Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Την ειλημμένη απόφαση του ΔΝΤ από τον Δεκ.2010, μας παρουσιάζουν σαν μεγάλη επιτυχία !!!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com



Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010


Συνέντευξη Ντομινίκ Στρος - Καν στον Αθανάσιο Έλλις (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Προσέξτε τι αναφέρεται στο άρθρο και τι δήλωνε ο Στρος Καν:

"Επαναλαμβάνει την ειλημμένη απόφαση του ΔΝΤ υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «θα εργασθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει"



Θα ταυτισθούν οι περίοδοι αποπληρωμής των δανείων των δύο χωρών;

- Σε ό, τι αφορά την περίοδο αποπληρωμής για την Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, υποστηρίζουμε την επιμήκυνσή της και θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα λίγο περισσότερο χώρο να αναπνεύσει.



Μέχρι και το ΕΘΝΟΣ σε πρόσφατο άρθρο του , αναφέρεται στις παρεμβάσεις του Στρος Καν και την πολύωρη συνάντηση του, με τον διοικητή της ΕΚΤ Τρισέ την περασμένη Κυριακή.

Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει επίσης ότι, ο Στρος Καν την επιμήκυνση τη θεωρούσε δεδομένη, σε συνδυασμό με μείωση των επιτικίων από ον Δεκ. 2010 !!

Τις πρωτοβουλίες-ιδέες ή όπως θέλετε πέστε τις, για την επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων, που είχε δημόσια ανακοινώσει ο Στρος Καν εδώ και 4 μήνες, προσπαθούν να μας παρουσιάσουν σαν μεγάλη επιτυχία η κυβέρνηση..

Αυτό που δεν είχε επίσημα εκστομίσει ο κ. Παπανδρέου τόσον καιρό, ο Στρον Καν μας έλεγε ότι ήταν δεδομένο από πέρυσι τον Δεκέμβριο..

Τόσο καλά..

Τρομακτική επιτυχία να εξασφαλίζεις κάτι που ήταν ειλημμένη απόφαση !!

Το παραμύθι και η ξεφτίλα, σε όλο τους το μεγαλείο.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/2010.html

Η άρνηση Σαμαρά για συγκυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές πέραν της πρώτης εβδομάδας του Απρίλη.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η εκποίηση του εθνικού πλούτου απαιτεί -όπως άφησε να εννοηθεί και η Τρόικα- ευρεία συναίνεση. Όταν λέμε “ευρεία”, δεν μιλάμε βεβαίως για την υπάρχουσα βουλή με ΓΑΠ, Καρατζαφέρη, Ντόρα και Κουβέλη.


Κάθε ξεπούλημα που θα υπογραφόταν με αυτό το σαθρό σχήμα εξουσίας, θα ήταν αντικείμενο πολεμικής αλλά και αναστροφής από μία επόμενη, ανεξάρτητη κυβερνητική πλειοψηφία.

Το παιχνιδάκι λοιπόν το γνωρίζει πολύ καλά το ΔΝΤ. Γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει στο κάδρο και τη ΝΔ του Σαμαρά. Ο τυφώνας των ιδιωτικοποιήσεων εάν έφερε την υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα απαιτούσε ολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος για να αναστραφεί. Ως γνωστόν η μέγκενη του δικομματισμού....

εμπλουτισμένη από τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα – δεκανίκια θα ήταν εγγύηση για την τελεσφορία της τελευταίας πράξης του Ελληνικού δράματος.

Μην υποτιμάτε λοιπόν ούτε τις δηλώσεις Σταϊκούρα που ήταν κατ’ ουσίαν έμμεση πίεση στον Σαμαρά για συμμετοχή στο σχέδιο.

Το ιδανικό σενάριο λοιπόν – εφ” όσον δεχόταν ο Σαμαράς - θα ήταν εκλογές με λίστα ώστε τα δύο μεγάλα κόμματα να “ξεφορτωθούν” τους ενοχλητικούς όπως Καμμένο, Νικολόπουλο, Ζώη, Π. Οικονόμου, Βελόπουλο κλπ κλπ, με τις όποιες απώλειες σε δύναμη, ώστε να υπάρξει νωπή εντολή και ευχέρεια κινήσεων. Ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που θα ασελγούσε πάνω στον Εθνικό πλούτο χωρίς αντίλογο, τουλάχιστον για μια τετραετία.

Φαίνεται όμως ότι ο πιο “ενοχλητικός” αποδείχτηκε ο Σαμαράς. Η διαφαινόμενη εκλογική διαδικασία στις 17 Απρίλη που ακούγεται πλέον έντονα, δείχνει ότι η πρόταση περί συγκυβέρνησης δεν έγινε αποδεκτή. Έτσι, οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί ο σταυρός να βοηθά το ΠΑΣΟΚ να σωθεί από την εκλογική κατάρρευση και να μεταφέρει τον πονοκέφαλο στο επικρατείας όπου θα πρέπει να βολέψει τον στρατό “διορισμένων” πρόθυμων του μνημονίου, αλλά είναι δεδομένο ότι θα βάλει στην βουλή τους βουλευτές που έδειξαν ότι μπορούν να αντισταθούν.

Όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην πρωτοφανή λαίλαπα ασυδοσίας και κοινωνικής εξαπάτησης.

Το σύστημα όμως δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα, αφού ο Μιχάλης Καρχιμάκης ήδη ετοιμάζεται να αμολήσει δύο βόμβες μεγατόνων που αφορούν πρώην υπουργούς της ΝΔ, για να δημιουργήσει κλίμα όπως ακριβώς επιτάσσει ο Στρως Καν: “Ρίχτε τα όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση”.

Το θέμα θα παίξει δυνατά από τα κανάλια της διαπλοκής, όμως το …αντίδοτο βρίσκεται στην δράση του Καμμένου στην εξεταστική για την Siemens. Ίσως αποδειχτεί και μπούμερανγκ για το πράσινο στρατόπεδο που επιμένει να μεταθέτει εις το διηνεκές την σύσταση προανακριτικής. Ακριβώς επειδή τα στοιχεία που έχει, αφορούν καμμένους και κομμένους, ενώ στον αντίποδα, βρίσκεται η πριμαντόνα της πολιτικής του μνημονίου: Ο Έλληνας Τσουμπάις.

Είμαστε λοιπόν όλοι προ των ευθυνών μας. Ο σταυρός αυτή την φορά έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Ή θα μπει με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πατρίδα, ή θα τον σηκώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Ολυμπία

Για νέο… μοντέλο;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΟΛΟ αλλαγές είμαστε κι όλο στα ίδια μένουμε. Με σταθερή νοοτροπία και με «συνήθειες» πατροπαράδοτες. Ήρθε η αλλαγή του Ανδρέα για να την αφανίσουν αργά, οργανωμένα συμφέροντα, η αλλαγή του Κ. Καραμανλή που τη μασούλισαν… κουμπάροι, μέχρι να ‘ρθούμε στα σημερινά της σήψης και της κρίσης.

ΚΑΤΙ πάει ν’ αλλάξει βίαια και ξαφνικά κι έχει ανάμικτα το καλό με το κακό. Το βλέπαμε, το νιώθαμε πως το καράβι πάει στα βράχια και κάναμε την κορόιδα. Οι βολεμένοι της κορυφής και οι κακομαθημένοι στις παρυφές τους συστήματος. Και ξεσηκώθηκαν οι πέτρες μην αλλάξει τίποτα. Μη τελειώσει το ....

πάρτι και ξεχάσουμε τα παλιά. Και, βέβαια, το παιχνίδι είναι πονηρό.

ΔΕΝ ξεσηκώθηκε ο λαός. Αντιδρούν εκείνοι που έχουν συμφέρον. Ο έλληνας αντέχει και οι έλληνες ομονοούν την τελευταία στιγμή και θαυματουργούν. Οι «άλλοι» αμύνονται. Από συμφέρον συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Συνδικαλιστές που αναδείχτηκαν με το σάπιο σύστημα. Πολιτικοί που ψάρεψαν ψηφοφόρους σε θολά νερά. Ο δήμαρχος με την ομάδα του, ο βουλευτής με τους πιστούς, ο υπουργός με τους φίλους του κι όλοι μαζί στον «αγώνα» (που τους χάρισε το πόστο). Από ‘ κει (απ’ το πόστο και με την ισχύ της εξουσίας), θα συνεχίσουν τον «αγώνα». Για το ίδιο μοντέλο, με τις ίδιες «συνήθειες» και πρακτική, για να μην αλλάξει τίποτα.

ΟΤΑΝ χαλάει το σύμπαν από απεργίες ελλήνων κατά ελλήνων και ο λαός στρέφεται κατά του… λαού, ψάξε για ηθικούς αυτουργούς. Αναζήτησε πρόσωπα και ομάδες που γουστάρουν τη συνέχιση και τη σαπίλα. Ξεκίνα απ’ τους πολιτικούς, άγγιξε τους συνδικαλιστές, σάρωσε τους βολεμένους (μιζαδόρους, φακελάκηδες, μεγαλοκλέφτες…), πριν φτάσεις στον τελευταίο πολίτη και βγάλε συμπεράσματα. Για την αλλαγή που δεν θέλουν να’ ρθει και για τη σαπίλα που δεν θέλουν να φύγει.

ΑΦΟΥ, λοιπόν, δεν γουστάρει την αλλαγή ο «παλαιοκομματισμός» και ο «εργατοπατερισμός», αφού σινάφια και ομάδες αντιδρούν, συμφέροντα και κατεστημένα αμύνονται, καιρός για… ανυπακοή της βάσης. Δεν μας κάνει το μοντέλο σας, το αλλάζουμε. Θέλουμε την αλλαγή σε πρόσωπα και «συνήθειες», μείνετε μόνοι σας. Με ΔΝΤ είτε όχι, πάντως με τον ξύπνιο έλληνα στρατευμένο στη σωτηρία της πατρίδας. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση («τις κυβερνάν βούλεται;») και με ικανούς (και ηθικούς) στο τιμόνι. Για το καινούριο μοντέλο που δεν στέργουν, γιατί πάνω στο παλιό ακούμπησαν τα συμφέροντα και δρομολόγησαν την πορεία τους. Και την καριέρα τους. Κάτι πάει ν’ αλλάξει και τους κακοφαίνεται. Κάτι προσδοκούμε κι ας μην το θέλουν.

 Από ... activistis



Ένα τρομακτικό βίντεο από το τσουνάμι

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Φοβάται τον ανασχηματισμό, τρέμει τις εκλογές…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς οι σφαλιάρες έχουν αρχίσει να πυκνώνουν απελπιστικά και όπως θα έλεγε και ο …Στρος Καν, η κυβέρνηση βουλιάζει στα σκατά της.
Δήλωσε λοιπόν εχθές ο ολίγιστος πρωθυπουργεύων, στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ότι ούτε σε εκλογές προτίθεται να οδηγηθεί, ούτε όμως και σε ανασχηματισμό προσπαθώντας να δώσει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών που τροφοδοτούνται από την ανικανότητα της κυβέρνησης να συντονιστεί έστω στα βασικά, και κυρίως στο ανυπέρβλητο τείχος που...
διαφαίνεται να ορθωθεί μπροστά στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου στην Ευρώπη.
Κι αλήθεια έτσι όπως τα κατάφερε τί απ’ τα δύο να κάνει;
Ανασχηματισμό;
Ποιον να βγάλει και ποιον να βάλει; Γιατί τα πράγματα έχουν έρθει σε τέτοιο σημείο που αναγκαστικά ένας ανασχηματισμός πρέπει να είναι ριζικός σε πρόσωπα και δομές. Και μόνο η απόφαση είναι παραδοχή απόλυτης αποτυχίας, αφού ο προηγούμενος ανασχηματισμός είναι πολύ φρέσκος. Στα πρόσωπα πρέπει να απομακρυνθούν:
α) Παπακωνσταντίνου ως αποτυχημένος αφού έχει ρίξει την ελληνική οικονομία σε απύθμενο πηγάδι και όλα πέφτουμε. Απόδειξη η πρόσφατη παραίτηση-απομάκρυνση του Γ.Γ οικονομιών κ. Γεωργακόπουλου. Ας μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις που είχε κάνει πως αν χρειαστούν νέα μέτρα θα έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί… Μάλλον τις ξέχασε αυτές γιατί μόνο νέα μέτρα παίρνει από τότε
β) Πάγκαλος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση γιατί. Είναι ο πιο μισητός πολιτικός για τους Έλληνες με τις εμπρηστικές του δηλώσεις για “ κοπρίτες” και το “ μαζί τα φάγαμε”. Αλλά ποιος θέλει να τον βγάλει απ’την κυβέρνηση και να αρχίσει να μιλάει;
γ) Ραγκούσης. Προσωπική επιλογή και πολιτικό τέκνο του ίδιου του ΓΑΠ στον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε ο αντ΄ αυτού με τεράστιες αρμοδιότητες και υπεύθυνος συντονισμού. Ο ίδιος μόλις είδε τί είχε πραγματικά αναλάβει έκανε πίσω αναλαμβάνοντας επιλεκτικά κάποιες από τις αρμοδιότητες που είχε αρχικά. Οποιαδήποτε απομάκρυνση από αυτήν την θέση θα θεωρηθεί και λογικά υποβάθμιση του και δεν αποκλείεται και μια ρήξη με τον ΓΑΠ, μια που και ο ίδιος προαλείφεται για την διάδοχη, μετά ΓΑΠ, κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.
Οι προαναφερθέντες βεβαίως είναι οι ελάχιστοι που θα έπρεπε να “ καθαιρέσει” ο πρωθυπουργός για να κάνει έναν ουσιαστικό ανασχηματισμό και να αλλάξει την δυσμενή εικόνα της κυβέρνησης.
Άρα δύσκολος γρίφος ο ανασχηματισμός, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα υπάρξουν διαλυτικές τάσεις εκ νέου..
Πάμε λοιπόν σε εκλογές;
Όπως διαβάσαμε στο χθεσινό ΠΑΡΟΝ, που είναι πάντα πολύ καλά πληροφορημένο, υπάρχουν δημοσκοπήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο, (ξέρετε αυτές τις αληθινές που μένουν κρυφές και γίνονται για να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί την τάση του κόσμου και όχι τις άλλες που δίνονται στην δημοσιότητα και γίνονται για να ταϊζουν τους ιθαγενείς) οι οποίες του πάγωσαν το αίμα χειρότερα απ’το στραπάτσο που έπαθε από την Μέρκελ που τον έστειλε στον Σαρκοζί να ..παίξουν με τα κουβαδάκια τους! Μαύρα μαντάτα δίνουν οι κρυφές αυτές δημοσκοπήσεις για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης. Και πώς να πας σε εκλογές αν δεν είναι σίγουρο το ΔΝΤ ότι θα αναλάβει την εξουσία άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του;
Όσο και να διαψεύδει ο ΓΑΠ, άλλωστε έχει διαψεύσει ο ίδιος τον εαυτό του τόσες φορές που πλέον δεν αποτελεί καν θέμα σχολιασμού, τις περιπτώσεις του ανασχηματισμού ή των πρόωρων εκλογών, σίγουρα θα οδηγηθεί σύντομα σε μία από τις δύο λύσεις. Πολύ σύντομα αν προσθέσει κανείς στις πολιτικές εξελίξεις τα αντάρτικα των πράσινων βουλευτών όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών με λίστα, μήπως και σώσουν το πολιτικό τους μέλλον. Ήδη μία πρώτη γεύση έχει πάρει η κυβέρνηση από την Βάσω Παπανδρέου και τα πήγαινέλα της Μπιρμπίλη για το Natura που όπως το καταθέτει έτσι το μαζεύει μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών. Αν μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα της Συνόδου της 25ης Μαρτίου είναι αρνητικά για την ελληνική οικονομία τότε η κατάρρευση της κυβέρνησης δεν βρίσκεται μακριά…

filologos10




Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στην Φουκουσίμα

 Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com
 
 
 Ραδιενέργεια ελαφρώς υψηλότερη από το κανονικό ανιχνεύθηκε στο Τόκιο σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα μετρήθηκε η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα μετά την έκρηξη στο κέλυφος του πυρηνικά αντιδραστήρα 2.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας μπορεί να αυξηθούν κι άλλο.

Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Φουκουσίμα στα σπίτια τους.

Μετά την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα 2 προκλήθηκε φωτιά και στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού
 
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, αδιευκρίνιστός παραμένει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στη χώρα, από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό νεκροί και αγνοούμενοι ανέρχονται στις 6 χιλιάδες.

Νέα ενίσχυση με σχεδόν 38 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για τη συγκράτηση της αγοράς η οποία βυθίζεται μετά της διαρροή ραδιενέργειας στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την νέα ενίσχυση είχε προηγηθεί κι άλλη ύψους περίπου 45 δισεκατομμυρίων σημειώνει πτώση 12 % ενώ νωρίτερα η πτώση είχε φτάσει το 16%.

Η Air China ματαίωσε τις σημερινές πτήσεις της προς το Τόκιο
Η αεροπορική εταιρία Air China ματαίωσε τις πτήσεις της από το Πεκίνο και τη Σανγκάη προς το Τόκιο για το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η εταιρία δεν εξήγησε τους λόγους της ματαίωσης, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχουν ανέλθει "σημαντικά".

Το Πεκίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι "παρακολουθεί στενά" τις εξελίξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κι ενισχύει τους ελέγχους για τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην Κίνα.

"Το υπουργείο μας θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά το ατύχημα στον αντιδραστήρα 1 της Φουκουσίμα και θα ενισχύσει τους ελέγχους για ραδιενέργεια, ενώ θα ανακοινώνει τις σχετικές πληροφορίες γρήγορα", ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας, το οποίο έχει αρμοδιότητες της υπηρεσίας πυρηνικής ασφάλειας.

Η Κίνα έχει στείλει διασώστες και βοήθεια στην Ιαπωνία μετά το σεισμό και το τσουνάμι που άφησαν πίσω τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
 
Από..... skai.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv.blogspot.com