει ακάλυπτες άλλες περιοχές όπως αυτή της Λοκρίδας με πληθυσμό σχεδον 30.000 κατοίκων και σε μια εποχή που παρατηρουνται αυξημένα περιστατικά ιώσεων σε παιδιά.Αποτέλεσμα είναι οι  γονείς να καταφεύγουν σε ιδιώτη γιατρο με ελαχιστο αμοιβής  περίπου 50 ευρώ περαν του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένοι-έχουν δεν έχουν-να πληρώνουν και τα φάρμακα αφου στην περιοχή δεν  υπάρχει  παιδίατρος του ΙΚΑ!
Ο Διοικητής του Νοσκομειου Λαμίας Βασ.Αγγουράς μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 παραδέχτηκε ότι λόγω της συγκυρίας υπάρχουν δυσκολίες στη στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου αν και όπως ανέφερε η Διοίκησξ κναει ότι μπορεί ωστε να καλύψει τα κενά με εσωτερικές μετακινήσεις αλλά και συνεχείς αναφορές στην Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Υγείας!
Ευλεπιστεί ότι σύντομα θα καλυφθούν ορισμένα απο τα κενά και δεν θα υπάρξουν άλλες δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Λαμίας. 
Από ..... lamiafm1


Ο Μαγκριώτης για τις καθυστερήσεις των έργων σε Μαλιακό και Ε65

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή, για τα έργα στον Ε65 και στον Μαλιακό, αναφέρθηκε και γενικότερα στα έργα που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης και μεταξύ άλλων τόνισε
«Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό λόγο οι τράπεζες το να αφήσουν την χρηματοδότηση των έργων, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις για αυτό τις καλούμε όπως και τους παραχωρησιούχους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα λάθη που υπάρχουν στις συμβάσεις, όπως και τα λάθη της ΝΔ εργάζεται και δίνει λύσεις στα προβλήματα. Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων έχει ουσιαστικά λυθείς όπως και άλλα ανάλογα θέματα. Το δημόσιο καταβάλει την χρηματοδοτική του συμβολή κανονικά και η επιστροφή του ΦΠΑ είναι πλέον εντός των προθεσμιών.

Καλούμε επίσης τη ΝΔ, σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης να μην φορτώνει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα των δικών της επιλογών ως Κυβέρνηση το 2007 και των πρωτοφανών αδυναμιών που έδειξε μέχρι τις εκλογές. Την καλούμε να υποστηρίζει την προσπάθεια μας, που είναι προσπάθεια της χώρας μας, να υπερασπιστεί την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του φορολογούμενου έλληνα πολίτη.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει δημόσια την πρόταση της για την λύση των προβλημάτων στην βουλή δια του κ. Ρέππα. Την πρόταση αυτή την έχουμε καταθέσει και στους παραχωρησιούχος και ελπίζουμε να δείξουν όλοι αίσθημα ευθύνης, για να υπάρξουν σύντομα λύσεις». 
Από..... lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ευρυτανικός ΠΑΛΜΟΣ "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ευρυτανικά ΝΕΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com