Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ (1941-2011)

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στις 27 Σεπτέμβρη 2011 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση (1941) του μεγάλου και θρυλικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στον αγώνα κατά της τριπλής κατοχής από τη ναζιστική Γερμανία, τις φασιστικές Ιταλία και Βουλγαρία.

Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο που υπήρξε η ψυχή, ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ. Αν και βαριά πληγωμένο το ΚΚΕ από τις διώξεις της μεταξικής δικτατορίας, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ζαχαριάδη και εκατοντάδες πρωτοπόρα στελέχη του παραδομένα από τις αστικές κυβερνήσεις στις δυνάμεις Κατοχής, βρήκε τη δύναμη να σαλπίσει προσκλητήριο λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης και να διαμορφώσει με τη δράση του, τους όρους για να υψωθεί, για να πάρει σάρκα και οστά η λαϊκή αντίσταση.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την άγρια τρομοκρατία των δυνάμεων Κατοχής, αλλά και τη θέση και τη δράση των αστικών κομμάτων και της πλουτοκρατίας που καλλιεργούσαν την υποταγή και τη μοιρολατρία. Σε αντίθεση με τις ηγεσίες των αστικών κομμάτων που κινούνταν μεταξύ της ανοιχτής συνεργασίας με τον εχθρό, ή της φυγής σε ασφαλείς και προστατευμένους από τους Βρετανούς τόπους, το ΕΑΜ απέδειξε ότι ο λαός -η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων- όταν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος αναδεικνύεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της Ιστορίας.
Στις 16 Φλεβάρη 1942 δημιουργήθηκε το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ, ο θρυλικός ΕΛΑΣ με στρατιωτικό διοικητή το Στέφανο Σαράφη και με καπετάνιο τον Άρη Βελουχιώτη. Στις 23 Φλεβάρη 1943 ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ, που οργάνωσε τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας. Ταυτόχρονα συγκροτήθηκαν η Εθνική Αλληλεγγύη, η Οργάνωση για την Προστασία του Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ), φρουρός των λαϊκών αγωνιστών από τους κουκουλοφόρους και άλλους συνεργάτες των κατακτητών, το Εθνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Ναυτικό (ΕΛΑΝ) με πάνω από 100 σκάφη και περισσότερους από 1200 μαχητές ναύτες και αξιωματικούς.
Το ΕΑΜ έσωσε το λαό από την πείνα. Δημιούργησε φύτρα λαϊκής εξουσίας στις απελευθερωμένες περιοχές. Τροφοδότησε τη λαϊκή πολιτιστική δημιουργία. Τον Μάρτη του 1944, δημιούργησε την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), που ήταν το κεντρικό όργανο διοίκησης των απελευθερωμένων περιοχών. Στις εκλογές σε συνθήκες Κατοχής για την εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου ψήφισαν για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία οι γυναίκες και οι νέοι από 18 χρόνων.
Χάρη στους αγώνες του ΕΑΜ δεν στάλθηκε ούτε ένας εργάτης από την Ελλάδα να δουλέψει στα γερμανικά εργοστάσια, με εξαίρεση όσους είχαν συλλάβει ως ομήρους. Δεν στάλθηκε κανένας Έλληνας να πολεμήσει κατά της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο ΕΛΑΣ καθήλωσε από 8 έως 12 μεραρχίες του εχθρού προξενώντας τεράστιες απώλειες στα στρατεύματα Κατοχής, που είχαν σε ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 30.000 νεκρούς και 6.500 αιχμαλώτους. Μεγάλες καταστροφές προξένησε στις υποδομές και στον εξοπλισμό του αντιπάλου. Το σύνολο του εξοπλισμού του προέρχονταν από όπλα που απέσπασε από τα στρατεύματα Γερμανών και Ιταλών. Την άνοιξη του 1944 είχε ήδη απελευθερώσει τα 2/3 της χώρας.
Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη λαϊκή νίκη ώστε να δικαιωθούν οι μεγάλες θυσίες και προσδοκίες του λαού, καθώς ηττήθηκαν μετά την απελευθέρωση από τις απροκάλυπτες επεμβάσεις του βρετανικού και αργότερα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στο πλευρό της αστικής τάξης της Ελλάδας. Ο ηρωικός αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ του λαού της Αθήνας και του Πειραιά το Δεκέμβρη του 1944 και η εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας το 1946 – 1949 αποτελούν κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στη χώρα μας που σφράγισε την ελληνική ιστορία στον 20ο αιώνα.
Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ αποτελούν τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα κατορθώματα του λαϊκού - εργατικού κινήματος και παρακαταθήκη του αγώνα του ΔΣΕ. Αποτέλεσαν και αποτελούν ορόσημο και απόδειξη ότι τη μεγάλη επαναστατική και πρωτοπόρα δύναμη του καιρού μας αποτελεί η εργατική τάξη και το επαναστατικό κόμμα της. Ο ανυπέρβλητος μαζικός λαϊκός ηρωισμός, η τεράστια προσφορά στις μετέπειτα κατακτήσεις, όπως και τα λάθη που δυσκόλεψαν αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα να φτάσει στην τελική νίκη με την κατάκτηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, αποτελούν σήμερα πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.
Το ΚΚΕ έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τις εποποιίες και τα λάθη του λαϊκού και εργατικού κινήματος, από τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε αλλά και τα λάθη που οδήγησαν στην ανατροπή του, σαλπίζει σήμερα το δρόμο της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης για τη λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα την άγρια ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, από τα κόμματα και τις δυνάμεις του συστήματος για να σωθεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα της κρίσης, της φτώχειας και των πολέμων.
Οι θυσίες του λαού στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό, μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο λαός μας θα ζήσει καλύτερα, με σύγχρονα δικαιώματα. Ο λαός μπορεί οργανωμένος, συνειδητοποιημένος για τη δική του εξουσία, να νικήσει.

ΑΘΗΝΑ 26/9/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο κ. Σαμαράς ας τιθασεύσει πρώτα το χρέος των 130 εκ. ευρώ της Ν.Δ.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ακούσαμε στην ΔΕΘ πολλά και διάφορα. Από το μεν ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, ακούσαμε μόνο δύσκολα και όχι όμορφα πράγματα ενώ από την Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά είχαμε την ευχάριστη είδηση ότι κατέχει τις λύσεις για όλους και για όλα. Δεν γνωρίζω προσωπικά πλέον κανέναν Έλληνα που να πιστεύει ότι οι λύσεις για ΟΛΑ είναι στο τσεπάκι του κ. Σαμαρά.


Mάριος Ξηρομερίτης
Χειρουργός Ουρολόγος
Το ΒΗΜΑ

Το έργο αυτό το έχουμε ξανακούσει και το έχουμε ξαναδεί. Αυτό όμως που με θλίβει και με οργίζει περισσότερο είναι ότι από το κόμμα μιας σοβαρής αξιωματικής αντι- πολίτευσης περιμένεις πρώτα να νοικοκυρέψει τα του οίκο του ώστε να αποδείξει και την αξία εμπράκτως και μετά να αναλάβει άλλα πιο δύσκολα θέματα. 

Άρα ας μιλήσουμε πρώτα για το πώς η Ν.Δ. θα χαλιναγωγήσει το χρέος της που αγγίζει τα 130 εκ ευρώ και μετά θα μπορεί να ομιλεί για το Ελληνικό χρέος. Εντυπωσιακό ήταν επίσης ότι καμία νύξη δεν έγινε από κανέναν δημοσιογράφο για το θέμα αυτό.

Δεν οφείλει ο εκάστοτε πρόεδρος κόμματος να δίνει λύσεις και να συμμαζεύει τα χρέη του «μαγαζιού» του. Πότε και από ποιόν διογκώθηκε το χρέος της Ν.Δ ?

Ποιος πρόεδρος εκτίναξε το χρέος αυτό στο αστρονομικό ποσό των 130 εκ ευρώ δηλαδή περίπου 40 και πλέον δισεκατομμύρια δραχμές? 

Ευθύνες δεν υπάρχουν? Πότε θα αναζητηθούν αυτές ?

Είναι άραγε δυνατόν ο κ Σαμαράς να καταπιάνεται με το δημόσιο χρέος ενώ δεν μπορεί ούτε καν αναφορά να κάνει για το χρέος που φέρει το κόμμα του? 

Ας μιλήσουμε λοίπον ανοιχτά γιατί τα ψέματα προς τους πολίτες τελείωσαν.

Πώς ο κ. Σταικούρας ,ο κ. Μηταράκης περιφέρονται στα κανάλια ως οι κάτοχοι των οικονομικών λύσεων του δημοσίου χρέους ενώ δεν μπορούν να συμμαζέψουν ούτε αυτό το έρμο κόμμα που χρωστάει σε αντιστοιχία τεράστια πόσα .


Πως ζητούν εκλογές από τη στιγμή που δεν έχουν αξιώσει προσπάθειες για τη μείωση του δικού τους κομματικού οικονομικού ελλείμματος. Αν κάποιος επιχειρηματίας ή απλός πολίτης χρωστούσε αυτά τα υπέρογκα ποσά τι θα γινόταν? 

Απορώ και εξίσταμαι όταν αυτοί οι άνθρωποί δεν εργάζονται ως αντιπολιτευόμενοι για να ορθοποδήσει το «μαγαζί » της Ν.Δ οικονομικά, αλλά θέλουν οπωσδήποτε την εξουσία χωρίς πριν να έχουν αποδείξει την αξία τους.

Ποιός τους πιστεύει άραγε? Όταν λοιπόν ο κ. Σαμαράς ανακοινώσει την μείωση των οικονομικών χρεών του κόμματός του, τότε μπορεί σιγά-σιγά να αρχίσει να διεκδικεί και την επίλυση μεγαλύτερων οικονομικών χρεών όπως του δημοσίου.

Πότε και ποιος θα μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά στον Ελληνικό λαό? 

Ποιος θα μιλήσει άραγε για το καλό της πατρίδας και όχι για τις πολιτικές, επαγγελματικές καριέρες και σταδιοδρομίες? Οψόμεθα …

Ο Ηράκλειτος όμως έλεγε ότι εμείς οι απλοί πολίτες πρέπει να διαφυλάττουμε τους νόμους του κράτους ως τα τείχη της πόλης …(σε εμπόλεμη κατάσταση ) 
Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πολιτικό φαινόμενο που συνοψίζεται στο γεγονός ότι αρκεί να αρπάξω έναν τίτλο όπως αυτό του πρωθυπουργού έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα. 
Έστω για λίγες μέρες ή μήνες έτσι για το βιογραφικό και τη ματαιοδοξία !

Το φαινόμενο αυτό δεν ανήκει σε ανθρώπους που γράψανε πραγματική Ιστορία!!

Τρίτη, όλοι στις πλατείες.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com




Αύριο Τρίτη ψηφίζεται άλλος ένας ''νόμος'' χαράτσι. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα τους παρακολουθούμε απλά; Η θα βγούμε έξω να διαμαρτυρηθούμε να φωνάξουμε; Η απάντηση βρίσκεται μέσα σας! Εμείς σας περιμένουμε! Έχουμε ακόμα όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο! Σεβασθείτε επιτέλους τα όνειρα σας! Και αν όχι τα δικά σας τότε του διπλανού σας! 

"αγανακτισμένοι".
Η χθεσινή συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα έθιξε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν για κάποιον που δεν θέλει να πληρώσει τους έκτακτους φόρους – είτε γιατί δεν έχει είτε γιατί θεωρεί ότι αυτό αντιβαίνει προς τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Οι ομιλητές (1 λογιστής, 1 εφοριακός και 1 δικηγόρος) ήταν διαφωτιστικοί. Μεταφέρω τα συμπεράσματα:

Εκτακτη εισφορά (η πρώτη δόση οφείλεται έως 30.9). Αν δεν πληρωθεί οι μόνες συνέπειες είναι:
- δεν μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα, πχ για αγοραπωλησία ακινήτου. Η λύση, αν την χρειάζεσαι άμεσα, είναι να ζητήσεις ενημερότητα πριν τις 30.9!
- πρόστιμο 1% το μήνα. Αν καθυστερήσεις λοιπόν πχ 3 μήνες ποσό 300 ευρώ χρεώνεσαι 9 ευρώ – αμελητέο αν σκεφτείς το κέρδος από την άρνηση πληρωμής.
(απειλή για βαρύτερες κυρώσεις υπάρχει μόνο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ)

Φόρος ακίνητης περιουσίας. Ο πρώτος λογαριασμός της ΔΕΗ που περιέχει το φόρο θα έρθει τον Οκτώβριο. Το ρεύμα μπορούν να το κόψουν 85 ημέρες μετά την επίδοση του λογαριασμού που δεν έχει εξοφληθεί (θα είναι κραυγαλέα παράνομο αλλά είναι πιθανόν να το κάνουν). Μπορούμε λοιπόν να αναβάλουμε την πληρωμή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011. Μέχρι τοτε ελπίζουμε να έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση. Φροντίζουμε, εφόσον μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.
Η αποστολή δηλώσεων προς τη ΔΟΥ δεν βοηθά σε κάτι, σύμφωνα με τους ομιλητές.

Υπενθυμίζεται ότι τά έσοδα από τους φόρους αυτούς δεν καταλήγουν στο ταμείο της Ελλάδας, αντιθέτως η είσπραξή τους καθυστερεί τη λύση του δράματος.

Να συγκροτηθούν διεθνή δικαστήρια για το χρέος

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Νίκου Αργεάδη

Καθημερινά, τα ελληνικά και παγκόσμια νέα λένε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Αλλά ο κ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μας απειλούν ότι αν δεν υπακούσουμε στην εγκληματική ανικανότητά τους θα μας πάνε στο…γκρεμό!!

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΒΗΜΑΤΑ!!! Το ξεκίνησε ο Παπανδρέου πριν καν γίνει πρωθυπουργός και το συνεχίζουν ακατάπαυστα οι καθεστωτικοί γκαουλάϊτερ της ΜΚΟ «Αντιεξουσιαστές του Παγκοσμιοποιημένου φασισμού».

Η Ελληνική οικονομία συστέλλεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Αλλά ο Βενιζέλος μας δήλωσε ότι θα έχουμε …πλεόνασμα το 2012!! Για να το λέει ο Βενιζέλος πρώην υπουργός εθνικής αμύνης και νυν υπουργός –κρατηθείτε- οικονομίας!!!, έτσι θα είναι. Από τη μια μας λέει ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και από την άλλη με βεβαιότητα μπορεί και προβλέπει το οικονομικό μέλλον της θνήσκουσας Πατρίδας μας.

Η ανεργία έχει διπλασιαστεί σε ένα μόλις έτος και θα αγγίξει ύψος-ρεκόρ το 2012 αλλά το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μας βεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί δείκτες θΑ διορθωθούν!!!

Ακόμη και το ΔΝΤ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα και ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν!!! Για πια μέτρα μιλάνε ΔΝΤ και καθεστώς ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ο φαύλος κύκλος αρνητικής ανάπτυξης και ελαττωμένων εισπράξεων γιγαντώνεται, η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται, η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται, και η κλίκα Παπανδρέου συνεχίζει την αφαίμαξη των νοικοκυριών ανακουφίζοντας τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες. Είχα προβλέψει ότι όταν ελαχιστοποιηθεί το «βάρος» των τραπεζών τους οι Γαλλογερμανοί θα μας αποβάλλουν σαν «κακιά συνήθεια». Ήγγικεν η μέρα αυτή .

Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή «διάσωση» ισοδυναμεί με την μαζική μεταφορά ρευστού στις αμεταρρύθμιστες τράπεζες μέσω της Ελλάδας και για την Ελλάδα σημαίνει την απ’ ευθείας πτώχευση των Ελλήνων στα επίπεδα του 50-60.

Υπό τις παρούσες Ελληνικές συνθήκες του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται, θα ενδυναμώσουν έτι περαιτέρω το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιούργησε την οικονομική κρίση.

Και ξαφνικά εκεί που εξόρκιζαν τον Σατανά της «αναδόμησης» του χρέους, πριν μια εβδομάδα το ΔΝΤ μίλησε για «αναγκαστικό» κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το δεχτούν και οι Ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή, να δεχτούν βέβαιο θάνατο, για να σωθούν οι Γαλλογερμανικές.

Τα μέτρα άγριας λιτότητας ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, κ.  Παπανδρέου και Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά το 1982 ο Δυτικός κόσμος βρισκόταν στο «χείλος» οικονομικού κρημνού. Τότε το ΔΝΤ αγόρασε μαζικά χρέος από τις κυβερνήσεις. Ακολούθησαν 20 χρόνια λιτότητας και ο κόσμος έγινες πιο ασταθής και πιο επικίνδυνος, στρώνοντας το «χαλί» για την σημερινή κρίση.

Απεναντίας, το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της εγκληματικής Ναζιστικής Γερμανίας και όχι μόνο δεν σείστηκε το παγκόσμιο σύστημα αλλά η Γερμανία έβαλε τις βάσεις για το σημερινό 4ο Ράιχ.

Το ισχύον σύστημα χρέους αγνοεί αυτό το παράδειγμα και ενισχύει τους δανειστές, δηλαδή τις «παγκόσμιες αγορές» και τις τράπεζες. Αυτή η επιβλαβής σχέση μεταξύ των διεθνών δανειστών και των δανειζομένων επιτρέπει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μένουν στο απυρόβλητο με την εφαρμογή πολιτικών από τις οποίες επωφελούνται μόνο τα «περιθώρια κέρδους των τραπεζών» τους. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, με  «Δικαστήρια χρέους», τα οποία θα αφαιρέσουν την ισχύ από τα χέρια των χρηματοπιστωτικών αγορών και των δανειστών και θα να προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοίκων που ζουν σε κράτη «οφειλέτες».

Η παράλειψη της νομιμότητας του όγκου του χρέους απειλεί την κοινωνία μας…

Σας μέμφομαι και σας κατηγορώ κ.. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο γιατί όχι μόνο δεν χρησιμοποιήσατε το κύριο όπλο της Ελλάδας, την παγκοσμιοποιημένη οικονομία» για να διαπραγματευτείτε ελάφρυνση του χρέους της χώρας αλλά υποταχθήκατε άνευ αντιρρήσεων στο διεθνοποιημένο φασιστικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και φέρατε την Ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα κοινωνικών συγκρούσεων αφαιμάσσοντας την πραγματική οικονομία προς όφελος των…Γαλλογερμανικών τραπεζών.

Χρειαζόμαστε διεθνή δικαστήρια χρέους, για να αφαιρέσουν την ισχύ των «δανειστών».

Η «ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ

Από ..... antinews

Αποκάλυψη: Στέλεχος του ΚΚΕ αναλαμβάνει τις διεθνείς σχέσεις της ΝΔ !!!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να απορριφθεί η αιρετική θέση ενός συγγραφέα που δόξασε το περιθώριο : «Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας».

 Ο λόγος είναι άρθρο του καθηγητή κ. Παγουλάτου στην «Καθημερινή» με τίτλο “Το χλιμίντρισμα των αλόγων και ο κ. Σαμαράς” – προφανώς ενόχλησε πολύ η αναφορά του προέδρου της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη στον Μπίσμαρκ και το Έθνος- Κράτος

Ο καλός καθηγητής αφήνει εξ αρχής ελευθέρα τα άλογα των επιχειρημάτων του να «καλπάσουν».

Εκείνα όμως αποδεικνύονται ά-λογα.

«Από την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι σήμερα, ο κ. Σαμαράς έχει «επανατοποθετήσει» τη Νέα Δημοκρατία σε έναν ρόλο δεξιού ΚΚΕ», δηλώνει ο κ. Παγουλάτος.

Οποία πρωτοτυπία ψυχροπολεμικής κοπής.

Τριάντα και πέντε χρόνια πίσω, κάποιοι πλιατσικολόγοι κατηγορούσαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για «Σοσιαλμανία».

Αλλά, παρακάτω ξεδιπλώνεται ο αληθινός τρόμος.

Η διαπίστωση ότι ο Σαμαράς διδάχτηκε από τα λάθη των προκατόχων του.

Και δεν σκοπεύει να κρεμαστεί από τα όργανα του κάθε Τατούλη, Παυλίδη ή Κατσίκη.

Η πιο ανατριχιαστική για αυτούς στιγμή στην ΔΕΘ ήταν προφανώς όταν είπε ότι θα ξανακάνει εκλογές.

Ο κ. Παγουλάτος και το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο φιλοξενούνται οι απόψεις του δεν αποκρύπτουν ότι επιδιώκουν να παραμείνει το οικονομικοκοινωνικό status quo ως έχει.

Να παγιωθεί κοινωνικά η άρχουσα τάξη που δημιούργησε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, η οποία συναπαρτίζεται από τρεις αλληλοδιαπλεκόμενες ομάδες.

1.  Αυτούς που αποκλήθηκαν «νταβατζήδες» μαζί με  τον ευρύτερο επιχειρηματικό τους κύκλο, καθώς και τους εν γένει προμηθευτές του Δημοσίου.Αυτούς που καταλήστευσαν τους δανεικούς, κοινοτικούς και φορολογικούς πόρους του κράτους σε ένα όργιο σπατάλης και απληστίας.

2. Τους παρατρεχάμενους, τους υπηρέτες και τους γελωτοποιούς της πρώτης ομάδας, που νοείται ως η «οικονομική εξουσία». Πολιτικοί-χειραγωγοί της λαϊκής μάζας, πάσης φύσεως σύμβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθεστωτικοί κήρυκες, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.

3. Δημόσιους υπάλληλους σε νευραλγικές θέσεις υψηλών αποδοχών ανήκοντες, κυρίως, στον στενό πυρήνα του «καθεστώτος ΠΑΣΟΚ». Οι πραγματικά «μαζί τα φάγαμε».

Όλοι αυτοί απαρτίζουν σήμερα «Το Σύστημα».

Μην αναζητάτε πολύπλοκες πολιτικές θεωρίες και βαθυστόχαστες εξηγήσεις.

Το “Σύστημα” λέει, απλά :

«Εμείς τα φάγαμε – εσείς θα πληρώσετε... Σαμαρά, βάλε πλάτη να σιγουρέψουμε όσα έχουμε στο μπαούλο».

[30 δις € φημολογείται ότι έχει μόνο στο Λουξεμβούργο ένας εκ των «μεγάλων». Αν αληθεύει, το 1/9 του χρέους που παρέδωσε ο Καραμανλής]

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη συνιστά, γι’ αυτούς, εχθρική πράξη.

Ο κ. Παγουλάτος καταγράφει την κυνική επιταγή του «Συστήματος» ωραιοποιημένα, αλλά με ακρίβεια : “Η αξιωματική αντιπολίτευση …μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία κλίματος εθνικής ανοχής στις οδυνηρές πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, ή μπορεί να το καταστρέψει….”

Οι διαρκείς βολές εναντίον του Σαμαρά από καθεστωτικούς πολιτικούς, ή δημοσιολογούντες αποσκοπούν στο να τον έλξουν σε πολιτικές που στο βραχυπρόθεσμο μέλλον θα διασφαλίσουν τα κλοπιμαία, ώστε στο μεσοπρόθεσμο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του σχεδιασμού που περιλαμβάνει δυο στοχεύσεις.

Πρώτον, οριστική χωροθέτηση του οικονομικού χώρου της Ελλάδας από ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, εν είδει φεουδαρχικής διευθέτησης.

Απόσπαση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας μέσα από ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε συνεργασία με τους αλλοδαπούς δανειστές.



Σερβάς Ντερούζ, μέλος της Τρόϊκα : «Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας”»

Ανάδειξη των εγχωρίων «νέο-φεουδαρχών» σε αποκλειστικούς συνομιλητές, επιχειρηματικούς εταίρους και υπεργολάβους του ξένου παράγοντα που θα ορίζει τα ελληνικά πράγματα, είτε αυτός είναι Γερμανικός είτε Αμερικανικός είτε, αδιάφορο γι’ αυτούς, Τουρκικός.

Δεύτερον, η εν τέλει εξάρθρωση του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού που παράγει ισχυρές κυβερνήσεις με αυτόνομες πολιτικές. Και η αντικατάστασή του από αδύναμα κόμματα που θα συγκροτούν πλήρως χειραγωγούμενους κυβερνητικούς συνασπισμούς, συνοδεία “τεχνοκρατών” που δεν έχουν εκλεγεί.

Όχι πια “Σαμαράδες” (ή “Καραμανλήδες”).

Με όργανα κυρίως τους «πράσινους» πολιτικούς, επί 30 χρόνια, λεηλάτησαν αυτά που ήθελαν. Δημόσια έργα και προμήθειες, κοινοτικές εισροές.

Τώρα θέλουν την περιουσία που ανήκει σε κάθε Έλληνα λόγω καταγωγής και φορολογίας.

Οι δε εισρέοντες πόροι, τώρα, θα διανέμονται και θα ελέγχονται από τον ξένο παράγοντα, στον οποίο φιλοδοξούν να είναι οι ίδιοι προσκολλημένοι.

Το πολιτικό σύστημα, τα πρώην πουλαίν τους, τούς είναι πλέον άχρηστο. Και το απαξιώνουν. Μην απορείτε λοιπόν από τις επιθέσεις του Mega κατά “πρασίνων” πολιτικών. Μπορείτε μόνο να διασκεδάζετε από τη γνήσια έκπληξη των τελευταίων.

Σχετικά, και η έγκυρη, αλλά υποβαθμισμένη, κ. Ζήκου γράφει σε άλλη σελίδα της «Κ» : «Ο κλεπτοκρατικός, κρατικοδίαιτος τρόπος ανάπτυξης που μας χρεοκόπησε, τώρα εκδικείται τους πάτρωνες του, αλλά παρασύρει ολόκληρο το έθνος. Τώρα, πια, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σωτηρίας για τη χώρα και την οικονομία – ούτε καν για τον ίδιο τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του Μνημονίου».

 Μια και το Antinews προβαίνει διαρκώς σε αποκαλύψεις αφιερώνουμε άλλη μια στο Συγκρότημα του Φαλήρου : O κ. Μαΐλης κατηφορίζει στη Συγγρού για να αναλάβει τις διεθνείς σχέσεις της ΝΔ, ώστε να μην παραπονείται για την ποιότητα της διεθνούς εκπροσώπησης του κόμματος η Πανδώρα … με συγχωρείτε ο Φαληρεύς.

Στον δε κ. Παγουλάτο θα συστήναμε, αντί να «συμβουλεύει» τον κ. Σαμαρά, να συμβουλέψει αυτούς που του παρέχουν χώρο έκφρασης πώς να μην καταρρεύσουν επιχειρηματικά, και με μεγάλο βρόντο, υπό το βάρος συσσωρευμένων χρεών 88 εκατομμυρίων €.

Προφήτης

Από  ..... antinews

Στο Ταμείο Περιουσίας και η ΛΑΡΚΟ.. Ολοταχώς για αποκρατικοποίηση..

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Στο Ταμείο Περιουσίας «πέρασαν» ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Ελληνικό ΑΕ και Διεθνής Αερολιμένας όπου θα πουληθούν άμεσα.. Αποκρατικοποίηση εξπρές για τη ΛΑΚΡΟ..

Την μηχανή των αποκρατικοποιήσεων βάζει μπροστά η κυβέρνηση. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή «άναψε» το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.

Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.


Παράλληλα, στην εταιρία περνούν και 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Η ΛΑΡΚΟ θα είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, επιχειρήσεις του δημοσίου που θα αποκρατικοποιηθούν. Ήδη εδώ και μήνες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη επιχείρηση από μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πρώτων υλών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των ενδιαφερομενων και των εμπλεκομενων πλευρών στη ΛΑΡΚΟ  έχει επέλθει σχετική συμφωνία για την προώθηση της στον ιδιωτικό τομέα και κάνουν λόγο πλέον για αποκρατικοποίηση εξπρές. 

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν...

Λαθρέμπορος εγκατέλειψε 17 μετανάστες στον περιφερειακό των Καμ. Βούρλων.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



(Ρεπορτάζ με ήχο )
17 λαθρομετανάστες , 9 Ιρακινοί , και 8 Αφγανοί εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε ένα λευκό ΒΑΝ στον περιφερειακό των Καμ,. Βούρλων.
 Το αυτοκίνητο ήταν ανοιχτό και ο οδηγός εξαφανισμένος. Νωρίτερα άνδρες του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων προσπάθησαν να ελέγξουν το όχημα που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει μέσω του περιφερειακού. Όταν κατάλαβε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο αυτός και ο συνοδηγός του οχήματος στάθμευσαν το όχημα στον περιφερειακό δρόμο και εξαφανίστηκαν χωρίς να ενημερώσουν τους 17 ταλαίπωρους που μετέφεραν.
Λίγη ώρα αργότερα όμως συνελήφθησαν αφού δεν πρόλαβαν να πάνε και πολύ μακριά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον FM-1 για το περιστατικό ο αστυνομικός δ/ντης Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.



Από ...... lamia fm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com