Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Bloomberg: Αυξάνονται τα bets ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πιο επιλεκτικοί γίνονται πλέον οι επενδυτές σχετικά με την ευρωπαϊκή πιστοληπτική ικανότητα, αυξάνοντας τις θέσεις τους στο ότι οι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους, ενώ οι Ισπανία και Ιταλία θα επιβιώσουν της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.


Το μέσο ετήσιο κόστος προστασίας των ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων στην αγορά των πενταετών CDS, υπερέβη το μέσο όρο των ισπανικών και ιταλικών συμβολαίων κατά το ποσό ρεκόρ των 496.000 αυτή την εβδομάδα.

Το αντίστοιχο ποσό διαμορφωνόταν στις 384.000 δολάρια στις 2 Φεβρουαρίου και στις 77.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αυτή τη στιγμή τα swaps δίνουν πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας 60% στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η διαφορά αυτή μεταξύ των περιφερειακών κρατών, διευρύνθηκε αυτή την εβδομάδα καθώς η Ελλάδα υποβαθμίστηκε από τη Moody’s Investors Service ενώ οι φήμες εντάθηκαν ότι η ΕΕ δεν θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πλήρες πακέτο ώστε να λήξει η κρίση.

Οι traders υποστηρίζουν ότι η Ισπανία θα αποφύγει μια ευρωπαϊκή διάσωση, καθώς οι περικοπές στον προϋπολογισμό και η ανάπτυξη, θα τη βοηθήσουν να «επιδιορθώσει» τον ισολογισμό της.

Αναλυτές της Morgan Stanley υποστηρίζουν ότι η πορεία ανάπτυξης της Ισπανίας μοιάζει περισσότερο σίγουρη από ό,τι αυτή της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Τονίζουν ακόμη ότι η Πορτογαλία αναμένεται να περιέλθει σε double-dip ύφεση καθώς και ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παραμείνει σε αρνητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, υποστηρίζει το Bloomberg, η Ελλάδα θα επιφέρει ζημιές 50% στους κατόχους ομολόγων, ενώ η ωρίμανση αυτών θα παραταθεί κατά 5-10 χρόνια, σε σειρά ενεργειών για τη μείωση του χρέους της.

Πηγή: www.capital.gr

Ποδηλασία στη κοιλάδα του Κηφισού 12/3/2011

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com



12/3/2011 Ποδηλασία στη κοιλάδα του Κηφισού


Σάββατο : Συνάντηση στο χωριό Σκαμνός στις 9:30π.μ.

Θα κινηθούμε με αυτοκίνητα έως το χωριό Σκαμνό. Θα ποδηλατήσουμε σε ασφάλτινο δρόμο ακολουθώντας τη διαδρομή Καστέλια – Γραβιά – Λιλαία ή Κάτω Αγόριανη – Πολύδροσος ή Σουβάλα – Δρυμαία –Παλαιοχώρι –Μπράλος - Σκαμνός όπου τελειώνει η διαδρομή. Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές Δαμάστας. Μέτρια διαδρομή ενδείκνυται για ποδηλάτες με καλή φυσική κατάσταση.

Β.Δ.2 - Ω.Π.5 -Υ.Δ.650μ.- Μήκος 50χλμ

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 11/3/2011.


Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :


1). Νάσος Σωτηρίου τηλ. 6936747053


2). Λένα Συκιώτη τηλ. 6974507311


Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Στον τελικό τα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

426 “φαντάσματα” στο Υπ.Παιδείας!!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ανήκω στους διοριστέους εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008.

Όπως πολλές φορές με έντονο το αίσθημα της αδικίας έχω φωνάξει σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και blogs το Υπ. Παιδείας δεν μας διόρισε τον Αύγουστο του 2010, μας “ξέχασε”, λες και ήμασταν αόρατα “φαντάσματα”, παίρνοντας στην θέση μας άλλους εκπαιδευτικούς από λίστα, δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ!

Φυσικά και είχε τις οργανικές θέσεις και τις πιστώσεις για να μας διορίσει. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος είναι να καθυστερήσει αδικαιολόγητα ο διορισμός μας.


Στην 01/03/2011 βρήκε κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικού κ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, θέτοντας τα κριτήρια και τις προτεραιότητες των διορισμών για το τρέχον έτος.

ΌΛΟΙ οι διοριστέοι με αποτελέσματα του 2009 είμαστε ακριβώς σε πρώτη θέση μετά τις παραγωγικές σχολές, τα σώματα ασφαλείας και τις μετατάξεις. Ωστόσο αρκετά δημοσιεύματα, αναφέρουν πως ξεκίνησαν οι διορισμοί στα Υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Διαφάνειας και πως άμεσα το Υπ.Εσωτερικών θα προχωρήσει στους διορισμούς των 550 περίπου διοριστέων των ΟΤΑ, χωρίς να αναφέρει κάτι για το Υπ.Παιδείας.

Οι τελευταίοι έχουν, όπως και εμείς ΦΕΚ διορισμού μέσα στο 2009! Πού είμαστε εμείς; Πάλι μας αντιμετωπίζουν ως αόρατα “φαντάσματα” και αγνοούν την ύπαρξή μας;

Βάσει των αρχών της ισότητας και ισονομίας των πολιτών, ζητάμε ίση μεταχείριση!

Απευθυνόμενοι στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών επιθυμούμε να διοριστούμε μαζί με τους ΟΤΑ!

Άλλωστε όπως είναι γνωστό η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, μπορεί να αποβεί μοιραία, εάν καθυστερήσει για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ο διορισμός μας!!!

Πόσο ηθικό και δίκαιο είναι αυτό;

Πολύχρονου Γ.

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008




Νέα υποχώρηση Μπιρμπίλη για τις Natura

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Κατάτμηση οικοπέδου έως 4 στρεμμάτων χωρίς τον περιορισμό της 1ης Μαρτίου

Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

Σε γενική υποχώρηση, συγκριτικά με τις αρχικές της θέσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση σε περιοχές Natura, εξαναγκάστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, υπό την ασφυκτική πίεση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να προειδοποιήσουν με καταψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας, στην περίπτωση κατά την οποία δεν γίνονταν αποδεκτές προτάσεις τους! Οι τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, που επέφερε αργά το απόγευμα η υπουργός Περιβάλλοντος, έδειχναν αρκετές να αποτρέψουν, έστω οριακά, μια «ανταρσία».

Ωστόσο, οι επί μέρες διαμαρτυρόμενοι πράσινοι βουλευτές δεν σταμάτησαν, έστω σε ηπιότερους τόνους, να συνεχίζουν να εκφράζουν ενστάσεις: Δημοσίως, συνεχίζοντας να ζητούν ακόμα περισσότερες αλλαγές. Και ανεπισήμως, εκφράζοντας εντονότατα από δυσφορία έως και αποδοκιμασία των επιλογών και των ενεργειών της κ. Μπιρμπίλη.

Αξιοσημείωτο του αρνητικού κλίματος που έχει πλέον παγιωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ότι η υπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε την τελευταία αλλαγή, και πάλι δίχως προηγούμενη ενημέρωση των βουλευτών για το περιεχόμενό της, παρά το γεγονός ότι εκείνοι την κατηγορούν διαρκώς για «αιφνιδιασμούς».

Οι αλλαγές στις διατάξεις

Επί της ουσίας των αλλαγών, η κ. Μπιρμπίλη αφαίρεσε από τις επίμαχες διατάξεις «αγκάθια», τον χρονικό προσδιορισμό (1η Μαρτίου) για τη μεταγραφή των τίτλων ιδιοκτησίας άρτιων και οικοδομήσιμων εκτάσεων, δίνοντας δικαίωμα σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν διαδικασία κατάτμησης του οικοπέδου τους έως τα 4 στρέμματα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ. Για τα 10 στρέμματα, προσθέτει προϋπόθεση αρτιότητας το «πρόσωπο» 25 μέτρων σε κοινόχρηστο δρόμο. Υποστηρίζοντας, πάντως, την προηγούμενη πρότασή της, την οποία χθες τροποποίησε, η κ. Μπιρμπίλη μία ημέρα νωρίτερα τόνιζε: «Η ρύθμιση αυτή καθιστά απολύτως σαφή την απόφασή μας να ελεγχθεί η εκτός σχεδίου δόμηση εντός των προστατευόμενων περιοχών». Με την επίκληση της αρχής υποστήριξης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες, βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες, πλην της Αριστεράς, τόνιζαν με έμφαση ότι οι εν λόγω διατάξεις θα πρέπει ή να αλλάξουν ή να αποσυρθούν.

 Ανάμεσά τους και μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με την κ. Τόνια Αντωνίου επί παραδείγματι να υποστηρίζει ότι με την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος δίνεται η αίσθηση ότι τιμωρούνται οι μικροϊδιοκτήτες.

Το διήμερο, πάντως, ξεχώρισαν μεταξύ άλλων οι κ. Δημ. Βαρβαρίγος, Σπ. Μοσχόπουλος και οι κ. Κατερίνα Μπατζελή και Αθανασία Μερεντίτη καθώς κλείνοντας τις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι θα ανέμεναν τη διατύπωση των τελικών κυβερνητικών προτάσεων για τις συγκεκριμένες διατάξεις, προκειμένου να διαμορφώσουν και τη δική τους στάση στην επί των άρθρων ψηφοφορία. Οι υπόλοιποι διαφωνούντες απλώς δεν εξέφρασαν αυτή τη θέση. Ηταν, πάντως, περισσότερο από φανερό ότι την υιοθετούσαν.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ επέμειναν στην πρότασή τους για ονομαστική ψηφοφορία. Η διεξαγωγή της, όμως, μετατέθηκε για σήμερα το μεσημέρι, προφανώς για να μη μείνουν οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο έως αργά τη νύχτα, τη λήξη δηλαδή της συνεδρίασης και την επί των άρθρων ψηφοφορία, όπως ήταν άλλωστε και ο προγραμματισμός.

Παράταση για ημιυπαίθριους

Την πολυαναμενόμενη παράταση στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, έως τις 30 Ιουνίου, έδωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που συμπεριέλαβε στον νόμο για τη βιοποικιλότητα. Ταυτόχρονα, παρέτεινε κατά τέσσερις μήνες και την προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης του προστίμου, για αιτήσεις που υποβάλλονται μετά την 1η Μαρτίου. Με την ίδια τροπολογία το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να αντιμετωπίσει προσωρινά το πρόβλημα που ανέκυψε με τη διάλυση των Επιτροπών Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) και των Συμβουλίων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ). Το υπουργείο παρατείνει τη λειτουργία τους με την ίδια χωρική αρμοδιότητα, μέχρι να συγκροτηθούν τα νέα όργανα που ορίζει ο Καλλικράτης για τις πολεοδομίες.

Από .... kathimerini.gr





Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ.Δημ. Γεωργακόπουλος...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα μεταδίδοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα με τον Γενικό Γραμματέα.


Ωστόσο, σε ιδιωτικές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφραζε απογοήτευση για...

τη διαχείριση της καθημερινότητας στο υπουργείο. Επίσης, έλεγε ότι είχε υποβάλλει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των εφοριών και την αύξηση των εσόδων, ενώ δεν έκρυψε και τη δυσφορία του για τον τρόπο που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα της υστέρησης των εσόδων θεωρώντας ότι έστω με και έμμεσο τρόπο τού καταλογίζονται ευθύνες.

Από το http://www.tovima.gr/



Στρός Κάν...Απατεώνες οι Έλληνες!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Μας έχουν ξεζουμίσει κανονικά και τώρα μας λένε και απατεώνες.


Ποιος; ο μέγας απατεώνας Ντομινίκ...διαβάζουμε έκπληκτοι στο   in.gr :

Χρησιμοποιώντας λαϊκή αλλά και σκληρή γλώσσα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν μιλάει για τους Έλληνες σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ με τον τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία.

«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Προσθέτει μάλιστα με καταγγελτικό ύφος: ...

«Η απάτη πάει σύννεφο», θεωρώντας πως εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέμβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα «θα είχε πέσει στην άβυσσο».

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε εν όψει της πιθανής υποψηφιότητάς του στη γαλλική προεδρία, δύο δημοσιογράφοι τον ακολουθούσαν επί αρκετούς μήνες σε διάφορα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Το συνεργείο ήταν εκεί όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον, την ημέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Λίγο αργότερα ο Στρος-Καν δήλωνε: «Τα πρόσωπα είναι πολύ κατσουφιασµένα. Μας έχουν πει ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και καιρό. Αλλά σήµερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σύµφωνη γνώµη των ευρωπαϊκών χωρών για να ζητήσει βοήθεια από το ∆ΝΤ. Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ∆ΝΤ δεν είναι και πάρα πολύ ευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις».

Ο πολιτικός που σύµφωνα µε τις έως τώρα δηµοσκοπήσεις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, εµφανίζεται να θεωρεί πως εσφαλµένα οι Ευρωπαίοι είχαν την άποψη ότι κάθε χώρα θα πρέπει να λύσει µόνη της τα δικά της προβλήµατα.

«Γρήγορα», λέει, «συνειδητοποίησαν ότι δεν θα µπορούσαν να το κάνουν χωρίς εµάς. Και έτσι καθυστερήσαµε, χάσαµε πολύ χρόνο και γι’ αυτό η όλη υπόθεση έγινε πιο ακριβή και δύσκολη για τους Έλληνες. Οι προτάσεις που έγιναν για την Ελλάδα ήταν πολύ πιο ήπιες από εκείνες που έκανε η Ευρώπη στην αρχή, επειδή εµείς έχουµε την εµπειρία. ∆εν χρησιµεύει σε τίποτα να προσπαθείς να προχωρήσεις στο χάος. Είναι γελοίο, είναι κοινωνικά δαπανηρό, είναι άδικο και δεν έχει αποτέλεσµα. Εάν θέλουµε να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το µεγαλύτερο κοµµάτι της χώρας να αντιληφθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη».

Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν, τέλος, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. «Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς» τονίζει.

«Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Όταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση».

Στρός Κάν πάρε τα τρία ρε αγόρι μου προς το παρόν....


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com