Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Σκύψαμε" στην Μέρκελ και οι παπαγάλοι του συστήματος συνεχίζουν να θριαμβολογούν

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Φτάνουμε να συμπληρώσουμε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο και ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι παπαγάλοι του συστήματος τι έγινε στις Βρυξέλλες.


Σας το έχει γράψει η Ελευθεροτυπία από χθες 11.3.2011:

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ζήτησε χθες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Η καγκελάριος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, είπε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ότι είναι έτοιμη για «βοήθεια στην Ελλάδα εάν δώσει εγγυήσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», αλλά και στην Ιρλανδία εάν υποστηρίξει την πρόταση για ενιαία εταιρική φορολογία στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μπιλντ»...

-που κυκλοφορεί σήμερα- η Μέρκελ τονίζει ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η Ελλάδα στο να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, τασσόμενη έμμεσα υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ευρώ. «Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η χώρα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριών ετών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες αναταράξεις και προβλήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «η Ε.Ε. δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να πράξει κάτι τέτοιο».

Στη συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι θα ζητήσει να τεθούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στην περίπτωση που κάποια υπερχρεωμένη χώρα χρειαστεί και πάλι οικονομική στήριξη, απειλώντας ακόμη και με γερμανικό βέτο εάν δεν εισακουστούν οι θέσεις αυτές.

Αν χρεοκοπήσει το '13

Η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι «η όποια νέα οικονομική βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα. Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να χορηγηθεί μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικού κινδύνου για το ευρώ και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Εχουμε το δικαίωμα βέτο και αν χρειαστεί θα κάνω χρήση του».

Συμπληρώνει ακόμη ότι σε περίπτωση που μετά το 2013 η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τα βάρη της χρεοκοπίας αυτής θα πρέπει να επιμεριστούν και οι ιδιώτες κεφαλαιούχοι.

Οσον αφορά την έκδοση ευρωομολόγων ώστε να βοηθηθούν τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης, η Μέρκελ εμφανίζεται κάθετα αντίθετη, καθώς όπως λέει: «Τα ευρωομόλογα είναι κατά την άποψή μας λάθος μέσον για να λυθούν τα προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών. Είναι μια πλαστή ένδειξη αλληλεγγύης. Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν κανέναν, γιατί έχουν μια ισοπεδωτική άποψη για το πόσο διαφορετική είναι τη στιγμή αυτή η οικονομική δύναμη μεταξύ των κρατών-μελών».

Οπως επισημαίνει και ο γερμανικός Τύπος, οι απόψεις που αναπτύσσει η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή της στη σημερινή «Μπιλντ» είναι και οι κόκκινες γραμμές που θα θέσει η γερμανική αντιπροσωπεία στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους της.

Οι εσωτερικές πιέσεις δεν επιτρέπουν στην Ανγκελα Μέρκελ να προχωρήσει τη στιγμή αυτή σε άλλες παραχωρήσεις, αφού το κόμμα της, δηλαδή οι Χριστιανοδημοκράτες, οι κυβερνητικοί εταίροι της -οι Φιλελεύθεροι-, το επιχειρηματικό και βιομηχανικό λόμπι της χώρας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης δεν της επιτρέπουν καμιά δυνατότητα ευελιξίας.


Από .... citypress

Σιωπή: προϋπόθεση για συναίνεση;

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


“Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Ευρώπη για εθνική αποστολή, πρέπει να σιωπούμε” δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

Και ο κ. Πάγκαλος πήρε την πάσα για να σχολιάσει ότι “οι δύσκολες στιγμές επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας”.


Βρίσκεται ο πρωθυπουργός σε εθνική αποστολή στις Βρυξέλλες; Κάθε συμμετοχή στο Συμβούλιο Κορυφής μπορεί να θεωρηθεί εθνική αποστολή. Να υποθέσουμε ότι κάθε τρεις μήνες επιβάλλεται αναστολή στην ελευθερία έκφρασης; Χθες ποιο ήταν το διακύβευμα για το οποίο εμείς, οι περιλειπόμενοι εν Αθήναις, οφείλουμε να σιωπούμε; Ποιο είναι, άραγε, το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας; Να υποθέσουμε ότι υπάρχει και το κακώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον, το οποίο κάποιοι υπηρετούν, προφανώς, στην Αθήνα; .....

Είναι δυνατόν με τέτοιες διχαστικές αναφορές και υπαινιγμούς να υπηρετείται η πολυδιαφημιζόμενη “εθνική ομοψυχία”; Είναι προφανές ότι με κομπάρσο τον κ. Καρατζαφέρη η κυβέρνηση παίζει θέατρο συναίνεσης στην Αθήνα, όταν ο πρωθυπουργός αποφεύγει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όρια της διαπραγμάτευσης που λέει ότι επιχειρεί.

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει ψηφίσει το Μνημόνιο, αυτοπροβάλλεται ως άνθρωπος της πιάτσας και, εξ αυτού του λόγου, θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Δικαίωμά του να περιαυτολογεί, έστω γελοιοποιούμενος. Η κυβέρνηση, όμως, τι είδους συναίνεση επιδιώκει χωρίς δεσμεύσεις; Αρκείται στην αναστήλωση του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, προσδοκά, όμως, και τη διεύρυνσή του.

Είναι, άραγε, τυχαίο ότι ένας αριστερός πολιτικός, ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος καταψήφισε πέρυσι το Μνημόνιο, απέφυγε να αναφερθεί σ' αυτό μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό; Μήπως είμαστε μπροστά σε άλλη μία εκδοχή του κανόνα της σιωπής; Μήπως η κριτική για την αποδεδειγμένη χρεωκοπία του Μνημονίου θεωρείται ότι δεν συνάδει προς την κρισιμότητα των στιγμών;

Δεν είναι δείγμα δημοκρατικής αντίληψης η πίεση για προσχώρηση στη σιωπή, δηλαδή στην εκβιασμένη συναίνεση. Αντιθέτως, για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο εύθραυστα είναι τα όρια ανάμεσα στη δημοκρατική τάξη και την επιχειρούμενη κοινωνική καταστροφή.

Αυγή

Ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει....

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκοσίμα 1...4 νεκροί από την έκρηξη


Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα κτίρια του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα 1, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Τμήμα του κτιρίου όπου βρισκόταν ο αντιδραστήρας (ηλικίας 40 ετών) κατέρρευσε, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλότερα από τα κανονικά. Η Ιαπωνία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα πυρηνικά.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους....

να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η Ιαπωνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Tepco είχε προχωρήσει στην ελεγχόμενη έκλυση ραδιενεργού ατμού για να αντιμετωπίσει την αφύσικα υψηλή πίεση σε τουλάχιστον έναν αντιδραστήρα στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό της εργοστάσιο Φουκουσίμα 2, αφού έκανε το ίδιο και στο εργοστάσιο Φουκοσίμα 1, όπου οι αντιδραστήρες αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην αίθουσα ελέγχου μετρήθηκαν 1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

Στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκοσίμα εντοπίστηκε ραδιενεργό Καίσιο. Το εύρημα έρχεται να ενισχύσει τους φόβους για τήξη του πυρήνα του, που δημιουργήθηκαν μετά τη μέτρηση υψηλών ραδιενεργών επιπέδων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, στον οποίο η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μετά το φονικό σεισμό έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης.

«Δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος. Η απώλεια ψύξης σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ταυτόχρονα σταματά την αντίδραση» δήλωσε ο Ναότο Σεκιμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Ακόμα και εάν πραγματωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα σημάνει ότι θα υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας και ζημιά στον εξοπλισμό, αλλά όχι έκρηξη. Εάν η διαδικασία αποδέσμευσης ραδιενεργού ατμού γίνει με προσοχή θα υπάρξει διαρροή λίγης ραδιενέργειας. Ασφαλώς όχι πέραν μιας ακτίνας 3χλμ, διαβεβαίωσε.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας που παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παραδόθηκε ψυκτικό υγρό στην Ιαπωνία για χρήση σε πυρηνικό εργοστάσιο. Εντούτοις, δεν ήταν σαφές εάν το ψυκτικό αυτό υλικό χρησιμοποιήθηκε τελικά.


Video από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκοσίμα 1








Από ......  cityress


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com