Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Περιμένουμε τουρισμό στα Καμένα Βούρλα χωρίς γιατρούς;;;;;;;

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Λόγια,λόγια.λόγια,μια ακόμη πτυχή της αποτυχημενης πολιτικής στον τομέα της ανάπτυξης ειναι αυτή που εφαρμόζεται στιε τουριστικές περιοχές.Δεν φτάνει που μπήκαμε στον Ιούνιο και ακόμη ουσιαατικά δεν εχουν αρχίσει τη ν πληρη λειτουργία τους τα ιαματικά και νέα προβληματα προκύπτουν εξ αιτιας αυτής της πολιτικής.

Οπως καταγγέλει στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Αγ.Κωνστσντίνου-Μώλου Βαγγέλης Τεριμίδας η πολιτεία αδιαφορεί πλήρως για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και των μονίίμων κατοίκων του Δήμου αλλα και για τις χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιοδου.
"Δυστυχώς τις απογευματινές ώρες δεν υπάρχει ουτε ενας γιατρός όχι να αντιμετωπίζει πεεριστατικά ,αλλα ακομη και για να γράφει τα φάρμακα των ασφαλισμένων,με τέτοιες συν θήκες πως να περιμένουμε τουρισμό και ανάπτυξη στην περιοχή μας;" τονιζει ο κ.Τετριμίδας.
Χαρακτηριστικό είναι πως το Κέντρο Υγείας Καμ.Βούρλων λειτουργεί από την έναρξη του μόνο πρωινές ώρες ως να είναι μια κοινή δημόσια υπηρεσια ενω τις απογευματινες ώρες δεν υπαρχει γιατρός ούτε στο περιφερειακό αγροτικό ιατρείο Καμένων Βούρλων.
{play]/diloseis/tetrimidygeia.mp3{/play}
Απαντώντας μεσω του FM-1 ο υποδιοκητής του Νοσκομείου Λαμίας οπου υπαγονται τα Κεντρα υγειας και τα περιφερειακά ιατρεία του Νομού Βαγγέλης Ξαρχάς παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης αυτών των υπηρεσιών αλλά δεσμεύτηκε οτι μεχρι το τε΄λος Ιουνίου θα βρεθεί καποια λύση ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και τις απογευματινές ώρες στο περιφερειακό ιατρείο της λουτρόπολης.

Από ......lamiafm1

Δέκα Σκέψεις για να μην Πεθάνουμε Βασιλείου Μαρκεζίνη Ακαδημαϊκού

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com
 
Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως (αλλά δυστυχώς) το πολιτικό κόστος. Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια - όσο και αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού λοιπόν η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.
1. Στο τελευταίο μου βιβλίο, Η Ελλάδα των Κρίσεων, ανέλυσα τις
πέντε κρίσεις μας - την οικονομική, τη διπλωματική, τη μεταναστευτική,
τη μειονοτική, αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου -
και τόνισα, όσο κανείς άλλος, ότι οι κρίσεις αυτές είναι αλληλένδετες. To
συγκεκριμένο χαρακτηριστικό καθιστά τη θέση της χώρας μας πολύ
διαφορετική και πολύ πιο επισφαλή από της Πορτογαλίας και της
Ιρλανδίας, οι οποίες συχνά μνημονεύονται ως ανάλογες περιπτώσεις, ενώ
δεν είναι.
2.      Όσο ολέθριες και αν είναι οι οικονομικές μας ασωτίες, η κακή
υπόληψη των πολιτικών μας είναι ο παράγοντας που ενδέχεται μια μέρα
να πυροδοτήσει ακραίες εσωτερικές αντιδράσεις, κατά τον ίδιο τρόπο
που έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Ο πολιτικός
και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας υποκρίνονται ότι το


πρόβλημα είναι «κατασκευασμένο»· ο λαός όμως συνειδητοποιεί όλο και πιο έντονα ότι το πρόβλημα είναι απολύτως πραγματικό.
3.           Στη διένεξη εντάχθηκαν πρόσφατα μερικοί πανεπιστημιακοί
μας, οι οποίοι εστίασαν τη συζήτηση στη συνταγματική μεταρρύθμιση.
Αν και είναι καθ' όλα θεμιτή και ορθή, η λογική αυτή μπορεί να μας
οδηγήσει σε έναν ατέρμονα δαίδαλο χρονοβόρων νομικών συζητήσεων.
Ως εκ τούτου, δεν είναι αυτή η κατάλληλη η στιγμή για να αναδείξουμε
το εν λόγω ζήτημα ως το πλέον επιτακτικό. Παρότι η χώρα μας έχει να
ωφεληθεί από τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για τις ανησυχίες και τα δεινά
της,   αν  χρειάζεται  κάτι  επειγόντως  είναι  ανθρώπους  που   θα  την κυβερνήσουν με τιμιότητα, ικανότητα και σύνεση. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να προέλθουν από τις τάξεις των Ελλήνων μέσης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στη ζωή - και επ' ουδενί λόγω από τους κύκλους που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.
4.           Στρεφόμενοι  στην   οικονομική   κρίση,   οφείλουμε   όλοι να καταλάβουμε ότι στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει «μία λύση». Όποια λύση και αν υιοθετήσουμε, θα έχει και κόστος και οδυνηρές συνέπειες. Γι' αυτό άλλωστε είμαι πεπεισμένος, ότι το «κούρεμα», που προχωράει ήδη
μυστικά, θα γίνει μια μέρα και ανοικτά, προκειμένου να καθησυχαστούν οι
αγορές. Σε συνδυασμό με τον πραγματικό -και όχι τον πλασματικό, που
καταστρώνεται    σήμερα-    περιορισμό     του     αδρανούς    κρατικού μηχανισμού, τα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε παρατεταμένη εσωτερική αστάθεια, μείωση της εθνικής κυριαρχίας ή ακόμη και αιματοχυσίες. Οι κίνδυνοι αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφευχθούν, εάν ο λαός πειστεί ότι αυτοί που τα προτείνουν (α) πιστεύουν ειλικρινά στην ορθότητά τους και (β) είναι τίμιοι και δεν θα τα εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος. (Τούτο μάς οδηγεί στην έβδομη πρόταση, κατωτέρω.)


5.   Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αμυδρή ελπίδα ότι οι κρίσεις
θα οδηγήσουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις του είδους που βλέπουμε στην
Πλατεία Συντάγματος και αλλού στην χώρα μας. Οι διαδηλώσεις αυτές
θα αποδειχθούν θετικές εφόσον (α) παραμείνουν ακομμάτιστες· (β) δεν
εισχωρήσουν σε αυτές παράγοντες ή προβοκάτορες της κυβέρνησης· (γ)
παραμείνουν ειρηνικές· (δ) αποκτήσουν σύντομα συγκεκριμένους και
εφικτούς στόχους. Οι απόπειρες των κομμάτων να «χρωματίσουν» το
Κίνημα του Συντάγματος θα μπορούσαν να σκοτώσουν την «Ελληνική
Άνοιξη»  και να  επιβάλουν  εκ νέου  την  καταστροφική  κομματική κυριαρχία στις συνειδήσεις και τις κινήσεις των αγανακτισμένων. Τέλος, για να επιβιώσει αυτό το ευπρόσδεκτο (πιστεύω), νεανικό κίνημα, πρέπει τουλάχιστον να  δεκαπλασιαστεί σε  μέγεθος και να μετασχηματίσει εποικοδομητικά τη λογική των συνεχών συζητήσεων, που φαίνεται να επικρατεί σήμερα.
6.   Εάν πραγματωθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, το ειρηνικό αυτό
κίνημα θα μπορούσε ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση (πράγμα που έχει
ήδη καθυστερήσει να γίνει). Πάντοτε όμως το κίνημα θα πρέπει να
θυμάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει, υπό την παρούσα μορφή του. Διότι,
παρ'   όλο   που   οι   ειρηνικοί   διαδηλωτές   μπορούν   να   ανατρέψουν κυβερνήσεις ή ακόμη και έναν ολόκληρο πολιτικό κόσμο, δεν μπορούν, ως μάζα, να αναλάβουν το καθήκον της κυβέρνησης.
7.   Έτσι, για το επόμενο βήμα θα χρειαστεί να εμφανιστεί ένας νέος
ηγέτης, ο οποίος όμως εξακολουθεί σήμερα να απουσιάζει. Η ανάδυση
ενός ηγέτη, όπως συνέβη με τον Βενιζέλο το 1910 και τον Βάτσλαβ
Χάβελ στην Τσεχοσλοβακία τη δεκαετία του 1990, αποτελεί γεγονός
απροσδιόριστο και απρόβλεπτο. Οι πολίτες πρέπει να το καταλάβουν
αυτό, μια και ανέκαθεν αυτό υποδείκνυε η ιστορία. Χωρίς «ηγέτη», οι
ομάδες αυτού του είδους μπορούν μεν να γκρεμίσουν, όχι όμως και να


κτίσουν. Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, το κίνημα αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει ή τουλάχιστον να αναπροσανατολίσει τις σημερινές ιδέες του περί άμεσης δημοκρατίας. Οι διαδηλωτές οφείλουν επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η εκλογική αποχή και η λευκή ψήφος είναι απολύτως ατελέσφορες ως λύσεις.
8.         Όποιο σενάριο και αν επικρατήσει -η βίαιη ή η ειρηνική
αλλαγή-, το υπάρχον κομματικό σύστημα θα βγει εντελώς διαφορετικό
από την όλη διαδικασία, έστω και αν επιβιώσουν για λίγους μήνες
μερικές από τις υπάρχουσες ταμπέλες και συνθηματολογίες του. Διότι ο
«κρατισμός» και οι κομματικοί διορισμοί θα εξαλειφθούν, και το γεγονός
αυτό θα επηρεάσει τη δομή των κομμάτων, την πηγή της δύναμής τους ή
ακόμη και τη συνθηματολογία που χρησιμοποιούν στις καθημερινές
πολιτικές μάχες. Έτσι, προβλέπω ότι η έμφαση του δημόσιου διαλόγου
θα μετατοπιστεί στα ζητήματα της μετανάστευσης και της έννομης
τάξης,  υπό  την  επιρροή   ιδεαλιστικών  ή   ρεαλιστικών  διακηρύξεων δικαιωμάτων.
9.         Στην πλειονότητά του, ο λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει τη
χαώδη  κατάσταση  της εξωτερικής  μας πολιτικής. Οι κίνδυνοι που ενέχουν η πολιτική ισχύος και οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται σήμερα γύρω μας δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε καν από τους ειδικούς. Ο καινοφανής χαρακτήρας της κατάστασης σημαίνει ότι στο μέλλον οι σοφές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τη διαίσθηση και την εμπειρία. Και οι δύο όμως αυτές ιδιότητες απουσιάζουν παντελώς από ένα υπουργείο που δεν στερείται μόνον κεφαλαίων, αλλά και ιδεών. Δεν βλέπω καμία αχτίδα ελπίδας εάν δεν αναπροσαρμοστεί άμεσα η πολιτική μας απέναντι σε έναν γείτονα που, ενώ εμείς κοιμόμαστε, αυτός γίνεται όλο και πιο μεγάλος, πιο ισχυρός, πιο επιθετικός!


10. Σε τελευταία και βαθύτερη ανάλυση, όλα τα προβλήματα συνδέονται με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την κυβέρνηση. Και, πολιτικά και συνταγματικά, ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Η αναποφασιστικότητά του και η διοικητική του ανεπάρκεια υπερτερούν της εντυπωσιακής κινητικότητάς του, με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό και την αξιοπιστία του στο εξωτερικό. Για ποιον λόγο, όμως, το κόμμα του, που δεν στερείται χαρισματικών ανθρώπων, αφήνεται να οδηγηθεί στην ήττα και την ατίμωση; Δεν μπορούν τα μέλη του να καταλάβουν ότι οφείλουν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό τους άμεσα (αλλά και με αξιοπρέπεια); Και αν το ίδιο ΠΑΣΟΚ δεν έχει το θάρρος να προβεί σε αυτήν τη «βασιλοκτονία», δεν θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορμώμενος ίσως από μια κοινοβουλευτική ήττα, να προκηρύξει εκλογές; Έτσι τουλάχιστον θα έχουμε την ελπίδα ότι (α) θα καθαρίσει η δηλητηριώδης ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε σήμερα και (β) θα διευκολυνθεί η συναίνεση, καθώς θα απομακρυνθεί από τον πολιτικό βίο μας η διανοητική στειρότητα πολυάριθμων βουλευτών.
Για πόσο ακόμη ο πολιτικός κόσμος που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ θα ανέχεται ένα τόσο προσωποκεντρικό και αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης; Για πόσο ακόμη τα επικοινωνιακά τεχνάσματα θα υπερέχουν της ουσίας; Για πόσο ακόμη ο θνήσκων πολιτικός κόσμος μας θα αποφεύγει την ανανέωση επιμένοντας να κρατάει ζωντανά με τεχνητό τρόπο τα νεκρά του μέλη;
To μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι όσο πιο πολύ καθυστερούμε αυτές τις αλλαγές, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε!
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ- ΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ- ΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ
1. ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΜΩΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6, 4 μμ
2. ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΡΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6, 4 μμ
3. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6 , 5 μμ
4. ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ , ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6, 7 μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ, ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
www.oxidiodia.gr και  www.denplironodenplirono.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Σοκ στο Δημόσιο – Απολύσεις, μετατάξεις και λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς

 Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Η μείωση των δαπανών του Δημοσίου με βάση το Μεσοπρόθεσμο θα αγγίξει τα 15 δισ.

Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε μείωση μισθών κατά 2,2 δισ δηλαδή με μείωση 50% των συμβασιούχων και μη ανανέωση της σύμβασης των άλλων μισών. Μείωση του μισθού των μονίμων με κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών.

Κατάργηση των φορέων και των οργανισμών που έχουν μπει ήδη σε λίστα με παράλληλες μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού αλλά και μείωση των επιχορηγήσεων οδηγεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα έρχεται μείωση δαπανών Δήμων και Περιφερειών με λουκέτο σε δημοτικές επιχειρήσεις και απολύσεις προσωπικού.

Ουσιαστικά το κράτος “κόβει” από παντού. Κόβει ιατρικές δαπάνες και βάζει χαράτσι σε χώρους καπνιστών για να αυξήσει τα έσοδα

Ταυτόχρονα για να ενισχυθούν τα έσοδα των κρατικών συγκοινωνιών αυξάνονται και οι τιμές των εισιτηρίων, αλλά και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Με λίγα λόγια οι υπάλληλοι του δημοσίου (και όχι μόνο) θα δουν για μια ακόμη φορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν να ακριβαίνουν, αλλά το μισθό τους να μειώνεται ή ακόμη και να χάνουν τη δουλειά τους.

150.000 λιγότεροι υπάλληλοι

Συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 εργαζόμενους προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, η οποία συνεχίζεται έως το 2015 και της εφαρμογής σημαντικών περιορισμών στις προσλήψεις.

Τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης κατανέμονται σε 800 εκατ. ευρώ το 2011, σε 660 εκατ. ευρώ το 2012, σε 398 εκατ. ευρώ το 2013, σε 246 εκατ. ευρώ το 2014 και σε 71 εκατ. ευρώ το 2015. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό των προσλήψεων με την εφαρμογή του κανόνα 1:10 εφέτος και 1:5 το 2015, την αναστολή της χορήγησης μισθολογικής ωρίμανσης, την αύξηση των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, τη μείωση της δαπάνης για υπερωρίες, την περαιτέρω μείωση των αμοιβών για επιτροπές, τη μείωση των συμβασιούχων (κατά 50% το 2011 και κατά 10% κάθε επόμενο έτος), καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων εθελουσίας μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και άδειας άνευ αποδοχών.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων αλλά και η μείωση των χορηγήσεων προς του φορείς αυτούς θα αποδώσουν 770 εκατ. ενώ το όφελος από την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και οργανισμών υπολογίζεται σε 1,314 δισ.

Προσλήψεις

Ειδικότερα προβλέπεται πάγωμα προσλήψεων το εξαιρώντας τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, κανόνας 1:10 στις προλήψεις το 2011 και 1:5 τα επόμενα χρόνια χωρίς καμία εξαίρεση.

Μόνο με αυτή την πολιτική εκτιμάται ότι ο αριθμός των αμειβόμενων από το δημόσιο και χωρίς καμία απόλυση θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 150.000 άτομα σε σχέση με το 2010 (και περισσότερο από 230.000 άτομα αν συγκρίνουμε με το 2009).

Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται, για πρώτη φορά ο θεσμός της εθελούσιας μερικής απασχόλησης και προσωρινής αποχώρησης, και για πρώτη φορά οι μετατάξεις θα γίνονται μέσα από αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ, εισάγοντας παράλληλα τη δυνατότητα για περιορισμένες χρονικά μεταβατικές περιόδους μετ’ αποδοχών (εργασιακή εφεδρεία) πριν τη διαδικασία της μετάταξης.

Από .....inews.gr

Ο Έλληνας που κατανοεί τον Γιώργο! (Πραγματικά απίστευτος ο τύπος!!)

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 (Το άρθρο της ημέρας) Διαβάστε το ΟΛΟΙ!!

Του Δημήτρη Παπαδόπουλου (επιχειρηματία)

Πρόεδρε, μην διανοηθείς και συνεργαστείς με αυτούς που φέρανε την χώρα σε αυτά τα χάλια. Για να σε πείσω, θα σου πω μία προσωπική ιστορία. Παρακαλώ να μην την διαδώσεις, είναι προσωπικά βιώματα.

Εγώ είχα κάποτε μία επιχείρηση, πολύ πετυχημένη όσο την διοίκηση είχε ο πατέρας μου και οι δικοί του.
Αφού πέθανε ο πατέρας μου.... το αντίπαλο στρατόπεδο –μεγαλομέτοχος- ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα σύμβουλου, για πέντε χρόνια, τα έκανε θάλασσα και έφυγε στα δύσκολα (Ξέρεις δήθεν κρίση και τα σχετικά...).

Τα επόμενα δύο χρόνια –από τότε που εγκατέλειψε το σκάφος- ανέλαβα εγώ την διαχείριση των πάντων.

Τι κι αν γύρισα όλη την Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια λέγοντας πόσο νόθευε τα προϊόντα μας. Πόσο έκλεβε με τις συσκευασίες (σε κάθε συσκευασία μισού κιλού έβαζε τρία τοις εκατό λιγότερο προϊόν). Τι και αν γύρισα ΟΛΕΣ τις τράπεζες λέγοντας την αλήθεια (είχε δημιουργήσει υπεραξίες λέγοντας ότι έχει η εταιρία έχει μπραντ νειμ και έχει εφαρμόσει σύστημα ποιότητας. Σιγά το όνομα δηλαδή! Και σιγά το σύστημα ποιότητας, είχε αδυναμίες. Ακόμη και στον σύνδεσμο βιομηχάνων με γνωστούς μπήκε! Έτσι έπαιρνε συνεχώς με χαμηλό επιτόκιο κεφάλαιο κίνησης)
Τίποτε! Τζάμπα κόπος.

Σε δύο μόλις χρόνια, ο κόσμος (οι καταναλωτές δηλαδή) δεν μας προτιμούν (μας λέει κλέφτες και με το δίκιο τους) και οι τράπεζες ζητάνε πλέον εγγυήσεις (και αυτές με το δίκιο τους).

Πήρα ένα δάνειο 110 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν καπνός με τις υποχρεώσεις που είχα. Αλλά με τις εγγυήσεις οι τράπεζες πάνε τώρα να τα πάρουνε όλα… Τώρα θέλω άλλα εξήντα και δεν φτάνουν πάλι (αυτός ο φούστης ο πρώην γενικός, πως τα έφερνε βόλτα ήθελα να ξέρω...)

Στο μεταξύ τόσα χρόνια στο ΔΣ που ήμουν.... δεν είχα πάρει πρέφα για τίποτε ρε γμτ!
(Η Αλήθεια είναι ότι ήταν ωραία χρόνια, είναι ωραία στην αντιπολίτευση Γιώργο, ξέρεις τι λέω.... κριτική χωρίς άγχος και κόστος, παροχές αυτοκίνητα σπίτια κινητά γκόμενες κ.α....).

Έτσι λοιπόν, βλέποντας τον αγώνα που δίνεις, μου θύμησες τον δικό μου αγώνα. Στο ξαναλέω λοιπόν. Με τίποτε μην δεχτείς πίσω αυτούς που κατάστρεψαν την χώρα σου. Το ίδιο κάνω και εγώ. Δεν τον φωνάζω πίσω τον άτιμο! Ας κατάλαβα ότι όταν αυτός ζοριζόταν εγώ ήμουν στον κόσμο μου…
Δύο χρόνια τώρα δεν μου μιλάει!
Σιγά μην τον βάλω ξανά να διευθύνει!
Με τίποτε σε λέω! Το ίδιο κάνε και εσύ!

Φιλικά
Δημήτρης Παπαδόπουλος

Από ....... Taxalia

Δυστυχώς πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη συνεννόησης με τα αλλά κόμματα. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση να αξιοποιήσει τεχνοκράτες χωρίς κανένα κομματικό περιορισμό, σε καίριους τομείς, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου τον …. προέτρεψε (λέει το ρεπορτάζ) να επιδιώξει νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά με συγκεκριμένη ατζέντα και να διευκρινιστεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε μεταξύ των άλλων:
Είμαστε σε καθοριστικό σταυροδρόμι. Μπορεί πολλοί να θέλουν να πανικοβάλουν τον κόσμο ή να μας κατακρίνουν που το άτυπο ή ο ΚΤΕ συνεδρίαζαν επί ώρες γιατί δεν έχουν συνηθίσει στο διάλογο και την αναλυτική συζήτηση. Δεν είναι ο καταμερισμός της ευθύνης που μας απασχολεί αλλά το καλό της χώρας και όσοι περισσότεροι συμμετέχουν στο διάλογο με παραγωγικό τρόπο και ρεαλιστικές προτάσεις μέσα στους περιορισμούς που εκ των πραγμάτων έχουμε τόσο το καλύτερο για το μέλλον της πατρίδας και αυτό αφορά όχι μόνο το μεσοπρόθεσμο αλλά και τις μεγάλες αλλαγές. …

Επιδιώκω την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου από ευρύτερη πλειοψηφία. Πρόσκληση διαλόγου και συνεννόησης στα κόμματα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου. Εφόσον με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε στους στόχους δεν έχουμε κανένα ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους. Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε με όσους συμφωνούν το τελικό σχέδιο αρκεί να επιτυγχάνεται ο στόχος. Πρόσωπα σε καίριους τομείς θα αξιοποιηθούν χωρίς κομματικό περιορισμό αλλά με γνώμονα την ικανότητα και την σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται.

Από....... antinews

«Ποιος είναι υπεύθυνος για την πώληση ελληνικών νησιών μέσω διαδικτύου;»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από τον   Γεώργιο Ανατολάκη
Βουλευτή Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης. Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα http://www.privateislandsonline.com/, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης...
6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα! Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;
Δυστυχώς η απάντηση που εισέπραξε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι περίεργα ελλιπής, καθώς το μόνο που αναφέρει το Υπουργείο είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα..!! Μετά από αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης επανέρχεται και καταθέτει την Ερώτηση πλέον προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία. Δηλαδή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις επενδύσεις. Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών!

Από ....... press.gr

«Στα μονοπάτια της πίστης – οι άγρυπνοι φρουροί της περιοχής μας», μια πρωτότυπη εργασία από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου!

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


 Ζούμε στην εποχή που η συντήρηση της δημόσιας εικόνας μας απαιτεί τη διάθεση αρκετών πόρων από την καθημερινή μας δραστηριότητα. Η επικοινωνιακή στρατηγική και τακτική, όχι μόνο έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή των ενδιαφερόντων μας , αλλά απαιτούν και ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις.
Αποτέλεσμα, να έχουμε απομακρυνθεί πεισματικά από την ανάγκη αναζήτησης της ουσίας, από την ανάγκη αναζήτησης του καλού ή χρήσιμου περιεχομένου και επικεντρωνόμαστε στη θαυμαστική προσέγγιση μιας εντυπωσιακής συσκευασίας, που συνήθως κρύβει ένα εντυπωσιακότατο «τίποτα»
Γράφω αυτές τις 5 αράδες, επειδή νοιώθω την υποχρέωση να αποκαταστήσω – στο βαθμό που μπορώ – την αξιοπρέπεια κάποιων ανθρώπων που, ανήκοντας στην οικογένεια των δημόσιων υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα στο χώρο της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, δέχονται όλες τις συνέπειες της γενικευμένης και ισοπεδωτικής λογικής ότι «όλοι είναι ίδιοι».

 

Επιθυμώ να υπερασπιστώ την άποψη ότι, σ `αυτή την εποχή της επικοινωνιακής μπουρμπουλήθρας κάποιοι σεμνοί υπηρέτες της γνώσης, λάτρεις του αυθόρμητου και όχι του υποχρεωτικού, εραστές της αθόρυβης αλλά ουσιαστικής συλλογικότητας και πάντα κόντρα στο πνεύμα των καιρών που δημιούργησαν την εικόνα μιας Ελλάδας μίζερης και γκρινιάρας, υπηρετούν την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της έρευνας, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της έμπνευσης και ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!
Αφορμή στάθηκε η πρόσκλησή μου σε μια εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, όπου τα πάντα παρέπεμπαν σε μια ακόμα «βαρετή διαδικασία» του στυλ «αντε να βγάλουμε την υποχρέωση». Έ λοιπόν, ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!

 
Εκεί, κάποιοι προσφέρουν αθόρυβα και απλόχερα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όχι μόνο τη γνώση τους, αλλά και την ψυχή τους. Και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Όχι μόνο ξαφνιάστηκα ευχάριστα -μαζί με όλους τους παρευρεθέντες-, αλλά ένοιωσα την ανάγκη να αναθεωρήσω την ισοπεδωτική άποψη που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους τεμπέληδες και ακαμάτηδες, ράθυμους και διαρκώς αναμένοντες την 1η και 16η του μήνα για πληρωμή του μισθού. Βαρειά λόγια, αλλά τα ακούμε όλοι καθημερινά και μας ενοχλούν μόνο στην περίπτωση που ή μας ακουμπάνε προσωπικά ή αφορούν κάποιο πολύ αγαπητό μας πρόσωπο!
Η εργασία που παρουσιάστηκε έχει τον γενικό τίτλο «Στα μονοπάτια της πίστης – οι άγρυπνοι φρουροί της περιοχής μας» . Τα ξωκλήσια της περιοχής μας απετέλεσαν το αντικείμενο της μελέτης (και της παρουσίασης) και οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ασχολήθηκαν με τη φωτογράφηση, αποτύπωση, περιγραφή και εμβαδομέτρηση των εκκλησιών, ιστορικές αλλά και μυθολογικές αναφορές, ακόμη και με τη χλωρίδα και πανίδα που κυριαρχεί στον τόπο που αυτά είναι χτισμένα. Ουσιαστικές αναφορές για το ρυθμό, τα υλικά κατασκευής, λεπτομέρειες από την εικονογράφηση και ότι άλλο θα μπορούσε να κριθεί άξιο αναφοράς. Μια εργασία, χωρίς υπερβολή, πανεπιστημιακού ίσως επιπέδου.
 

Η άκρως σημαντική εργασία, μέσα από τη γνώση της εθνικής και της τοπικής ιστορίας παράγει πολιτισμό, που θα χρησιμεύσει σαν πνευματικό εφαλτήριο για την πνευματική ανάταση του τόπου. Έτσι αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε περαστικοί και εφήμεροι, αλλά συνειδητοί στρατιώτες μιας πολιτιστικής παραγωγής που απομακρύνει τον άνθρωπο από το χωνευτήρι της ισοπεδωτικής πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης.
Αξιέπαινη η συμμετοχή της σχολικής χορωδίας, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον ίδιο χώρο »τρέχει» και μια έκθεση βιβλίου, με προσφορά μέρους των κερδών από τις πωλήσεις για ενίσχυση του σχολείου. Για την ιστορία αναφέρω τα ονόματα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σχολείο: Τρίγκας Δήμος (Δ/ντής), Βουρβουλάκη – Ξυδιά Μαρεντίνα, Κατσάρας Παναγιώτης και Μουρτζούνης Παναγιώτης.
Σε ένα επόμενο άρθρο θα αναφερθώ, με περισσότερες λεπτομέρειες στην παρουσίαση αυτή, μια και θέλω να φαντάζομαι ότι μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για παρόμοιες πρωτοβουλίες. Εύγε!!!

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Βαγγ. Τετριμίδας, η Σχολική Σύμβουλος Κα Μπενιάτα Ελένη, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κα Βάνα Νικοπούλου, και βέβαια αρκετοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που ήταν παρουσιαστές, αλλά και «πρωταγωνιστές» της θαυμάσιας ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μια και με την απαγγελία των κειμένων που συνόδεψαν την παρουσίαση, αλλά και με τις πολύ προχωρημένες προτάσεις που έκαναν για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους και «ανάγκασαν» το δήμαρχο να υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος των προτάσεών τους.

Από ..... thronio.gr