Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το ρόλο Παπανδρέου, Σαμαρά και Μπακογιάννη

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Όταν οι εκτιμήσεις και πληροφορίες των υπεύθυνων Αμερικανών παραγόντων γίνονται φανερές με τις αποκαλύψεις των απορρήτων τηλεγραφημάτων του Wikileaks, τότε η πεποίθηση των πολιτών για την εξάρτηση των Ελλήνων πολιτικών από κέντρα του εξωτερικού και της Bilderberg επιβεβαιώνεται.
Διαβάστε τι ήδη αποκαλύπτεται από την πρόσφατη ιστορία (των τελευταίων 3 - 4 χρόνων) από τα έγγραφα που ήδη εξασφάλισε και δημοσιεύει η Καθημερινή για τους Έλληνες πολιτικούς, όπως τα εκφράζει ο τότε πρέσβης κ. Σπέκχαρτ (τώρα εργάζεται σε Ελληνική τράπεζα ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη):

 Παπανδρέου

«Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να θωρακίσει τη θέση του απέναντι σε κατηγορίες ότι ξεπoυλιέται στους Αμερικάνους έχει καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε αχαρακτήριστα αντιαμερικανικά σχόλια», σημειώνει ο πρέσβης το 2008.
«στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε ΥΠΕΞ και έχει δημιουργήσει καλή φήμη στη διεθνή κοινότητα σαν ένας σκεπτόμενος και εποικοδομητικός συνομιλητής. Στο εσωτερικό θα πρέπει να προσέξει τη ρητορική του για να αποφύγει χαρακτηρισμούς όπως “αμερικανάκι”» αναφέρεται σε τηλεγράφημα μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Σαμαράς

«Η επανεμφάνιση του φιλοαμερικανού Αντώνη Σαμαρά από την πολιτική ερημιά» γράφει ο πρέσβης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2009 για τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. και νεοδιορισθέντα τότε υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά «είναι καθαρά σχεδιασμένη ως ένας τρόπος να επανεισαχθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ. προετοιμάζοντάς τον για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον».
Η πρεσβεία επίσης θεωρεί σημαντικό να αναφέρει ότι είναι πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννη

Οι κολακευτικοί τόνοι, με τους οποίους περιγράφεται η κ. Μπακογιάννη και το «προσωπικό στυλ» της πολιτικού που είναι «ψηλή, έχει φωτογένεια και είναι καλά ενημερωμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» δεν εκπλήσσουν. Πολλοί, όπως συνεχίζει ο πρέσβης, την κατηγορούν σαν «αμερικανική επιλογή». Αν την ενοχλεί; Στην πρώτη της συνάντηση με τον Τσαρλ Ρις στη Βασιλίσσης Σοφίας, η Μπακογιάννη ρωτάει τον Αμερικανό διπλωμάτη «είδατε τη φωτογραφία στα σημερινά πρωτοσέλιδα που με δείχνει να βγαίνω μέσα από μια αμερικανική σημαία; Ε, δεν μεενοχλεί».
Και σήμερα σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στον RealFM, η κα Μπακογιάννη επιβεβαίωση τα λεγόμενά της και εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ κατηγορώντας τον ότι ηγείται όχι ενός κεντροδεξιού κόμματος (όπως είναι το δικό της) αλλά ενός λαϊκιστικου κόμματος.


Αυτοί οι πολιτικοί που αξιολογούνται αλλά και προωθούνται από την Αμερικανική εξωτερική πολιτική, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι  συχνά προσκεκλημένοι στις συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Οικονομικής λέσχης Bilderberg.
Τι σχέση έχουν οι Έλληνες πολίτες με τέτοιου είδους πολιτικούς;

Από ......  activistis

Wikileaks -Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Ο ανερχόμενος, ο μυστηριώδης και ο ελαφρών βαρών

Τον Σεπτέμβριο του 2007, σε ενα «απόρρητο» τηλεγράφημα, η αμερικανική πρεσβεία αναλύει το σενάριο μιας εκλογικής νίκης της Ν.Δ. και κάνει διάφορες υποθέσεις για το ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πάντα σε τι θα ωφελήσει αυτό τις αμερικανικές θέσεις. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τότε στο υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζεται το σαρανταενάχρονο ανερχόμενο αστέρι που μπορεί να μετακινηθεί στο Ανάπτυξης.
Στο Αμύνης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδειχθεί...
«ψάρι έξω από το νερό», σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Σε πολλά τηλεγραφήματα ο 58χρονος πολιτικός χαρακτηρίζεται κλασικός «κομματικός» και όχι τεχνοκράτης στρατιωτικός, όπως ο προκάτοχός του Σπηλιωτόπουλος, ενώ η πρεσβεία σημειώνει πως φέρει το παρατσούκλι «Ντοράκης» από τη μακρά πολιτική φιλία που τον συνδέει με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Μεϊμαράκης που σε άλλο απόρρητο τηλεγράφημα χαρακτηρίζεται «διεθνής άνδρας-μυστήριο» προκαλεί την απορία του πρέσβη καθώς -όπως λέει- «ενώ κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του ΝΑΤΟ προτιμά να ασχολείται με το “φόρτε” και την πραγματική του εμμονή: τις εκλογικές αναμετρήσεις». Γι' αυτό, συνεχίζει ο πρέσβης, έχει ο ίδιος ζητήσει πολλές φορές να αντικατασταθεί.
Στο υφυπουργείο Αμυνας οι Αμερικανοί προέβλεπαν το 2007 την αποχώρηση και του υφυπουργού του Μεϊμαράκη, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Η ίδια εκτίμηση για το νέο υπουργικό συμβούλιο το 2007 θέλει τον τότε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αλογοσκούφη να παραμένει στο υπουργείο του παρά την τάση του -όπως σημειώνει η πρεσβεία- να δουλεύει χωρίς να συνεργάζεται με την υπόλοιπη κυβέρνηση.
Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτηρίζεται σε πολλά τηλεγραφήματα, μαζί με άλλη στελέχη της Ν.Δ. όπως η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, η Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου και ο Θόδωρος Κασσίμης, παλιά και άριστη επαφή της πρεσβείας. Από την άλλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας είναι σύμφωνα με πηγές του ίδιου του υπουργείου του που μιλούν στην πρεσβεία «φιλόδοξος πολιτικός» που φοβάται μην τον χαρακτηρίσουν οι Αμερικανοί «κακό παιδί». Αντίθετα, ο Γ. Βουλγαράκης θεωρείται λιγότερο αξιόπιστος σύμμαχος.
Η στάση της πρεσβείας φαίνεται να αλλάζει απέναντί του μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, καθώς «δεν κινήθηκε αποφασιστικά ενάντια στη νέα γενιά τρομοκρατών και αναρχικών», ενώ «επέτρεψε να διαδοθούν φήμες ότι η Αμερική βρίσκεται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπων στην Ελλάδα». Ανάλογη στροφή 180 μοιρών δείχνει να κάνουν στην εκτίμησή τους οι Αμερικανοί και για την περίπτωση του Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο κ. Πολύδωρας που στην αρχή της θητείας του ενθουσίαζε την πρεσβεία, που σημειώνει ότι θα «φέρει χρώμα» στο υπουργικό συμβούλιο ως ο υπουργός που αγαπά τις πολεμικές τέχνες και οδηγεί Χάρλεϊ Ντάβιντσον, το 2007 αναφέρεται ως ο πιο ευθαρσής και αμφιλεγόμενος πολιτικός της κυβέρνησης που έχει γίνει πολιτικό βαρίδι και φαίνεται πως θα αντικατασταθεί. Οσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει «το υπόβαθρο ή τα διοικητικά προσόντα» να τα βγάλει πέρα με τη γρίπη των πτηνών, ενώ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την έλευσή του στο υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζεται σε επαφές της πρεσβείας με πολιτικούς και των δύο μεγάλων κομμάτων «ελαφρών βαρών πολιτικός» που επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο πόστο γιατί -όπως εκτιμά η πρεσβεία- ο Καραμανλής «δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Από...... citypress-gr

Αποδοκιμασίες Παπανδρέου στη Σύρο


Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Επεισόδια πριν από λίγο στη Σύρο.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο χώρο που θα μιλούσε ο Πρωθυπουργός και εμποδίστηκαν με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. 
Η πλατεία Μιαούλη εχεί γίνει αποπνικτική από τα χημικά και όλα τα μαγαζιά του κέντρου είναι κλειστά. 
Τραυματίστηκε ένα Αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο...

Δείτε το βίντεο...



Αποδοκιμασίες Παπανδρέου στη Σύρο by fotnak
Καφενείο

Καμένα Βούρλα - Έφηβοι ΑΣ Λαμίας 4-1

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com





Από  '' σέντρα ''

Πρόσκληση για δενδροφύτευση στο Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 8
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ


18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου οργανώνει δενδροφύτευση σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου και καλεί τους συλλόγους και τα σχολεία να συμμετέχουν σε αυτή.


Ο καλλωπισμός και η αισθητική αναβάθμιση των οικισμών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη του πράσινου αλλά και η ευαισθητοποίηση των δημοτών είναι μία από τις σημαντικές προτεραιότητες για τον δήμο μας.


Σας περιμένουμε λοιπόν με το σκαπτικό σας εργαλείο (όσοι διαθέτετε) την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί έξω από τα Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα των οικισμών όπου μαζί με υπαλλήλους του δήμου θα αρχίσει η δενδροφύτευση.





Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com