Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Υποβαθμίζει Ελλάδα και Πορτογαλία η Standard and Poor΄s

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com

Την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας υποβάθμισε, σε «BB-», από «ΒΒ+» προηγουμένως, ο οίκος Standard & Poor΄s, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο. Ο οίκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης μίας ή δύο βαθμίδων καθώς η αξιολόγηση παραμένει σε Creditwatch.
Παράλληλα, η S&P έθεσε την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες.

Στην έκθεσή της εξηγεί πως τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Μαρτίου, όπου ορίστηκαν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες τα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν να λάβουν δάνεια από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ΕSM), επιβεβαιώνουν όσα είχε αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα. Ειδικότερα, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του οίκου πως α) η αναδιάρθρωση του χρέους ενός κρατους τίθεται ως πιθανή προϋπόθεση για τη λήψη δανείων από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) και β) τα ομόλογα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (senior unsecured) θα είναι υποδεέστερα σε σχέση με τα δάνεια προς το ESM.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι προϋποθέσεις του ESM, με φόντο το τεράστιο κρατικό χρέος της Ελλάδας και των υψηλών δανειακών της αναγκών, υπονομεύουν τα σχέδια της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό έως τα μέσα του 2013, όταν ο υφιστάμενος μηχανισμός χρηματοοικονομικής στήριξης των Ε.Ε. και ΔΝΤ θα τερματιστεί, ενώ αυξάνουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. Μετά τη λήξη του αρχικού μηχανισμού στήριξης, η Ελλάδα είναι πιθανό, σημειώνει ο οίκος, να απευθυνθεί στο ESM για χρηματοδότηση.

Η νέα αξιολόγηση της Standard & Poor΄s για την Ελλάδα θα έρθει μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων της ελληνικής κυβέρνησης για τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2010 και αφού θα είναι πιο σαφείς οι δημοσιονομικές τάσεις του 2011.

Ο οίκος πιθανώς να επανδιατυπώσει τις αξιολογήσεις του αν δεν επαληθευτούν οι προβλέψεις επιδείνωσης των μεγεθών του προϋπολογισμού το 2010 και 2011. Αν στον αντίποδα, υπάρχουν ενδείξεις επιδείνωσης, και η δημοσιονομική θέση της χώρας είναι χειρότερη του στόχου της κυβέρνησης, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να χάσει μία ή και δύο βαθμίδες.

Η S&P σημειώνει ότι η σημερινή υποβάθμιση αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα στις εξής τράπεζες:

- Εθνική Τράπεζα (BB+/Watch Neg/B) και στη θυγατρική της United Bulgarian Bank A.D. (BB/Watch Neg/B),
- EFG Eurobank (BB/Watch Neg/B),
- Alpha Bank (BB/Watch Neg/B)
- Τράπεζα Πειραιώς (BB/Watch Neg/B).

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι θα δημοσιεύσει αναλυτική έκθεση για τον αντίκτυπο από την υποβάθμιση της Ελλάδας στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών μόλις της επιτραπεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο Capital.gr δήλωσαν πως το συνολικό κόστος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τη σημερινή υποβάθμιση της S&P δεν υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ.

Τι δηλώνει το ΥΠΟΙΚ για την απόφαση της Standard & Poor’s

Η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας από BB+ σε BB- από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s βασίζεται σε μια λανθασμένη αξιολόγηση των πρόσφατων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών για την απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι "δεν αντανακλά την προσπάθεια αλλά και την επιτυχία μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του Ελληνικού προγράμματος οικονομικής πολιτικής ούτε τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας".

Όπως επισημαίνεται, "ο οίκος S&P’s αποδίδει την υποβάθμιση αυτή στις ανακοινώσεις της Συνόδου της 25ης Μαρτίου για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): (α) την πιθανή επιβολή αναδιάρθρωσης του χρέους ως προαπαιτούμενο για δανεισμό από τον ΕΜΣ και (β) την θεσμοθέτηση της προτεραιότητας της αποπληρωμής των δανειακών κεφαλαίων προς τον ΕΜΣ έναντι των υπολοίπων πιστωτών ".

"Το σκεπτικό για την υποβάθμιση της Ελλάδας είναι ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τα μέσα του 2013 μέσω δανεισμού στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων, όταν το σημερινό πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ολοκληρώνεται, και θα χρειαστεί η Ελλάδα να δανειστεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ", αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει: Αυτή είναι μια λανθασμένη εκτίμηση για μια σειρά από λόγους.

Πρώτον, με βάση το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα επανέλθει στις ιδιωτικές αγορές από το 2012. Άλλωστε, οι πρόσφατες αξιολογήσεις από την Τρόικα επιβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως έχει σχεδιαστεί και φέρνει αποτελέσματα.

Δεύτερον, η S&P’s αγνοεί περιέργως τις υπόλοιπες κρίσιμες αποφάσεις που επιβεβαιώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, οι οποίες μειώνουν περαιτέρω την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να έχει πρόσβαση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ευρωζώνης συμφώνησαν να διπλασιάσουν την περίοδο αποπληρωμής του δανείου έως 7 έτη και να περικόψουν το επιτόκιο κατά 100 μονάδες βάσης, μειώνοντας τις αποπληρωμές της Ελλάδας.

Επιπλέον, η S&P’s αγνοεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον όποιο κίνδυνο δημοσιονομικών αποκλίσεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας συνολικής και φιλόδοξης μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2012-2015, η οποία θα φέρει το έλλειμμα κοντά στο 1% του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει επίσης δεσμευτεί να ολοκληρώσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με στόχο την εξοικονόμηση 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, με τα έσοδα να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της.

Συνοπτικά, η υποβάθμιση από την S&P’s βασίζεται σε μια μονομερή εκτίμηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των δημοσιονομικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, χωρίς να δίνει την δέουσα βαρύτητα στις δράσεις που παίρνει η Ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Υποβάθμιση αξιολόγησης Πορτογαλίας

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από ΄BBB/A-2΄ σε ΄BBB-/A-3΄ προχώρησε ο οίκος Standard & Poor΄s, τοποθετώντας την μόλις μία μονάδα πάνω από τη χαμηλότερη αξιολόγηση junk.

Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα και από την τελική ανακοίνωση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, η οποία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις πως η αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να είναι αναγκαία προϋπόθεση για το δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2013.

Δεδομένης της αδύναμης πρόσβασης της Πορτογαλίας στις αγορές κεφαλαίου και τις ανάγκες εξωτερικού δανεισμού τα επόμενα χρόνια, ο οίκος εκτιμά πως η Πορτογαλία θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αργότερα το 2013 στο ESM.

Παράλληλα, το αρνητικό outlook αντανακλά τις εκτιμήσεις της S&P πως το μακροοικονομικό περιβάλλον θα επιδεινωθεί πέρα των τρεχουσών προσδοκιών και ότι ένα πολιτικό αδιέξοδο ενδέχεται να υπονομεύσει την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της χώρας.

Επιπλέον, οι προσδοκίες για το ΑΕΠ της χώρας είναι εξαιρετικά αβέβαιες και θα εξαρτηθούν σημαντικά από την ικανότητα της σχετικά μικρής και κλειστής οικονομίας της Πορτογαλίας να ενισχύσει τις εξαγωγές από το τωρινό ποσοστό του 30% του ΑΕΠ.

Τέλος, όσον αφορά την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας, η S&P θεωρεί πως ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα επιτευχθεί στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του 2011. Η νέα κυβέρνηση θα συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, σύμφωνα με τον οίκο, ωστόσο διατηρούνται οι ανησυχίες και οι κίνδυνοι για την εφαρμογή αυτών.

Πορτογαλία: Η πολιτική κρίση προκάλεσε την υποβάθμιση

Η απόφαση της Standard & Poor΄s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας οφείλεται στην εγχώρια πολιτική κρίση αλλά και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας.

Η υποβάθμιση "είναι συνέπεια της πολιτικής κρίσης που οφείλεται στην απόρριψη του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και αποτέλεσμα του αυξανόμενου κινδύνου που αντιμετωπίζει η χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο των δυσκολιών στη ζώνη του ευρώ", αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι η Πορτογαλία θα ήταν σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει την κρίση αν είχε εφαρμοστεί το νέο πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η απόρριψη του σχεδίου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε "ζημιά" στη χώρα και την έφερε σε "θέση να μην μπορεί να αντιδράσει με κατάλληλο τρόπο", αναφέρει το υπουργείο.

Από ..... capital.gr

Ο υπουργός με τα 178 εκ. ευρώ είχε στηρίξει Σαμαρά

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ         

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Το θέμα με τον γαλάζιο πρώην υπουργό και τα 178 εκ. ευρώ, κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια.
 Το θέμα είναι μεγάλο και όταν σκάσει, θα ταρακουνήσει για τα καλά τα θεμέλια της Ν.Δ.
 Τα λεφτά που έχει εντοπίσει ο ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του πρώην υπουργού είναι πολλά. Κάποιοι, λένε, ότι έχουν εντοπιστεί και περίεργες διαδρομές.
 Σε κάθε περίπτωση έχει αξία η πληροφορία που έχει περιέλθει στην διάθεση του parapolitika.gr, σύμφωνα με την οποία, ο εν λόγω πολιτικός είχε στηρίξει με θέρμη την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Ν.Δ.
 Οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος ο Καραμανλής.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Γιακουμάτος που έχει καταθέσει σχετική ερώτηση δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω, έως ότου αποκαλυφθεί το όνομα του πρώην συναδέλφου του.

Από ..... parapolitika.gr

"Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, αλλά διευθετήσεις" δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Άνω του 13% του ΑΕΠ εκτίμησε ότι είναι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους» παρά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα.
Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε σε αφύπνιση τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Ειδικότερα για το έλλειμμα υπογράμμισε ότι «το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Οι Έλληνες δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από πέρυσι τον Απρίλη είμαστε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο αποφασίζουν και οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα και εφόσον δεν εκτελούνται δεν δανειζόμαστε. Είμαστε υπό χρεοστάσιο» ανέφερε.

«Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο από το 2008 «χτυπούσαν οι καμπάνες» και διογκωνόταν το δημόσιο χρέος, με τη «μεγαλύτερη καμπάνα» να βρίσκεται στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το 2007, ʽ08 και ʽ09 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν στο 14% του ΑΕΠ. Ποσοστό από τα μεγαλύτερα του κόσμου που οικοδομήθηκε σε περίοδο παρατεταμένης κατανάλωσης και υπερδανεισμού.

Παράθεση:
Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι
«Η μπόρα δεν θα περάσει και δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση αμεριμνησίας όταν οι τράπεζες είχαν ανοίξει τους κρουνούς των δανείων» ανέφερε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους οικονομικού αδιεξόδου και αποσαθρωμένη παραγωγική βάση.»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο από το ʽ72 η ελληνική οικονομία πέρασε στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας και τώρα περνάει στην αποβιοτεχνοποίηση της χώρας.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι διαχειριστικό, είναι βαθιά πολιτικό. Οι δυνάμεις που διαχειρίζονται την κρίση είναι αυτές που την έφεραν στη χρεοκοπία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις αλλά διευθετήσεις. Έκανε δε λόγο για πιέσεις του πελατειακού συστήματος.

«Δεν υπάρχουν τα ψυχικά κουράγια και δεν υπάρχει η αντίληψη που θα σπρώξει σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η πλήρης αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Αγροτικής Τράπεζας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;» αναρωτήθηκε. Χαρακτήρισε δε τους συνδικαλιστές οπλαρχηγούς και καπετάνιους του λαϊκισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή τα 610 δισ. ευρώ εξωτερικό χρέος θα γίνονταν χρέος σε ευρώ και θα έπρεπε να το πληρώσουμε με συνάλλαγμα. «Η υποτίμηση για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα ισχύει για κράτη που παράγουν» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι θα αρνούνταν ενδεχόμενη πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει υπουργός Οικονομικών γιατί «έχω διαφορετική αντίληψη από την κρατούσα για την πορεία της χώρας. Δεν θα πάω να κάνω τον ψευτοδιαχειριστάκο»

Τόνισε ότι οι θεσμοί «έχουν μεταβληθεί σε κακοήθη μορφώματα, έχουν γίνει παραθεσμοί. Αυτά δεν ξεριζώνονται αν δεν δοθεί μάχη από τις υγιείς δυνάμεις». Ζήτησε ριζική αναμόρφωση και εθνικό προσανατολισμό του κράτους σε άλλη κατεύθυνση.

Αναδιάρθρωση σημαίνει χρεοκοπία, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, και θα είναι καταστροφή, εκτιμώντας ότι είναι μονόδρομος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και η φιλική διευθέτηση του χρέους μετά από ριζικές ανατροπές.

«Ο Παπανδρέου κουβαλάει μία νεωτερικότητα, αλλά η συμμαχία του με τις παραδοσιακές και λαϊκίστικες δυνάμεις μετά το 2004 είναι αυτή που του προκαλεί προβλήματα τώρα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό πρέπει να γίνουν δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει και ο λαός της ευθύνες του.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ποια κοινωνία μπορεί να ζει με ελπίδα στο λιγότερο;

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Διότι αυτό πλέον μας υπόσχεται και με τον νόμο η Ευρώπη του Δ' Ράιχ! Το λιγότερο!
Λιγότερους μισθούς.
Λιγότερη αγοραστική δύναμη.
Λιγότερη ασφάλιση.
Ποια κοινωνία μπορεί να ζει με την προοπτική του λιγότερου;
Λιγότερη εκπαίδευση.
Λιγότερη περίθαλψη.
Λιγότερες προσδοκίες. Για τα παιδιά μας, για τη ζωή τους.
Ποια κοινωνία μπορεί να ζει με πρόταγμα το λιγότερο; Με το λιγότερο ως ιδεολογία. Με το λιγότερο θεσμισμένο. Με το λιγότερο ως κανόνα, ως διαρκές έδικτον, ως διάταγμα και τα σκυλιά δεμένα.
Κι αν για τους περισσότερους το λιγότερο γίνεται η νέα θρησκεία....

για τους λιγότερους το περισσότερο γίνεται η εκ νέου υπερέχουσα ηθική. Στην πραγματικότητα μια ηθική αρχαία όσον και ο κόσμος που συχνά καθιστά νόμιμο το ανήθικο.
Κι όχι μόνον, αλλά υποχρεωτικό για όλη την κοινωνία. Η οποία στρατεύεται έτσι υπέρ των ολίγων,
περισσότερος πλούτος για τους λίγους,
περισσότερη δύναμη,
περισσότεροι πόλεμοι,
περισσότερη προπαγάνδα υπέρ των τυραννίδων και των ολιγαρχιών, περισσότερο σκοτάδι,
μεγαλύτερη καταλήστευση του πλανήτη,

με έναν λόγο λιγότερα για τους πολλούς, περισσότερα για τους λίγους. Αυτό είναι
(εκ νέου διότι είναι αρχαίο) το νέο αμυντικό, δηλαδή επιθετικό δόγμα της άρχουσας τάξης στον θαυμαστό κόσμο της Δύσης και σε όσον απ' τον υπόλοιπο κόσμο ελέγχει, κατέχει, εκμεταλλεύεται. Ολο και πιο πολύ, όλο και πιο απερίσκεπτα...
Με το συγκλονιστικό ποσό των 15 Ευρώ παραπάνω στο μεροκάματό τους αποζημιώνουν οι Ιάπωνες (εργοδότες) τους Ιάπωνες (επιστήμονες κι εργάτες) που εκτίθενται στον ραδιενεργό θάνατο, προσπαθώντας να τον αποτρέψουν...

Χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπουν 52 οικονομολόγοι

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε έρευνα του BBC, που έθεσε τα ερωτήματα σε 52 οικονομολόγους, με ειδικότητα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη κατάσταση που διαμορφώνεται για την Ευρώπη του ευρώ και τη θέση των ασθενών οικονομιών του Νότου.
Οι συγκεκριμένοι οικονομολόγοι που συμμετέχουν ....
στις έρευνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάθε τρίμηνο, εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους (25 από τους 38 οικονομολογους), ενώ στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει όλο το χρέος της.

Και αυτό ενώ ο Υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι η οικονομία στην Ελλάδα άρχισε να ανακάμπτει. (Γυαλιά επειγόντως στον κύριο ή επίσκεψη σε ειδικό γιατρό!!!!)
Ακόμα, το 30% αυτών πιστεύει ότι η Ιρλανδία θα κηρύξει αδυναμία πληρωμών και μόλις επτά από αυτούς ότι θα κηρύξει η Πορτογαλία.


Από..... activistis

Ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μώλου – Άγ. Κωνσταντίνου την Τετάρτη 30-3-2011

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                       
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αριθμ. Πρακτ. : 7
Αριθμ. Πρωτ. : 3.380
Βαθμός προτερ/τας : Ειδική

Ταχ. Δ/νση : Αγ.Παντελεήμονος 8
Τ.Κ. : 35008
Τηλέφωνο : 20235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax : 2235022300
E-mail : kvourla@hol.gr

ΠΡΟΣ:
  Αποδέκτες(όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου , Οικονομικού έτους 2011»

Καμμένα Βούρλα 24.3.2011

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Ν. Καραμαζιώτης

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής:

1. Δημοτικοί Σύμβουλοι
2. Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου

Κοινοποίηση:

Δ/ντή του Δήμου
Προισταμένους Υπηρεσιών του Δήμου


Συγκέντρωση ενημέρωση- συζήτηση, για το "νέο" σχολείο από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Κάλεσμα σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους για το θέμα των συγχωνεύσεων και το «νέο» σχολείο, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας, σε συγκέντρωση ενημέρωση- συζήτηση με θέμα: "Το τοπίο που διαμορφώνει το Νέο Σχολείο. Το Λαϊκό Σχολείο, ως ανάγκη και απαίτηση του λαού μας", την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 7:30 το βράδυ, στην αίθουσα του ΤΕΕ Αν. Στερεάς.
Η ανακοίνωση αναλυτικά, που συνοδεύει το κάλεσμα

"Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πολλών σχολείων είναι ένα μέρος από το συνολικό σχέδιο ανατροπών στην Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
Είναι ένα ακόμα κομμάτι της επίθεσης της άρχουσας τάξης, που την οξύνει με αφορμή την κρίση, για να χτυπηθούν τα δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Το κλείσιμο των σχολείων σκοπεύει στη δημιουργία «πολυδύναμων» κέντρων μαζικής κατάρτισης και προσέλκυσης χορηγών. Οδηγεί στην αμορφωσιά και εκτινάσσει την ταξική διαφοροποίηση. Προετοιμάζει για τα απαξιωμένα πτυχία - «μενού» που θα χορηγούν τα πανεπιστήμια και τη γενίκευση της επιχειρηματικής σύνδεσής τους με την «αγορά».

Τα όσα επιχειρούνται στην Εκπαίδευση διαμορφώνουν ένα εχθρικό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς. Απαιτείται να γνωρίζουν όλοι τι θα γίνει, γιατί, πώς μπορεί να αποκρουστεί, τι σχολείο πρέπει να οικοδομηθεί για να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας προσκαλούμε την Τετάρτη 30 Μάρτη, ώρα 7.30 μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ (Πλ. Ελευθερίας, 4ος όροφος) σε συγκέντρωση ενημέρωση- συζήτηση με θέμα :
"Το τοπίο που διαμορφώνει το Νέο Σχολείο. Το Λαϊκό Σχολείο, ως ανάγκη και απαίτηση του λαού μας".


Ομιλητής ο Κυριάκος Ιωαννίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών".

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com