Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τα δύο ξόανα της μεταπολιτευτικής παράγκας στην Παιδεία γκρεμίστηκαν

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Αντώνης Σαμαράς χθες στη Βουλή των Ελλήνων γκρέμισε δυο λερά ξόανα, στολισμένα με τα ράκη της χιλιοαποζημιωμένης «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.», προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα.
Τα είχε στήσει στο κέντρο της Αγοράς η μεταπολιτευτική χλαπάτσα της «πολιτικής ορθότητας» και της ντεμέκ «προοδευτικότητας»: το πανεπιστημιακό άσυλο και την συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με ικανή συμμετοχή των φοιτητών.
Το άσυλο, που σκοπό είχε να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης μέσα στους ναούς της γνώσης, καθώς και τους χώρους και τα πρόσωπα της ανώτατης εκπαίδευσης από την αυθαίρετη βία της όποιας εξουσίας, τελικά κατέληξε κακοφορμισμένη πηγή μόλυνσης για την Δημοκρατία και την Πατρίδα. Τα Πανεπιστήμια, δημιουργήματα των μεγάλων ευεργετών και του υστερήματος του Έθνους, κατέληξαν άντρα ανελευθερίας, πνευματικής αγκύλωσης, αληθινού φασισμού με «προοδευτικό» επίχρισμα, αδιαφανής καταβόθρα κονδυλίων και χώρος απροκάλυπτης βίας, σε βάρος όποιου δεν ήταν αρεστός στην μηδενιστική κλίκα, διαφόρων αποχρώσεων, που έκανε επανάσταση του κώλου. Μετά βέβαια τις 11, οπότε, ως γνωστόν, ξυπνούν οι φοιτητές και πεινάνε οι εργάτες.
Σήμερα στα Πανεπιστήμια δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας.
Χώροι του Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε αποθήκες μολότωφ, κοιτώνες μουσουλμάνων κατσαπλιάδων και βέβαια καταφύγιο των παράνομων σε όλα τα επεισόδια μετά από πορείες και συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια οι λιανοπωλητές της ιταλικής μαφίας πουλάνε λαθραίες τσάντες και cd, κι αλλού, όπου η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει, συναντιούνται εκ του ασφαλούς ντήλερς και πρεζάκια. Στην Κρήτη κάποτε κάνανε και καλλιέργεια χασισόδεντρων κάτι μερακλήδες. Από κει, εκ του ασφαλούς, εφορμούν οι λεγεώνες της «επανάστασης», για να κάψουν μαγαζιά, τράπεζες, να σπάσουν αυτοκίνητα. Ο κάθε μαλάκας, ατιμώρητος, έσπαζε πόρτες, έκλεβε υπολογιστές, κατέστρεφε έργα τέχνης, κόπριζε τον μηδενισμό και την βλακεία του με σπρέϊ στους τοίχους, σε αγάλματα. Κι όταν η Αστυνομία τους κυνηγούσε από τους γύρω δρόμους, αφού είχαν διαπράξει σωρεία πλημμελημμάτων και κακουργημάτων, μόλις πατούσαν το πόδι τους στα Προπύλαια ή στην είσοδο της Νομικής, οι αστυνομικοί σταματούσαν σε ένα αόρατο θεσμικό τείχος. Μέχρι να κουνηθεί ο Πρύτανης, τα συμβούλια και τα διαβούλια, η λεηλασία και οι καταστροφές είχαν τελειώσει και βέβαια, μην ξεχνάμε, ούτε υλικό από κάμερες μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ούτε στην ίδια την Αστυνομία επιτρέπεται να φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τα επεισόδια, ώστε να ταυτοποιούνται πολλοί εκ των εγκληματιών. Αυτό, διότι η μόλυνση της «πολιτικής ορθότητας» μέσω των «ανεξάρτητων αρχών» είχε πλήξει και την κοινή λογική. Κάποτε στην Θεσσαλονίκη από το απέναντι πεζοδρόμιο, κοντά στο άγαλμα-έκτρωμα μπροστά στην Έκθεση, περαστικοί και πάνοπλες ράθυμες διμοιρίες των ΜΑΤ, παρακολουθούσαμε κάτι «Τσε Γκεβάρα» του δίφραγκου με κόπο να σηκώνουν και να πετάνε από τον δεύτερο όροφο της Θεολογικής ένα ογκώδες φωτοτυπικό μηχάνημα, που σκόρπισε σαν ρόδι. Η δημοκρατία θριάμβευε.
Μέσα σε τόσα χρόνια καταστροφών και λεηλασιών, όπου τα Πανεπιστήμια λειτούργησαν ως άντρα παρανομίας, το άσυλο άρθηκε δυο ή τρεις φορές κι αφού είχε γίνει μπάχαλο. Το 1995, όταν κάηκε το Πολυτεχνείο, φίλος μου μεταπτυχιακός είδε έναν «αγωνιστή» να ξεκρεμάει έναν πίνακα ζωγραφικής μεγάλης αξίας, να τον κρατάει κι άλλον «αγωνιστή» να τον τρυπάει με γροθιά. Το δε πλιάτσικο σε υπολογιστές κλπ πήγε σύννεφο, όπως κάποτε και στα ΤΕΙ στο Αιγάλεω. Πρυτάνεις τρώγανε ξύλο, χτίζονταν μέσα στο γραφείο τους, με τους «αγωνιστές» να ποζάρουν με το μυστρί στις κάμερες. Συνεδριάσεις οργάνων, εκδηλώσεις και συνελεύσεις διαλύονταν με λοστούς και κλωτσοπατινάδα, ενώ η αισθητική των χώρων, μετά τις «επαναστατικές» παρεμβάσεις έκφρασης, θυμίζουν την Βηρυτό μετά τον εμφύλιο. Επί χρόνια, το πιο ανελεύθερο μέρος για δημόσια έκφραση είναι τα Πανεπιστήμια. Αν μιλήσεις για Πατρίδα και Έθνος, για την Κύπρο ή την Βόρεια Ήπειρο, για τον τουρκικό επεκτατισμό, για ό,τι δεν κάνουν κέφι οι συμμορίες των «προοδευτικών» φασιστών, ετοιμάσου να πολεμήσεις για την ζωή σου και την σωματική σου ακεραιότητα. Η αγέλη της «προόδου» θα θελήσει το αίμα σου.
Σε ορισμένες σχολές μπορείς να πάρεις φόρα και να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, χωρίς να πάθεις τίποτα. Ένα παχύ στρώμα αφισών των παρατάξεων, από την εποχή που ο Παπουτσής κρατούσε την σημαία ως χαμηλοβλεπούσα, ως την καφρίλα στο όνομα κι ερήμην του δύσμοιρου κι αδικοχαμένου Αλέξη, θα σε προστατεύσει.
Όλη αυτή η πυορροούσα πληγή, στηριζόταν στο έτερο ξόανο, που ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στην διοίκηση των Πανεπιστημίων.

Συνέλευση λαθρομεταναστών στη Νομική
Θα σας πω πρακτικά τι σήμαινε αυτή η πατέντα.
Οι φοιτητοπατέρες είχανε γερό νταραβέρι με τον πρύτανη. Μέσω αυτού είχαν λόγω και στην εκλογή καθηγητών. Οι διδασκόμενοι έκριναν την επιστημονική επάρκεια, το ήθος κλπ του διδάσκοντος. Υποτίθεται. Στην ουσία γίνονται διάφορες τράμπες και χεσμένη την είχαν την επιστημονική επάρκεια και το ήθος. Και ποιος θα τα έκρινε; Ο εικοσάχρονος φοιτητής θα έκρινε τον ταλαίπωρο με τα γκρίζα μαλλιά, που ‘χε βγάλει τα μάτια του στα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά; Ωραίο, ε; Βαριά προοδευτικό! Το αλισβερίσι ήταν απλό: «Δώσε μας, Πρύτανη, τόσα μεταπτυχιακά, τόσες θέσεις εκεί κι εκεί για δικούς μας κι εμείς θα σε ψηφίσουμε». Κονδύλια που πάνε άπατα, θέσεις, αλληλοπροώθηση. Μια μικρογραφία του ευρύτερου κοινωνικού μπουρδέλου. Μετά λοιπόν κι ο νταραβεριτζής πρύτανης σιγά μην συγκαλέσει Συμβούλιο και σιγά μην άρει το άσυλο. Οι αγωνισταράδες που τον ψήφισαν, ενίοτε ήταν κι οι πρωταγωνιστές του εγκληματικού μπάχαλου. Ακόμη και για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου από εξωπανεπιστημιακούς, μέχρι να κουνηθεί η Πρυτανεία η τραγωδία γινόταν κωμωδία.
Στο ΑΠΘ πριν λίγα χρόνια έσφαξε ένας πρεζέμπορας τον άλλο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κι η Σήμανση για ώρες δεν μπορούσε να μπει να κάνει την δουλειά της, μπας και βρεθεί ο φονιάς.
Από χτες λοιπόν αυτά τελειώσανε. Θ’ αντισταθούν κάποιοι στο πεζοδρόμιο κι απλώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. Ότι ισχύει σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο και χώρο, θα ισχύει και στα Πανεπιστήμια. Η διαπλοκή φοιτητοπατέρων και πανεπιστημιακών κόβεται, τουλάχιστον στην σημερινή θεσμοθετημένη μορφή. Η φάμπρικα που μετέτρεπε εικοσάχρονους σε λαμόγια και παλαιοκομματικές λινάτσες, κόβεται. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική ανάκτηση των Πανεπιστημίων, για την επιστροφή τους στην Ελληνοκεντρική Παιδεία, ως θεματοφύλακες της ιδιοπροσωπίας μας, και στην σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Η ευγενής άμιλλα έχει ξανά κάποιες ελπίδες, όταν ο Αρχηγός της μεγάλης Κεντροδεξιάς θα αναλάβει τα ηνία της Πατρίδας.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε στην κυβέρνηση του Μνημονίου το γκρέμισμα αυτών των δύο ξόανων κι η Πατρίδα θα τον ευγνωμονεί εσαεί. Την επανελλήνιση της Παιδείας, το αληθινό μεγάλο ζητούμενο για την δημιουργία ελεύθερων Ελλήνων, θα την κάνει πλέον ο ίδιος ως Πρωθυπουργός. Γιατί μην ξεγελιέστε για το τι ανθρώπους θέλει να βγάζει η παιδεία της Αννούλας.
Φυσικά, τα φερέφωνα της διαπλοκής και της κυβέρνησης του Μνημονίου θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν την καθοριστική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ως δείγμα ευρύτερης συναίνεσης στην αποτυχημένη οικονομική και κοινωνική πολιτική της ιδεοληπτικής παρέας που κυβερνά.

 Κύριοι, άμα αργήσει, φάτε…

Από ....... Antinews

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Τη μέθοδο της «προσωπικής διαφοράς» επέλεξαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να μην θίξουν τους ήδη υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους, μεταφέροντας στην ουσία το δόγμα των προκατόχων τους «ίση αμοιβή για ίση εργασία, άρα και την έννοια «Ενιαίο ή Γενικό Μισθολόγιο», στο απώτερο μέλλον.
Κι αυτό γιατί το 90% όσων υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο παρά την κατάργηση των επιδομάτων τους μέσω του νέου μισθολογίου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές μέσω της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή, της διαφοράς που θα έχει ο μισθός που λαμβάνουν σήμερα και αυτός που θα πρέπει να λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περίπου 75-80.000 δημόσιοι υπάλληλοι (σχέδον το 10% του συνόλου των υπηρετούντων σήμερα στο Δημόσιο) που λαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς, όπως είναι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπαλληλοι που υπηρετούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις ΔΟΥ, στα Τελωνεία και στο υπουργείο Οικονομικών, οι αποδοχές των οποίων αναμένεται να «κουρευτούν», καθώς τίθεται ανώτατο πλαφόν στην «προσωπική διαφορά» τα 500-600 ευρώ το μήνα.
Άλλωστε, η κυβέρνηση μετά το θόρυβο που δημιούργησαν οι πληροφορίες για συμφωνία κάτω από το τραπέζι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με τους εφοριακούς, για διατήρηση των αμοιβών τους και με το νέο μισθολόγιο, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας στην ουσία ότι το «μοντέλο των εφοριακών» θα εφαρμοσθεί για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σε βάθος 20ετίας η σύγκλιση των μισθών;
Όσον αφορά το χρόνο που θα ισχύσει η «προσωπική διαφορά», αυτός φαίνεται ότι θα είναι έως τη συνταξιοδότηση των ήδη υπηρετούντων στο Δημόσιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι θα υπάρξει εξισορρόπηση των αμοιβών στο Δημόσιο σε βάθος επταετίας, καθώς αποφασίσθηκε ότι οι αυξήσεις στο βασικό μισθό θα αφαιρούνται από την «προσωπική διαφορά» με αποτέλεσμα οι συνολικές αμοιβές των υψηλόμισθων να παραμένουν σταθερές. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει για όσους δεν λαμβάνουν «προσωπική διαφορά», με αποτέλεσμα οι μισθοί να συγκλίνουν. Για παράδειγμα αν ένας υπάλληλος λαμβάνει βασικό μισθό 1200 ευρώ και 200 ευρώ «προσωπική διαφορά», σε περίπτωση που δοθεί αύξηση 3% στο βασικό μισθό, δηλαδή 36 ευρώ, θα μειωθεί ισόποσα η «προσωπική διαφορά», με αποτέλεσμα οι συνολικές του αποδοχές να παραμείνουν στα 1400 ευρώ. Αντίθεται ένας υπάλληλος που λαμβάνει βασικό μισθό 1200 ευρώ χωρίς «προσωπική διαφορά» τότε θα λαμβάνει κανονικά την αύξηση των 36 ευρώ.
Πάντως, στελέχη του Δημοσίου έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι με δεδομένο το «πάγωμα» των μισθών είναι αμφίβολο αν η σύγκλιση των μισθών θα γίνει σε βάθος επταετίας και όχι 20ετίας. Επιπλέον, είναι αμφίβολο αν το νέο μισθολόγιο θα εγκριθεί από την τρόικα που έχει ζητήσει η σύγκλιση των μισθών να γίνει σε βάθος τριετίας.
Παραμένουν 5+2 επιδόματα
Στο νέο μισθολόγιο θα παραμείνουν 5+2 επιδόματα το οικογενειακό, το παραμεθόριων περιοχών, το ειδικών συνθηκών εργασίας, το επίδομα παραγωγικότητας και το επίδομα σπουδών, ενώ εξακολουθούν να δίνονται και τα επιδόματα αδείας και εορτών.
Η κρίσιμη σύσκεψη
Όλα τα παραπάνω αποφασίσθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.
Όπως μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, «στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημόσιων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί.
»Το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα όμως αυτό, στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα (90% περίπου) των υπηρετούντων υπαλλήλων».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα, του Υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα καταστεί αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης.
Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μίας ορθολογικής και δίκαιης κατάστασης, βασισμένης στην αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση, την κινητικότητα και την κινητοποίηση των πολύ αξιόλογων δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές προς όφελος του δημοσίου αλλά κυρίως των πολιτών.
Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο υπηρετεί παράλληλα και δημοσιονομικούς στόχους που, ώς ένα βαθμό, έχουν αντιμετωπιστεί με τις ρυθμίσεις που ήδη έχουν ψηφιστεί για τη μισθολογική ωρίμανση και τα επιδόματα.
Στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί.
Το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα όμως αυτό, στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα (90% περίπου) των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Για την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ κάντε κλικ εεδώ

Από ......aftodioikisi

Ερώτηση προς το το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ουσιαστικής αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΝΔ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 23 Αυγούστου 2011


Ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας- ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 27.07.2011, Ερώτηση προς το το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ουσιαστικής αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας του Νομού Φθιώτιδας.

Στην απάντησή του το Υπουργείο, σε ό,τι αφορά τα αναφερόμενα στην ερώτηση, αναφέρει τα κάτωθι:

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης έχουν στελεχωθεί με δύναμη, η οποία εμφανίζει έλλειμμα απέναντι της οργανικής τους, όπως συμβαίνει με το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών. Πάντως, η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας,κατά τις τακτικές και λοιπές τοποθετήσεις προσωπικού τρέχοντος έτους,ενισχύθηκε συνολικά με 17 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών. Περαιτέρω θα καταβληθεί προσπάθεια για την ενίσχυση της εν λόγω Διεύθυνσης κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, καθώς και με νέους αστυφύλακες με την έξοδό τους από τη Σχολή.

Ωστόσο, με απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τοποθετήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης 2 αστυνομικοί και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας 1αστυνομικός, εκ των προαναφερομένων. Επίσης, στα Αστυνομικά Τμήματα Αμφίκλειας και Μώλου μετατέθηκε από 1 αστυνομικός, αντίστοιχα, από άλλες Υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, οι μεταθέσεις των αστυνομικών μέχρι το βαθμό του αστυνόμου Β΄ από μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη, γίνονται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (άρθρο3 π.δ. 100/2003) και ουδεμία παρέμβαση γίνεται από την Υπηρεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 19 του π.δ. 100/2003, δίδεται η δυνατότητα στον οικείο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας και στον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του αστυνόμου Α΄, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν στην εκάστοτε Υπηρεσία.

Πλέον αυτών, θα εξετασθεί σε νέα βάση και το θέμα ανακατανομής-αύξησης των οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και αυτής του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης σύμφωνα με την νέα οργανωτική δομή που θα προκύψει, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των εν λόγω Υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους. Παράλληλα, επιδίωξήμας είναι η αποδέσμευση δυνάμεων από την εκτέλεση καθηκόντων διοικητικής, κυρίως, φύσης, που δε σχετίζονται με την αποστολή και το έργο τους, ώστε αυτό να διατεθεί στην εμφανή αστυνόμευση και γενικότερα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Τέλος στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας δόθηκαν εκ νέου εντολές για συνέχιση με αμείωτη ένταση των ήδη ληφθέντων αστυνομικών μέτρων και λοιπών σχεδίων δράσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση και εξέλιξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής Λοκρίδος, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Γνώμονας των αστυνομικών δράσεων είναι ο σεβασμός του πολίτη, η υπευθυνότητα έναντι αυτού και η δημιουργία σχέσεων αξιοπιστίας-συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των κατοίκων της περιοχής».



Γραφείο Λαμίας – Ορλάνδου & Ταϋγέτου, Τ.Κ.351 00, Τηλ.: 22310 34250, Φαξ: 22310 30250

Γραφείο Αθήνας – Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 105 57, Τηλ.: 210 3709546, Φαξ:210 3709549

cstaik@parliament.gr| www.cstaikouras.gr


Την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών κελυφωτού φιστικιού ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Βουλευτής Φθιώτιδας- Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων

  Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-8-2011



Την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών κελυφωτού φιστικιού ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, στην οποία αναφέρει:



«Όπως ενημερώθηκα προσωπικά, οι παραγωγοί Κελυφωτού Φιστικιού Φθιώτιδας (Π.Ο.Π.) του Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου-Μώλου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα δραματικής μείωσης της παραγωγής τους κατά τη φετινή περίοδο, εξαιτίας βροχοπτώσεων που δεν επέτρεψαν να «δέσει» ο καρπός στα δέντρα.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και το οικονομικό πλήγμα για εκατοντάδες παραγωγούς είναι πολύ μεγάλο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Εάν και πότε θα υπάρξει καταγραφή της ζημιάς των καλλιεργειών

2. Εάν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των συγκεκριμένων παραγωγών» 



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com