Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Στον αέρα το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τετριμίδας  Βαγγέλης Δήμαρχος :  Τα  χρήματα  υπάρχουν



Από   εφημερίδα "  ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ την Πέμπτη 15- 9 - 2011 στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



«ΤΡΟΪΚΑ» ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ 10-15 ΔΗΜΟΥΣ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Μείωση του προσωπικού σε 10 με 15 δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης,  μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και απολύσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη την Πέμπτη*, ωστόσο δύο ημέρες πριν ο υφιστάμενός του υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έσπευσε με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις να προαναγγείλει ένα τμήμα του.
Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, στόχος είναι «μέχρι το τέλος του έτους οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ να είναι ισοσκελισμένοι γιατί διαφορετικά ένα έλλειμμα 2 δισ. θα έρθει να προστεθεί σ' αυτό της γενικής κυβέρνησης και να το ανεβάσει κατά 1%». Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «θα εφαρμοστεί πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων... Οι θέσεις αυτές θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε είτε μέσω εφεδρείας είτε  κατευθείαν και σε απόλυση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στη συστηματική καταγραφή των πιεστικών αναγκών των ΟΤΑ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να μισθοδοτούν. Οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από το πλεονάζον προσωπικό των δήμων του προγράμματος εξυγίανσης.
Δήμοι με ελλείμματα και πλεονάζον προσωπικό
Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ως παραδείγματα δήμων με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και πλεονάζον προσωπικό, τον Πειραιά και τις Αχαρνές, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού κατά 200 και 100 εργαζόμενους αντίστοιχα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες στην κατηγορία αυτών των δήμων θα συμπεριληφθούν επίσης οι Δήμοι Νίκαιας-Ρέντη, Φυλής,  Ασπροπύργου, Αμαρουσίου, Περάματος, Ζωγράφου, Βέλου-Βόχας, Σπάτων, Αγιάς κ.λπ.
Το πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα, μόλις δηλαδή το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη ρευστότητά του, προκειμένου να είναι σε θέση να δανειοδοτήσει τους ΟΤΑ.
Ήδη το ΥΠΕΣ έχει στη διάθεσή του όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στους δήμους (έλλειμμα, χρέος, αριθμός εργαζομένων κτλ.) από τη βάση δεδομένων που ενημερώνεται συνεχώς, ενώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αντίστοιχη απογραφή των λοιπών νομικών προσώπων των ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Επιχειρήσεις), γεγονός το οποίο να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των 10-15 δήμων που εμφανίζουν ελλείματα στον προϋπολογισμό τους και πλεονάζον προσωπικό.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόγραμμα θα επεκταθεί σε αποκεντρωμένες διοικήσεις και περιφέρειες.

*ΕΔΩ
Από.....  aftodioikisi

ΠΡΟΒΟμάστορες : 16-17-18/9/2011 Ορεινή πεζοπορία και ποδηλασία στη Γραμμένη Οξυά (Συνεργασία με την ορειβατική-ποδηλατική ομάδα Αλλού για Αλλού)

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Παρασκευή : Συνάντηση στο χωριό Γαρδίκι Ομιλαίων Φθιώτιδας 1.000μ. στις 18:00π.μ.

Με ποδήλατο ή αυτοκίνητο ανάβαση στο καταφύγιο Γραμμένης Οξυάς 1.740μ. όπου θα στηθεί η κατασκήνωση. Το δείπνο θα μαγειρευτεί από κοινού με επιμερισμό του κόστους.


Σάββατο : Ώρα εκκίνησης δράσεων στις 8:30π.μ.
1). Με ποδήλατο βουνού κινούμαστε σε δασικούς δρόμους σε μία κυκλική διαδρομή.
Καταφύγιο – Λεύκες (χωριό) – Εύηνος ποταμός – ΙΜ Αγίου Ιωάννου Αρτοτίνας – Εύηνος ποταμός- Γραμμένη Οξυά (χωριό)  - Καταφύγιο
Μέτρια διαδρομή  για ποδηλάτες. Β.Δ.2 - Ω.Π.7 -Υ.Δ.1.380μ.- Μήκος 43χλμ. περίπου
2). Οι πεζοπόροι πραγματοποιούν Ανάβαση στη κορυφή της Οξυάς Σαράνταινα  1.923μ. και συνεχίζουν προς τα Κοκκάλια, στη κορυφογραμμή. Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο.
Εύκολη διαδρομή  για πεζοπόρους. Β.Δ.1 - Ω.Π.8 -Υ.Δ.800μ.

Κυριακή : Ώρα εκκίνησης δράσεων στις 8:30π.μ.
Κοινή ανάβαση και για τις δύο ομάδες στη κορυφογραμμή Οξυάς - Βαρδουσίων.
Από το καταφύγιο ανάβαση στις κορυφές 1713 – Πύργος – 1614 –Πολεμίστρα - Μηλιά. Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο.
Εύκολη διαδρομή  για πεζοπόρους. Β.Δ.1 - Ω.Π.6 -Υ.Δ.800μ.
Οι ποδηλάτες από το καταφύγιο κινούνται σε δασικούς δρόμους ως το χωριό Πλάτανος (εύκολη κατηφορική διαδρομή) όπου συνάντηση με πεζοπόρους που θα μεταβούν εκεί με αυτοκίνητα. Επιστροφή στο Γαρδίκι και αναχώρηση.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 15/9/2011.
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μόνο, στις δράσεις του Σαββάτου ή της Κυριακής

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Λένα Συκιώτη                     τηλ. 6974507311  (Αλλού για Αλλού)
2). Μίμης Συκιώτης                  τηλ. 6977238328 (ΠΡΟΒΟμάστορες)
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com