Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Καμένα Βούρλα 8-10 Ιούλη

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


20ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

8-10 Ιούλη: ΡΟΥΜΕΛΗ – ΛΑΜΙΑ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΜΑΡΜΑΡΑ

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα

Το φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ πραγματοποιείται στην περιοχή της Ρούμελης με σύνθημα:

 “Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!”.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και της δράσης του ΚΚΕ, ιδιαίτερα τα χρόνια 1940 – 1949. Οι βουνοπλαγιές και οι κορφές της Ρούμελης είναι κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ, είναι κομμάτι της ιστορίας του λαού μας. Είναι τα λημέρια του ΕΛΑΣ και της Ελεύθερης Ελλάδας στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Είναι τα βουνά των μαχητών του ΔΣΕ που με το αίμα τους τα πότισαν στα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης (1946-49) με το αστικό κράτος και τον ιμπεριαλισμό, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Στη Ρούμελη έδρασαν οι ηρωικές Ι και ΙΙ Μεραρχίες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Η δράση τους συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της δράσης του ΔΣΕ, όπως η κατάληψη του Καρπενησίου και της Καρδίτσας, ανέδειξε κορυφαίες προσωπικότητες του λαϊκού αγώνα, όπως ο καπετάν Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης) και ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου).

Παρά την ήττα, ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ΚΚΕ. Αποπνέει μόνο δίκιο και ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, ο αγώνας του ΚΚΕ.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, το διήμερο της ΚΝΕ αποτελεί ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να γνωρίσουν την ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο δε μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στα πλαίσια του αστικού σχολείου και της αστικής εκπαίδευσης. Αυτή η γνωριμία, ωστόσο, υπερβαίνει μια απλή γνώση ιστορικών γεγονότων και προσώπων. Είναι πηγή έμπνευσης, πηγή άντλησης διαχρονικών διδαγμάτων, μελέτης των νομοτελειών της ταξικής πάλης.

Μέσα από την επαφή με την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πίστη για την πάλη μας στο σήμερα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 8/7

- 8:00μμ: Εκδήλωση-παρουσίαση των εκδόσεων:
 «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968».
Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- 9:30μμ: Αφιέρωμα στο θέατρο του Βουνού

- Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι

Σάββατο 9/7

- Το πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες

- 6:00μμ: Τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας όπου και ήταν χώρος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

- 8:00μμ: Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Διάκου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Άρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολική – Στερεά και Εύβοια.

- 10:30μμ: Στο χώρο του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

- Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι

Κυριακή 10/7

-11:00πμ: Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του Διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου το πραγματικό του όνομα). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Αθήνα 4 Ιούλη 2011 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



Ενημέρωση των Δημοτών την Κυριακή 10-7-2011 απο τον κ. Δήμαρχο στο κλειστό Γυμναστήριο των Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πεζοδρόμιση της Γερασίμου Βασιλειάδη την Πέμπτη 7-7-2011

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com