Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ρωτάμε τη ΝΔ να μας πει. Είναι ή δεν είναι αντισυνταγματικό το μνημόνιο;;;

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο, θα βρεθεί το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.

Από αυτό και μόνο βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται και σέβεται πλέον πλήρως το μνημόνιο και το μόνο που θα υποσχεθεί θα είναι....
ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί κάποιους όρους του, στο στυλ της νέας Ιρλανδικής κυβέρνησης, η οποία σημειωτέον δεν κατάφερε τίποτα.

Με τη θέση της αυτή (αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες) η Νέα Δημοκρατία θεωρεί φυσικά απόλυτα συνταγματικό και νόμιμο το μνημόνιο και άρα έγκυρο και όχι άκυρο όπως υποστηρίζει το σύνολο του πνευματικού κόσμου και των συνταγματολόγων της χώρας

  Επομένως (πάντα με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης), η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι έγκυρη η παραίτηση από την Εθνική μας Κυριαρχία, θεωρεί ότι είναι έγκυρη η παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας και προφανώς θεωρεί ότι είναι έγκυρη η δέσμευση για τη μη δυνατότητα σύναψης οικονομικής συμφωνίας της χώρας μας με τρίτες χώρες, χωρίς την έγκριση της τρόϊκας. Επιπλέον θεωρεί έγκυρη τη δέσμευση για την παράδοση κατευθείαν στους τοκογλύφους του τιμήματος που θα επιτυγχάνεται από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όχι την κατάθεσή του στα κρατικά ταμεία. Δηλαδή θα ψηφίσει την ακατανόμαστη τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία από τον Αντώνη Σαμαρά να ακούσουμε, ποιους όρους σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι όλοι οι πιο πάνω αντισυνταγματικοί όροι πρώτα και κύρια και όχι κάποια μείωση του επιτοκίου κατά μια μονάδα ή κάποια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, που θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό μας.

Περιμένουμε με αγωνία να μας πει ο Αντώνης Σαμαράς, αν θεωρεί το μνημόνιο και τις τρεις συμβάσεις που το συνοδεύουν, κείμενα σύμφωνα με το Σύνταγμα ή όχι;; Γιατί αν το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό δεν υπάρχει λόγος να επαναδιαπραγματευτούμε μια άκυρη σύμβαση.

Πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν αυτά τα θέματα και μετά έπονται τα διάφορα μίγματα οικονομικής πολιτικής.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/blog-post_646.html

"Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Απεβίωσε την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος.

Ο Θ.Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Ο αγαπημένος κωμικός είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο και τον τελευταίο ενάμισι μήνα νοσηλευόταν σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ερυθρού Σταυρού».

Ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή....διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια. Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Άριστος οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν την μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο τον Μάιο του 1927. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, γνωριμία που οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά το 1954 με την ταινία Μαγική Πόλις του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια έπαιξε μικρούς –αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους- σε σημαντικές ταινίες όπως Ο δράκος, Μανταλένα, ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως φροντιστής στα πλατό.

Η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη οδηγεί στον σχηματισμό του αεικίνητου ήρωα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα ενσάρκωνε τόσο καλά ο Θανάσης Βέγγος. Το κοινό τον αγαπά μέσα από τις ταινίες Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης και άλλες.

Το 1964 ιδρύει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο ΘΒ-Ταινίες Γέλιου. Σε συνεργασία με άλλους σκηνοθέτες ή περνώντας ο ίδιος πίσω από την κάμερα γυρίζει το διάστημα 1965-1967 πολλές αγαπημένες κωμωδίες όπως τα Φανερός Πράκτωρ 000, Ποιος Θανάσης; και άλλες

Ο Θανάσης Βέγγος αποθεώνεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, με την ταινία του Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; να αποσπά βραβεία κοινού και κριτικών.

Μετά από ένα διάλειμμα επιστρέφει στο σινεμά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και Όλα είναι δρόμος, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Συνολικά, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε σε περισσότερες από 125 ταινίες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.

ΑΠΕ


ΔΙΑΒΑ-ΖΩΝΤΑΣ με το μολύβι στο χέρι. Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ι. Κωστούλα


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Χθες συνεδρίασε το ΦΟ.Δ.Σ.Α Λοκρίδας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Διακήρυξη Δημοπρασίας της Παραλίας Ασπρονερίου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com






Διαβάστε    εδώ   την διακήρυξη Δημοπρασίας της Παραλίας Ασπρονερίου

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com