Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το νέο μνημόνιο φέρνει εκλογές

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ετοιμότητα τα πολιτικά κόμματα

Σε εκλογή ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις από το βράδυ της Παρασκευής μόλις η είδηση για λύση με νέο μνημόνιο έκανε το γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων.

Όλοι συνειδητοποίησαν ότι η λύση ανάγκης που προτείνεται στην Ελλάδα μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του μνημονίου, δεν είναι υπόθεση που μπορεί να σηκώσει μόνη της η κυβέρνηση. Άλλωστε όπως όλα δείχνουν και οι εταίροι μας στο περιθώριο της σύσκεψης του Λουξεμβούργου έθεσαν στον υπουργό οικονομικών θέμα ευρείας συναίνεσης στα όποια νέα μέτρα.

Ας σημειωθεί ότι εκτός όλων των άλλων το νέο μνημόνιο θα περιέχει μέτρα με ισχύ πέραν της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Με δεδομένα δε τα δημοσκοπικά ευρήματα όπου κανένα κόμμα δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία (τα δύο μεγάλα κόμματα μετά βίας συγκεντρώνουν το 50%) στην ατζέντα των συζητήσεων είναι και αυτό των κυβερνήσεων συνεργασίας με ότι σημαίνει αυτό για το υπάρχον πολιτικό σκηνικό που τώρα αντιλαμβάνεται ότι τα γεγονότα το έχουν ξεπεράσει.

Από ....Newsbeast.gr

Απαθής κοινωνία

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Απορούν πολλοί, και με το δίκιο τους, για την απάθεια που εκπέμπουν οι κοινωνίες απέναντι στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι ελίτ πασών των χωρών.
Λησμονούν ίσως (οι απορούντες) ότι όλοι έχουμε συναινέσει στην ύπαρξη, διαιώνιση άμα τε και υπεράσπιση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, βαφτίζοντάς το κοινοβουλευτική δημοκρατία και ότι μπροστά σ' αυτή τη δημοκρατία... τα σκυλιά δεμένα.

Το αν ετούτη η δημοκρατία επικρατεί χρησιμοποιώντας φασιστικές μεθόδους ουδένα φαίνεται να ενοχλεί· τουναντίον πολλοί είναι αυτοί που επικροτούν αυτές τις μεθόδους, αρκεί να μην καταρρεύσει το σύστημα...

Οι ΗΠΑ καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου εισβάλλοντας σε ξένο κράτος και δολοφονώντας εν ψυχρώ τον «εχθρό» Μπιν Λάντεν, αλλά και αθώους συγγενείς του και η Ευρώπη χειροκροτεί! Η Ευρώπη που υπερασπίζεται τάχα τα δικαιώματα και λοιπές μπούρδες, η Ευρώπη των αξιών, του πολιτισμού και αρλούμπες. Εχει λοιπόν δίκιο το φερέφωνο της αμερικανικής ελίτ, ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρός της, να μηνύει σε άπασα την ανθρωπότητα ότι οι ΗΠΑ είναι το απόλυτο αφεντικό και όποιος έχει αντίρρηση ας τολμήσει να το ψιθυρίσει. Και, ω του θαύματος, η απειλή αυτή έχει αποτελέσματα, γι' αυτό και δεν ακούστηκε κάποια διαμαρτυρία, έστω, για την απάνθρωπη ενέργεια των αμερικανικών κομάντο στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν.

Ηδιανόηση έχει λουφάξει. Εχει εκχωρήσει την παρεμβατικότητά της σε μερικούς ανόητους των media με νηπιακή πολιτική σκέψη, που τα ερμηνεύουν, όμως, ορθώς, παρακαλώ, πολιτικά με υπόστρωμα τάχα τον κοινό νου. Ο κοινός νους, όμως, δεν προϋποθέτει ότι μερικοί είναι ισχυρότεροι από άλλους· ο κοινός νους αδιαφορεί για τις φασιστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ένα «δημοκρατικό» κράτος. Αφού είναι δημοκρατικό, όλα επιτρέπονται; Και οι νόμοι; Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Ο σεβασμός προς τον αντίπαλο; Ουαί τοις ηττημένοις είναι η κυνική απάντησή τους.

Εχουν μπερδέψει τη δημοκρατία με το ποδόσφαιρο· κάποιος έφτασε να γράψει το φριχτό «Ομπάμα-Οσάμα άσος ξερός» ή κάτι τέτοιο (εξωφρενικά γελοίο).

Την ίδια απάθεια δείχνει και η ελληνική κοινωνία απέναντι στα τερατώδη ψεύδη του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Και τι άλλο να κάνει; Να εξεγερθεί; Να επαναστατήσει; Αλλά μάλλον έχει παρέλθει ο καιρός των εξεγέρσεων (πολλώ δε μάλλον των επαναστάσεων), διότι οι «υποκινητές» τους έχουν βολευτεί στη δική τους ραθυμία. Ο καθείς προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί από τα ψιχία με τα οποία τον τρέφει το κράτος. Ψιχία μεν, ικανά όμως να διατηρήσουν κάποιον στη ζωή. Συντηρεί μέσα του την κρυφή ελπίδα ότι οι παλιές δοξασμένες μέρες του καταναλωτισμού και της ευδαιμονίας θα ξαναφανούν στην πορεία του και, άρα, ας αφήσουμε την κυβέρνηση να λέει ό,τι θέλει, αρκεί να μας βγάλει από το τέλμα.

Μικρές, ανόητες ελπίδες, μακριά από την πολιτική σκέψη και δράση, ξένες προς το πνεύμα της δημοκρατίας, που απαιτεί συμμετοχή, συναπόφαση (συν...) και λοιπά.

Μακριά από τη δημοκρατία ευρίσκεται η ανθρωπότητα όλη, αφού οι «μικροί» φοβούνται τους «μεγάλους» και αρκούνται στα χειροκροτήματα και τις κολακείες. Η Αριστερά φαίνεται να έχει χάσει το παιχνίδι, αφού επί τόσα χρόνια θεωρούσε ότι οι θεσμοί της επικρατήσασας δημοκρατίας θα μπορούσαν να περισώσουν το ελάχιστο όριο αξιοπρέπειας του ανθρώπου και αφού και η ίδια παραμυθιάστηκε από τον μύθο των δικαιωμάτων (της πεταλούδας, του πρόσφυγα, φυτών, ζώων και λοιπά)· ότι αυτά τα δικαιώματα είναι η δημοκρατία. Αμ, δεν είναι. Το άλλοθι (για ηλιθίους) είναι...


enet

«Βγείτε απ΄το ευρώ για το καλό σας»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει το ευρωνόμισμα εάν θέλει να αποτρέψει την οικονομική της καταστροφή, προειδοποιεί ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ifo, του πλέον προβεβλημένου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, στην Κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine,. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.
Καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν όμως παραμείνει στην ευρωζώνη η Αθήνα θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.

Κλωτσάνε οι Γερμανοί στο νέο σχέδιο σωτηρίας
Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Welt, δείχνει ότι μόνο ένας στους πέντε Γερμανούς κρίνουν ως αποδεκτή τη διάσωση της Ελλάδας. Το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση (σωτηρίας) θα ήταν λανθασμένη, ενώ το 33 % δηλώνει αναποφάιστο επί του θέματος.
Σκληρή δήλωση από Βρετανία
Την ίδια ώρα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν, τονίζει ότι η χώρα του δεν θέλει να λάβει μέρος σε ενδεχόμενη δεύτερη διάσωση της Ελλάδος.
«Σαφώς και δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τμήμα της όποιας διάσωσης της Ελλάδας, μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε ο Οσμπορν στο BBC.
O Οσμπορν εκτίμησε ότι η έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές υπήρξε προβληματική καθώς η περυσινή επιχείρηση διάσωσής της βασίστηκε στην ιδέα ότι ένας τέτοιος δανεισμός θα μπορούσε να επαναληφθεί.
«Η Ελλάδα έχει τώρα να απαντήσει σε μερικά δύσκολα ζητήματα αφού η συνολική ιδέα του πακέτους διάσωσης της ευρωζώνης ήταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στις αγορές και να δανειστεί», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ

Πόρτα έφαγε η τρόικα από τους δικηγόρους!!!!!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com












"Όχι" σε συνάντηση με την Τρόικα είπαν οι δικηγόροι της Ελλάδας αφού δεν νομιμοποιούν την παρουσία της στη χώρα αλλά και δεν την αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο
Την Κυριακή (8/5) συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με.....
μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την προσεχή Τρίτη, 10 Μάιου 2011 στις 6 μ.μ.

Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι "δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων".

Όμως, οι δικηγόροι "σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 6 Μάιου 2011, εκτάκτως συγκλήθηκε από τον κ. Αδαμόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και αποφάσισε και αυτό να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν ότι "η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ' επανάληψη έχουμε αποδείξει".

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Από ksipnistere

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com