Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη και πορεία στα Καμένα Βούρλα από τους μαθητές

 Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Σήμερα στις 28-09-2011 οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμένων Βούρλων πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο των Καμένων Βούρλων προς διαμαρτυρία για τις ελλείψεις στα σχολεία.
Η πορεία των μαθητών έφτασε μέχρι το Δημαρχείο όπου εκεί συνομίλησαν με τους αντιδημάρχους όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν στο κτιριακό συγκρότημα του σχολείου.
Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια μικροεπεισόδια στον έξω χώρο του σχολείου, συγκεκριμένα από γονέα ο οποίος απαιτούσε την λήξη της κατάληψης του σχολείου το οποίο παραμένει κλειστό από την Δευτέρα ( o ήχος στο βίντεο σε κάποια σημεία κόβεται λόγο κάποιου τεχνικού θέματος μέχρι το βράδυ θα έχει λυθεί )



Από .....letspicradio

Σφοδρή επίθεση Γκλέτσου κατά Χειμάρα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς! (Video)

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com






Από......lamia Star
( Ηχητικό απόσπασμα )
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου και του πρωην Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το ΕΣΠΑ Φθιώτιδας.
Τη στιγμη που ο κ.Χειμάρας αναφέρθηκε σε μελέτη της πρωην Νομαρχίας για το λιμάνι ο Δήμαρχος Στυλιδας αντέδρασε εντονα και με φράσεις "δεν σεβομαι τον Χειμάρα,δεν σεβομαι τα λαμόγια,αμφισβητώ οσα λεει δεν υπαρχει καμμια μελετη,να σηκωθεις να φύγεις...." και παρα την παρέμβαση του πρωην Διευθυντή τεχνικών Εργων της Νομαρχίας Γιώργου Τσάμπρα που διαβεβαιωσε για τη σύνταξη της μελετης ο κ.Γκλετσος συνέχισε ακαθεκτος την επίθεση του.
Τόσο ο περιφερειάρχης κ.Περγαντάς οσο και οι αλλοι παριστάμενοι επεχειρησαν να ηρεμήσουν τον δήμαρχο Στυλίδας εκεινος επεμεινε με αποτέλεσμα να διακοπει η συνεδρίαση και να αποχωρήσει ο κ.Χειμάρας.
Δεν αποκλείεται η συνέχεια να δοθεί στις δικαστικές αιθουσες.....
Τσάμπρας,Χειμαρας,Γκλέτσος
Από ......lamiafm1

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί σήμερα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Χειρόφρενο «τραβούν» για 24 ώρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία, ενώ σήμερα προστίθενται Προαστιακός και ΟΣΕ. Επίσης απεργούν και οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, παρόλο που η χθεσινή τους απεργία του κρίθηκε παράνομη.
Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στο Αττικό Μετρό με αφορμή την κήρυξη της χθεσινής απεργίας ως παράνομη έκανε λόγο για «ψυχολογικό βιασμό» και «αστείρευτο θράσος αυτών που κυβερνούν». Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του μετρό έχει προχωρήσει σε νέα προσφυγή.


Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε "παρκο-εταιρίες" του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το "τέλος ακινήτων". Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος)!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας. (Δείτε το πλήρες κείμενο των γνωμοδοτήσεων).

Παρακάτω παρατίθεται το "κρίσιμο" άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ'ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:
α) site: www.forologoumenos.gr
β) e-mail: greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032
δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα (δείτε το χάρτη)

Γιάννης Σιάτρας

Πρόεδρος Δ.Σ.

Έλληνες Φορολογούμενοι
(Απ. Πρωτοδικείου Αθηνών 556/2011)
Μνησικλέους 2,
10556 Αθήνα
τηλ: (+30)2103242032
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr

Πηγή: ηλ.τα. το είδαμε ΕΔΩ

Τσίπρας: Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θα πληρώσει το χαράτσι που ψήφισε η Βουλή

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com




Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας δήλωσε αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το τέλος στα ακίνητα:

" Η συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας έχει ήδη ξεκινήσει. Μια έκπτωτη στη συνείδηση της κοινωνίας κυβέρνηση και μια διαρκώς αυτογελοιοποιούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψήφισε για μια ακόμη φορά ένα τελευταίο -μέχρι το επόμενο- αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντισυνταγματικό χαράτσι. Ένα χαράτσι που έτσι και αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών δεν δύναται να το πληρώσει και δεν θα το πληρώσει. Και αν είναι πάνω από ένα εκατομμύριο οι συμπολίτες μας που δεν θα το πληρώσουν, τότε να δούμε ποιανού θα κοπεί το ρεύμα, του λαού μας ή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. "

Από......  activistis

Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το χαράτσι για τα ακίνητα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων, το ΠΑΣΟΚ και η Έλσα επέβαλαν το «χαράτσι» στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ εξαίρεσαν τα ξενοδοχεία. Μετά το «μασάζ» από Πετσάλνικο, Έξαρχο, Πρωτόπαπα και Βάρτζελη, οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πειθάρχησαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου και ενέκριναν όχι μόνο την επιβολή μέσω της ΔΕΗ του τέλους στα ακίνητα, αλλά και την κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με την ηγεσία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να ψάχνει να βρει ποιοι βουλευτές μπορεί να μην ψηφίσουν την τροπολογία. Τελικά το τέλος ψήφισαν 155 (το ΠΑΣΟΚ και η Παπαδημητρίου) και την αποπομπή του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος είπε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και το 2012».
Μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν στην Βουλή από τη ΝΔ , αλλά και από τους φορείς του Τουρισμού, ο κ.Βενιζέλος λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία (την οποία προκάλεσε η ΝΔ) και παρά την ρητή του δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα εξαιρεθούν από τον ειδικό φόρο οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα, διευκρίνισε αναγνωρίζοντας το λάθος του, ότι θα τελικά θα εξαιρεθούν οι κοινόχρηστοι χώροι των Ξενοδοχειακών μονάδων χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν αυτό συμπεριλαμβάνει τα δωμάτια των ξενοδοχείων και τα τουριστικά καταλύματα, τις μικρές δηλαδή τουριστικές μονάδες.

Στις έντονες πιέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη που πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Υπουργό, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε επίσης να ξεκαθαρίσει αν οι απαλλαγές αυτές αφορούν και τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που σε άλλες εποχές το ΠΑΣΟΚ ονόμαζε μαζί με τις μικρομεσαίες ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Από ..... antinews

Γιόζεφ … Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτό που ήθελε η Λαγκάρντ αλλά και η Μέρκελ, την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου, για πιστή τήρηση των μέτρων που αποφασίστηκαν, ο πρωθυπουργός το έκανε πράξη.

Πριν τη συνάντηση με την καγκελάριο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για αλλαγές και εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Όπως γράψαμε προηγουμένως το ΔΝΤ απαιτούσε προσωπική δέσμευση του κ. Παπανδρέου για να μας σώσει πάλι (Δεν τους “φτάνει” ο Βενιζέλος. Θέλουν δέσμευση και του Παπανδρέου)
Είναι στην ουσία η προφορική δέσμευση και θα ακολουθήσει η γραπτή δέσμευση που θα βάζει τον ελληνικό λαό στο γύψο. Αυτό ήθελε και η τρόικα, αυτό τόνισε και η Μέρκελ λέγοντας ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα εφόσον και οι Ελληνες κάνουν αυτά που είχαν δεσμευτεί με τη συμφωνία με την τρόικα.
Τι άλλο είπε ο κ. Παπανδρέου; Οτι είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε κι ότι υπάρχει κακοφωνία διεθνώς. Επανέλαβε τα αστεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012 το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί το νέο πασοκικό όραμα και το νέο τρυπάκι που μπορούν να βάλουν τον ελληνικό λαό.

Δεν απέφυγε πάντως να πει ότι αν υπάρξουν αλλαγές στο οικονομικό κλίμα, δηλαδή μεγαλύτερη ύφεση, θα υπάρξουν και αλλαγές έστω κι αν οι στόχοι παραμένουν. Με λίγα λόγια, βάζουμε ένα στόχο και επειδή φταίνε όλοι οι άλλοι δεν τον πετυχαίνουμε, αλλά ο στόχος δεν αλλάζει.
Τέλος, η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει για το αν θα ενισχυθεί ο EFSF, θέμα που διχάζει όχι μόνο τον γερμανικό συνασπισμό αλλά και όλη την Ευρώπη.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι η Γερμανία δεν θα μας αφήσει να καταρρεύσουμε με πάταγο, αλλά θα βάλουμε αλεξίπτωτο για να πέσουμε ομαλά. Και το αλεξίπτωτο είναι τα σκληρά μέτρα που ανακοινώνει με το σταγονόμετρο ο Β. Βενιζέλος.

Ο δε Γ. Παπανδρέου, θυμίζει τον Μπλερ κάθε φορά που συναντούσε τον Μπους. Τότε είχαν κάνει μια γελοιογραφία που παρουσίαζε τον τότε Βρετανό σαν πιστό σκυλάκι που ακολουθεί τον Πλανητάρχη. Ετσι και ο Ελληνας πρωθυπουργός, χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης ακολουθεί πιστά τις επιταγές των ξένων δανειστών μας.

Τι είπαν στην συνέντευξη Τύπου
Α. Μέρκελ
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά και τα συνδικάτα που θα ήθελαν να βοηθηθεί η Ελλάδα.
Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η στάση της τρόικα.
Είχαμε ανοιχτό πλαίσιο συζήτησης και θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα.
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να κάνει όσα έχει υποσχεθεί.
Είμαστε άμεσα αλληλοεξαρτώμενοι.
Η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Είναι ωραίο που προσπαθείτε να εξοικονομήσετε λεφτά και κόβετε από παντού αλλά χρειάζεται και ανάκαμψη (ΣΣ χα χα χαααα)
Αν δεν υπάρχει προσέγγιση στην οικονομική πολιτική δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Γ. Παπανδρέου
Θα συζητήσουμε την ευρύτερη κρίση στην ευρωζώνη.
Θέλω να υπογραμμίσω την ισχυρή πολιτική βούληση για αλλαγές και την αποφασιστικότητά μας για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων.
Η συνεργασία μας κινείται σε άριστο επίπεδο.
Στην παρούσα συγκυρία γίνονται μεγάλες προσπάθειες και είναι ιδιαίτερης σημασίας το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους.
Τρέχουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θέλουμε θετικές πρακτικές.
Θέλω να επαναλάβω ότι ο λαός μας έχει δυνατότητες.
Είμαστε αποφασισμένοι να καλλιεργήσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε ώστε να σταθούμε στα δικά μας πόδια.
Πατριωτικό καθήκον και για μια ισχυρότερη Ευρώπη.
Α. Μέρκελ
Οι έλληνες έχουν αναλάβει ένας βάρος και για πράγματα που ίσως δεν ευθύνονται αυτοί.
Ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσεις τις προδιαγραφές της τρόικα.
Γ. Παπανδρέου
Αχαρτογράφητα νερά (!!!;;;;) και είναι λογικό να υπάρχουν πολλές απόψεις.
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπούμε στο δρόμο της ασφάλειας.
Ζούμε καθημερινά την ανασφάλεια την πολυφωνία και κακοφωνία.
Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει για να ισχυροποιηθεί το ευρώ και η Ευρώπη για να ξεπεραστεί η κρίση.
Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει και ούτε θα αλλάξει, είναι να μειωθεί το έλλειμμα.
Οι συνθήκες στις οποίες λειτουργούμε μπορεί να αλλάζουν, όπως η ύφεση. Αυτό μπορεί να αλλάζει δεδομένα αλλά δεν αλλάζει τους στόχους.

Από ....... Antinews

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την «απειλή» των απολύσεων αν δεν προχωρήσει η εργασιακή εφεδρεία αλλά και το «καρότο» της μη μεταβολής των μισθών για οκτώ στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους χρησιμοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τις αντιδράσεις και την «ανυπακοή» στο Δημόσιο. Το «καρότο» χρησιμοποίησε on camera ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος και το «μαστίγιο» off στενός του συνεργάτης, προκειμένου να μην εκτεθεί ο υπουργός του.
Πάντως ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε  και μ' έναν ακόμη τρόπο στο «αντάρτικο» των οργανισμών και των διοικητών του που τους ζητήθηκε  να στείλουν πίνακα με το πλεονάζον προσωπικό τους, πράγμα που δεν έκαναν, με το αναθέσει στους ίδιους τους υπουργούς να επιληφθούν προσωπικά της όλης υπόθεσης.
«Με αποκλειστική ευθύνη των υπουργών, θα καταρτισθούν οι κατάλογοι για την εργασιακή εφεδρεία, μετά την απροθυμία πολλών οργανισμών και φορέων να στείλουν λίστες με το 10% ανά φορέα», σημείωσε ο υπουργός και αναρωτήθηκε:
«Στους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει;»
Με νόμο η εργασιακή εφεδρεία
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ. ο στενός συνεργάτης που προαναφέρθηκε), «εάν δεν συμπληρωθεί το 10% της εργασιακής εφεδρείας, μπορεί να γίνουν και απολύσεις».
Πάντως,  όπως αποφασίστηκε και σε βραδινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Β. Βενιζέλου, Δ. Ρέππα, Χ. Καστανίδη, Γ. Κουτρουμάνη και Ντ. Ρόβλια, τα κριτήρια της εφεδρείας θα είναι απολύτως αντικειμενικά (σπουδές, εγγύτητα προς τη σύνταξη κλπ) και θα καθορισθούν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, καθώς θεωρήθηκε ότι το ΠΔ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ
Χωρίς μεταβολή οι μισθοί του 80%
Όσον αφορά στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που θα εφαρμοστεί από την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιωσε ότι δε θα επηρεάσει το 80% των δημόσιων υπαλλήλων· μάλιστα θα... ευεργετήσει το 10% των χαμηλόμισθων που θα δουν τους μισθούς του να αυξάνονται κατά 7%.
Ωστόσο, οι μειώσεις των μισθών στο 20% θα είναι τόσο μεγάλες (έως και 53%) που, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, η συνολική μείωση του μισθολογικού κόστους θα ανέλθει σε 20% συνολικά.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες στις μισθολογικές αυτές κατηγορίες (πρόκειται για διευθυντές, προσιταμένους,  εφοριακούς τελωνιακούς κλπ) θα δοθεί η δυνατότητα να αυξάνουν τους μισθούς τους μέσω του πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα εξαρτάται, κυρίως, από τα έσοδα που θα φέρνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο Δημόσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο δεν θα έχει επιβάρυνση.

Για τον υπό συγχώνευση οργανισμό που προχωρά σε προσλήψεις, κλικ εδώ.

ΠΡΟΒΟμάστορες : 30/9 και 1-2/10/2011 Ορειβασία στον Όλυμπο - Μύτικας 2.917μ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Παρασκευή: Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 15:00μ.μ.  στο Μνημείο Λεωνίδα στις Θερμοπύλες στις 15:30.

Με αυτοκίνητα θα πάμε στο Λιτόχωρο – Θέση Διασταύρωση  Γκορτσιάς (300χλμ. 3ώρες περίπου), όπου θα στηθεί η πρώτη κατασκήνωση. Για το δείπνο θα έχουμε φαγητό μαζί μας.

Σάββατο: Μετά το πρωινό, ανηφορίζουμε ακολουθώντας το μονοπάτι Γκορτσιά, Κόκα, Πετρόστρουγκα, Σκούρτα, Λαιμό, Πέρασμα του Γιόσου, Οροπέδιο Μουσών. Κλασσική ανάβαση του Ολύμπου με εντυπωσιακή διαδρομή που αρχικά κινείται στη σκιά αιωνόβιων δέντρων οξιάς που δημιουργούν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, στη συνέχεια σε δασωμένη πλαγιά με ρόμπολα (είδος πεύκης που απαντάται μόνο στα Βαλκάνια σε μεγάλο υψόμετρο), και τέλος σε αλπικό τοπίο με εκπληκτική θέα στο βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Μακεδονία. Καταλήγουμε στο καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.650μ. όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση, σε σκηνές ή το καταφύγιο και θα δειπνήσουμε στο καταφύγιο.
Υ.Δ.1.650μ. - Ω.Π.7 - Β.Δ.3

Κυριακή : Μετά το πρωινό ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι, τραβερσάροντας τα θεαματικά ζωνάρια του Στεφανιού. Στη διασταύρωση με το λούκι του Μύτικα αφήνουμε τα σακίδια και σκαρφαλώνουμε στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.
Κατεβαίνουμε από τα ίδια στο κεντρικό μονοπάτι των ζωναριών.
Μέτρια διαδρομή με τεχνικά περάσματα Υ.Δ.267μ.-Ω.Π.3 - Β.Δ.2+
Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που τραβερσάρει τις ψηλές κορυφές και σε μιάμιση ώρα φτάνουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός ή Ζολώτα 2.100μ. που βρίσκεται στη θέση Μπαλκόνι ή Εξώστης του Μαυρόλογγου. Μετά από σύντομή στάση, κατηφορίζουμε, ακολουθώντας το μονοπάτι της σιωπής και σε δυόμισι ώρες φτάνουμε στη θέση Πριόνια όπου βρίσκονται οι πηγές του Ενιπέα.
Εύκολη διαδρομή Υ.Δ.1.650μ.-Ω.Π.4-Β.Δ.1 Στάση στο Λιτόχωρο για καφέ ή φαγητό.
 Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/9/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Λένα Συκιώτη         τηλ. 6974507311
2). Νίκος Αναστασίου  τηλ. 6974964428
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com