Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ποινικές διώξεις σε 29 για τα υποβρύχια!

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 29 προσώπων, ασκήθηκε για την υπόθεση της προμήθειας του δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214.

Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που διενήργησε την έρευνα, Πόπη Παπανδρέου, προχώρησε σήμερα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τότε υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* ενεργητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, που στρέφεται κατά πέντε προσώπων

* απλή συνέργεια στη δωροδοκία, που αφορά έξι πρόσωπα

* παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απαγγέλθηκε σε βάρος δέκα προσώπων

* απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, στρέφεται κατά τεσσάρων προσώπων

* νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά δέκα πρόσωπα

* άμεση συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, στρέφεται κατά επτά προσώπων

* απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία, σε βάρος επτά προσώπων και τέλος,

* απλή συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία, σε βάρος επτά προσώπων

Για την ίδια υπόθεση τέθηκε στο αρχείο σκέλος της που αφορά εννέα μέλη γνωμοδοτικών επιτροπών, για τους οποίους κρίθηκε ότι συμμετείχαν μεν στις αποφάσεις, αλλά δεν είχαν διαδικαστικό ρόλο.

Η εισαγγελεία ζητά την έκδοση βουλευμάτων για την επιβολή σε όλους τους κατηγορουμένους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με υποβρύχια τύπου 214, με ανάθεση του έργου στην γερμανική εταιρεία Ferrostaal-HDW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται ποινικές διώξεις σε 23 άτομα για τα υποβρύχια - Πολιτική

Βρήκαν... μόνο βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τα υποβρύχια - Πολιτική

Από ......newsit.gr






«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Ερντογάν

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στα Σκόπια, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης.

Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Alexander the Great», το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε προκλητικά:
«Η Μακεδονία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση είναι για εμάς ακατανόητη και άδικη. Δεν κατανοούμε τη λογική ονομασιών με το πρόθεμα «άνω», «κάτω», «βόρεια» κλπ... Ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η κατανόηση».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, εμφανώς ικανοποιημένος για όσα άκουσε από τον Τούρκο ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία για την «ηθική στήριξη που παρέχει για την ένωση της Μακεδονίας με το ΝΑΤΟ και για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, να προστατευθεί η ταυτότητα και το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας».
Από.......  exomatiakaivlepo

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του Συριζα Αλ. Τσίπρα σχετικά με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που φανερώνει σχέδιο να περάσουν 125 δις δημόσιας περιουσίας στα χέρια εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου.

Διερωτόμαστε ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα.  Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχεi τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας.

Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης.
Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα  θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. 
Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

29-9-2011

 TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΜΕ !!!!!

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

VIDEO ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Από ....ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχει καλύτερο σχόλιο για τη σημερινή κυβέρνηση από αυτό

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από .....taxalia

Η Τρόικα απαιτεί να φύγουν άμεσα 30.000 υπάλληλοι – νυκτερινή υπουργική σύσκεψη

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Άγριο «χέρι» έβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα στον Βενιζέλο για τις παλινωδίες σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για ικανοποίηση των τροικάνων από τα μέτρα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Τόμσεν και η παρέα του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο και να υλοποιηθεί η δέσμευση για απομάκρυνση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Κυριακή και αφού γίνουν πρώτα οι συνεννοήσεις με την τρόικα. Η κυβέρνηση θα καταθέσει προτάσεις και σενάρια στους τροικάνους κι εκείνοι θα αποφασίσουν ποιο θα τεθεί σε εφαρμογή.
Είναι τέτοιο ο πανικός της κυβέρνησης που ως αργά σήμερα το βράδυ, Βενιζέλος, Ρέππας, Καστανίδης και Κουτρουμάνης είχαν κλειδωθεί και αναζητούσαν μια πιο… τροικανή λύση
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθούν τα εξής:
Να φύγουν με εργασιακή εφεδρεία όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη ή έχουν ήδη συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια. Εκτιμάται όμως ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρός οπότε ενδέχεται να ενταχθούν όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ από το 2000. Εκεί υπάρχει εμπλοκή καθώς κάποιοι μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου.
Η τρίτη λύση είναι το λουκέτο σε εταιρείες και η κατάργηση οργανικών
θέσεων που θα ανοίξει το δρόμο σε απολύσεις. Είναι και το μόνο μέτρο που δέχονται οι τροικάνοι αλλά ενδεχομένως να υπάρξει πλήθος προσφυγών και να επιδικαστούν εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος να τιναχθούν όλα στον αέρα με την τρόικα είναι πιθανός και να μη δοθεί η 6η δόση. Υπό την απειλήαυτή η κυβέρνηση καλείται την Κυριακή να πάρει επώδυνες αποφάσεις.

Από ....... Antinews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com