Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Financial Times Deutschland: «Ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά από 18 μήνες προσπαθειών διάσωσης, οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να συζητούν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Για πρώτη φορά ένα «σχέδιο Β» αρχίζει να αποκτά υπόσταση: μία σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Οκτώβριο, η οποία θα διατηρήσει την χώρα στην Ευρωζώνη, ενώ θα περιλαμβάνει τη στήριξη των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ.
Το αν θα προχωρήσει μία τέτοια σκέψη εξαρτάται και από την Ελλάδα, αλλά και από το θάρρος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι όποιοι, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβουν τον κίνδυνο αναταράξεων της ΕΕ και θα χρειαστεί να αποδεχθούν ότι οι 18 μήνες προσπαθειών διάσωσης της χώρας απέβησαν άκαρποι.

Η Ελλάδα απετέλεσε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση σε επίπεδο υυφυπουργών της ΕΕ, αντικείμενο κριτικής ακόμα και από τις άλλες χώρες που λαμβάνουν βοήθεια από την ΕΕ, δηλαδή την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Κρίσιμη προϋπόθεση για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα είναι η κύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του EFSF, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η πληρωμή του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και ο μετριασμός των συνεπειών μίας πιθανής αναδιάρθρωσης.
Οι αγορές, πάντως, έχουν προεξοφλήσει την περικοπή του ελληνικού χρέους, καθώς τα ελληνικά ομόλογα γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης 60% κάτω από την ονομαστική τους αξία. Δύσκολο θα είναι για την Μέρκελ και τους άλλους ηγέτες της Ευρωζώνης να εξηγήσουν στην εσωτερική κοινή γνώμη γιατί ένα μέρος των δανείων προς την Ελλάδα θα χαθεί.
Αντίθετα, αν στην κρίσιμη, όπως αποδεικνύεται, Σύνοδο Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου, αποφασιστεί η χορήγηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και η ενεργοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων, δεν υπάρχει επιστροφή για την ΕΕ.
(Πέρα από το σχέδιο Β) τα τρία πιθανά σενάρια που διαμορφώνονται για τις μελλοντικές εξελίξεις είναι:
-Σενάριο πρώτο: διατήρηση της ίδιας πορείας, δηλαδή πληρωμή της επόμενης δόσης και εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουλίου. Κίνδυνος: η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

-Σενάριο δεύτερο: αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας με παραμονή της όμως στη ζώνη του Ευρώ. Συνέπειες: αποκοπή της Ελλάδας από τις αγορές ομολόγων και μέτρα λιτότητας, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα Πλεονέκτημα: η δυνατότητα να μειωθεί το χρέος σε ποσοστό κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Πιθανότητα επέκτασης της κρίσης και σε άλλες χώρες του ευρώ.

- Σενάριο τρίτο: δραστική αναδιάρθρωση του χρέους και έξοδος από την Ευρωζώνη. Πέρα από τα νομικά προβλήματα για την εφαρμογή της λύσης αυτής θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Μεγάλος ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης και αμφίβολα αποτελέσματα για τη ανταγωνιστικότητα της χώρας από την εισαγωγή της «νέας δραχμής».

Από ....tvxs

Καρατζαφέρης: «Θέμα χρόνου να γίνω πρωθυπουργός»

 Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com

«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτό τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Όταν οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο κ. Καρατζαφέρης παρενέβη και είπε: «Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες».

Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα διώξει τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί σε βάρος της Ελλάδας. Θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου».

Από......newsit


Πρέσβης ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με αυτό το όνομα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς (Paul D. Wohlers), κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το..
θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

«Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος, στηρίζουμε τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης. Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης και επανέλαβε πως «οι πολίτες της χώρας μας υφίστανται τις συνέπειες αυτού το προβλήματος, που η Ελλάδα έχει με το όνομά μας. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ακατανόητο, τόσο για την εποχή στην οποία ζούμε -τον 21ο αιώνα- όσο και βάσει όλων των μέτρων σε ένδειξη καλής θέλησης, τα οποία έχει μέχρι σήμερα λάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας για να επιδείξει τις προθέσεις της για σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, δεν αποθαρρυνόμαστε, θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση με αμοιβαία ετοιμότητα, σεβασμό και τήρηση του πλαισίου των διαπραγματεύσεων που έχει οριστεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η χώρα του, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=419613
Διαβάστε την ομιλία του Αμερικανού πρέσβη (στην οποία πάντως δεν υπάρχουν τα παραπάνω του ρεπορτάζ) εδώ: http://macedonia.usembassy.gov/speeches-2011/amb-sp09132011.html

Δείτε το facebook της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, εδώ

Χαράτσι σε όλους..Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας.
 











Σοφία Βούλτεψη
 Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.
Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.
Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Σαρκοζί να δηλώνει στο υπουργικό του συμβούλιο ότι θα κάνει το παν για να σώσει την Ελλάδα.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, τον Επίτροπο Ρεν, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Κάρλος Κόστα, τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και πάει λέγοντας.

Οι φωνές τους έπνιξαν κραυγές όπως αυτή του προέδρου της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγού του συγκυβερνώντος νεοφιλελεύθερου κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη», Ρίχαρντ Σούλικ, που μιλώντας στο δημόσιο αυστριακό ραδιόφωνο, που ζήτησε να αφεθεί η Ελλάδα να… χρεοκοπήσει μόνη της και απλοϊκά συνέκρινε την χρεοκοπία της Καλιφόρνιας, με ενδεχόμενη χρεοκοπία χώρας που ανήκει στη ζώνη του ευρώ!

Στο εσωτερικό μέτωπο, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι χθεσινές ανακοινώσεις περί εξειδίκευσης του νέου χαρατσιού στα ακίνητα, επιβεβαίωσαν τους μεγαλύτερους εφιάλτες:

Πρόκειται για κανονική δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων – παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες να εμφανιστεί πως θα πληρώσουν περισσότερα αυτοί που κατοικούν σε «πλούσιες» περιοχές.

Από το χαράτσι δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι, ούτε οι ανάπηροι – κι’ ας μιλούν για «ειδικό συντελεστή»!

Το τέλος θα εισπραχθεί από πέντε περίπου εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές – άμεση σύνδεση με την ΔΕΗ - συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρις ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και το καταπληκτικότερο όλων: Χαράτσι δεν θα πληρώσει το Δημόσιο, που με την «βοήθεια» των άθλιων διαχειριστών του κατάφερε να χρεοκοπήσει. Δεν θα πληρώσουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα πληρώσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και τα άλλα αναγνωρισμένα δόγματα, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα αθλητικά σωματεία.

Και έχουμε και άλλα ωραία: Δεν θα πληρώσουν χαράτσι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα νεκροταφεία!

Και βέβαια, με την εγκύκλιο η κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει – και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει απευθείας είσπραξη μέσω άλλων οδών.

Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητας, χαράτσι δεν πληρώνουν οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι! Αυτοί ακριβώς που δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα!


Υ.Γ
. Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας, η οποία είναι και αντισυνταγματική. Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, παραβιάζεται η παράγραφος 1 του άρθρου 17 και η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος, που προβλέπουν ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι νοητή εφόσον η περιουσία αυτή φέρει κάποια πρόσοδο, παράγει δηλαδή, αμέσως ή εμμέσως, κάποιο εισόδημα. Τα αναρίθμητα ξενοίκιαστα σπίτια και μαγαζιά τι πρόσοδο προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους;

http://www.elzoni.gr/html/ent/487/ent.13487.asp

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – σκιώδης πρωθυπουργός ο ΓΑΠ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης, ή task force, θα έχει εγκατασταθεί στα υπουργεία της χώρας, προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. «Δεν θα είχα αναλάβει τη δουλειά αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ελληνες θα τα καταφέρουν» δήλωνε χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Σήμερα, ο κ. Ράιχενμπαχ συναντάται και με τον πρωθυπουργό.

Φοβερή επιλογή ο Ράιχ-εν-μπαχ. Συνδυάζει τη βιαιότητα του Γ΄Ράιχ με την αρμονία της μουσικής του ιδιοφυούς Μπαχ. «Θα μας κάνει ανθρώπους», o -έχων τη φήμη «σκληρού»- Χορστ. Αρχίζουν και του φτιάχνουν το κατάλληλο προφίλ: «ο σοσιαλδημοκράτης (οποία έκπληξη) με τα γκριζοπράσινα μάτια». Σαν ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», να περάσει η φυσιογνωμία του «αναίμακτα» στους ιθαγενείς ανυπότακτους γκιαούρηδες.

Αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ταινία «οι Γερμανοί ξανάρχονται»: Το σύνθημα του είναι «πρώτα ευημερούν οι αριθμοί και μετά οι άνθρωποι». Όλοι οι πόροι της χώρας βρίσκονται πλέον στη διάθεση των κατοχικών δυνάμεων. Ο ΓΑΠ εφεξής είναι σκιώδης Πρωθυπουργός. Ο Χορστ αναλαμβάνει. Η πόλις (των Αθηνών) εάλω…

Δεν έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό να δώσει την «τεχνική βοήθεια»; Να τους απολύσουμε όλους άμεσα αν είναι άχρηστοι. Ή δεν αφήνουν οι Υπουργοί; Αλλά έρχεται η τρόικα και σου λέει με τον παρά μου …. και την κυρά μου και όλοι «σούζα».

Η task force θα εγκατασταθεί στο κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», που κατά την κατοχή είχε μετατραπεί σε στρατοδικείο. Κατά τη σύγχρονη οικονομική κατοχή, θα μετατραπεί σε …ερωτοδικείο. Γιατί η ανθρωπότητα έχει εξελιχθεί εβδομήντα χρόνια μετά. Δεν σε σκοτώνουν, δεν σε φυλακίζουν, δεν σε βασανίζουν σωματικά, παρά μόνο ψυχικά. Σε αφήνουν απλά άνεργο, πένητα, μίζερο και χωρίς μοίρα στον ήλιο. Μήπως να ξανασκεφτούν τις καθαρές λύσεις των εκτελέσεων; Αν είναι σύντομα θα γλιτώσουμε και τα «χαράτσια»…


Η Κυβέρνηση όμως έχει σχέδιο: απαιτεί από τη Μέρκελ οι Γερμανοί προϊστάμενοι των Υπουργών να είναι Βαυαροί κι αν είναι δυνατόν απόγονοι των αντιβασιλέων Άρμανσμπεργκ, Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835. Η περίοδος της task force θα διαρκέσει για άγνωστο χρονικό διάστημα. Οι αντιβασιλείς έχτισαν το νεοελληνικό κράτος προκαλώντας την αντίδραση των στοιχείων που δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα προς το «καλύτερο». Το αποτέλεσμα ήταν να φυλακιστούν ως συνωμότες οι Θ. Κολοκοτρώνης, Δ. Πλαπούτας, Θ. Γρίβας, Δ. Καρατάσος. Την εξέγερση τελικά κατέστειλε ο Γρίβας, ο οποίος «συναίνεσε», αποφυλακίστηκε και τους κυνήγησε.

Με τον τρόπο αυτό η «νέα κατοχή» θα συνδεθεί ιστορικά με τη ρομαντική περίοδο του Όθωνος και όχι με την ελαφρώς βίαιη των ναζιστικών στρατευμάτων, η οποία και ενοχλεί τους Γερμανούς.

Για όσους πίστευαν ότι η λέξη «κατοχή» ήταν μια υπερβολή, που στόχο είχε να καταδείξει τη «μειωμένη εθνική κυριαρχία», οφείλουν να αναθεωρήσουν. Ο αναχρονισμός μας είναι τόσο βαθιά ριζωμένος, που θέλουμε τοποτηρητές, ύπατους αρμοστές και ανθύπατους για να μας βάλουν σε «τάξη».

Ο «επαρχιωτισμός» μας είναι τέτοιος που κάθε τι από την Εσπερία αυτομάτως καθαγιάζεται. Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν μέχρι και οι σκληρά εμφανιζόμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα «εκσυγχρονιστές» πολιτικοί μας ασχολούνται με τα ρουσφέτια στις Περιφέρειες τους; Η χώρα χάνεται και οι Υπουργοί ασχολούνται προσωπικά με την «πελατεία» τους.

Μικρός Οδυσσέας

Όχι στον κεφαλικό φόρο στην ακίνητη περιουσία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Είτε βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Είτε είναι εντελώς ανάλγητοι και δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. 

Ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μια αποστολή και την εκτελούν, ως μισθοφόροι. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι για τη χώρα.

Αυτό που έγινε με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών για τα ακίνητα δεν έχει προηγούμενο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Στις 23 Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, on camera, ότι τα ακίνητα είναι ήδη βεβαρημένα με φόρους, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισπρακτικός μηχανισμός.
Την Κυριακή, ένας πανικόβλητος υπουργός, ξέχασε τι έλεγε μόλις δυο μήνες πριν, και ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτου τέλους, διετούς διάρκειας, στα ακίνητα.

Προσπάθησε, ανεπιτυχώς μάλιστα, να το εμφανίσει και ως δίκαιο μέτρο επειδή θα υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με την αντικειμενική αξία. Η τιμή θα άρχιζε από 0.5 ευρώ ανά τετραγωνικό και θα έφτανε μέχρι τα 10 ευρώ.
Σε μια επίδειξη….. κοινωνικής ευαισθησίας ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι από το τέλος θα εξαιρούνταν οι άνεργοι και οι μη ικανοί προς εργασία.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρίς, ο κ. Βενιζέλος άλλαξε γνώμη!
Το τέλος ισχύει για όλους!
Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό!
Και αν δεν καταβληθεί, θα κόβεται το ρεύμα!

Βέβαια, το δημόσιο έσπευσε να εξαιρέσει τον εαυτό του και την εκκλησία!
Ελπίζω, η εκκλησία να μη δεχθεί την προτεινόμενη εξαίρεση.

Την προσβάλει και μόνο που το πρότειναν! Όταν ο λαός στενάζει, η εκκλησία δεν μπορεί να δέχεται απαλλαγές. Συμμετέχει και συμπάσχει.
Επί της ουσίας τώρα:
Το τέλος επί της ακίνητης περιουσίας είναι κεφαλικός φόρος.
Είναι και αντισυνταγματικός. Και πρέπει επιτέλους οι Καθηγητές της Νομικής να ανοίξουν το στόμα τους.

Τέτοιους φόρους επιβάλλουν κατοχικές δυνάμεις. Όχι δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Είναι βάναυσος, ειδικά για τα νοικοκυριά που ακόμα αποπληρώνουν το στεγαστικό τους γιατί το σπίτι δεν τους ανήκει κατά πλήρη κυριότητα.

Είναι ανάλγητος, για τους άνεργους και τους μη ικανούς προς εργασίας, γιατί αυτοί δεν έχουν ούτε καν ένα ισχνό εισόδημα.
Είναι εξοντωτικός για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είναι εκβιαστικός γιατί τον συνδέουν με ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ρεύμα.
Δεν είναι μόνο το τέλος καθεαυτό, που ούτως ή άλλως για τους περισσότερους είναι αβάσταχτο. Πιο πολύ προκαλεί η αναλγησία και η πρωτοφανής κοροϊδία. Άλλα μας λένε δημοσίως, και άλλα πράττουν με τις εγκυκλίους. Σαν τους κλέφτες.

Λυπούμαι γιατί η αντίδραση της Ν.Δ. δεν ήταν στο επίπεδο που απαιτούν οι περιστάσεις. Δεν αρκούν οι γραπτές ανακοινώσεις.
Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, τέτοια θέματα διαρρηγνύουν τους δεσμούς της κυβέρνησης με την κοινωνία και αποτελούν την αφορμή για την ανατροπή της.
Πρέπει να τοποθετηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και μάλιστα με τρόπο μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης.
Το μέτρο είναι άδικο και για τη μεγάλη πλειοψηφία εξοντωτικό. Αν πρέπει να επιβληθεί κάποιος φόρος στα ακίνητα, τότε αυτός πρέπει να συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια και να αφορά μόνο στους πραγματικά έχοντες.
Είναι υποχρέωση της Ν.Δ. να επιδιώξει, με κάθε τρόπο, την κατάργησή του.
Και να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Βενιζέλου, που εισηγήθηκε το μέτρο.
Για να δούμε τότε, ποιοί απ’ την κυβερνητική πλευρά θα αναλάβουν την ευθύνη να το ψηφίσουν.
Ναι, η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά οι δυσκολίες δεν ξεπερνιούνται εξοντώνοντας τους πολίτες και μάλιστα εκείνους που δεν έχουν δυνατότητα άμυνας.
Κ.Ρ.

Y.Γ. Επειδή η ανάλγητη Κυβέρνηση Παπανδρέου θα βγεί να μας κατηγορήσει για λαϊκισμό, έχω να προτείνω ένα μέτρο που και έσοδα θα φέρει στο κράτος και πλούτο θα δημιουργήσει στους πολίτες.
Αντί, λοιπόν, για εξοντωτικά φορομπηχτικά τέλη, ας τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια γρήγορη και καλά οργανωμένη επέκταση των σχεδίων πόλεως. Και να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες εισφορά σε χρήμα. Όσοι έχουν αγροτεμάχια, θα αποκτήσουν οικόπεδα, με δυνατότητα δόμησης. Η περιουσία τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία. Και όποια εισφορά κληθούν να πληρώσουν θα έχει και αξία και αντάλλαγμα. Ιδού η Ρόδος…

Από ...... Antinews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com