Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗ​ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.Κ​ΩΝ/ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝ​Η ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ​Σ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη στο Blog
από τον Διευθυντή του studio-1.gr
κ. Ζαγγανά Νίκο


Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι αποδεικνύεται ότι την απόφαση που πήρατε για την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης στον ενιαίο πλέον Δήμο Μώλου - Καμένων Βούρλων - Αγ. Κωνσταντίνου έγινε στο πόδι και όχι κατόπιν εμπεριστατωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης από τους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα χωρίσατε σε δύο κατηγορίες τους δημότες του ενιαίου δήμου.

Στους δημότες των Καμένων Βούρλων που επειδή είναι πιο ωραίοι θα πληρώνουν πάγιο 50 ευρώ και στους δημότες του Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου που επειδή είναι πιο μόρτες θα πληρώνουν πάγιο ύδρευσης 30 ευρώ.

Καλά δεν ισχύει εδώ το άρθρο 4 του συντάγματος περί ισονομίας και ισοπολιτείας που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι των νόμων της πολιτείας.

Το ερώτημα που τίθεται από τους δημότες των Καμένων Βούρλων είναι το παρακάτω :

Υπάρχει εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο που προβλέπεται από τον Καλλικράτη (άρθρο 72 παράγραφο ζ) ;


Σε αντίθετη περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο και προσβληθεί η απόφαση ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας βάσει του άρθρου 227 του Καλλικράτη , θα εκπέσει η απόφαση από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ; Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι 6000 δημότες των Καμένων Βούρλων ;

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι που έκαναν την εισήγηση για την αύξηση των τελών ύδρευσης , όπως οι ίδιοι ζητώντας και εύσημα από τους δημότες για την μεγάλη τους αυτή επιτυχία δημοσίευσαν στα Blogs , παρουσιάζοντας την ως επιτυχία τους , την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης , δεν έχουν διαβάσει καθόλου τον Καλλικράτη ;


Ποιος δημοτικός σύμβουλος των Καμένων Βούρλων μπορεί να μας πείσει ότι με πάγιο τελών ύδρευσης 38,5 ευρώ σε όλο τον Δήμο Μώλου- Καμένων Βούρλων- Αγ. Κωνσταντίνου και ενιαίο τιμολόγιο δεν θα καλυπτόντουσαν οι οικονομικές ανάγκες του Δήμου ;


Μήπως βέβαια αυτή η αναποτελεσματικότητα έχει να κάνει και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό που υπάρχει και υποβόσκει μεταξύ των τριών (3) δημοτικών Συμβούλων των Καμένων Βούρλων που δεν κρύβουν σε κάθε βήμα τους το ενδιαφέρον τους για τον Δημαρχιακό θώκο.


Αφήστε κύριοι τα παιχνιδάκια γιατί ο προκάτοχος σας τρίβει τας χείρας του και έδειξε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν σας υπολογίζει και του παραχωρείτε χώρο με τις αμέλειές σας να επανακάμψει δριμύτερος.


Κύριοι Αντιδήμαρχοι και εισηγητές των τελών ύδρευσης όπως φαίνεται σύντομα θα επανέλθει προς συζήτηση σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια το θέμα . Παρακαλούμε να είστε ποιο ενημερωμένοι και διαβασμένοι για το καλό των δημοτών που σας έστειλαν στις καρέκλες που κάθεστε.

Γιά τό studio-1

Ζαγγανάς Νίκος





Γιουχάισαν τον Πάγκαλο στο Παρίσι . Δείτε το βίντεο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά το Βερολίνο και τον Πρωθυπουργό σειρά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος Πάγκαλος και το Παρίσι.


Χθες το βράδυ Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι αποδοκίμασαν την παρουσία του Θόδωρου Πάγκαλου, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, σε εκδήλωση της ελληνικής φοιτητικής εστίας στο Παρίσι για τον Κώστα Γαβρά , με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε αποχώρηση. και τον ανάγκασαν να φύγει από την εκδήλωση Η διαμαρτυρία αναφερόνταν κατά ... κύριο λόγο στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.




Από ΚΑΦΕΝΕΙΟ




Η ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ




του Κωστή Ζερβάκη *


Αναλυτής σπουδαίων γεγονότων που συμβαίνουνε κατά καιρούς στον πλανήτη Γη, δηλώνω πως δεν είμαι. Όμως δε χρειάζεται να ‘ναι κανείς τόσο ειδήμονας των παγκοσμίων πραγμάτων για να αντιληφτεί, το τι γίνεται και γιατί γίνεται.

Αυτές τις μέρες φούντωσε η αναρχία στη Λιβύη. Αντιφρονούντες προς το σαραντάχρονο καθεστώς του Καντάφι, διαδηλώνουν την αντίθεση τους. Ίσως ....

να το κάνουν για εκδημοκρατισμό του καθεστώτος. Αυτός είναι ο φανερός λόγος, γιατί σε τέτοιες αναταραχές υπάρχει και κρυφός.

Ο Καντάφι δηλώνει επαναστάτης και προσπαθεί να πνίξει την έκφραση ελεύθερης γνώμης των αντιφρονούντων υπηκόων του, σε λουτρό αίματος. Σε χιλιάδες μετρούνται οι νεκροί και οι τραυματίες. Την δημοκρατία υπερασπίζονται τα θύματα. Τη Χώρα του υπερασπίζεται ο θύτης.

Η Λιβύη, όπως είναι γνωστό, είναι πετρελαιοπαραγωγός Χώρα. Ο μαύρος χρυσός της είναι ο καλύτερος σε ποιότητα σε όλο τον Κόσμο. Η Ευρώπη προμηθεύεται απ’ εκεί το 80% των αναγκών της σε πετρέλαιο. ΄Ολον αυτόν τον ορυκτό πλούτο, τον εκμεταλλεύεται ο Καντάφι, δι’ ίδιον όφελος, όπως υποστηρίζουν οι μεν, ή για το λαό του οποίου ηγείται, όπως υποστηρίζουν οι δε, δηλαδή ο Καντάφι.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αυτόν τον ορυκτό πλούτο, που αποφέρει τεράστια κέρδη, τον ορέγονται πολλοί και προ πάντων, οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου που κουμαντάρουν την παγκόσμια οικονομία και κινούν τα νήματα της παγκόσμιας πολιτικής. Αυτές, με τη δύναμη που τους παρέχει το χρήμα, κυβερνούν τον κόσμο. Με αυτές, στην ουσία, βρίσκεται ο Καντάφι αντιμέτωπος αυτές τις μέρες.

Το τι θα γίνει στις επόμενες μέρες, αυτό δε θα το κρίνω εγώ, απλά θα υπενθυμίσω, το τι έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Σαντάμ Χουσείν, που κυβέρνησε τη Χώρα του, έστω με αντιδημοκρατικό τρόπο, οδηγήθηκε στην κρεμάλα, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και τον ορυκτό της πλούτο. Σήμερα τα πετρέλαια του Ιράκ, τα ‘χουνε βάλει στο χέρι κάποιοι άλλοι. Κι ο Μιλόσεβιτς τα ίδια ‘παθε, για άλλη αιτία. Συμπερασματικά, όποιος υπερασπίζεται τη Χώρα του ενοχοποιείται, καταδικάζεται «νόμιμα» και τον βγάνουνε από τη μέση.

Ας έλθομε τώρα και στα δικά μας. Θα μου πείτε, εμείς έχομε δημοκρατία, έχομε τάξη, έχομε ασφάλεια, θα ξεπεράσομε και την οικονομική κρίση και άλλα πολλά. Ένα μόνο πράγμα, δεν ξέρω, αν καταλάβαμε εμείς οι Έλληνες. Το ότι, μας έχουνε ήδη αρπάξει ή θα μας αρπάξουνε, όλον τον ορυκτό μας πλούτο, τον αρκετά πλούσιο και προσοδοφόρο.

Κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί της κακιάς ώρας, από την κατοχή και μετά, εκχωρήσανε με διεθνείς συμφωνίες και σιγά-σιγά, τον πλούτο της Χώρας μας και πολλά από τα δικαιώματα μας, σε ισχυρές Χώρες, χάριν προστασίας. Αντιλαμβανόμενοι, οι «καλοί μας φίλοι» τις ορέξεις και τις φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών, αρχίσανε να τους μπολιάζουνε με το σκουλήκι της διαφθοράς. Αφού τους διαφθείρανε πρώτα, ύστερα τους καταχρεώσανε. Κι αφού τους καταχρεώσανε, τους δανείζουνε τώρα με υπέρογκα τοκογλυφικά επιτόκια, που καλείται ο σουρούρης (στραγγισμένος) λαός να τα πληρώσει, με μια ελπίδα αποπληρωμής αόριστης και αόρατης.

Αυτή ‘ναι η τύχη των μικρών λαών. Τους εκχωρούνε οι μεγάλοι μια ψευδεπίγραφη Δημοκρατία και την ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας. Στην ουσία, εμείς οι μικροί λαοί με το πλούσιο παρελθόν, καταντήσαμε σιδηροδέσμιοι του φτωχού παρόντος.

Η Ελλάδα, δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες κι ας το συνθηματολογούσανε οι εθνικοί μας ταγοί κατά κόρον, έτσι, για να χαίρονται για τα ολέθρια κατορθώματα τους και να πετάνε, σε μας τον λαό, στάχτη στα μάτια.

Η Λιβύη, θα γράψει κάποτε η Ιστορία, ανήκε-έστω για σαράντα χρόνια-στον Καντάφι και τους Λίβυους. Την Λιβύη του Καντάφι, την προετοιμάζουνε να γίνει, οσονούπω, η Λιβύη των πολυεθνικών εταιρειών. Είθε να βγω ψεύτης.

* Δημοσιογράφου, Λογοτέχνη, τ.Διευθυντή Υγειονομικών Υπηρεσιών

πηγή

250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν τους φτάνει η κρατική επιχορήγηση έχουνστραφεί και στα δάνεια!Στα 230 εκατ ευρώ(!!!!) φτάνουν τα χρέη των δύο μεγάλων κομμάτων!Με τις μηνιαίες τους δόσεις μόνο σε τόκους να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ!!!!


Και τα κόμματα της αριστεράς όμως δεν είναι σε καλύτερη μοίρα αφού οι δανειακές τους υποχρεώσεις ξεπερνούν σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα 10 εκατ ευρώ(!!!)

Δάνεια άρχισαν να παίρνουν και οι Οικολόγοι – Πράσινοι που ήδη πρόλαβαν να...

χρεωθούν με 800.000 ευρώ!

Στο ΛΑΟΣ μέχρι τώρα τα καταφέρνουν καλά.Είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει πάρει δάνειο!

Το ερώτημα απλό….Αυτοί οι 285 θα βγάλουν τη χώρα από το τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο?

πηγή

Νέα βόμβα. Ο κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει με τον Στρος Καν πριν τις εκλογές!!

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτικό κανάλι, ο γνωστός ανταποκριτής κ. Μ. Ιγνατίου αποκάλυψε ότι αφενός υπήρχε έκθεση του ΔΝΤ για την κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας ήδη από τον Ιούλιο του 2009, αφετέρου ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλήσει με τον διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρός Καν, πολύ πριν...


τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, είχε συνομιλήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, χωρίς όμως αυτό να έχει επαληθευτεί ακόμα επίσημα.

Εμείς τώρα αναρωτιόμαστε: Αφού ήδη υπήρχε η έκθεση του ΔΝΤ για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, από τον Ιούλιο του 2009, είναι δυνατόν να μην ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ο κ. Στρος Καν για την τραγική κατάσταση;; όπως εξάλλου τον είχε ενημερώσει, αν θυμάστε και ο κ. Προβόπουλος;;

Τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου επέμενε να κερδίσει τις εκλογές πάση θυσία και για να το εξασφαλίσει αυτό, υποσχόταν πως «λεφτά υπάρχουν»;;;

Και εντάξει, κέρδισε τις εκλογές, γιατί όμως δεν πήρε άμεσα μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων, παρά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ πολύ αργότερα τον Μάϊο του 2010, χάνοντας πολυτιμότατο χρόνο, ο οποίος θα απέβαινε σωτήριος, αν αξιοποιούταν σωστά;;;

Απαντήσεις κ. Παπανδρέου τώρα.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/02/blog-post_4048.html