Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: Ολοι οι Δήμαρχοι στο υπουργείο Παιδείας στις 28 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com


Πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους για συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας , στις 28 Φεβρουαρίου, απηύθυνε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμντοπούλου , εγκαινιάζοντας έτσι μια πρώτη επαφή , όχι μόνο για τις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά συνολικά για τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του Υπουργείου Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τη μεταφορά μαθητών .

Υπενθυμίζεται πως η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με σχετική επιστολκή που επέστειλε στους Δημάρχους ζητά  τις προτάσεις τους για τις συγχωνεύεις και ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων

Πατήστε  πιο πάνω  για  να  δείτε  την  επιστολή  της  Υφυπουργού  Παιδείας  κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου  όπως  την  είχε  δημοσιεύση  το  Blog  energoipoliteskv

Φρίκη στα Καμένα Βούρλα-Η σορός έγινε βορά στα άγρια ζώα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Ούτε στο σινεμά δεν έχω ξαναδεί τέτοιες ανατριχιαστικές εικόνες, είπε στο LamiaReport ο άνθρωπος που τον βρήκε...

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ο ηλικιωμένος γείτονας με το γιο του, αλλά και οι αστυνομικοί αργότερα, όταν βρήκαν μέσα στο χωράφι ότι είχε απομείνει από τη σορό του 87χρονου, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε να δώσει σημεία ζωής περίπου 5 ημέρες.

Ο άτυχος ηλικιωμένος έμενε μόνος του στον οικισμό Σκίτσα των Καμένων Βούρλων.

Χθες το πρωί τον αναζήτησε ο ταχυδρόμος για τη σύνταξη. Όμως δεν τον βρήκε και το είπε στους γείτονες...Ένας γείτονας που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος, που τον είχε δει την περασμένη Παρασκευή, τον αναζήτησε στο σπίτι και μετά μαζί με το γιο του άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή...

Δεν άργησαν να βρεθούν μπροστά στο μακάβριο εύρημα... "Τέτοιο πράγμα ούτε στο σινεμά και στα ντοκιμαντέρ δεν έχω ξαναδεί… Τα άγρια ζώα τον είχαν κατασπαράξει… Είχαν απομείνει τα κάτω άκρα και ένα μέρος της λεκάνης και πιο πέρα βρήκαμε το κρανίο… Δεν είχε απομείνει τίποτα άλλο, ούτε τα κόκαλα"

Το πιο πιθανό είναι ο ηλικιωμένος να πέθανε από παθολογικά αίτια, λίγο πιο πέρα από το σπίτι και τη σορό του να την κατασπάραξαν αγριογούρουνα, από τα οποία βρέθηκαν και ίχνη ή άλλα άγρια ζώα…

Ωστόσο κανείς δε μπορεί να πει μετά βεβαιότητας τι ακριβώς έγινε, γιατί ακόμα και η ιατροδικαστική εξέταση θα είναι δύσκολο να ρίξει φως στη μακάβρια, αυτή υπόθεση…

http://www.lamiareport.gr/

Αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο συζητά ο Γιάννης Ραγκούσης

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



«Να βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια για ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που να μη θυμίζει τίποτα με αυτό που έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι πολιτικοί ως το «μεγάλο ασθενή», κάλεσε σήμερα τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ


Μια συνάντηση που ουσιαστικά ανοίγει σχεδόν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια διοίκηση και ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια εποχή ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου με το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους δημόσιους υπαλλήλους.

Πρόκειται για προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παραγωγικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διαφάνεια, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τη βέλτιστη εκπαίδευσή τους, αλλά και την εξοικονόμηση κονδυλίων και τον περιορισμό της σπατάλης.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα θέματα που έθεσε σήμερα ο υπουργός πρόκειται για την επέκταση του ωραρίου, το νέο ενιαίο μισθολόγιο, την ανάγκη νέου πειθαρχικού Δίκαιου, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε και ο κ. Ραγκούσης, έχουν ήδη προχωρήσει τα θέματα των αξιοκρατικών προαγωγών και επιλογών προσωπικού, αφού αυτά γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, είναι θεσμός πλέον η «Διαύγεια», αλλά και η περικοπή της σπατάλης με τις μετατάξεις και μετακινήσεις.

Η επέκταση του ωραρίου, από 37,5 ώρες σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980) αποτελεί μία πρόταση που αν εφαρμοστεί, τα κρατικά ταμεία θα κερδίσουν μισθούς περίπου 40.000 επιπλέον υπαλλήλων, όπως εκτίμησαν στελέχη του υπουργείου, ενώ θα διευκολύνει ιδιαιτέρως τους πολίτες και η επέκταση του ωραρίου και τις απογευματινές ώρες σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ο κ. Ραγκούσης ότι αυτό δεν θα είναι διακεκομμένο, αλλά συνεχές.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα νέα ωράρια θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, έτσι ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν το περιθώριο να διαμορφώσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, όπως καλύτερα μπορούν, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για τη λειτουργία παιδικών σταθμών εκείνες τις ώρες που θα εργάζονται οι γονείς.

Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι δεν θα εφαρμοστεί με σκοπό την περικοπή των μισθών, (και θα είναι το ίδιο για νέους και παλιούς δημόσιους υπαλλήλους), αλλά για το μισθολογικό εκσυγχρονισμό του συστήματος και την άρση των εξόφθαλμων ανισοτήτων και αδικιών, που παρατηρούνται σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και τους δημόσιους υπαλλήλους, μέσα σε ένα βαρύ οικονομικά περιβάλλον, μία περίοδο κρίσης, ύφεσης και συνεχούς απώλειας εισοδήματος για τους εργαζόμενους.

Ήδη, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ο γενικός γραμματέας Ηλίας Βρεττάκος, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, ενώ συνεχώς και από διάφορες πολιτικές πλευρές απαξιώνονται και κατηγορούνται για ότι στραβό συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Επιπροσθέτως, ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε την πολιτική του υπουργείου ως νέα επίθεση στους εργαζόμενους, με νέες περικοπές στο εισόδημά τους, αλλά και στα δικαιώματά τους, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνες.

Ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε θετική την ειλικρινή διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά εξέφρασε την επιφύλαξή του, αν και εφόσον όλα αυτά υποταχθούν στη θέληση της τρόικας και στο πνεύμα του μνημονίου. Επίσης, δήλωσε επιφυλακτικός και για την σύνταξη νέου πειθαρχικού Δίκαιου, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται νέο πειθαρχικό Δίκαιο, αλλά εφαρμογή αυτού που υπάρχει και πως αυτό που χρειάζεται είναι να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς.

Ο κ. Ραγκούσης, τέλος, αποδέσμευσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το «δημόσιο μετά ΚΕΠ εποχή» από το μνημόνιο και την τρόικα, λέγοντας με έμφαση ότι «δεν γνωρίζουν τίποτα για όσα συζητήσαμε σήμερα με την ΑΔΕΔΥ», ενώ χαρακτήρισε «μετόχους» του κράτους τους δημόσιους υπαλλήλους - και λόγω της μονιμότητάς τους- και άρα θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα ήθελαν τη βελτίωση του δημόσιου τομέα.

Για το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναμόρφωση του ΕΚΔΔΑ υπήρξε ταύτιση απόψεων και στις δύο πλευρές, αν και η διαβούλευση θα είναι μακρά και το γενικότερο περιβάλλον θα επηρεάσει, όπως φαίνεται, τη στάση της ΑΔΕΔΥ ακόμη και σε θέματα που εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχουν σημεία τριβής.

kathimerini.gr

Αιτία του κακού που έχει πλακώσει την κοινωνία μας, δεν είναι η αστοχία των χειρισμών των οικονομικών και εθνικών προβλημάτων, αλλά η διολίσθηση της Δημοκρατίας μας σε πολιτική και οικονομική ολιγαρχία

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Είναι καιρός που προσπαθώ να πείσω κάποιους φίλους μου, νομοταγείς και (για την ώρα) βολεμένους μέσα στη λειτουργία του συστήματος, ότι η αιτία του κακού που έχει πλακώσει την κοινωνία μας, δεν είναι η αστοχία των χειρισμών των οικονομικών και εθνικών προβλημάτων, αλλά η διολίσθηση της Δημοκρατίας μας σε πολιτική (και οικονομική) ολιγαρχία…
Μία οικογενειοκρατούμενη ολιγαρχία, που αποφασίζει και δρά καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας, οι μηχανισμοί της οποίας της προσφέρουν την απαραίτητη νομιμοποίησηση, για να επιβάλλει στην κοινωνία το δικό της συμφέρον.
Αυτή την τερατώδη πλαστοπροσωπία, οι φίλοι μου αυτοί, δεν θέλουν να την πιστέψουν. Η ανάγκη της συντήρησης των κεκτημένων τους, δεν τους επιτρέπει να παραδεχτούν αυτά που βλέπουν και ακούν. Θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι αυτό το κακό που μας βρήκε, οφείλεται σε κάποιους κακούς χειρισμούς του ενός ή του άλλου και, όπως κάθε φορά, θα περάσει και όλα θα γίνουν όπως πρώτα, δηλαδή η βόλεψή τους θα συνεχιστεί.
Έτσι, λογικό είναι να μη πιστεύουν τις αλήθειες που, πολλοί σαν κι εμένα, τους δείχνουμε καθώς αυτές αποκαλύπτονται κάθε τόσο.
Έλα, όμως, που το ίδιο, με δικά του λόγια, το λέει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θεωρητικά θωρακισμένος (σαν καθηγητής Συνταγματολογίας) και πρακτικά υπερεξασκημένος (σαν, επί πολλά χρόνια, υπουργός και πρωτοκλασσάτο στέλεχος του Πα.Σο.Κ) όταν αποφαίνεται: «Το πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα καθιστά την Κυβέρνηση ένα μη δημοκρατικό όργανο, ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο που δεν λειτουργεί δημοκρατικά»!!!
Συνεχίζουν, λοιπόν, οι φίλοι μου αυτοί, να παίζουν το βιός τους στο ίδιο τραπέζι, του ίδιου παπατζή, που τους παίρνει εκατό και τους δίνει ένα, για να τους «αποδείξει» τη γνησιότητα του παιχνιδιού κι αυτοί το χαύουν !!
Θέλω να ιδώ όμως, πόσοι από αυτούς, θα συνεχίσουν να επικαλούνται το στερεότυπο «η νομιμότητα πρέπει να προστατευθεί», όταν πληροφορηθούν τη χθεσινή απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε ότι ο Νόμος 3838/2010 (που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας) είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
Με άλλα λόγια, πιο λαϊκά, κάποιοι θα πούν: «το κόμμα, κατούρησε το Σύνταγμα για μερικά ψηφαλάκια». Και εγώ θα συμπληρώσω: Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά..
Και, γεννάται το ερώτημα: Ποια νομιμότητα πρέπει να προστατευθεί; Αυτή που πηγάζει από την κοινή λογική (που πάντα αποτελεί τη βάση κάθε θεμελιώδους νόμου) ή αυτή που πηγάζει από «ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο που δεν λειτουργεί δημοκρατικά»;;;
Τι θα κάνουν οι φίλοι μου, τώρα που ο φερετζές της λυγερής κορμοστασιάς, με τα γαλαζοπράσινα μάτια και τα φλογερά βλέμματα που την φλερτάρανε και την φαντασιώνονταν σε ανείπωτες περιπτύξεις, έπεσε, και φάνηκε μουστάκι;
Θα προσποιηθούν πως δεν το είδαν ή «θα’ ρθούν τα πάνω, κάτω;»

Όθων Ιακωβίδης

από τον Θαλαμοφύλακα

Η απόφαση του ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com





Από το http://trikalagr.blogspot.com/

Χρυσός υπάρχει..αλλά ποιος θα τον πάρει;;

 

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Υψηλής περιεκτικότητας τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα


Με σημερινή της έκθεση η European Goldfields, επιβεβαίωσε ότι τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό, ασήμι και μόλυβδο.
Επίσης αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ολυμπιάδας και εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων . Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι τα κοιτάσματα περιέχουν χρυσό και ασήμι 340 και 890 ppb gold.
Το θέμα είναι...


Ποιος θα καρπωθεί αυτά τα κοιτάσματα.. 
Ποιος θα πάρει τα λεφτά όταν εξορυχθεί ο χρυσός; 
Θα αποπληρώσουμε λέτε με τα λεφτά αυτά καμιά δόση του δανείου; 
Υπάρχει πρόβλεψη (royalties) για τα δικαιώματα επί του ορυκτού πλούτου ή μήπως όλα θα πάνε στις εταιρείες εκμετάλλευσης; 



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com