Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ " Σπίθα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές - Το Νέο Λύκειο παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, δάσκαλοι και καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιήσει το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο το υπουργείο Παιδείας.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών βρίσκονται οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Τριαντάφυλλος Οικονόμου είπε: «Λέμε ''όχι'' στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων γιατί δεν γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια».

Το σχέδιο για το Νέο Λύκειο, που αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι εξής:
  • Η Α' Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας και θα λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου. Δεν θα υπάρχουν επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις και θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός των σημερινών υποχρεωτικών μαθημάτων. Τα μαθήματα επιλογής θα κατατάσσονται σε ομάδες, τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές, ενώ θα υπάρχουν και ώρες για δραστηριότητες ως μαθήματα επιλογής.
  • Στη Β' Λυκείου θα υπάρχουν δύο κατευθύνσεις: η θετική (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κτλ.) και η θεωρητική (Γλώσσα, Φιλολογία, Ιστορία κτλ.). Και εδώ θα υπάρχουν μαθήματα επιλογής και δραστηριότητες.
  • Στη Γ' Λυκείου εισάγεται μία τρίτη επιστημονική κατεύθυνση. Παραμένουν η θετική και η θεωρητική κατεύθυνση. Διαχωρίζονται, όμως, οι ανθρωπιστικές επιστήμες και εισάγεται μία νέα, τρίτη κατεύθυνση που αφορά τους υποψηφίους για Νομικές Σχολές, Κοινωνιολογικές, Κοινωνικές Επιστήμες, Παιδαγωγικές Σχολές. Ρόλο-κλειδί για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν οι ερευνητικές εργασίες, τις οποίες θα εκπονούν και θα παραδίδουν οι μαθητές ανά τετράμηνο.
Newsroom ΔΟΛ

Μετά το Καστελόριζο έρχεται η σειρά της Ζουράφα!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.
Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε… παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει...
κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των.......... θαλασσίων ζωνών όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ». Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα
«Μετά τις εκλογές είναι η ώρα των αποφάσεων: Ή λύση ή Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είναι το μήνυμα του κ. Δρούτσα, όταν είναι σαφές ότι και για τα δύο προϋπόθεση είναι η άρση του casus belli, η εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας, ενώ ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η μη επίτευξη συμφωνίας διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά οδηγεί αυτομάτως στη Χάγη. Η ελληνική στρατηγική, πάντως, δεν έχει απάντηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε λύση ούτε προσφυγή στη Χάγη.

Στην συνέντευξή του, πάντως, ο κ. Δρούτσας καλεί τον κ. Νταβούτογλου να αντιληφθεί ότι με τις παραβιάσεις και την ένταση που δημιουργείται «δεν αλλάζει το καθεστώς του Αιγαίου», αλλά αντιθέτως δημιουργείται καχυποψία και στην ελληνική κοινή γνώμη.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ


από το ethno

«Καμία εμπιστοσύνη στον Λοβέρδο» λέει ο Βενιζέλος

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η σχέση τους αναμένεται ότι θα διαταραχθεί περαιτέρω 

αφού ο Λοβέρδος  συντάσσεται με τις θέσεις της Διαμαντοπούλου


Μακριά και αγαπημένοι είναι πλέον Βενιζέλος και Λοβέρδος με τον υπουργό Άμυνας να λέει στους δικούς του ότι δεν έχει καμία πλέον εμπιστοσύνη στον επί σειρά δεκαετιών φίλο του υπουργό Υγείας.

Οι συνεχείς παλινωδίες Λοβέρδου τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και προηγούμενα στο υπουργείο Εργασίας καθώς και η «καραμέλα» της παραίτησης για το παραμικρό , έχουν εκνευρίσει τον Βενιζέλο.

Η σχέση τους αναμένεται ότι θα διαταραχθεί περαιτέρω αφού ο Λοβέρδος συντάσσεται με τις θέσεις της Διαμαντοπούλου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που για τον υπουργό Άμυνας και τους πανεπιστημιακούς αποτελούν αιτία πολέμου.

Δ.Γ.

Από ...... parapolitika.gr

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών»...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο κόμμα γεννήθηκε: Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών».
Κόμμα που προέρχεται από την θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Κόμμα που σκοπό του έχει να δώσει οριστικό τέλος σε όλα όσα μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν.
Κόμμα που θέλει να προσφέρει στον αγώνα για την αλλαγή του υφιστάμενου «κράτους-δυνάστη». Ενός κράτους που λησμόνησε την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό: Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Είμαστε κόμμα «όλων των Ελλήνων». Κόμμα χωρίς αποχρώσεις και χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στο λαό και στη Δημοκρατία.
Με το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» καλούμε τους πολίτες να..
συστρατευθούμε σε αγώνες για:
Την εθνική μας ανεξαρτησία
Την κοινωνική ενότητα
Την ανανέωση του πολιτικού συστήματος
Την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.
Την βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η επίσημη αναγγελία ίδρυσης του κόμματός μας, θα πραγματοποιηθεί την 14η Απριλίου 2011, στις 19:30, στον χώρο METROPOLIS (4ος όροφος, Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη).

Από .... press-gr

ΠΡΟΒΟμάστορες : 2/4/2011 Ποδηλασία στο Δέλτα του ποταμού Σπερχειού

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στο Μουσείο Θερμοπυλών στις 9:30π.μ.

Στη συνέχεια με τα ποδήλατα θα κινηθούμε στη περιοχή του Δέλτα ανάμεσα σε ριζοχώραφα, καλαμιώνες και κανάλια. Θα καταλήξουμε στις ακτές του Μαλιακού κόλπου. Θα παρατηρήσουμε υδρόβια και αρπακτικά πουλιά. Θα επιστρέψουμε στις Θερμοπύλες  για να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό λουτρό  στις Ιαματικές Πηγές Θερμοπυλών ή Δαμάστας.
Εύκολη διαδρομή κατάλληλη για αρχαρίους.  Β.Δ.1-Ω.Π.4 -Υ.Δ.50μ.- Μήκος 25χλμ

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 1/4/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Λένα Συκιώτη                 τηλ. 6974507311
2). Νίκος Ρίζος                     τηλ. 6977984569
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com