Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κύριε Δήμαρχε Τετριμίδα γρηγορείτε πριν είναι αργά !!!

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πινακίδα  του  Δήμου  πριν  την  επέμβαση   των  Δημοτών





Πινακίδα του Δήμου  μετά  την επέμβαση των Δημοτών








Πινακίδα του  Δήμου Καμένων Βούρλων  πριν τον  Καλλικράτη





Η ενέργεια αυτή όποιος και αν την έκανε , πηγαίνοντας και σβήνοντας από  την πινακίδα του Δημαρχείου το όνομα του Δήμου , δεν είναι ότι καλλίτερο .

Βέβαια σε αυτή την ενέργεια συνετέλεσε και ο καινούργιος Δήμαρχος κ. Τετριμίδας , που αμέσως από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πήγε και ανάρτησε αυτή την πινακίδα στο Δημαρχείο , προκαλώντας την αγανάκτηση και το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας των Δημοτών των Καμένων Βούρλων.

Θα μπορούσε να αναρτήσει στο κτήριο την πινακίδα γράφοντας μόνο Δημαρχείο όπως συνέβη σε πολλούς Δήμους της Ελλάδος.

Κύριε Δήμαρχε οι δημότες των Καμένων Βούρλων σας έδωσαν αρκετό χρόνο πιστεύουμε για να υλοποιήσετε την προεκλογική σας δέσμευση για αλλαγή του ονόματος του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο χρόνος πλέον από δω και πέρα μετράει αρνητικά εις βάρος σας κ. Τετριμίδα όσο δεν φέρνεται το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Τετριμίδας , θα φέρει το θέμα προς συζήτηση για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου, πριν έχουμε χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.



Με πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Οι ιδανικοί αυτόχειρες

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τΤου Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Σήμερα θα έπρεπε να φορέσουμε την φουστανέλα ανάποδα και οι σημαίες να κυματίσουν ανάποδα. Είμαστε η φάρσα της μοντέρνας ιστορίας. Ο μόνος ευρωπαϊκός λαός που εμφανίστηκε οικιοθελώς να απεμπολεί την αυτοκυβέρνησή του για την ένταξη σε μηχανισμούς σωτηρίας του ευρώ. Όπως φαντάζομαι να παρατηρείτε, όλα τα επιμέρους ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα αγωνίστηκαν ή τουλάχιστον φάνηκε να αγωνίζονται για την διατήρηση της αυτοκυβέρνησης των χωρών τους, εκτός από το Ελληνικό. Παντού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπήρξε εκδήλωση πατριωτισμού, μπροστά στην πιστωτική κρίση, εκτός από την Ελλάδα. Εμείς είμαστε οι πατριώτες του ευρώ. Πατρίδα μας είναι η ευρωζώνη και εθνάρχες οι νταβατζήδες κατά Καραμανλή.

Αν στρέψουμε την προσοχή μας στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και μελετήσουμε τις εκεί αντιδράσεις εναντίον της ένταξή τους σε «μηχανισμούς» θα ντραπούμε για την ύπαρξή μας. Εμείς αποδεδείχθηκε ότι είμαστε μοναδικοί αυτόχειρες: οι ιδανικοί αυτόχειρες. Η ντροπή των μοντέρνων κρατών. Και το ευτράπελο είναι ότι κάποιοι αυτό το θεωρούν πρόοδο! Για φαντάσου να κάνουμε και παρελάσεις δίχως αίσθηση της κατάντιας μας! Κάντε σημαία το ευρώ τουλάχιστον να λάβει νόημα και η σημερινή παρέλαση.

Πρόοδος είναι η εγκατάλειψη της λαϊκής κυριαρχίας, πρόοδος το «Euro plus pact», πρόοδος ο εργασιακός μεσαίωνας και πρόοδος η παράδοση της χώρας στο χρηματοπιστωτικό λόμπυ για να αναπτύξει το παιχνίδι του στην ΕΕ. Τώρα ήρθε η ώρα να σώσουμε και το ευρώ, αφού σώσαμε την Ελλάδα, δηλώνει ένας ανάρμοστος πρωθυπουργός με την μάλλον επιτήδεια συμπεριφορά. Τώρα θα συμμορφωθούν οι αγορές υποστηρίζει ο άνθρωπος με το «πιστόλι». Όπως ακριβώς συμμορφώθηκαν με τον προσωρινό μηχανισμό, ατομικής χρήσης και πειραματικής εφαρμογής, που ζήτησε και έλαβε η χώρα μας, ως πολιτική και όχι οικονομική υποστήριξη ασφαλώς! Μηχανισμό σωτηρίας αναζητήσαμε, αλλά μετά θέλαμε ομόλογα σωτηρίας και μια και ο δήθεν στόχος μας δεν ευοδώθηκε, δεν πειράζει θα θριαμβολογήσουμε για την προοπτική ένταξή μας σε μονιμότερο μηχανισμό που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες, μετά από την προσωρινή συμφωνία Γερμανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας. Εμείς την 25η Μαρτίου θα την γιορτάσουμε έτσι κι αλλιώς. Την αναπαράσταση της εθνικής παλιγγενεσίας θα την ζήσουμε και εφέτος έστω και ανάποδα. Είμαστε το πρώτο και πλέον εμβληματικό σύγχρονο «ατύχημα» της μοντέρνας Ευρώπης, το οποίο άθλια και επιτήδεια προπαγανδίζει την οπτασία της μετανεωτερικότητας μέσα από το γυάλινο μάτι της χρηματοπιστωτικής ελίτ και των λογής-λογής νταβάδων.

Δεν θα σας κουράσω γιορτιάτικα με τεχνικά ζητήματα, ούτε θα αναφερθώ αμέσως στην πολιτική του «Συμφώνου του ευρώ», θα συμφωνήσω απλώς με τον Ερίκ Λε Μπουσέ, ότι «η Ευρώπη οδηγείται σε αποτυχία διότι έχει ηττηθεί πολιτικά από τις αγορές», δηλαδή το εβραϊκό λόμπυ. Το «Euro plus pact», δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρώτη προσπάθεια σύνταξης μιας συνθήκης υποταγής των ευρωπαϊκών λαών στην χρηματοπιστωτική ελίτ, δίχως αυτό να αποτελεί κραυγαλέα ήττα των Γερμανών. Απλώς η γερμανική κυβέρνηση πήρε το μπαλάκι από τις αγορές και τις ΗΠΑ και το πέταξε στους λαούς με τις ασθενείς οικονομίες. Πρόκειται για στρατηγική ήττα της Γερμανίας που δεν εκφράζεται άμεσα σε πολιτικο-οικονομική ήττα.
Τώρα όποιος εισέρχεται σε πτωχευτικό καθεστώς, όπως η Ελλάδα, θα δεσμεύεται ότι θα κάνει κοινωνικό χαρακίρι, ώστε η ανταγωνιστικότητά του να αυξηθεί. Όχι βέβαια όπως αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα στις προηγμένες χώρες, αλλά με εσωτερική υποτίμηση, δραματική ύφεση, ανεργία και διάλυση του κοινωνικού μοντέλου. Με χαμηλό κόστος εργασίας και ασφάλειας η ανταγωνιστικότητα των επενδυμένων κεφαλαίων θα αυξηθεί ασφαλώς θεωρητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ανάπτυξη. Ουδείς γνωρίζει πόσο θα πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με μοναδικό εργαλείο την εσωτερική υποτίμηση, ώστε να περάσουμε στην καμπύλη της ανάπτυξης. Και αυτό για πολλούς λόγους με κυριότερο την αλληλεξάρτηση της ανταγωνιστικότητας των χωρών-μελών της ΕΕ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα θα υπηρετεί την αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην Γερμανία και τούτο θα διασφαλίζεται θεσμικά με το νέο Σύμφωνο. Άρα έτσι, πιθανότατα, θα έχουμε κάποια στιγμή κατευθυνόμενη ανάπτυξη σε τομείς που δεν προσβάλουν τις βιομηχανικά και τεχνολογικά προηγμένες χώρες, αλλά αντίθετα ενισχύουν το εσωτερικό (στην ΕΕ) ολιγοπώλιο των μεγάλων και στρατηγικά κρίσιμων εταιρειών τους και τραπεζών τους.

Το απίθανο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και η παρέα του λόμπυ που αναστάτωσε την ΕΕ, σε λίγο θα αρχίσουν το αντάρτικο εναντίον και αυτού του Συμφώνου, όπως πριν από μόλις ένα χρόνο ήθελαν να διαπραγματευτούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να καταστεί ελαστικότερο! Ναι, έτσι έλεγαν οι επιτήδειοι, για να φτάσουν σήμερα να υποστηρίζουν κάτι απείρως «σφιχτότερο». Σε λίγο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θα συμφωνεί με αυτό που γράφουν οι Ν.Υ. Times: «Το ελληνικό και το ιρλανδικό πρόγραμμα διάσωσης μεταθέτουν λανθασμένα ολόκληρο το βάρος της αποπληρωμής των χρεών στους φορολογουμένους, οι οποίοι υφίστανται ήδη πολύ μεγάλη πίεση, αφήνοντας στην άκρη τους πλούσιους πιστωτές, που αποκόμισαν μεγάλα κέρδη δανείζοντας αυτούς που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι επίφοβοι ως δανειολήπτες». Μετά τις εκλογές και η πολιτική συντροφιά του κ. Παπανδρέου θα προπαγανδίζει μια ήπια αναδιάρθρωση. Μετά από αυτό να δείτε τι πανηγύρια έχουν να κάνουν τα ΜΜΕ. Τότε θα έχουν και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη. Μην το αλλάξατε, ξέρω τι λέω! Και ο πολιτικός λόγος τότε θα «φορεθεί» ανάποδα σαν την πολιτική μυθολογία της 25η Μαρτίου 2011…

* διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Εργασία

Από .... activisis

ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αγαπητοί φίλοι όλων των ηλικιών, όλων των κομματικών αποχρώσεων, όλων των επαγγελματικών ομάδων,
είμαστε μία ομάδα ρομαντικών αλλά βαθιά συνειδητοποιημένων νέων Ελλήνων που θλιβόμαστε γιατί βλέπουμε καθημερινά την πατρίδα μας να μαραζώνει.

οι πολιτικοί δεν έχουν το χάρισμα ....

να είναι ηγέτες και να μας δίνουν οράματα,

οι συνδικαλιστές τσαλάκωσαν την υπερηφάνεια του εργαζόμενου και άφησαν να καταπατηθούν δικαιώματα
που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες,

οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε κάποια φατρία που εξυπηρετεί πάντα συμφέροντα και όχι την αλήθεια
και όταν προσπαθούν να πουν την αλήθεια και να είναι δήθεν αυστηροί, βλ. Παπαχελάς, λένε την μισή αλήθεια,

τα πανεπιστήμια βούλιαξαν στον ορυμαγδό των φοιτητοπατέρων που θυμίζουν ανθρώπους της νύχτας και
όχι το νέο αίμα αυτής της χώρας,

οι πνευματικοί άνθρωποι αυτής της χώρας είναι κρυμμένοι -όπως πάντα- και μόνο κάποιες μονάδες προσπαθούν
να φωνάξουν αλλά η φωνή τους δεν βρίσκει δίοδο στα φιμωμένα ΜΜΕ,

η υγεία μας είναι αγκυλωμένη στα μεγαλοσυμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων και των μεγαλογιατρών,

η παιδεία μας δίνει νέα πνευματική τροφή-δηλητήριο στους νέους μέσω Ρεπούση, Δραγώνα και Βερέμη
και η ιστορία μας ξαναγράφεται με νέα δεδομένα που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε ούτε σε ανέκδοτο να τα βρούμε,

οι νέοι προσπαθούν να βρουν μία εργασία με μεσαιωνικές συνθήκες, εξάωρο ή τετράωρο,
με μισθό πείνας, άρα δεν μπορούν να προγραμματίσουν και να ονειρευτούν τίποτα για το μέλλον τους,

οι ένοπλες δυνάμεις μας λοιδωρήθηκαν και υποβαθμίστηκαν, αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν για να προαχθούν
κομματικά προσκείμενοι,

οι δικαστές και οι εισαγγελείς φοβούνται να ενεργήσουν αυτεπάγγελτα, κινδυνεύουν με δυσμενή μετάθεση,

οι ΜΚΟ καταχρώνται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ γεμίζοντας τις τσέπες των λίγων, γκρεμίζοντας και αποδομώντας το κράτος,

οι τηλεόρασεις μάς προσφέρουν τηλεσκουπίδια για να μάς αποχαυνώνουν περισσότερο και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε
την κρατική τηλεόραση,

και τόσα, τόσα άλλα που δείχνουν ότι οι ταγοί αυτής της χώρας δεν την αγαπούν αυτή την πατρίδα.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ,
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, 5.00 μ.μ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.


ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΤΑΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ,
ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ,
ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


http://www.facebook.com/event.php?eid=188127724542043

25η Μαρτ(υρ)ίου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η Ιστορία, μάς ειρωνεύεται. Γελάει μαζί μας, μας οικτίρει και μας λοιδωρεί. Φέρνει ακριβώς την ίδια τη μέρα, την 25η Μαρτίου, που σηκώσαμε το κεφάλι στον Τούρκο δυνάστη μας και απαιτήσαμε Ελευθερία, να σκύβουμε το κεφάλι, δουλικά και μοιρολατρικά, στον αφέντη/δανειστή μας, παραδίδοντάς του (με φαρδιές και πλατιές υπογραφές των «αντιπροσώπων» μας), την εθνική κυριαρχία μας, την αξιοπρεπή καθημερινότητά μας, δηλαδή αυτή την ίδια την Ελευθερία μας, που κατακτήσαμε με ποτάμια αίματος και βουνά νεκρών κορμιών και κομμένων χεριών και ποδιών, βιασμούς και αρπαγές των γυναικών και των θυγατέρων μας, παιδομαζώματα των γιών μας, βίαιες αλλαξοπιστίες και γεννοκτονίες ολόκληρων φυλών συμπατριωτών μας, όπως οι Πόντιοι και ομόθρησκων, όπως οι Αρμένιοι.

Η Λευτεριά μας, που κερδήθηκε στις ματοβαμμένες μάχες, χάνεται (κάθε μέρα και περισσότερο) στις «αγορές» και στις πωλήσεις.

Βλέπω μπροστά μου τα ματωμένα παληκάρια του ΄21 που ψυχοραγούν με το όραμα του λεύτερου γιού τους στα μάτια που σβύνουν, και ακούω μέσα από τις πράξεις των σημερινών «ηγετών» μας, πολύ καθαρά, το σχόλιό τους: «Ήταν και πολύ μαλάκες» !!!

Βλέπω μπροστά μου τις λυγερές του Ζαλόγγου να σαλτάρουν στο γκρεμό με τα βυζανιάρικα παιδιά τους στην αγκαλιά, βάζοντας την Ελευθερία τους πάνω από τη ζωή την ίδια, και ακούω τα κοιλιόδουλα ανδρείκελλα που μας κυβερνούν, να φωνάζουν με τις πράξεις τους και τις υπογραφές τους: «τις μαλακισμένες» !!!

Βλέπω μπροστά μου την Ελευθερία, «απ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά», που την «γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού της, την τρομερή», να μετρά με βια τη Γή, ψάχνοντας να ιδεί και να διακρίνει τον εχθρό, για να τον πετσοκόψει, αλλά δεν μπορεί, γιατί αυτός είναι πλέον πονηρά μεταμφιεσμένος, έχει μπεί μέσα στο ίδιο το κορμί της Ελλάδας, μιλάει με την ίδια τη γλώσσα της Ελευθερίας, φωνάζει τα δικά της συνθήματα, φοράει τη χλαμύδα της Δημοκρατίας, τα ψέμματά του φιλτράρονται από το φίλτρο της προπαγάνδας του και πείθουν ότι είναι η αλήθεια, αλλάζει τις έννοιες των λέξεων και έτσι παραπλανά, προδίδει και επικροτείται, παραδίδει τη χώρα σε ξένα χέρια και χειροκροτείται…...

Και είναι ανάμεσα και μέσα σ’ αυτούς που σήμερα, ντυμένοι στα καλά τους, καθαροί, χαμογελαστοί, ευθυτενείς, στημένοι επάνω στις εξέδρες των επισήμων, θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας, κατά τη σημερινή παρέλαση !!!

Δεν θέλω να γιορτάσω. Δεν μπορώ να γιορτάσω την προδομένη, σήμερα, επανάσταση του ΄21.

Θέλω να κλάψω για την προδομένη λεβεντιά, θέλω να ουρλιάξω για την αδυναμία της Ελευθερίας να πετσοκόψει όλους αυτούς, όπως τότε τους Τούρκους.

Από....activistis

Το πείραμα της Αργεντινής...

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Καθίκια δώστε μας πίσω την αξιοπρέπεια μας!

Δώστε μας πίσω την ζωή μας, την χώρα μας!




Από ...ΝΕΤ

Έκραξαν την Νταλάρα στο Περιστέρι.. (Bίντεο)

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Έκραξαν την κ. Νταλάρα στο Περιστέρι.
Η κ Νταλάρα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην παρέλαση.

"Να φύγει η κ. Νταλάρα απ το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη.."
Δείτε το video





Από ....http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/b_25.html