Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διασταύρωσαν τα….ξίφη τους οι στρατηγοί στα Καμένα!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου-Μώλου με την κίνηση πολιτών Καμ.Βούρλων με αφορμή την διαφωνία των πολιτών να μεταφερθούν τα αστικά λήμματα του Αγίου στο βιολογικό των Καμένων.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο πρόεδρος της Επιτροπής των πολιτών στρατηγός Γιώργος Μακρυνίτσας επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο παράτυπο επιχειρεί να μεταβάλει την λουτρόπολη σε αποδέκτη λυμάτων όλης της περιοχής με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την Υγιεινή των κατοίκων και την τουριστική ανάπτυξη της λουτρόπολης.
 Για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Μακρυνίτσας έχουμε κάνει προσφυγή στην διευρυμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς να ακυρωθεί η μη σύννομη –δια τηλεφωνικής περιφοράς-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γ.ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ττετριμιδας επίσης ε.α. στρατηγός χαρακτήρισε άκαιρα και άτοπα όσα ανέφερε ο κ. Μακρυνίτσας . «Ο Δήμος μας οφείλει να διαχειριστεί άμεσα και κατά τρόπο οριστικό το πρόβλημα με τα αστικά λήμματα και η επέκταση του βιολογικού των καμένων μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες χωρίς κανένα πρόβλημα για το περιβάλλον που τώρα δυστυχώς με τους ανεξέλεγκτους βόθρους ρυπαίνεται μόνιμα».

Ε.ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ

Ο κ. Τετριμιδας πάντως συμφώνησε με τον κ. Μακρυνίτσα ότι αποδεκτής των επεξεργασμένων λυμάτων πρέπει να είναι ο πόταμος Βοάγριος και όχι ο Μαλιακός και αυτό είπε είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του Δήμου.

Από ....... Lamia Fm1

Η Ελλάδα σε καραντίνα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο κύβος ερρίφθη.
Οι χώρες της Ε.Ε., και ειδικότερα αυτές που απαρτίζουν τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, ετοιμάζονται πυρετωδώς να αποσυνδέσουν τις εξελίξεις στην Ελ­λάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη. 
Η κυβέρνηση, ανήμπορη και ανίκανη να ερμηνεύσει σωστά την αλλαγή στάσης των εταίρων μας, αδυνατεί να κατα­λάβει ότι το παιχνίδι άλλαξε και ότι η χώρα μας είναι πλέον ένα μόνιμο βα­ρίδι και προκαλεί ανά τρίμηνο εστίες κρίσης, τις οποίες αρπάζουν οι κερδο­σκόποι και χτυπούν το ευρώ στο σύνο­λό του.

Έτσι μας εξήγησε την απόφαση για συντονισμένη πλέον διαφοροποίηση Ευρωπαίος αξιωματούχος που ανήκει στις ομάδες που χτίζουν το νέο ευρώ. Όποιος διαβάσει ψύχραιμα τις το­ποθετήσεις όλων των Ευρωπαίων αξι­ωματούχων της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ολ­λανδίας, της Φινλανδίας, της Αυστρί­ας και της Γαλλίας, θα καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο. Θα είναι ένας συνδυασμός από δύο σκέλη:
1 Τη δημιουργία του Οικονομικού Διευθυντηρίου, που θα διαχωρίζει ουσιαστικά την ευρωζώνη στο «Κλαμπ του Βερολίνου» (The Berliner Club), όπου...........
μια μικρή ομάδα χωρών θα απο­φασίζει για τις υπόλοι­πες και θα έχει τον πρώτο λόγο (μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ) για το τι μέ­τρα θα λαμβάνονται και πώς θα εφαρ­μόζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα, ποιες ποινές θα επιβάλλονται στους παραβάτες και για ποιο χρονικό διά­στημα.
Όπως σας γράψαμε την προηγού­μενη εβδομάδα, οι νέοι κανόνες της Οικονομικής Διακυβέρνησης είναι γερμανικής εμπνεύσεως και θα συζη­τηθούν τον Οκτώβριο. Εδώ ακριβώς αναμένεται να βρεθεί και το νομικό παράθυρο που θα δείχνει την πόρτα της εξόδου σε χώρες που αδυνατούν να συμμορφωθούν με τη σκληρή δη­μοσιονομική πειθαρχία.
Η δημοσιονομική διακυβέρνηση της χώρας θα είναι στα χέρια του σκληρού πυρήνα. Και σε όποια χώρα δεν αρέ­σει, θα δίνεται η ευκαιρία της οικειο­θελούς - προσωρινής ή όχι - αποχώ­ρησης, με την προοπτική να επανεντα­χθεί όταν εξυγιάνει την οικονομία της. Βεβαίως καμία κυβέρνηση δεν θέλει το έσχατο σημείο, το οποίο είναι νο­μικά πολύπλοκο και δύσκολο να προ­βλεφθεί τι συνέπειες θα έχει.
Αυτό που θέλουν όμως και προω­θούν είναι η άρση της δημοσιο­νομικής κυριαρχίας της χώρας. Ένα πάγωμα δηλαδή και τον υποβιβασμό της κυβέρνησης σε εκτε­λεστικό όργανο των αποφάσεων του Διευθυντηρίου, χωρίς κανένα δικαίωμα παρέμβασης. Μήπως αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τους Γερμανούς, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας και μάλι­στα με το μοντέλο των Ειδικών Οικονο­μικών Ζωνών, το οποίο τόσο πολύ ανα­λύσαμε τον τελευταίο καιρό;
2 Την επίσπευση της εφαρμογής του μόνιμου μηχανισμού ESM, ο οποί­ος προνοεί την ελεγχόμενη - ή συντε­ταγμένη - πτώχευση μιας χώρας που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της. Η πτώχευση θα γίνεται με «κού­ρεμα» των ομολόγων με τη συμμετο­χή του ιδιωτικού τομέα και η χώρα θα μπαίνει σε καραντίνα.
Ο όρος αυτός επιβλήθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου και επικυρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπαν­δρέου!
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, εν γνώσει της ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ήταν «βιώσιμο» (είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, όπου στο τσακ λάβαμε την τότε δόση του δανείου), δεν έκα­νε απολύτως τίποτε για να προασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός υπέγραψε τις αποφά­σεις, τις οποίες μετά... πανηγύρισε!

Στη... σαλαμούρα
Με τον παραπάνω συν­δυασμό η Γερμανία επι­χειρεί να βάλει την Ελ­λάδα σε καραντίνα, η οποία δεν θα επηρεάζει το... υπόλοιπο ευρώ. Η τελευταία διορία που μας έδωσαν έληξε με την έκτακτη αποχώρηση της τρόικας και τώρα παίζου­με στις καθυστερήσεις. Οι οποίες θα διαρκέσουν μέ­χρι να ολοκληρωθεί το πιο πάνω σχέδιο και μέχρι να περιφρουρηθούν οι υπό­λοιπες εστίες.
Το παράξενο είναι ότι όλοι έχουν λάβει το μή­νυμα και το τι είδους εξελίξεις έρχονται, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να πιπιλά­ει την καραμέλα ότι «οι έξω θα μας στηρίζουν επειδή, αν δεν το κάνουν,
κινδυνεύει το ευρώ». Είτε πρόκειται για αλαζονεία είτε για άγνοια κινδύνου είτε για απλή... επικοινωνιακή διαχείριση στο εσωτερικό, οι κίνδυνοι από την τακτι­κή του κυβερνητικού σχήματος χτυ­πάνε κόκκινο. Διότι, όπως προκύπτει από το σκεπτικό των φίλων και εταί­ρων μας, στην καραντίνα θα μας βά­λουν ακριβώς για να σώσουν το ευρώ. Επειδή μας θεωρούν... επικίνδυνους για το κοινό νόμισμα!
Μετά την παταγώδη αποτυχία της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου δεν υπήρξε ίχνος αυτοκρι­τικής για τα σοβαρά και (όπως θα απο­δειχθεί αργότερα) μοιραία λάθη στην οικονομική πολιτική, είδαμε τις τε­λευταίες μέρες υπουργούς να παρε­λαύνουν στα δελτία ειδήσεων και να λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα: ότι όλα αυτά που ακούσαμε για την πτώχευση της χώρας οφείλονται στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας κυρί­ως και όχι στο κυβερνητικό έργο, το οποίο... πάει καλά!

Καταιγίδα νέων μέτρων
Όπως είπαμε, δεν ξέρουμε εάν όλα αυτά είναι επικοινωνιακή τακτική ή αν όντως τα πιστεύουν σοβαρά, όμως κανονικά τα καμπανάκια συναγερμού θα έπρεπε να ηχήσουν στα αυτιά τόσο του Παπανδρέου όσο και του Βενιζέ­λου. Διότι και οι δύο, στις τηλεφωνι­κές επαφές που είχαν τις τελευταίες μέρες με ομολόγους τους, συνάντη­σαν... τοίχους και οργή, με τους εταί­ρους να λένε ξεκάθαρα ότι «μας λέτε ψέματα, μας κοροϊδεύετε».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε συντονισμένες δηλώσεις τους, τόσο ο Μπαρόζο όσο και ο Τρισέ, η Μέρκελ, ο Ρομπάι και ο Σαρκοζί απείλησαν ότι, εάν η χώρα μας δεν κάνει πράξη όλα όσα δεσμεύθηκε, δεν θα πάρει το νέο δάνειο.
Με τις γαλλικές τράπεζες να υπο­βαθμίζονται λόγω της έκθεσής τους σε ελληνικά ομόλογα, Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν να απειλήσουν ευθέως τον Παπανδρέου. Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη είχε αυτόν τον στόχο, καθώς Βερολίνο και Παρίσι θέλουν να ακούσουν απευθείας από το στό­μα του πρωθυπουργού ότι, εκτός από το χαράτσι των 4 δισ. στα ακίνητα, θα πρέπει να λάβει κι άλλα μέτρα αμέ­σως!
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι ο επίτροπος Όλι Ρεν, σε τηλεφω­νική επικοινωνία με τον Βενιζέλο, του μετέφερε ξεκάθαρα ότι το μέτρο δεν επαρκεί για να κλείσει φέτος το έλ­λειμμα στο 7,6% που είναι ο στόχος. Και πρέπει να έχει έτοιμη ατζέντα να καταθέσει στο Γιούρογκρουπ της Πα­ρασκευής τι άλλο προτίθεται να κάνει. Η τρόικα ζητά:
♦ Σαφείς (χωρίς... υποσημειώσεις) και μόνιμες απολύσεις σε όλο το Δημόσιο (ήδη η κυβέρνηση άρχισε να το διαρ­ρέει).
♦ Να αποκρατικοποιηθεί αμέσως μια μεγάλη εταιρεία.
♦ Να κλείσουν κι άλλες ΔΕΚΟ.
♦ Να γίνει νέα περικοπή στους μι­σθούς του Δημοσίου και να πέσει μα­χαίρι στις επικουρικές συντάξεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει πει το «Ναι» σε όλες τις απαιτήσεις και αυτό θα μεταφέρει στο Γιούρογκρουπ ο υπουργός Οικο­νομικών.
Όλα αυτά για να εισπράξουμε ένα θετικό ανακοινωθέν και να πέσουν επικοινωνιακά (και... μόνο) οι τόνοι. Ό,τι γινόταν μέχρι τώρα δηλαδή. Κάθε αξιολόγηση τριμήνου της τρόικας κα­τέληγε σε εξαγγελία νέων μέτρων και η κυβέρνηση πανηγύριζε που παίρναμε στο παρά πέντε τη δόση του δανεί­ου.
Μόνο που το νερό μπήκε στο αυλά­κι και το «Σχέδιο Β» δεν αλλάζει. Το μόνο που αλλάζει ανά μέρα (και ανα­λόγως των κινήσεων της αγοράς) είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι. Στο οποίο δυστυχώς εμμένει η κυβέρνηση.

Για γερά νεύρα
Πάντως ο Βενιζέλος θα περάσει ένα εξαιρετικά δύσκολο διήμερο στην Πολωνία, διότι τα μέτωπα είναι πολλά:
♦ Πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με την έκτη δόση, πότε θα τη λάβου­με και πώς. Εάν το Γιούρογκρουπ απο­φασίσει ότι οι εξηγήσεις του υπουρ­γού Οικονομικών είναι επαρκείς, τότε πρέπει να βρεθεί πάλι μια φόρμουλα εκταμίευσης, αφού νομικά δεν υπάρ­χει κάλυψη, αφού το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Όμως, πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι από... κεκτημένη ταχύτητα η δόση θα έρθει.
♦ Τι γίνεται με τη συμμετοχή των ιδι­ωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Πληροφορίες του «Π» ανα­φέρουν ότι ίσως επιτευχθεί τελικά ο στόχος του 90%. Όμως, ακόμη και λί­γο χαμηλότερο να είναι το ποσοστό, η «φάμπρικα», σύμφωνα τουλάχιστον με εκτιμήσεις από ελληνικές πηγές, θα προχωρήσει - και... όπου βγάλει.
♦ Τι θα γίνει με τις εγγυήσεις που πρέ­πει η Ελλάδα να δώσει στους Φινλανδούς, οι οποίοι, αν και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα κάνουν πίσω, σύμ­φωνα με τις πληροφορίες του «Π» δεν υποχωρούν στο αίτημα για εγγυήσεις και απλώς επιχειρούν να βρουν μια συμβιβαστική «συσκευασία», η οποία να άρει την πλήρη εμπλοκή που σημειώθηκε αρχικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Φιν­λανδία κινούνται η Ολλανδία, η Αυ­στρία και η Σλοβακία. Η συμβιβαστι­κή πρόταση της Κομισιόν αναφέρει ότι οι χώρες που θα λάβουν τις επι­πρόσθετες εγγυήσεις θα πάρουν μικρότερα κέρδη από τους τόκους του νέου δανείου.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο τηρεί μια παράξενη στάση και ου­δείς λέει επισήμως τι θα κάνει εάν οι εγγυήσεις αυτές είναι εμπράγματες και ζητηθεί η εγγύηση κρατικής περι­ουσίας, η οποία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα είναι ζοφερό για μια κυβέρ­νηση η οποία εδώ και ενάμιση χρό­νο δημιουργούσε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ίδια και τη μαύρη τρύπα η οποία απειλεί να καταπιεί τη χώρα. Μπορεί ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ να σήκωνε με προσποιητή απο­ρία τους ώμους διερωτώμενος αν... μόνο αυτός δημιούργησε το πρό­βλημα και καλώντας μας να αναλο­γιστούμε τις ευθύνες των προηγού­μενων, όμως αυτό δεν αναιρεί μια μεγάλη αλήθεια:
Η κυβέρνηση σήμερα καλείται να υλοποιήσει δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε και υπέγραψε. Όπως τον Μάρτιο συνυπέγραψε την ελεγχόμε­νη πτώχευση στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Τώρα όμως είναι αργά και για δικαιολογίες και για κροκοδείλια δάκρυα. Η πραγματικότητα και οι δε­σμεύσεις εκδικούνται σκληρά...

Μπορεί να εξοφληθεί μόνο η ΔΕΗ, χωρίς να καταβληθεί το χαράτσι;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί περιείχε μέσα και δικαιώματα υπέρ της ΕΡΤ. Πριν δύο μήνες, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος (συνταγματολόγος) είπε πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν φόροι μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική, έτσι κι αλλιώς, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που....
επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παράνομες τόσο η ενσωμάτωσή της μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και η απαράδεκτη απειλή ότι θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές, αλλά και κινδύνους σωματικών βλαβών, ακόμα και θανάτων σε καταναλωτές που θα στερηθούν αναίτια τη χρήση του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας είπαν (και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αποφυγής της καταβολής αυτής της έκτακτης εισφοράς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μας είπαν λοιπόν πως:

1) Αν η κυβέρνηση βάλει μέσα στο φάκελο που θα αποστείλει η ΔΕΗ, σε ξεχωριστό χαρτί την έκτακτη εισφορά, τότε ο πολίτης μπορεί να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για να μην του κοπεί το ρεύμα και να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, εφόσον δεν το επιθυμεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει τότε η κυβέρνηση είναι αφενός να μην χορηγεί φορολογική ενημερότητα στον πολίτη και αφετέρου να βάλει την αρμόδια ΔΟΥ να βγάλει το σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη στον πλειστηριασμό, αν έχει φυσικά τα κότσια. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, οι προσφυγές που θα ασκήσουν οι πολίτες εναντίον των πράξεων των αρμόδιων ΔΟΥ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, θα ματαιώσει στην πράξη την είσπραξη.

2) Αν όμως η κυβέρνηση βάλει στο ίδιο χαρτί τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και εκείνα που αφορούν την έκτακτη εισφορά και εφόσον η ΔΕΗ αρνείται να εισπράξει μόνο τα χρήματα που την αφορούν (και μάλιστα αυτό θα συμβεί και για πρακτικούς λόγους, δεδομένου ότι στα κομπιούτερ της ΔΕΗ θα φέρεται ο καταναλωτής χρεωμένος και με την ενσωματωμένη εισφορά, σε ενιαίο ποσό, οπότε δεν θα μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να κάνει διάκριση) τότε ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο ΤΠΔ και να παρακαταθέσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον, κοινοποιώντας στην ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Αυτή, όπως μας είπαν, είναι, με βάσει τον νόμο, νόμιμη καταβολή της αντιπαροχής για την γενόμενη από την ΔΕΗ παροχή. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα και με τον προσήκοντα τρόπο, όλα της τα δικαιώματα που αφορούν την ίδια.

Αν παρόλα αυτά, η ΔΕΗ προχωρήσει παράνομα στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, για όποια ζημιά υποστεί εξ αιτίας της παράνομης διακοπής.

Μετά από αυτή τη νόμιμη λύση, την οποία η κυβέρνηση και ο συνταγματολόγος υπουργός της, την γνωρίζουν και την φοβούνται, μόνο μια επιλογή έχει η κυβέρνηση. Να περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, διάταξη που να λέει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν εξοφληθεί η ΔΕΗ, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τότε θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος. Θα έχει απλά μετατρέψει την ΔΕΗ σε όργανο αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών.

Εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση στην "ατζέντα" του Αντ. Σαμαρα στη ΔΕΘ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Επιμένοντας στην ανάγκη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με πολιτική επαναδιαπραγμάτευση...
των όρων του μνημονίου, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την 76η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται ακόμα να επιμείνει στο ότι θέλει καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή.


Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρωί της Παρασκευής με τη συνάντηση στις 10:00 με εκπροσώπους φορέων της συμπρωτεύουσας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς»

Στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Το Σάββατο στις 09:30 π.μ. θα επισκεφθεί την 76η ΔΕΘ, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της έκθεσης.

Στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και στη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Από....... epikaira





Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες πετρελαίου στο Καστελόριζο!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σε προκλητικές ενέργειες προβαίνει για ακόμα μια φορά η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου, αμφισβητώντας...
ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιχειρώντας να θέσει υπό «στρατιωτικό κλοιό» όλη την περιοχή της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ (η πρώτη δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, η δεύτερη έχει).
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», προχθές, από την τουρκική ναυτική βάση του Ακτάζ, απέναντι από τη Ρόδο, αναχώρησαν 10 πυραυλάκατοι, 2 φρεγάτες και 1 σκάφος ανεφοδιασμού, τα οποία χθες είχαν εντοπιστεί να πλέουν 60 ν.μ. νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Σύμφωνα ακόμα με την τουρκική NAVTEX, τα ερευνητικά πλοία, που θα κάνουν έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου για λογαριασμό της Τουρκίας επί δίμηνο, είναι τα εξής τέσσερα: Σαρονα, Μπέργκεν, Γκόμαρ και Μπέμερ. Η περιοχή ερευνών τους είναι 32,4 ν.μ. νότια του Καστελόριζου μέχρι 100 ν.μ. νότια - νοτιοανατολικά, έως τα όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ.

Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία επιχειρεί να «αποδείξει», κατά παράβαση οποιουδήποτε κανόνος Διεθνούς Δικαίου, ότι έχει ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Η Τουρκία όμως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δε διαθέτει ΑΟΖ στη θαλάσσια αυτή περιοχή και τούτο γιατί παρεμβάλλεται το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο διαθέτει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και επομένως και ΑΟΖ, η οποία εφάπτεται με αυτήν της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από το νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor” ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έκανε χθες Πέμπτη την ακόλουθη δήλωση: «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Κατόπιν δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Από....Epikaira






Κίνημα «Δεν Πληρώνω» το χαράτσι για τα ακίνητα

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Οργή και αντιδράσεις προκαλεί το τέλος για τα ακίνητα, κυρίως δε η αύξηση -έως διαπλασιασμού- του ύψους του, σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν αρχικά.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διαμορφώνεται ήδη στην κοινωνία ένα αυθόρμητο “κίνημα” υπέρ της μη καταβολής είτε των έκτακτων εισφορών είτε του νέου τέλους.

Ένα νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» οργανώνεται και προτρέπει τους πολίτες να μην καταβάλουν μέσω της ΔΕΗ το νέο «χαράτσι» με την έκτακτη εισφορά.

Φορείς και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας και συντάσσουν ειδικές «φόρμες» τις οποίες θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θα αρνούνται να πληρώσουν το τέλος. Νομικοί έχουν μάλιστα ετοιμάσει ήδη και προσφυγές κατά του μέτρου και ζητούν από τους φορολογούμενους να στραφούν κατά του υπουργείου Οικονομικών.

Ιστοσελίδες προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς χαρακτηρίζοντάς της παράνομη και αντισυνταγματική.

Καλούνται επίσης οι πολίτες να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ στην οποία ανήκουν μια «δήλωση ρητής επιφύλαξης» με την οποία θα διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που θα πληρώσουν σε περίπτωση που το ειδικό τέλος κριθεί αντισυνταγματικό.
Στο μεταξύ τα κόμματα της Αριστεράς καλούν σε μαζική άρνηση πληρωμής των έκτακτων φορολογικών εισφορών.
«Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν», επισημαίνει το ΚΚΕ. Σωματεία του ΠΑΜΕ ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν τα εντάλματα πληρωμής (εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας) και να τα επιστρέψουν ομαδικά.

Ο ΣΥΝ «θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά». Επίσης, καλεί τους επιστημονικούς φορείς, και κυρίως τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα πανεπιστήμια, και ιδιαίτερα τις νομικές σχολές, να διαμορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.
ΔΣΑ: Μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων
Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχέδιο προσφυγής και κάλεσε τους καταναλωτές να προσφύγουν μαζικά κατά του τέλους. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Ο ρόλος της ΔΕΗ είναι καθαρά διαχειριστικός» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ Γιάννης Παπάζογλου και επεσήμανε ότι η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ένα νόμο του κράτους.







Πρωτοσέλίδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλίδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλίδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com