Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση σε προβολή ντοκιμαντέρ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

The Shock Doctrine - Το Δόγμα του Σοκ


Ποιός έθαψε την Ελλάδα σε ένα βαθύ ορυχείο στην έρημο Ατακάμα της Χιλής; Μπορεί να εφαρμοστεί η θεωρία της Ναόμι Κλάιν για το δόγμα του σοκ στην ελληνική πραγματικότητα; Τι ΔΕΝ θέλει να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση ένας άτυπος συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες και του Έβο Μοράλες;

Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν και παρουσιάζεται με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011,


στις 9:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “ACROPOL” (εννοείται δωρεάν).

Οι συντονιστές


Αριστείδης Νίκας , Βάσω Καραγκιόζογλου




ΠΡΟΒΟμάστορες : Πρόσκληση σε Εκδήλωση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com




Θέμα: Πρόσκληση σε Εκδήλωση.


Προς: Τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:30 στα Καμένα Βούρλα, επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη, στο Ξενοδοχείο ACROPOL, στην εκδήλωση με θέμα:


Κατάκτηση κορυφής Κ2 Ιμαλάϊων.


Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.


Ο Πρόεδρος


Nίκος Αναστασίου


Πληροφορίες: κ. Νίκος Αναστασίου


Τηλ: 6974964428

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας και κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας την Τρίτη

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com


Στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας έχει προγραμματίσει για την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ώς τη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται «στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην μπουν στο 'γύψο' τα δικαιώματά τους και υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν να ανατραπεί «η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, που αφαιρούν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης κ.ά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ένα «νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας».

Τέλος, αντιτίθενται «στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Όλη η αλήθεια για το ΔΝΤ και το πως μπορούμε ν' απεμπλακούμε από τις "δαγκάνες" του, από το Νότη Μαριά

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από.... lamianews

Ο πρώην επικεφαλής και νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα, Νότης Μαριάς σε κρίση, ίσως, συνείδησης λέει αλήθειες για την ελληνική κρίση και το ΔΝΤ. Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα πρέπει ν' ακούσετε για να διαμορφώσετε άποψη για το ΔΝΤ, για το πόσα χρόνια θα είμαστε δέσμιοι των ευρωπαίων εταίρων μας και πως μπορούμε ν' απεμπλακούμε από τις δαγκάνες του. Όντως ενδιαφέρουσα που μας κάνει εντύπωση η "μετάλλαξη" του Νότη αλλά και η εκλαϊκευμένη έκφραση των απόψεών του



η ενδιαφέρουσα συνέντευξη είναι περίπου 54 λεπτά

Μαθαίνοντας να ζούμε για την δόση μας


Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου


Όσοι έχετε σχέση με το marketing και τις πωλήσεις, αλλά και όσοι έχετε εμβαθύνει στην επιστήμη ίσως συμφωνείτε ως προς το απόφθεγμα: όλα είναι καταστάσεις της νόησης. Πράγμα που σημαίνει, απλά, ότι όλα είναι ζήτημα δόμησης της πραγματικότητας μέσω του προσδιορισμού της ταυτότητας του καθενός μας. Μόνον που η ταυτότητα προσδιορίζεται κοινωνικά σε συνάφεια με το στενό και ευρύτερο προβάλλον, αλλά και αναπαραστάσεις του κόσμου ....

από τα ΜΜΕ με κυρίαρχο μέσο την τηλεόραση. Για την ακρίβεια τα ΜΜΕ προσφέρουν το κώδικα προσδιορισμού της ταυτότητας. Φυσικά, η δόμηση της ταυτότητας συναρτάται με την αντίληψη του συμφέροντος και η αναφερόμενη ταυτότητα (η προβολή του εαυτού) με την μορφή νομιμοποίησης της διεκδίκησης του συμφέροντος.

Αν την τελευταία συνάρτηση την δεις αμφίδρομα θα καταλάβεις πώς η κάθε πρόταση που ακούς, διαβάζεις, αρθρώνεις ή σκέπτεσαι εμπεριέχει και αναπαριστά μια συγκεκριμένη διάσταση των εξουσιαστικών σχέσεων. Έτσι προκύπτει το μήνυμα. Δεν υπάρχει μήνυμα απαλλαγμένο από πολιτική. Δεν υπάρχει «κοινή λογική» έξω από το φάσμα της πολιτικής και ασφαλώς δεν υπάρχει οικονομία δίχως πολιτική εξαναγκασμού. Μέσω των οικονομικών μάλιστα σχέσεων ο εξουσιαστικός καταναγκασμός νομιμοποιείται αποτελεσματικότερα, ως «κοινή λογική».

Στον βαθμό μάλιστα που αποδεχθούμε ότι το Μέσο είναι μήνυμα, τότε θα μπορούσαμε, κάπως αφηρημένα, να συμπεράνουμε ότι μακροπρόθεσμα η «κοινή λογική» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της κοινής γνώμης. Άρα δεν υπάρχει πολιτική έξω από την πολιτική επικοινωνία και το αντίστροφο. Όταν λέμε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική, αλλά αναλώνεται αποκλειστικά στην επικοινωνία, κάνουμε λάθος. Με την ομολογουμένως αντιφατική και υπερβατική επικοινωνία της κάνει πολιτική και μάλιστα αποκαλυπτικότατη πολιτική, προδίδοντας την πολιτική της φύση, τις εξαρτήσεις της, τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς της και εν τέλει την ταυτότητα της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Η μέθοδος δόμησης πολιτικής επικοινωνίας σήμερα στην χώρα γίνεται μέσω της πρόκλησης κρίσης και σε αυτό διαφέρει αυτή η κυβέρνηση από τις δύο προηγούμενες: Σημίτη και Καραμανλή. Οι προηγούμενοι εφήρμοσαν παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας, ενώ ετούτοι την πλέον σύγχρονη. Με δύο λόγια αυτή συνίσταται στην δημιουργία, κρίσης - με επικοινωνιακό τρόπο ασφαλώς - κάθε φορά που πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση. Συνήθως η κρίση διαχειρίζεται όχι με τον προσδιορισμό του προβλήματος (καθαρή πολιτική προσέγγιση), αλλά με την διαστροφή ή διασκέδαση της θεσμικής έκφρασης των πολιτικών σχέσεων που το συνθέτουν. Έτσι, δεν λέμε για παράδειγμα «πώληση», «διομολόγηση» κλπ, ούτε χρησιμοποιούμε άλλη νομικά εκπεφρασμένη πραγματικότητα στις συναλλαγές, αλλά μιλούμε για «αξιοποίηση», «fast track» και τα ρέστα. Αντί να κλονιζόμαστε από το ενδοκυβερνητικό μπάχαλο και την εμφανιζόμενη προστριβή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τα αξιοποιούμε επικοινωνιακά για να καταλήξουμε σε μια απόφαση, που αλλιώς θα προκαλούσε αυτή καθεαυτή μείζονες αντιδράσεις. Τώρα οι αντιδράσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό απορροφηθεί μέσω της αρχικής κρίσης που εμφανίζεται ως κρίση επικοινωνίας, δηλαδή ως παρεξήγηση, καθώς το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα έχει ήδη διασκεδαστεί στο επίπεδο της ρητορείας τρόικας-κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι αυτόν τον καιρό και έτσι η κρίση μεταβάλλεται σε αναπόσπαστο στοιχείο του μηχανισμού λήψης αποφάσεων. Ο ίδιος ακριβώς επικοινωνιακός μηχανισμός οδήγησε στο «μνημόνιο» και αυτός είναι που οδηγεί στα νέα προεκλογικά διλήμματα, τα οποία στην ουσία διαπραγματεύονται την διαχείριση της πτώχευσης της χώρας.

Συνεπώς, η κυβέρνηση και ευρύτερα το καθεστώς προκαλεί επικοινωνιακά διαρκώς κρίσεις, ώστε η απειλή να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση νόησης. Δηλαδή τον τρόπο που θα αντιλαμβάνεται ο πολίτης την (απειλητική) πραγματικότητα. Από εκεί και έπειτα ο ρόλος περνά στην προπαγάνδα και τα ΜΜΕ για να ορίσουν την απειλή, μέσω της οποίας επαναπροσδιορίζει κανείς την ταυτότητά του και το ιδιαίτερο συμφέρον του. Στο πλαίσιο αυτό θα αρθρωθούν τα καθεστωτικά διλήμματα των εκλογών, αλλά και η ίδια η ανάγκη προσφυγής στην κάλπη.

Μέσω της διαλεκτικής της κρίσης δομείται τελικά η «κοινή λογική» στην χώρα και επιχειρείται να νομιμοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι νέες οικονομικές σχέσεις εμφανίζονται ως λύση στην κρίση και ως καταστάσεις ανάγκης και όχι ως ιδεολογικές ή πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων και του κυρίαρχου καθεστώτος και έτσι ο δικομματισμός αντί να εμφανίζεται ως παράγοντας που προκάλεσε την κοινωνικο-οικονομική κρίση, προβάλλεται ως συνθήκη σταθερότητας, με την έννοια του καταλληλότερου διαχειριστή της κρίσης. Το δίλημμα των εκλογών θα είναι: θα υποστηρίξετε αυτόν που μπορεί να διασφαλίσει την επόμενη δόση σας ή κάποιον άλλον που θα σας αφήσει στεγνούς;

Με αυτόν τον τρόπο ή κρίση συνδέεται με την δόση του τελευταίου δανείου και η τελευταία με την δοσολογία της συνταγής του ΔΝΤ. Κάπως έτσι ο Έλληνας μετατρέπεται νοερά σε εξαρτημένο άτομο από την δόση που θα εξασφαλίζουν μηχανισμοί της τρόικας. Από εκεί και έπειτα ο οικονομικός καταναγκασμός θα λάβει την μορφή ασφυκτικού ψυχολογικού καταναγκασμού, ώστε το κοινωνικό πρόβλημα να μεταβληθεί σε ατομική «πάθηση». Η φτωχοποίηση και η ανεργία δεν προκαλούν κοινωνική κατάθλιψη, προκαλούν όμως ατομική. Και αυτό με κάποια «δόση» μισθού αντιμετωπίζεται! Εδώ, πρόκειται για την «εσωτερική υποτίμηση» του ατόμου και όχι του καταναλωτή. Μα υπάρχουν άτομα στην σημερινή ελληνική κοινωνία; Υπάρχουν προσωπικότητες; Σήμερα όλοι μιλάμε για σοβαρά πράγματα: περί καταναλωτή ή αφηρημένα περί λαού!

Γιατί μας μπλέκεις, ίσως πεις. Για να καταλάβεις ότι η κρίση κάνει πολιτική και η πολιτική στην χώρα μας από εδώ και πέρα θα πορεύεται αποκλειστικά μέσω κρίσεων, οι οποίες θα προκαλούν σε ατομικό επίπεδο άλλου τύπου κρίσεις, τις οποίες θα ορίζει γενικά το καθεστώς ως αποκλίνουσα συμπεριφορά. Έτσι μετά τον γιατρό της τρόικας θα πέσεις στα χέρια του ψυχίατρου, αν φυσικά γλυτώσεις από τα χέρια του μπάτσου και το δόκανου του νόμου. Η ελάττωση της οικονομικής δόσης θα προκαλεί αύξηση της δόσης της συνταγής του προσωπικού σου ιατρού, μέχρι να γίνεις εντελώς φυτό. Μετά θα είσαι έτοιμος να πράξεις το καθήκον σου ως πολίτης: να στηρίξεις ή να ανεχτείς την «πολιτική της πρέζας», που εμφανίζεται ως η μόνη λύση για μια χώρα που δεν καταρρέει, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός , καθώς έχει διασφαλιστεί και η επόμενη δόση της! Μη μου ζητήσεις λύση μετά από αυτά. Την πολιτική λύση την περιέγραψα πεισματικά σε προηγούμενα διαδικτυακά σημειώματα. Αν δεν συμφωνείς την λύση να την αναζητήσεις στον ιατρό σου!                             Πρέπει να μπεις από τώρα στην ουρά!

Από....activistis



Έρχεται πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων: Καταποντίζεται το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής Ντόρα, Κουβέλης


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν νέα «βουτιά» στους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ η διαφορά με τη Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου, «κλείνει» στο 3,5%. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη αγγίζουν μόλις... το 2%.Πολύ σημαντικό είναι το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όπου ποσοστό 23% πιστεύουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να επιμείνει στην αντιμνημονιακή της στάση αντί να συμφωνήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Το γκάλοπ της RASS που δημοσιεύεται στο “Παρόν” δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. να έχει πέσει στο 3,4%, ενώ καταγράφει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά για τη ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη (1,8%) και τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη (1,7%). Αρνητικά όμως είναι τα μηνύματα της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση και στα άλλα βασικά ερωτήματα της έρευνας. Συγκεκριμένα το 80,5% του συνόλου και το 68,5% των ψηφορόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τη χώρα την κυβερνά η τρόικα και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση. Επίσης το 76,5% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έπαιξε θέατρο στη σύγκρουσή της με την τρόικα και το 66,8% λένε “όχι” στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, με τη διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ στα όρια του στατιστικού λάθους (1%), εξακομματική Βουλή (με τους Οικολόγους να ξεπερνούν το όριο του 3%) με την ΔΗΣΥ και τη ΔΗΜΑΡ στο 2% και 2,5% αντίστοιχα.

Κοινό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι μια εξαιρετικά δυσμενής εικόνα για την Κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να συγκρατήσει πλέον και το στενό πολιτικό της πυρήνα.

Η ΝΔ έχει ένα πυρήνα μπετόν αρμέ και όσο το μήνυμα της θα φθάνει εύληπτο στην κοινωνία, θα ανεβαίνει δημοσκοπικά.

Το επιχείρημα ότι δεν εισπράττει από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Προηγείται η απογοήτευση από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η καταδίκη των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, πριν προσχωρήσει κάποιος σε μια άλλη επιλογή. Δεν είναι αυτόματη η διαδικασία, ιδίως αν αναλογισθεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ επανήλθε θριαμβευτικά στην εξουσία πριν από 18 μήνες και πριν από 3 μήνες στις περιφερειακές, εισέπραξε ανοχή στην πολιτική του. Όσο ο κόσμος θα βλέπει σταθερότητα στις απόψεις, διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων στη βάση της απεξάρτησης από την τρόικα και της ανάταξης της οικονομικής δραστηριότητας, κόμμα γνήσια λαϊκό, πατριωτικό και φιλελεύθερο, η ΝΔ μόνο κέρδη θα εισπράττει.

Το ΚΚΕ βρίσκεται ψηλά, γεγονός απολύτως λογικό, υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο ΛΑΟΣ με τα τερτίπια του και την εκμετάλλευση του μεταναστευτικού βρίσκεται επίσης ψηλά για τα δεδομένα του. Η χαοτική κατάσταση από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και τη συνακόλουθη γκετοποίηση των κέντρων των πόλεων , ενοχλεί το σύνολο των πολιτών. Το ΛΑΟΣ επενδύει πολιτικά στο πρόβλημα και όχι στη λύση του.

Ο ΣΥΝ παρά τη διάσπαση θα έχει θέση και στην επόμενη Βουλή, στην ουσία λαμβάνοντας το τμήμα των ενίοτε μετακινουμένων προς το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρων του.

Η Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά, δύσκολα θα διαβούν το ταβάνι του 3% , καθώς πρώτον συχνά-πυκνά αμφότεροι στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, δεύτερον δεν έχουν κοινωνικές αναφορές και καθώς η ΝΔ ανεβαίνει είναι επόμενο να χάνει ψηφοφόρους η ΔΗΣΥ.

Σημαντικές πιθανότητες να εκπροσωπηθούν στη Βουλή έχουν οι Οικολόγοι, των οποίων η επιρροή στις μικρότερες ηλικίες είναι σημαντική, αν και τα ποσοστά τους ποικίλλουν από μέτρηση σε μέτρηση.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι σχεδιασμοί του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές έχοντας εξασφαλισμένη τουλάχιστον την πρωτιά θα αναθεωρηθούν καθώς οι τάσεις φυγής των ψηφοφόρων του είναι εντονότατη. Πολύ περισσότερο καθώς θα κληθεί να πληρώσει και το τίμημα της επιλογής της προσφυγής στις κάλπες, επιλογή με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών. Έχοντας χάσει το ¼ της πολιτικής του επιρροής σε 11 μήνες, στο ΠΑΣΟΚ οι σκέψεις για εκλογές μάλλον απομακρύνονται, καθώς το ρίσκο αυξάνεται.

Όσο για το μεγάλο στοίχημα όλων των κομμάτων, ήτοι της προσέλκυσης ψηφοφόρων που απέχουν της πολιτικής, που αποστρέφονται τους πολιτικούς παραμένει ανοικτό.

Το πεδίο είναι πιο ευμετάβλητο από ποτέ, σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται σε ένα μήνα να υπάρχει πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Μικρός Οδυσσέας

Ρε τους παλιοψεύτες τους Τροϊκανούς....Όλοι λένε ψέματα εκτός από τον Γιώργο.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009...


Προσέξτε τώρα τι δήλωνε μεταξύ άλλων την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες στις 11-12-2009, ο κ. πρωθυπουργός. Στην συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι:

"Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν."

Ανέφερε επίσης ότι,

"Εμείς διαμορφώνουμε αποφασιστική πολιτική για να ακολουθήσουμε μια δύσκολη, αλλά ρεαλιστική, εφικτή και εντέλει θετική πολιτική, για να αποφύγουμε ακριβώς όλα αυτά τα σενάρια"

Τέλος παραδέχθηκε επίσης ότι έχει επαφές και με τον Στρος Καν, για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία..

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός..σε εμάς, για εσωτερική κατανάλωση, ενώ παράλληλα ήταν σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Μίλαγε για σενάρια..

'Ελα όμως που τα σενάρια δυστυχώς, έγιναν πραγματικότητα.

Έγιναν ταινία και μάλιστα μελό, μόνο που ο δικός μας ο σκηνοθέτης, μάλλον έβλεπε άλλη ταινία...

Μετά από πέντε μήνες υπογράψαμε το μνημόνιο, για τέτοια σενάρια μιλάμε.

Βγαίνει η τρόικα και λέει ότι πουλάμε, ΟΧΙ δεν πουλάμε λέει η κυβέρνηση.

Χθες ο Στρος Καν είπε ότι από τον Δεκέμβριο είχαμε ζητήσει προσφυγή στο ΔΝΤ..

ΟΧΙ έλεγε ο Γιώργος την ίδια περίοδο, μιλώντας για σενάρια.

Όλοι λένε ψέματα, όλοι οι ΔΝΤούδες και οι Τροϊκανοί.

Όλοι λένε ψέματα εκτός από τον Γιώργο...

Δείτε το Video που ακολουθεί.
 
 
 

 
 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_2659.html