Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Συζητούν για την αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, είχε επισημάνει ότι η διαδικασία των διερευνητικών δεν είναι ατέρμονη, και μετά τις εκλογές η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει ή ότι το θέμα θα κλείσει ή ότι θα πάμε στη Χάγη.

Το ίδιο είχε πει και ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, όπως αποκάλυψε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε τηλεγράφημα που διέρρευσε στο WikiLeaks και δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση: Ήθελε μέσα σε 18 μήνες να έχουν καταλήξει στο νέο καθεστώς του Αιγαίου γιατί μετά η κυβέρνηση δεν θα "στεκόταν" λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Οι επαφές είχαν σχεδόν παγώσει μετά το 2004 και ξεκίνησαν το 2008 επί Ν.Μπακογιάννη πάλι. Στις επαφές αυτές οι διπλωμάτες και πολιτικοί που συμμετέχουν συζητούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ο 50ος γύρος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα θέματα του Αιγαίου.

Μέχρι στγιμής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει διαψεύσει το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας σύμφωνα με το οποίο δεχόταν να συζητήσει το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων εκτός από την παραχώρηση εδαφών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύνολο των λοιπών θεμάτων εθνικής κυριαρχίας που βάσει των πληροφοριών των Αμερικανών δεχόταν να συζητήσει ο Γ.Παπανδρέου όπως ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ είναι η απόρροια και το "κέρδος" από την κατοχή των εδαφών του Αιγαίου.

Ητοι:

• την διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας αγνοώντας το αντίστοιχο δικαίωμα των νησιών,

• την απεμπόληση από ελληνικής πλευράς του δικαιώματος επέκτασης της χωρικής θάλασσας, ενώ δεν αναγνωρίζει το τμήμα του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ έξι και δέκα μιλίων,

• την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες του Αιγαίου,

• τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσυμβρινού,

• την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών,

• τον αφοπλισμό των αεροσκαφών στο Αιγαίο διατηρώντας το πλεονέκτημα της εγγύτητας από τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα αρνείται την υποβολή σχεδίου πτήσεων στο FIR,

• τον περιορισμό πλόων και πτήσεων ελληνικών πολεμικών στο ανατολικό Αιγαίο

Αυτά δέχεται ο πρωθυπουργός να συζητήσει, συν την από κοινού διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς. Επίσης, δέχεται την ξεχωριστή διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίoυ και της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με την άποψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ και τις πληροφορίες που είχε.

Μάλιστα σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ζητούσε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις εντός το πολύ 18 μηνών! Ούτε σε αυτά έχει απαντήσει ο λαλίστατος κυβερνητικός εκρπόσωπος.

Μετά τον 42ο κύκλο τον Ιούλιο του 2009, ο 43ος έγινε τον Μάιο του 2010, και μετά με μια επιτάχυνση έγιναν άλλοι πέντε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την αρχή να μην γίνονται ανακοινώσεις στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία των επαφών. Αν αυτό δεν λέγεται μυστική διπλωματία πως λέγεται; Και μυστική διπλωματία σε μία υπόθεση όπου ο ένας διεκδικεί και ο άλλος εκλιπαρεί...


http://www.politicsnews.gr/

ΠΡΟΒΟμάστορες : 16/4/2011 Ορεινή Ποδηλασία - Διάσχιση Κνημίδας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στη πλατεία Αγίου Κων/νου στις 9:00π.μ.

Αρχικά θα κινηθούμε για 5χλμ. σε ασφάλτινο δρόμο έως το χείμαρρο Ξηριά. Συνεχίζουμε σε παραποτάμιο χωματόδρομο έως την αρχή του φαραγγιού των στενών Γκρεμνών. Από εδώ ο δρόμος κινείται ανηφορικά και φιδογυρίζει πάνω από το φαράγγι. Φτάνουμε στην Άγναντη και κάνουμε  στάση για καφέ. Από εδώ μπορούν να έρθουν όσοι θέλουν να αποφύγουν τη μεγάλη ανηφόρα. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τη μικρή κοιλάδα του Πλησορέματος και το οροπέδιο της Κνημίδας. Φθάνουμε στη θέση Κρυόβρυση. Συνεχίζουμε ανηφορικά έως το διάσελο της Αγίας Παρασκευής με τη καταπληκτική θέα και κατηφορίζουμε μέσα σε ελατόδασος για να φτάσουμε στο όμορφο εξωκκλήσι του Αγίου Νέστορα. Ο δρόμος συνεχίζει με αρκετά μεγάλη κατωφέρεια και γρήγορα μας φέρνει στο χώρο αναψυχής στη Παναγία. Από εκεί συνεχίζουμε για 2χλμ σε άσφαλτο και καταλήγουμε στον Άγιο Κων/νο. Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις πηγές Καλλυντικών.
Ω.Π.: 6, Υ.Δ.: 850 μ., Β.Δ.: 3 ή 2 , 40χλμ. περίπου
Αρκετά δύσκολη Διαδρομή για ποδηλάτες
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κώστας Γκέκας               τηλ. 6978479090
2). Λένα Συκιώτη                  τηλ. 6974507311
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

Το προγραμματικό συνέδριο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Νέα Δημοκρατία, με μια «Νέα Συμφωνία»: Μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους Πολίτες και με την Κοινωνία. Βάση για αυτή τη Συμφωνία Εμπιστοσύνης, θα είναι το καινούργιο Πρόγραμμα της Παράταξής μας, τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε να συμμετάσχουν στην σύνταξη του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της κοινωνίας μας, κι όχι μόνο από το στενό κομματικό πυρήνα

Στην πορεία προς το Προγραμματικό Συνέδριο θα ακολουθήσει η Διοργάνωση των Θεματικών Συνδιασκέψεων, η ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά η ψήφιση τους προγραμμάτος. “Θα βρεθούμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε πια το πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα θα μετατραπεί σε δέσμευση. Αλλά, πριν από αυτή τη δέσμευση, θα υπάρχει η κορυφαία για εμένα στιγμή του καινούριου που είναι αυτή η ανοιχτή διαβούλευση, μέσα από το portal, με δημοψήφισμα, με συμμετοχική διαδικασία.Πρέπει, επομένως, όλοι εμείς να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά στην κοινωνία, τα μάτια στις εξελίξεις, και το μυαλό κυρίως σε νέες ιδέες” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε. Από δω και πέρα ό,τι πούμε και ό,τι αποφασίσουμε θα είναι και αυτό το οποίο θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που λέμε σήμερα. Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα.

Πέθανε η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου. Μπήκαμε στην εποχή λύσεων που ζητούν να γονιμοποιήσουμε απόψεις στα δύσκολα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να μπορεί να είναι δίπλα σε εξωσυμβατικές λύσεις, σε υπερβατικές λύσεις. Σε λύσεις που μεγιστοποιούν τα οφέλη κάτω από συγκεκριμένες δυσκολίες. Δηλαδή, σε λύσεις που -μαθηματικά θα λέγαμε- αριστοποιούν τις δυνατότητες που έχουν. Μ’ αυτή τη δουλειά που κάνετε εσείς, χτίζουμε εδώ ένα σύγχρονο Πρόγραμμα το οποίο όμως επαναλαμβάνω θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας. Να είναι ρεαλιστικό, πάνω απ’ όλα, να είναι εφαρμόσιμο και να έχει το άλλο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Το οραματικό του κομμάτι. Χρειάζεται ο πολιτικός μηχανικός, χρειάζεται και ο αρχιτέκτων. Χρειάζεται ο πεζογράφος, χρειάζεται και το κρίσιμο σημείο της ποίησης που δείχνει αυτό το κάτι άλλο το οποίο κάνουμε. Χρειάζεται και το όραμα. Χρειάζεται, δηλαδή, να δώσουμε το δικαίωμα στον απλό πολίτη να το πάρει σαν δικό του, να το κάνει δικό του. Να μην είναι ένα ξερό κείμενο, το οποίο θα απηχεί μόνο τις εξισώσεις του μυαλού μας.

 Ο Έλληνας έχει χάσει και την αυτοπεποίθησή του. Το Πρόγραμμα θα είναι ένα διαβατήριο για να την πάρει πίσω. Για να μπορεί να κοιτάει στέρεα το διπλανό του και με αισιοδοξία το αύριο. Είναι ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε.
Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι δεν τολμούν να οραματιστούν τα δύσκολα.
Εμείς τολμήσαμε, τολμάμε και θα τολμήσουμε ακόμα παραπάνω με τη δουλειά μας, τη δουλειά σας, για την οποία είμαι συγκινημένος πραγματικά.

Από ....antinews

Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας και πολυτεκνίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα θεσμοθετηθούν νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη καταβολή των διαφόρων επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδοµα ανεργίας, επίδοµα πολυτέκνων κ.ά.) αλλά και διαφόρων ενισχύσεων και παροχών σε είδος όπως είναι τα στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, η επιδότηση ενοικίου και άλλων.
Σκοπός της ρύθμισης θα είναι η καταβολή αυτής της μορφής των "κοινωνικής φύσης" επιδομάτων, µε βάση το ύψος του συνολικού εισοδήµατος και την περιουσιακή κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να εξετάζεται το εισόδημα που έχει από όλες τις πηγές όπως ακίνητα, μετοχές καθώς επίσης και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και εάν ξεπερνούν ένα ορισμένο όριο δεν θα λαμβάνει το επίδομα.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα "κριτήρια εισοδήµατος και περιουσίας θα τεθούν για τη χορήγηση των επιδοµάτων σε ανέργους και πολυτέκνους. Ενα από τα κριτήρια θα είναι και το ύψος του οικογενειακού εισοδήµατος. Για παράδειγµα, αν κάποιος είναι άνεργος αλλά το εισόδηµα της συζύγου του ξεπερνά ένα ορισµένο ποσό, δεν θα λαµβάνει το επίδοµα".
Το θέμα βέβαια είναι ποιό θα είναι το επίπεδο εισοδήματος που θα θεωρηθεί απαγορευτικό για την λήψη επιδομάτων ανεργίας και πολυτεκνίας, γιατί πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά άνθρωποι και οικογένειες, που κάθε άλλο παρά εύποροι θα είναι.

Από ......  parapolitika

Βόμβα Ιγνατίου. Ελληνικές οντότητες αγοράζουν ελληνικό χρέος!!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σε ανταπόκρισή του από τις ΗΠΑ το πρωϊ, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ιγνατίου, είπε κάτι το οποίο κατά την άποψή μας αποτελεί βόμβα μεγατόνων.

Συγκεκριμένα είπε πως από ανθρώπους του ΔΝΤ πληροφορήθηκε ότι ξαφνικά τον τελευταίο καιρό διάφορες οντότητες (έτσι το είπε) από την Ελλάδα αγοράζουν συνεχώς ελληνικό χρέος, δηλαδή....
αγοράζουν παλιά ομόλογα. Διευκρίνισε δε ότι αυτές οι οντότητες δεν είναι τράπεζες. Από όσα μπόρεσε να πληροφορηθεί αυτές οι οντότητες είναι ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες.

Το θέμα, κατά τη γνώμη μας είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ποια είναι αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία που διαθέτουν τα όποια τελευταία κεφάλαια τους έχουν απομείνει για να αγοράζουν ελληνικό χρέος και κυρίως ποιοι είναι οι ιδιώτες που ξαφνικά αποφάσισαν να διαθέσουν τα χρήματά τους για να αγοράζουν με μανία ελληνικό χρέος.

Το γεγονός αυτό είναι αξιοπερίεργο αν μάλιστα συνδυαστεί με την σκοπούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκποίηση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_5434.html

Κλειδωσε η αναδιάρθρωση- Πήρε εντολή η Lazard

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην παγκόσμιας εμβέλειας τραπεζική «μπουτίκ» του οίκου Lazard, που από την άνοιξη του 2010 συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα διαχείρισης χρέους, πέφτει τώρα όλο το βάρος για την προώθηση ενός “new deal” με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας, καθώς το Βερολίνο διαμηνύει με όσο μεγαλύτερη καθαρότητα γίνεται, ότι το 2012 δεν πρόκειται να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF), αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο.
 
Η Lazard έχει επεξεργασθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «S10», ένα σχέδιο ελάφρυνσης της Ελλάδας από το υπερβολικό χρέος, το οποίο συνδυάζει και ένα… ανώδυνο για τις τράπεζες «κούρεμα» των ομολόγων.
Μια πιο «φτωχή» εκδοχή του ίδιου σχεδίου είχε συζητηθεί με τους ιδιώτες πιστωτές και στα τέλη του 2010, αλλά η εφαρμογή του «σκάλωσε» στις αντιρρήσεις των ελληνικών τραπεζών:
-Για τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, πλην αυτών που έχουν αγορασθεί από την ΕΚΤ, το σχέδιο προβλέπει ανταλλαγή με νέους τίτλους ίδιας ονομαστικής αξίας, αλλά με λήξη πέντε χρόνια αργότερα και επιτόκια ίσα με το νέο, μειωμένο επιτόκιο δανεισμού των 110 δισ. ευρώ (περίπου 4%). Με τον τρόπο αυτό, επιμηκύνεται η διάρκεια του 70% του συνολικού χρέους και μειώνεται το κόστος εξυπηρέτησης, χωρίς να θιγεί η ονομαστική αξία του, κάτι που θα άνοιγε «τρύπες» στους ισολογισμούς των τραπεζών, οι οποίες, ως γνωστόν, αποτιμούν το χρέος στα τραπεζικά τους βιβλία με βάση το κόστος αγοράς και όχι τις τρέχουσες τιμές.

- Για τα ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την ΕΚΤ σε τιμές χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία (κόστος αγοράς 35 δισ. ευρώ, έναντι ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ), το σχέδιο της Lazard προβλέπει να αγορασθούν στις τιμές που τα απέκτησε η ΕΚΤ, με αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του δανείου των 110 δισ. ευρώ, τα οποία δεν θα χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν για τις αποπληρωμές ομολόγων που λήγουν, αφού αυτά στο μεταξύ θα έχουν ρυθμισθεί με την επιμήκυνση του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες. Ουσιαστικά, δηλαδή, η επιμήκυνση του χρέους προς ιδιώτες πιστωτές θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «κουρέψει» κατά 15 δισ. ευρώ τα ομόλογα που έχει σήμερα στην κατοχή της η ΕΚΤ, μειώνοντας ανώδυνα για την αγορά τη συνολική αξία του χρέους.

-Με αυτές τις μεθόδους, η κυβέρνηση εξασφαλίζει μια αρκετά σημαντική περίοδο μείωσης του δυσβάστακτου σήμερα κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, ώστε να δοθεί ο χρόνος στην οικονομία για επάνοδο σε ανάπτυξη, που θα επιτρέψει την ομαλή εξυπηρέτηση του χρέους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από το τέλος του 2012, χωρίς τα οποία ακόμη και αυτές οι «διευκολύνσεις» δεν θα είναι αρκετές για να «κλειδώσουν» την ομαλή εξυπηρέτηση του χρέους.
Κίνητρα για συμφωνία

Το δέλεαρ προς τους ιδιώτες πιστωτές, δηλαδή κυρίως στις τράπεζες, για να αποδεχθούν αυτή την πρόταση «ήπιας» αναδιάρθρωσης του χρέους είναι απλό: αν την κάνουν δεκτή, θα αποφύγουν το 2013, όταν η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί ένα νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, να αποτύχει η χώρα να περάσει τους προβλεπόμενους ελέγχους φερεγγυότητας και να οδηγηθεί σε «κούρεμα» των πιστωτών της, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. για τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες.
Επιπλέον, με το σχέδιο της Lazard εξασφαλίζεται ότι δεν θα ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS), πληρώνοντας στους «ασφαλισμένους» επενδυτές και κερδοσκόπους το σύνολο της αξίας των τίτλων που έχουν ασφαλίσει. Και αυτό γιατί η προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων με συναίνεση των πιστωτών δεν οδηγεί σε μείωση της ονομαστικής αξίας των τίτλων, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των CDS. Με αυτό τον τρόπο, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν θα έχουν το μείζον πολιτικό βάρος να έχουν «ευλογήσει» μια αναδιάρθρωση χρέους, που μέσω των CDS θα ανταμείψει τους κερδοσκόπους.
Το μόνο εμπόδιο πλέον που πρέπει να ξεπερασθεί είναι η σθεναρή, ως τώρα, άρνηση των ελληνικών τραπεζών σε μια επιμήκυνση των ομολόγων που κατέχουν. Μεγάλο μέρος των τίτλων που έχουν οι τράπεζες ήταν προγραμματισμένο να εξοφληθούν από τις δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ, γι’ αυτό και οι Έλληνες τραπεζίτες ήταν αρνητικοί και στην προηγούμενη φάση των ανεπίσημων διαπραγματεύσεων για «ήπια» αναδιάρθρωση. Όμως, υπό το βάρος των αδιεξόδων στην εφαρμογή του Μνημονίου και του κινδύνου μιας «βαριάς» αναδιάρθρωσης του χρέους, οι τραπεζίτες αναμένεται να δείξουν θετικότερη στάση αυτή την φορά.
Γιατί επισπεύδουν την αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των συμβούλων της τραπεζιτών της Lazzard, είναι πλέον επιβεβλημένη από την Γερμανία, για λόγους που αποκαλύπτει το εκτενές σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού “Spiegel”, το οποίο είναι φανερό ακόμη και στους αδαείς ότι «τροφοδοτηθεί» από πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.
Μυστική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (έλεγχος φερεγγυότητας), που έχει συνταχθεί από τεχνοκράτες της ΕΚΤ και της Κομισιόν, αποκαλύπτει, σύμφωνα με το “Spiegel”, ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρότερη από όσο προβλεπόταν αρχικά και καθιστά αδύνατη την επάνοδο της οικονομίας στους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζεται, για να εξυπηρετηθεί ομαλά το χρέος. Αυτή την έκθεση είχε προφανώς κατά νου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν δήλωσε μετά την τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της περασμένης Παρασκευής, ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει μόνο με την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου των 110 δισ. ευρώ να επανέλθει σε τροχιά δημοσιονομικής βιωσιμότητας.
Μια δεύτερη αποκάλυψη του “Spiegel”, που προς το παρόν δεν διαψεύδεται από το Βερολίνο, είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πλέον με καθαρότητα στους Ευρωπαίους εταίρους, πως δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί νέο δάνειο στην Ελλάδα το 2012 από το EFSF, παρότι οι τελευταίες αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών δίνουν τυπικά στο μηχανισμό στήριξης τη δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά. Οι Γερμανοί φοβούνται, ότι αν εγκρίνουν άλλο ένα δάνειο στην Ελλάδα, επειδή δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2012, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, θα εδραιωθεί η εντύπωση στους ψηφοφόρους, ότι η κυβέρνησή τους στηρίζει χωρίς όρια και προϋποθέσεις χρεοκοπημένες χώρες της Ευρωζώνης. Δύο κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνουν στο “Spiegel” την κατηγορηματική τους άρνηση να συναινέσουν σε ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, καθώς μάλιστα το 2013 τοποθετούνται χρονικά οι κρίσιμες εθνικές εκλογές, που θα κρίνουν την τύχη της κυβέρνησης Μέρκελ.
Ουσιαστικά, δηλαδή, το φάσμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας το 2012, αν στο μεταξύ δεν πετύχει μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, προβάλλει πλέον απειλητικό, με βάση τους γερμανικούς σχεδιασμούς για «κλείσιμο της στρόφιγγας» του μηχανισμού στήριξης προς τη χώρα μας, καθιστώντας επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές φέτος. Δεν είναι τυχαίο, ίσως, ότι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες με μεγάλη έκθεση στο ελληνικό χρέος σπεύδουν ήδη να ενισχύσουν την κεφαλαιακή βάση τους –χαρακτηριστικότερη η περίπτωση της γερμανικής Commerzbank.

Εξάλλου, όσο περνά ο καιρός, τόσο τα πλεονεκτήματα μιας αναδιάρθρωσης χρέους θα εξασθενούν για την ελληνική κυβέρνηση, αφού μεγαλύτερο μέρος του χρέους θα περνά στους επίσημους πιστωτές (ευρωπαϊκά κράτη, Δ.Ν.Τ.), με αντίστοιχο περιορισμό του χρέους που θα μπορεί να περιληφθεί σε μια συμφωνία νέας ρύθμισης. Κατά συνέπεια, θα χρειασθούν μεγαλύτερες θυσίες από τους ιδιώτες πιστωτές που θα έχουν απομείνει, καθιστώντας βέβαιο το «κούρεμα» των απαιτήσεών τους, για να βγει ένα βιώσιμο πλάνο εξυπηρέτησης του χρέους. Όλα δηλαδή συνηγορούν στο «όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα»…
http://www.sofokleous10.gr/

Μήπως πρέπει να ρίχνετε αλλού τα μπινελίκια σας;

Για βενζίνη πληρώνετε 50 λεπτά

Για το ΠΑΣΟΚ πληρώνετε 1,06

Για τον βενζινά που ακούει και τα μπινελίκια σας μόνο 9-11 λεπτά!!!

Μήπως πρέπει λοιπόν να τα ρίχνετε αλλού;

Στην Εισαγγελέα ο Γ.Μπέλτσιος για τα υποβρύχια

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος ο πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Μπέλτσιος, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, καλεί τον κ. Μπέλτσιο να εμφανιστεί στην εισαγγελία με αφορμή τις καταθέσεις δύο Γερμανών κατηγορουμένων από την Εισαγγελία του Μονάχου, αλλά και τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο επιχειρηματίας, Μιχ. Ματαντός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις που εμπλέκουν τον κ. Μπέλτσιο αφορούν στην καταβολή εκατομμυρίων ευρώ στον έλληνα πολιτικό μηχανικό για να προωθήσει την προμήθεια τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων από την εταιρία Ferrostaal στα Ελληνικά Ναυπηγεία - HDW.

Ο ίδιος ο κ. Μπέλτσιος με επιστολές του έχει υποστηρίξει ότι είχε σύμβαση συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία από το 2000 έως το 2003, καθώς και ότι η παροχή υπηρεσιών από την εταιρία του ήταν πραγματική και δεν είχε σχέση με καταβολή παράνομων πληρωμών στη χώρα μας.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν κλήσεις και σε άλλους εμπλεκομένους-υπόπτους.

Πηγή: tovima.gr

ΓΚΑΛΟΠ: Στο 6,3% το κόμμα Ψωμιάδη στην Βόρειο Ελλάδα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε εταιρεία δημοσκοπήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για μια σφυγμομέτρηση που είχε ένα και μόνο στόχο.

Να μετρήσει την απήχηση που θα είχε στο εκλογικό σώμα, ένα κόμμα υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr τα ευρήματα του εν λόγω γκάλοπ, παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού δείχνουν ότι ένας πολιτικός σχηματισμός υπό τον Πανίκα, θα αντλούσε αξιοσημείωτα ποσοστά από την κεντροδεξιά δεξαμενή.

Σε απόλυτους αριθμούς το κόμμα Ψωμιάδη στην κεντρική Μακεδονία, βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, καταγράφοντας ποσοστό 6,3%.

Το γεγονός ότι ο Πανίκας έχει αρχίσει και μπαίνει στην λογική να μετρά το κόμμα του, δείχνει ότι έχει αποφασίσει να τινάξει την μπάνγκα στον αέρα. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι (που δεν είναι λίγοι) που πιστεύουν πως το κάνει για να πιέσει τον Σαμαρά και τη Ν.Δ.

ΑΞΙΖΕΙ: Από την δημοσκόπηση προέκυψε ότι ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων, βλέπει με θετικό μάτι, το ενδεχόμενο της συνεργασίας ΛΑ.Ο.Σ. – Ψωμιάδη.

Από ....parapolitika.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com