Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Εν καιρώ πολέμου: Ποιος σου ’πε πως τέλειωσε ο πόλεμος;

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Του Τάσου Κουράκη *


Και ποιος σου ’πε πως τέλειωσε ο πόλεμος;
Επειδή δεν βλέπεις νεκρούς που σου μάθανε να τους αναγνωρίζεις από τα λερωμένα στρατιωτικά με αίμα;
Όμως νεκροί δεν είναι οι στρατιές των ανέργων στα χαρακώματα το πρωί για δουλειά που δεν βρίσκουν;
Στρατιωτικά ρούχα δεν είναι τα ράκη που περιφέρουνε στους δρόμους αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί;
Αίμα δεν είναι το...
χαρτί της απόλυσης;

Τα βομβαρδιστικά δεν πετάνε πια ψηλά και δεν ρίχνουν τις γνωστές βόμβες με ήχο και καταστροφή. Τα νέα όπλα είναι τα χρηματιστήρια, οι νόμοι τους που σε αλυσοδένουν, ο εφεδρικός στρατός των ανέργων.
Τα κρεματόρια στο Άουσβιτς δεν σβήσανε. Γεμίζουν κάθε μέρα με τα όνειρα των παιδιών και τις ελπίδες που απανθρακώνονται μυρίζοντας απαίσια ανθρώπινη σάρκα. Το σύστημά τους μυρίζει ανθρώπινη σάρκα.

Ποιος σου ’πε πως τέλειωσε ο πόλεμος;
Επειδή δεν το λέει η τηλεόραση και δεν το διαβάζεις στις εφημερίδες;
Άνοιξε τις μικρές αγγελίες και θα δεις το στρατιωτικό ανακοινωθέν των απωλειών στο μέτωπο του πολέμου της ζωής. Διάβασε τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων. Μάθε για τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αναγνώρισε τους σύγχρονους δωσίλογους που τα κάνανε πλακάκια μ’ αυτούς που κρατάνε τα όπλα και αισχροκερδούν στο σώμα της χώρας και των ανθρώπων της.
Στο τέλος μάθε για την Αντίσταση και όσους αρνούνται να καταταγούν σφαχτάρια στο μέτωπο του πολέμου.
Όχι ο πόλεμος δεν τέλειωσε. Είμαστε εν καιρώ πολέμου

* Βουλευτής Θεσσαλονίκης
"Εν καιρώ πολέμου" του Τάσου Κουράκη - Αυγή 14-8-11

Το είδαμε ΕΔΩ

Συνασπισμός: η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspolt.com


Βολές κατά της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εκτοξεύει ο ΣΥΝ με αφορμή τα στοιχεία για τη μείωση του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο του έτους.

«Η εμμονή της κυβέρνησης στον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο της πολιτικής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων λιτότητας οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση, μέσω της αύξησης της ανεργίας, και την οικονομία σε τέλμα, λόγω της μεγάλης ύφεσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Όπως υπογραμμίζει, «για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική, η οποία θα έχει ως άξονες την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ένα τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν απασχόληση και ανάπτυξη σε όφελος της κοινωνίας».
πηγή