Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Παπανδρέου με υπουργούς

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ξεκινάει αυτή την ώρα σύσκεψη για τα Ναυπηγεία

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, με αντικείμενο την πολιτική της κυβέρνησης στα Ναυπηγεία.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε συνεργασία με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Από ....Newsbeast


Η ατάκα-απάντηση Σαμαρά σε Καρατζαφέρη

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


“Κάποιοι έβαλαν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα. Δεν τα βρήκαν – Υπερίσχυσαν οι καρέκλες του εθνικού συμφέροντος! Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία ούτε την ημερομηνία!”, είπε μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Γ.Καρατζαφέρης.
Και ο Αντώνης Σαμαράς του απήντησε σήμερα:

«Ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να υποκύψουν.» ...........

Ο Ευρυβιάδης ήταν στην αρχαιότητα ναύαρχος των Σπαρτιατών, γιος του Ευρυκλείδους. Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. Παρόλο που δεν ήταν μήτε βασιλιάς μήτε από βασιλικό γένος, η Σπάρτη του ανέθεσε, όταν εισέβαλε ο Ξέρξης (480 π.Χ.), την αρχηγία του σπαρτιατικού στόλου. Μολονότι ο σπαρτιατικός στόλος είχε μόνο 10 τριήρεις στο Αρτεμίσιο και 16 στη Σαλαμίνα, ο Ευρυβιάδης είχε το αξίωμα του αρχιναυάρχου όλων των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων. Είχε ασθενή χαρακτήρα και περιορισμένη αντίληψη και τον παρέσυραν άλλοτε ο Θεμιστοκλής και άλλοτε ο Αδάμαντος, ναύαρχος των Κορινθίων. Για να μείνει και να ναυμαχήσει στο Αρτεμίσιο, ο Θεμιστοκλής τον δωροδόκησε αντί 5 ταλάντων (και ο Αδείμαντος αντί 3 άλλων), απο τα 30 τάλαντα που πρόσφεραν οι Ευβοείς στον Αθηναίο ναύαρχο. Στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε πριν απο την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ύψωσε το ραβδί του για να χτυπήσει τον Θεμιστοκλή, επειδή ο τελευταίος επέμενε να μείνει ο ελληνικός στόλος εκεί και να πολεμήσει τον περσικό. Τότε ο Θεμιστοκλής του απάντησε με το παροιμιώδες: "Πάταξον μεν, άκουσον δε!". Μετά το τέλος του αγώνα, στον Ευρυβιάδη απονεμήθηκε, με επιμονή των Λακεδαιμονίων και άλλων Πελοποννησίων, το αριστείο της ανδρείας, ενώ στον Θεμιστοκλή μόνο το βραβείο σοφίας και δεξιότητας.

Από .... taxalia

Financial Times: Διεθνής κηδεμονία της Ελλάδας !!!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Για πρωτοφανή σε χώρα-μέλος της ΕΕ παρέμβαση κάνουν λόγο οι Financial Times σε δυο δημοσιεύματα. Μιλούν για “δημοπρασία” της Ελλάδας καθώς και για διεθνή κηδεμονία στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τις πωλήσεις περιουσίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε μια χωρίς προηγούμενο εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων της διεθνούς εμπλοκής στην είσπραξη φόρων και στην ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας, με αντάλλαγμα νέα δάνεια διάσωσης για την Ελλάδα. Πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν πως το πακέτο θα περιλαμβάνει και κίνητρα ώστε οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να παρατείνουν οικειοθελώς το πρόγραμμα αποπληρωμής της Ελλάδας, καθώς και για έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.
Οι αξιωματούχοι ελπίζουν πως έως και το ήμισυ της νέας χρηματοδότησης ύψους 60 – 70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούσε να προέλθει από νέα δάνεια. Στο πλαίσιο του προγράμματος που υποστηρίζουν ορισμένοι, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και από τις αλλαγές στους όρους αποπληρωμής για τους ιδιώτες ομολογιούχους.
Οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειάζονταν να δανείσουν επιπλέον 30 – 35 δισ. ευρώ, πέραν του δανείου των 110 δισ. που έχουν ήδη υποσχεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας που συμφωνήθηκε πέρυσι.
Οι αξιωματούχοι, ωστόσο, προειδοποίησαν πως σχεδόν κάθε στοιχείο του νέου πακέτου μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίθεση τουλάχιστον μιας εκ των κυβερνήσεων και των θεσμών που εμπλέκονται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και ότι η συμφωνία ίσως ναυαγήσει.

Από ....antinews

Η πιο μαζική συγκέντρωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων»







Από ...antinews

Ακόμη πανηγυρίζουν στα Καμένα Βούρλα....

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

 Η προσπαθεια και ο αγώνας μιας ολόκληρης χρονιάς επιβραβεύτηκαν χτές στον κρίσιμο και καθοριστικής σημασιας αγώνα της ομάδας των Καμένων Βούρλων με την ομάδα του Ελατειακού στην έδρα του.
Ενας αγώνας που έδωσε το εισητήριο για τα Καμενα Βούρλα οχι μόνο να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α1 της ΕΠΣΦ αλλα και το διαβατήριο για την άνοδο της στην περιφερειακή Δ΄Εθνική Κατηγορία.
Ο αλλος διεκδικητής του τίτλου ο Αχιλλέας Δομοκού πλήρωσε τα στραβοπατήματά του των τελευταίων αγ ωνιστικών αφού μεχρι τότε οδηγούσε την κούρσα προς τον την κορυφή.΄Ετσι παρά τη χτεσινή νίκη του με το ευρύ σκορ 4-0 επι του Αρχανίου εφτασε στην πηγή αλλα δε ν κατάφερε να δροσιστεί!
Ισως την επόμενη αγωνιστική περίοδο!
Ολα τα χτεσινα αποτελεσματα

Ηρακλής – Μαλεσίνα 2-0
Έφηβοι- Πανδαμαστιακός 0-3
Ελατειακός – Καμμένα Βούρλα 0-2
Εθνικός Κομποτάδων – σταυρός 2-2
Προοδευτική – Ευρυτανικός 4-0
Ολυμπιακός Λαμίας – Αταλάντη 0-1
Φραντζή – Μεξιατικός
Άρης Αγίου Κωνσταντίνου – Στυλίδα 3-1
Δομοκός – Αρχάνι 4-2

1
34
  85
2
34
  83
3
34
  75
4
34
  59
5
34
  57
6
34
  55
7
34
  54
8
34
  54
9
34
  54
10
34
  46
11
34
  45
12
34
  39
13
34
  38
14
34
  34
15
34
  27
16
33
  20
17
34
  18
18
33   15





Από .....lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com