Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σήμερα 15-5-2011 γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Αγίας Τριάδος Καρυάς.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



 Λόγω  μη  απαρτίας την  προηγούμενη  Κυριακή   σήμερα  Κυριακή  15  Μαΐου 2011    και από  ώρα  11.00 π.μ   έως  15.00 μ.μ  καλούνται  τα μέλη  του  Συλλόγου  να  προσέλθουν  στο  Δημαρχείο  των  Καμένων  Βούρλων  στην  αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου   για  να  ψηφίσουν.

Nomura: Οι εκλογές θα έφερναν πιο κοντά χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


 Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθυστερείται τουλάχιστον έως το 2012, αφού δηλαδή λήξει πρώτα το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σχολιάζει η Nomura Securities International σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Μαΐου 2011.

Αυτό είναι και το κεντρικό σενάριο του οίκου για την Ελλάδα, όπως και η παραμονή της χώρας εντός του ευρώ, σενάριο ωστόσο το οποίο δεν είναι απαλλαγμένο από κινδύνους, όπως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ή αλλαγής των πολιτικών ισορροπιών σε χώρες του «πυρήνα» της Ευρωζώνης (που θα καθιστούσε δύσκολη την παροχή περαιτέρω στήριξης στην Ελλάδα στα μέσα του 2012).

Όπως αναφέρει η έκθεση, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα αρχίζει να εμφανίζει «σημάδια» κόπωσης και οι πρόσφατες συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ αντανακλούν την απροθυμία τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του λαού να συνεχίσει στην κατεύθυνση της εφαρμογής δημοσιονομικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, «εικόνα που απαιτεί εγρήγορση για πιθανά προβλήματα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, συνεχίζουν να εμφανίζονται υποστηρικτικοί προς την περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη, όμως γενικότερα η πολιτική στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση εξασθενεί, αναφέρει ο οίκος.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες σχηματισμού μίας νέας ισχυρής κυβέρνησης, σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν εκλογές. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μήνες (ίσως και χρόνια) πολιτικής αστάθειας και πιθανότατα νέων εκλογών, έως ότου σχηματιζόταν μία κυβέρνηση συνασπισμού. Κάτι τέτοιο όμως θα ενίσχυε την πιθανότητα να γίνουν, μακροπρόθεσμα, βήματα λιγότερο ευνοϊκά για την οικονομία. «Και αυτό είναι ένα σενάριο εντός του οποίου το ενδεχόμενο μη ελεγχόμενης πτώχευσης και/ ή εξόδου από την Ευρωζώνη δεν μπορούν να αποκλειστούν», επισημαίνει η Nomura.

Επιπλέον, ακόμα και αν η ελληνική δημοσιονομική προσαρμογή παραμείνει σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο, είναι απίθανο να αποδειχθεί αρκετή ώστε να επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στις αγορές έως το 2012. Σε εκείνο το σημείο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πλάνο περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας.

Στήριξη που θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές (επιμήκυνση ημερομηνιών ωρίμανσης, μείωση επιτοκίων κλπ), αλλά με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα εμφανίζει ακόμη πρωτογενές έλλειμμα τότε, είναι επίσης πιθανό η στήριξη να προβλέπει «νέο χρήμα». Κάτι που με τη σειρά του πιθανότατα θα αποτελέσει πολύ δύσκολη πολιτική επιλογή για τις χώρες του «πυρήνα» της Ευρωζώνης, και όχι μόνο για τη Γερμανία και τη Φινλανδία. Έτσι, μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να προκύψει είτε από την ελληνική πλευρά, είτε από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων της και αυτό είναι σίγουρα ένα σενάριο που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής σε ένα δικό της νόμισμα δεν ακούγεται ως πιθανό βήμα αυτή τη στιγμή, προσθέτει η Νοmura, που εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν κήρυξη πτώχευσης για το κρατικό χρέος, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και πιθανότατα «βύθιση» της οικονομίας σε χρόνια ύφεση. Κατά συνέπεια, η έξοδος από το ευρώ «δεν αποτελεί επιλογή για τη σημερινή, φιλική προς τις αγορές, κυβέρνηση».

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω και παρά τις πρόσφατες συζητήσεις, δεν υπάρχουν ενδείξεις νέας συστημικής έντασης στην Ευρωζώνη, αναφέρει η Nomura. Για την αξιολόγηση ωστόσο της συστημικής έντασης, δεν αρκεί η παρακολούθηση της πορείας των spreads των κρατικών ομολόγων, όπως εξηγεί. Τα CDS των τραπεζών της Ευρωζώνης σε συνδυασμό με τα basis swaps (που αντανακλούν το premium που καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες για την χρηματοδότηση σε δολάρια στις αγορές συναλλάγματος) προσφέρουν καλύτερη εικόνα.

Αν και τα spreads συνεχίζουν να διευρύνονται, άλλοι δείκτες συστημικού κινδύνου δεν έχουν επιδεινωθεί. Τα basis swaps συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στα καλύτερα επίπεδα της μετά-κρίσης εποχής και τα CDS των τραπεζών της Ευρωζώνης εμφανίζονται σταθεροποιητικά, έχοντας κινηθεί πτωτικά από τον Ιανουάριο και έπειτα. Εφόσον ότι έχουν διανύσει μία περίοδο αποκλιμάκωσης, δεν θα αποτελούσε έκπληξη ενδεχόμενη διεύρυνσή τους μέσα στους επόμενους μήνες, και με δεδομένο ότι το σενάριο της ελληνικής αναδιάρθρωσης είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από μια μεσοπρόθεσμη οπτική γωνία.

Από ......capital.gr

«Υπό ελληνική κατοχή το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι»!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 «Παραλήρημα εθνικισμού» απαντά στον Τούρκο πολιτικό το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Παραλήρημα άνευ προηγουμένου και ανάξιες σχολιασμού», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ που αναφέρονται στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και στο περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ σε προεκλογική ομιλία είπε ότι «το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι από το 2004 τελούν υπό ελληνική κατοχή», ενώ η «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο θέμα και τονίζει πως «το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των δύο νησιών» και τονίζει πως σε ερώτησή της, «η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου ανέφερε πως τα θέματα του Αιγαίου εξετάζονται στις διερευνητικές επαφές».

«Ως θέμα αρχής δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα», απαντά ο Γρ. Δελαβέκουρας σε ερώτηση δημοσιογράφων και προσθέτει ότι ως προς «τις φερόμενες αντιδράσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις εν λόγω δηλώσεις, οφείλω να επαναλάβω ότι οι διερευνητικές επαφές διεξάγονται με αντικείμενο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των δύο χωρών από τον Έβρο έως το Καστελλόριζο και είναι αυτονόητο ότι δεν αφορούν και δεν θα μπορούσαν να αφορούν ζητήματα κυριαρχίας επί ελληνικών νησιών».

«Τέτοιες ακραίες εθνικιστικές θέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις προσπάθειες επίτευξης προόδου στο χρονίζον θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Βούλησή μας παραμένει η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με γνώμονα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας. Βούληση που κατ’ επανάληψη έχει διακηρύξει ότι έχει η ηγεσία της γειτονικής χώρας».

Από .....Newsbeast.gr

Μονόδρομος η συμπόρευση με το ΚΚΕ»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Ανακοίνωση του κόμματος για τις εξελίξεις στην οικονομία

«Με νέα μεγάλα ψέματα και εκβιασμούς, κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους, ακόμα πιο άγριες θυσίες στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία.

«Μονόδρομος για να σταματήσει να πληρώνει ο λαός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου.»

Ηandelsblatt προς Παπανδρέου: «Προχωρήστε σε στάση πληρωμών»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Με μεγάλο σεβασμό παρακολουθεί ο δυτικός κόσμος τις προσπάθειές σας να αντιμετωπίσετε την κρίση χρέους. Κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος δεν κατάφερε σε καιρούς ειρήνης κάτι παρόμοιο». Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου ο διευθυντής της εφημερίδας Ηandelsblatt, Γκάμπορ Στάινγκαρτ. Ωστόσο επισημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι προς την λάθος κατεύθυνση και οδηγεί σε αδιέξοδο.
Ειδικότερα, ο Γκάμπορ Στάινγκαρτ αναφέρεται με αρνητικό τρόπο στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και τις κατηγορεί ότι «οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, φορτώνοντας στο ελληνικό κράτος 340 δισ. ευρώ χρέος, που ισοδυναμεί με 155πλάσιο των κερδών των 60 μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας».

Ωστόσο μιλά εγκωμιαστικά για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

«Για μένα είστε ένας σύγχρονος ήρωας. Επιχειρείτε το ανέφικτο» λέει.

Ο διευθυντής της εφημερίδας υπενθυμίζει ότι η Handelsblatt, «είχε πρωτοστατήσει πριν από ένα χρόνο στην καμπάνια για την αγορά ελληνικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να συνδράμει για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μείωσης της εμπιστοσύνης και αύξησης των επιτοκίων».

Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι «αυτός ο κύκλος επιταχύνεται, δεν επιβραδύνεται» και ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει επιτόκια 16%. Με τέτοια επιτόκια, που είναι «το αναισθητικό των επενδυτών», οι επενδυτές συνυπολογίζουν ήδη απώλεια μέρους της επένδυσής τους.

«Αν η ελληνική οικονομία είχε ένα μάτι, θα έκλαιγε. Αν μπορούσε να πει μόνον μία λέξη, θα φώναζε: σταματήστε! Πλησιάζει η μέρα που είναι εφιάλτης για τους επενδυτές. Τότε η λέξη "στάση πληρωμών" θα είναι στα στόματα όλων» προειδοποιεί ο Γκ.Στάινγκαρτ.

Εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στις αγορές θα είναι τρομακτικός, αλλά θα είναι και ορόσημο για μία νέα πορεία της χώρας με το βάρος στις επενδύσεις και όχι την εξυπηρέτηση των δανείων με νέα δάνεια.

Επικαλείται το παράδειγμα της Αργεντινής του 2001, του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του 80 και της Γερμανίας μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, αυτό ισχύει κυρίως για υπερχρεωμένα κράτη».

«Μέχρι τώρα επιχειρήσατε το ανέφικτο. Τώρα πρέπει να επιδιώξετε το εφικτό» λέει στον κ. Παπανδρέου.

«Όπως στη διάρκεια της δικτατορίας, κατά τη σύλληψη του πατέρα σας με το πιστόλι στον κρόταφο, αρνηθήκατε να τον αποκαλύψετε, έτσι και τώρα πρέπει να απαρνηθείτε την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να σώσετε τη χώρα. Αντιμετωπίστε τη νέα, δύσκολη αλήθεια, πριν αυτή σας χτυπήσει την πόρτα. Είναι ήδη καθ΄οδόν» καταλήγει η ανοιχτή επιστολή του διευθυντή της Handelsblatt στον πρωθυπουργό.

πηγή

Βόμβες» Καστανίδη κατά Σημίτη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Το μόνο που δεν είπε είναι πως ο κ. Κώστας Σημίτης είναι «αρχιερέας της διαπλοκής».

Ο λόγος για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη που αποφάσισε να απαντήσει όχι μόνο στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός την περασμένη Πέμπτη περιγράφοντας την «δική του αλήθεια» για το σκάνδαλο της Siemens και αφήνοντας αιχμές μεταξύ άλλων κατά του κ. Καστανιδη, αλλά και σε μια «σκιώδη» υπόθεση που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια.

Ο κ. Καστανίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας, επιφύλασσε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μια σειρά εγγράφων αλληλογραφίας με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν ότι το 1997 υπήρχε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα έφερνε διαφάνεια στην διαδικασία προμηθειών, όμως, με χειρισμούς του κ. Σημίτη δεν έφτασε ποτέ στην Βουλή με αποτέλεσμα «τα όσα τραγικά βλέπουμε σήμερα»…….
Όπως ήταν λογικό στην Ολομέλεια προκλήθηκε αναστάτωση καθώς οι βουλευτές της ΝΔ απαίτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση, να διαβάσουν τις επιστολές καθώς το περιεχόμενό τους «ανατρέπουν το πόρισμα της εξεταστικής».

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στην παραίτηση του κ. Καστανίδη λόγω απόρριψης της πρότασής του για ίδρυση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες, σημειώνοντας ότι το πλαίσιο εγγυήσεων και διαφάνειας που ίσχυε και το οποίο ενισχύθηκε στη συνέχεια «εξασφάλιζε αποτελεσματικότερο έλεγχο από την πρόταση», ενώ διερωτήθηκε με νόημα, αν ο κ. Καστανίδης είχε πρόβλημα ηθικής τάξης, όπως υπονοεί η Ν.Δ., γιατί μετείχε στην κυβέρνηση του 2003.

Ο κ. Καστανίδης σήμερα απάντησε: «Χθες ο κ. Σημίτης απέστειλε επιστολή , είναι δική του εκτίμηση και σεβαστή η θέση του γιατί δεν το έκανε όταν συνεστήθη η εξεταστική. Ισχυρίζεται ότι στο προσχέδιο για τις προγραμματικές συμβάσεις δεν θα ήταν υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής και θέτει το ερώτημα περί ηθικής τάξης για την επιστροφή μου στην κυβέρνηση του 2003.

Με έμμεσο και σαφή τρόπο από τις 30.8/97 και μεταγενέστερα δόθηκαν απαντήσεις στον ελληνικό λαό αλλά αισθάνομαι την υποχρέωση να αποδεσμευτώ από την αλληλογραφία που διημείφθη εκείνη την εποχή, εσωτερική κυβερνητική αλληλογραφία που δεν είχα δώσει. Ιανουάριος 1996 ανέλαβα το υπουργείο Μεταφορών και είχε μπροστά του να διαχειριστεί προμήθειες αξίας πολλών τρισ. Δραχμών.

Ζήτησα από τον Σημίτη να απαντήσουμε στο πως θα υπάρξει διαχείριση του κολοσσιαίου αυτού αριθμού προμηθειών γιατί τα γιγάντια συμφέροντα που συγκρούονται γύρω από τις προμήθειες ακόμα και όταν τηρούνται οι κανόνες δημιουργεί παρενέργειες στο πολιτικό σκηνικό.

Είχα προτείνει την σύσταση ανεξάρτητης αρχής που θα έλεγχε, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση το αποδέχτηκε. Τον Μάρτιο του 1996 εισήχθη στην κυβερνητική επιτροπή η πρότασή μου η οποία παρατήρησε ότι δεν μπορεί η αρχή να ελέγχει μόνο τις προμήθειες του μεταφορών αλλά όλων των προμηθειών και εγώ αισθάνθηκα μεγάλη ευτυχία. Το καλοκαίρι του 96 η επιτροπή κατέληξε και παραδόθηκε το προσχέδιο στον Σημίτη, τον Σεπτέμβριο του 96, στις εκλογές και μετά η θέση για έλεγχο προμηθειών ανακοινώνεται και δια χειλιών πρωθυπουργού και γίνεται κεντρικό σύνθημα.

Όταν σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση ζήτησα να έρθει προς ψήφιση το σχετικό ν.σ. – στις 5/11/96 μου αποστέλλεται επιστολή από το Σημίτη για να επισπεύσω την κατάθεση του ν.σ. στη Βουλή. Στις 25/11 του απάντησα ότι εγώ είμαι ο συντάκτης του ν.σ. και εκφράζω την χαρά μου για την αλλαγή του καθεστώτος προμηθειών και θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο έργων και πολιτικής. Στις 7/1/97 λαμβάνω επιστολή του κ. Σημίτη προς τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλου (σ.σ. Υπουργός Εσωτερικών) με κοινοποίηση που λέει ότι «έχω ξανασκεφτεί το θέμα και θέλει περισσότερη συζήτηση και να εισαχθεί στην επιτροπή θεσμών της κυβέρνησης».

Στις 12/3/97 στέλνει επιστολή με κοινοποίηση προς εμένα ότι εγώ επιμένω. Στις 8/5/97 ενώ απουσιάζω συγκαλείται το υπουργικό και αποφασίζει να απορρίψει αυτό που ήταν προεκλογική διακήρυξη της κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν χρειάζεται να αλλάξει. Στις 14/5/97 όταν γυρίζω από τις ΗΠΑ αποστέλλω επιστολή στον Σημίτη που το εξηγώ ότι έσφαλε το υπουργικό.
Η επιστολή αυτή καταλήγει ως εξής «ό,τι ισχυρίζομαι για την θεσμική θωράκιση της χώρας , σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να θεσπίσω πλαίσιο για τα θέματα αρμοδιότητας μέτρα και κανόνες που εγγυώνται την διαφάνεια. Αν ούτε αυτό καταστεί δυνατό αναρωτιέμαι αν θα έχει νόημα η παραμονή μου στην κυβέρνηση». Στις 25/7/97 αποστέλλω νέα εναλλακτική πρόταση. Δεν υπάρχει απάντηση. Στις 30/8/97 ανακοινώνω την παραίτησή μου.

Επανήλθα στην κυβέρνηση γιατί ο πρωθυπουργός μου το ζήτησε μετ’ επιτάσεως 8 μήνες πριν τις εκλογές να βοηθήσω και εγώ… Τα γεγονότα δεν είναι τυχαία και αποτελούν μια κρίσιμη καμπή. Θα ήταν τελείως διαφορετική η πορεία του τόπου αν τότε ο πολιτικός κόσμος είχε αποδεχθεί διαφορετική λειτουργία για τις προμήθειες… Δεν κόψαμε τον ομφάλιο λώρο πολιτικής και επιχειρηματιών με αποτέλεσμα όλα αυτά τα τραγικά που βλέπουμε σήμερα».

Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΒΟμάστορες - 15/5/2011 Ορειβασία στην Οίτη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 (Κορυφή Πετρωτός 1.151μ.) με το Φ.Ο.Π..
 
Κυριακή : Συνάντηση στο χωριό Καστανιά στις 9:00π.μ. 


Ξεκινάμε από τη πλατεία του χωριού τραβερσάροντας τη πλαγιά και κατεβαίνουμε στο χείμαρρο Ξηριά. Αφού περάσουμε τον ορμητικό χείμαρρο ανηφορίζουμε απότομα και φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Συνεχίζουμε ανηφορικά ως το διάσελο και φτάνουμε γρήγορα στη κορυφογραμμή που μα οδηγεί στη κορυφή του Πετρωτού. Απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα που μας χαρίζει η κορυφή και επιστρέφουμε από τα ίδια στη Καστανιά.

Με τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούμε για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές της Δαμάστας, προαιρετικά.

Η διαδρομή αυτή είναι για πεζοπόρους με σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Β.Δ.1 -Ω.Π.5 -Υ.Δ.800μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 13/5/2010

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Μίμης Συκιώτης τηλ. 6977238328

2). Περικλής Μεσημέρης για τον Φ.Ο.Π.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr





(Κορυφή Πύργος 2.151μ.) με το Φ.Ο.Π.Κυριακή : Συνάντηση στο χωριό Καστανιά στις 9:00π.μ.

Από εκεί θα κινηθούμε με αυτοκίνητα σε δασικό δρόμο έως το διάσελο της Πάθενας. Θα συνεχίσουμε την ανάβαση στο μονοπάτι που ελίσσεται ακριβώς πάνω από το διάσελο, με εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά. Σε μία ώρα περίπου βγαίνουμε σε μικρό οροπέδιο με μικρή αλπική λίμνη και συνεχίζουμε σε ανηφορικό μονοπάτι που περνάει κάτω από τη κορυφή Αετός και συνεχίζουμε σε κορυφογραμμή πάνω από τη θέση μνήματα. Συνεχίζουμε σε μικρό φαράγγι που μας βγάζει στη πλαγιά πριν τη κορυφή όπου θα φτάσουμε σε 5 ώρες περίπου συνολικά. Θα επιστρέψουμε από τα ίδια στη θέση όπου έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητα.

Με τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούμε για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές της Δαμάστας, προαιρετικά.

Η διαδρομή αυτή είναι για ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός.

Β.Δ.2 ή 5 -Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.050μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 13/5/2010

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com