Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Όλοι έχουν την ....τιμή τους. Παραιτήθηκε ο πρύτανης του LSE αλλά και ο ΓΑΠ

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Διαβάζουμε στον τύπο ότι την παραίτησή του υπέβαλε χθες βράδυ ο πρύτανης του London School of Economics (LSE) εν μέσω σκανδάλου για τις σχέσεις του υψηλού κύρους βρετανικού πανεπιστημίου με την οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι.

 Ο Χάουαρντ Ντέιβις παραιτήθηκε, λέγοντας ότι η φήμη του πανεπιστημίου επλήγη λόγω των διασυνδέσεών του με το καθεστώς της Λιβύης, επειδή έλαβε, μεταξύ άλλων, χρήματα από ένα ίδρυμα που διοικεί ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη και απόφοιτος του LSE.



To συμβούλιο του πανεπιστημίου θα ....

πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα στις σχέσεις του LSE με την Λιβύη και τον Σαΐφ Καντάφι. «Συμβούλευσα το διοικητικό συμβούλιο του LSE να.... δεχθεί τα χρήματα, αλλά αυτό αποδείχτηκε λάθος» δήλωσε ο Ντέιβις. «Η αποδοχή χρημάτων από λιβυκές πηγές εμπεριείχε ρίσκο το οποίο έπρεπε να είχε μετρήσει περισσότερο στην απόφαση» συμπλήρωσε.

Το LSE δέχτηκε το 2009 δωρεά 1,5 εκατ. στερλίνων (1,76 εκατ. ευρώ) για ερευνητικούς σκοπούς από το Διεθνές Ίδρυμα Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι το οποίο διοικεί ο Σαΐφ Καντάφι. Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι από το ποσό αυτό έχει λάβει μόνο 300.000 στερλίνες (352.000 ευρώ) που, λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αποφάσισε να τα αφιερώσει σε ένα ταμείο υποτροφιών για φοιτητές από τη Βόρεια Αφρική.

Ο Ντέιβις ήταν κάποτε ο οικονομικός απεσταλμένος του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στη Λιβύη και το 2007 δέχτηκε 50.000 δολάρια (36.000 ευρώ), τα οποία καταβλήθηκαν προς το πανεπιστήμιο, για συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσέφερε στο επενδυτικό ταμείο της Λιβύης.

Στην επιστολή παραίτησής του ανέφερε ότι μετανιώνει για τις αποφάσεις αυτές.
«Δεν υπάρχει τίποτε το ουσιαστικό για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι, όμως το αποτέλεσμα ήταν να δυσχεράνω την δυνατότητα υπεράσπισης του πανεπιστημίου» έγραψε.

Το LSE ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα επεκταθεί και στην ακαδημαϊκή αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής του Σαΐφ Καντάφι, την οποία έλαβε το 2008 αλλά τελευταίως κυκλοφόρησε η φήμη ότι μέρος της είναι προϊόν λογοκλοπής.

Για ανάλογη περίπτωση παραιτήθηκε και ο ΓΑΠ από το ίδρυμα «Διεθνή Οργανισμό Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION) στου οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχε από το 2009 έως και πριν δύο μέρες.

Από δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών μεταφέρουμε: «Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Καντάφι, που εδρεύει στο Λονδίνο, υπήρξε από τις 30 Ιουνίου του 2009 μέχρι προ ολίγων ημερών, συγκεκριμένα μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

 Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε από τη θέση αυτή…”

Γιατί όμως ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Καντάφι;

Ποιο σκοπό εξυπηρετούσε η συμμετοχή του στο Ίδρυμα αυτό;

Είχε κάποιες συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Ποια ήταν η προσφορά του, με άλλα λόγια τι έκανε, όλο αυτό το διάστημα που συμμετείχε στο Δ.Σ.

Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρει στο βιογραφικό του ότι συμμετείχε στο Ίδρυμα Καντάφι;

Δεδομένου ότι οι θέσεις σε τέτοια Ιδρύματα είναι αμειβόμενες, θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έλαβε καμιά αμοιβή από το Ίδρυμα Καντάφι.

Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί ο Πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά μόνο όταν πήρε διαστάσεις η εξέγερση των Λίβυων σε βάρος του σημερινού καθεστώτος.

Γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταδικάσει απερίφραστα τις μεθόδους καταστολής του Καντάφι εναντίον του εξεγερμένου λαού τους;

Προς τι η συνεχιζόμενη σιωπή του, μια στάση που αναμφίβολα εκθέτει τη χώρα.

Δεν νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα αυτά;

Από .... activistis



Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου, τολμήστε το τώρα...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό.
Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα είναι πολιτειακό.

Δηλαδή η αιτία της κρίσης είναι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και οι θεατρικοί και ανούσιοι θεσμοί του. Ο κάθε εχέφρων πολίτης αντιλαμβάνεται ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί και δεν πρέπει....


σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε να προσπαθήσει να μας βγάλει από την κρίση.

Είναι απόλυτα κατανοητό πως όταν αφήσεις τον διεφθαρμένο που σε κατέστρεψε να διαχειριστεί ότι έχει απομείνει από τη ζωή σου, θα εκμεταλλευτεί και πάλι την ευκαιρία υπέρ του. Το σύνθημα που ακούγεται είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες». Ευκαιρίες όμως για ποιους;; Για τον ανήμπορο πολίτη ή γι’ αυτούς που έχουν την εξουσία και τα κονέ;;; Όπως είναι γνωστό την Τρίτη θα συναντηθούν ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά, ενόψει των δύσκολων οικονομικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Αν θέλουν να παίξουν άλλο ένα θέατρο διαφωνίας, για να συσπειρώσουν και να κρατήσουν εγκλωβισμένες τις κομματικές τους βάσεις, ας το παίξουν. Ο λαός όμως έχει πλέον αντιληφθεί τον θεατρικό τρόπο λειτουργίας αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Η πρότασή μας και προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουν να αλλάξουν την κατηφορική πορεία της χώρας. Να εκριζώσουν την αιτία του κακού. Να αποφασίσουν να αλλάξουν τώρα το πολιτικό σύστημα της χώρας, προς πιο δημοκρατική κατεύθυνση. Αλλαγές στο Σύνταγμα τώρα, όχι αναθεωρήσεις και λοιπές πομφόλυγες, απλά για να κερδίζουν πολιτικό χρόνο. Χωρίς το λαό σύμμαχο, καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να επιτύχει.

Αν το πράξουν αυτοί τώρα, η αλλαγή θα είναι ήρεμη και η μετάβαση ομαλή, αποτελώντας ταυτόχρονα την νέα εκκίνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Αν δεν το πράξουν, τότε, σε λίγο καιρό, η πρωτοβουλία θα περάσει σε λαϊκά χέρια και οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες και καταστροφικές.

Τολμήστε το τώρα, διαφορετικά θα σαρωθείτε από τις εξελίξεις.

Τουλάχιστον εσύ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχεις γνωστές αντιλήψεις για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, θέσε τώρα το θέμα και άφησε τον κ. Παπανδρέου διαφωνούντα και έκθετο στα μάτια του ελληνικού λαού.

Θέλουμε επιτέλους μια ουσιαστική διαφωνία.
Θέλουμε επιτέλους παραγωγή πολιτικής.Τελματώσαμε.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/03/blog-post_6670.html