Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

FT: «Οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν όχι στο Μεσοπρόθεσμο»

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού (!!) χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, ο αρθρογράφος των FT και εκτιμά ότι θα εκτροχιάσουν όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης

 Έντονα επικριτικός στους χειρισμούς της τρόικας όσον αφορά την Ελλάδα εμφανίζεται ο αρθογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου, σε σημερινό του άρθρο, με τίτλο «Ίσως οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να πουν όχι στο Μεσοπρόθεσμο».
Στο άρθρο του, ο κ. Μίνχαου επισημαίνει ότι παρότι η λιτότητα ήταν αναγκαία κατά την έναρξη εφαρμογής του Μνημονίου, στην παρούσα φάση, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο αναπτυξιακό σκέλος.
Αναφερόμενος στην επικείμενη ψηφοφορία, ο αρθρογράφος των Financial Times παραδέχεται ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, πίστευε ακράδαντα ότι οι βουλευτές θα πρέπει να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που αποτελούσε μονόδρομο τόσο για τη χώρα, όσο και για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ωστόσο, τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, εκτελώντας τις επιταγές των εκπροσώπων της τρόικας «αποτελούν πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού», που εκτιμά ότι θα εκτροχιάσει όλη τη διαδικασία της αντιμετώπισης της κρίσης.
Άλλωστε, ο Μίνχαου αφήνει αιχμές για πισωγύρισμα της ελληνικής κυβέρνησης, που πήρε πίσω ορισμένα μέτρα, προκειμένου να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, μία κίνηση που οφείλεται ξεκάθαρα σε πολιτικούς χειρισμούς.
Παρότι η Ελλάδα έχει ανάγκη για εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το τελικό σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προκαλεί ήδη πολιτικές επιπτώσεις.
Μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, που διαφωνεί με το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου, παρά τις πιέσεις που του άσκησαν οι ηγέτες του ΕΛΚ.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι «με οικονομικούς όρους», δύσκολα μπορεί κανείς να αντικρούσει τη θέση του κ. Σαμαρά, που επισημαίνει ότι η λιτότητα «πνίγει» την οικονομία και η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση, η στρατηγική του τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς σε περίπτωση εκλογής του, θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση των δανείων, αίτημα που θα προσκρούσει στην άρνηση της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Σε αυτό το σημείο, όλη η στρατηγική του μπορεί να διαλυθεί», εκτιμά ο αρθρογράφος.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες τηρούν επιφυλακτική στάση όσον αφορά τη λιτότητα. «Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν πιθανότητες επιτυχίας», αναφέρει ο Μίνχαουμ, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι στόχοι δύσκολα θα επιτευχθούν. «Ο μόνος λόγος για να ψηφίσει κανείς "ναι" θα ήταν να αναβληθεί η χρεοκοπίαμέχρις ότου ο δημόσιος τομέας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα» προσθέτει.
Σε κάθε περίπτωση, ο αρθρογράφος εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η λιτότητα αυτή τη φορά θα είναι αποτελεσματική, όταν στο παρελθόν απέτυχε. Κι από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα λάβει χρηματοδότηση, χωρίς εξωτερικό δανεισμό. «Οι έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πρόκειται για την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


“Υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να τον βαδίσει μονάχα ένας. Ποιος; Εσύ! Πού πηγαίνει; Μη ρωτάς Βάδισέ τον!”


Είναι ένα από τα αποφθέγματα που ταιριάζουν αυτές τις δύσκολες για τους Έλληνες, ημέρες. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μέσα σε αυτό και οι πολίτες έξω από αυτό έχουν να βαδίσουν το δικό τους δρόμο. Κατά τη γνώμη των περισσότερων, δεν είναι δύο οι δρόμοι. Δεν είναι “Μνημόνιο” και “όχι στο Μνημόνιο”. Η επιλογή που πρέπει να κάνουν όλοι είναι αν οδηγούμαστε σε απίστευτα δεινά, αν η Ελλάδα που ξέραμε θα ζει και αργότερα. Και δεν εννοούμε την Ελλάδα της λαμογιάς, της διαφθοράς, της ρεμούλας, των χιλιάδων προσλήψεων στο Δημόσιο, της απουσίας κοινωνικού κράτους και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτά τα έχουν καταδικάσει όλοι σοβαροί άνθρωποι αυτού του τόπου.

Δε μιλάμε μόνο για την ουσιαστική αλλαγή που πρέπει να επέλθει στην ελληνική κοινωνία και είναι ευπρόσδεκτη.

Μιλάμε για την αξιοπρέπεια ενός λαού, για την περηφάνια του, για τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι που δεν τα λες πολλές φορές στη ζωή.

Ο δρόμος που λέει ο Νίτσε είναι ένας και ο κάθε πολίτης πρέπει να τον βαδίσει μοναχός και παράλληλα μαζί με όλους τους άλλους. Χωρίς να κοιτάξει που πηγαίνει, αρκεί να πιστεύει σ’ αυτόν.

Ακόμη κι αν τις επόμενες ημέρες ψηφιστούν όλα αυτά τα άθλια μέτρα, δεν έχουν τη νομιμοποίηση της κοινωνίας και δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Όταν θα επιστρέφονται στις εφορίες τα μπιλιετάκια για την έκτακτη εισφορά.

Όταν θα βουλιάζουν τα κρατικά ταμεία γιατί κανείς δε θα μπορεί να πληρώνει τους φόρους του.

Όταν η λαϊκή οργή θα είναι τόσο μεγάλη που η πίεση στην κυβέρνηση θα είναι αφόρητη.

Όταν από Σεπτέμβριο που θα γυρίσει ο κόσμος από τα μπάνια του θα καταλάβει στο πετσί του τι σημαίνει εκτελεστικό νόμος.

Τότε θα είναι θέμα χρόνου η πτώση της κυβέρνησης. Διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Νομίζει ότι έχει τη στήριξη του λαού.

Και για να κλείσουμε όπως τελειώσαμε, δηλαδή με απόφθεγμα του Νίτσε διαβάστε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πέσει σύντομα:

«Το κράτος είναι το πιο ψυχρό απ’ όλα τα ψυχρά τέρατα: ψεύδεται ψυχρά και να το ψέμα που βγαίνει απ’ το στόμα του: «Εγώ, το κράτος, είμαι ο λαός».

Αριστερός Ψάλτης

El Pais: “O άνθρωπος που είπε όχι στη Μέρκελ”

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com



Ο τίτλος αυτός αφορά σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας El Pais το οποίο αναφέρεται στον Αντώνη Σαμαρά. Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι κεντροαριστερών αποχρώσεων αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μεγάλες εφημερίδες ευρωπαϊκών χωρών, που επηρεάζουν την κοινή γνώμη εκατομμυρίων πολιτών, έχουν αρχίσει και βλέπουν θετικά τη στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον παραλογισμό της τρόϊκας και στα απίστευτα μέτρα που ζητούν από την Ελλάδα.


Που είναι άραγε τώρα οι ελληνικές εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι των υπογείων του Μαξίμου που έγραφαν ότι ο Σαμαράς “έφαγε ξύλο“, ότι το Λαϊκό κόμμα είναι δυσαρεστημένο και άλλες τέτοιες βλακείες.

Σημασία έχει τι λέει το Λαϊκό κόμμα ή τι πιστεύει ο κόσμος, στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη;


http://www.elpais.com/

Στο κάμπινγκ του Ε.Ο.Τ στα Καμένα Βούρλα θα διεξαχθεί το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα "Ημέρα"

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Τετριμίδας από 28 έως 30 Ιουνίου 2011

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Καμένα Βούρλα 27.06.2011
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Τετριμίδας από 28 έως 30 Ιουνίου 2011 με τον «Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Ε.Ο.Ε.Σ. ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» του οποίου μέλος είναι και ο Δήμος Μώλου- Αγίου Κων/νου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να γνωρίσουν οι Δήμαρχοι από κοντά τα όργανα, τις υπηρεσίες της Ε.Ε.και να ενημερωθούν για διάφορα προγράμματα, στα πλαίσια ενός προγράμματος που καταρτίζεται από την Ε.Ε.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com