Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η νέα ξαφνική απαίτηση της τρόικας: ΤΩΡΑ ζητά μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Μετά το Δημόσιο τώρα η τρόικα βάζει στο στόχαστρο τον ιδιωτικό τομέα
- Ο κ. Κουτρουμάνης τους εξήγησε ότι κάτι τέτοιο θα τινάξει στον αέρα την αγοραστική δύναμη των πολιτών
- Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ξαφνική απαίτηση της τρόικας
- Η τρόικα έδειξε "ευαισθησία" λέγοντας πως η κατάργηση των συμβάσεων μπορεί να γίνει και σταδιακά

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για εφεδρεία και τον προϋπολογισμό του 2012 που φέρνουν νέα σκληρά μέτρα στις πλάτες των ελλήνων πολιτών έρχεται η τρόικα ξανά και πλέον βάζει στο στόχαστρο και τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτό κατέστη ολοφάνερο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012

Στη συνάντηση οι ελεγκτές της τρόικας ζήτησε από τον κ. Κουτρουμάνη την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εγκατάστασή τους με άλλες συμβάσεις που θα προβλέπουν μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Στη νέα απαίτηση της τρόικας, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε επιφυλαχτικός εξηγώντας στους ελεγκτές πως κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει την ήδη βεβαρημένη αγοραστική δύναμη των πολιτών, θα προκαλέσει περαιτέρω ύφεση και πτώση της κατανάλωσης. Αυτά με τη σειρά τους θα δώσουν λιγότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Ωστόσο, η τρόικα φάνηκε να επιμένει στην κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων και ο κ. Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε ότι απλά θα μεταφέρει το αίτημά τους στον πρωθυπουργό.




Μάλιστα, η τρόικα έδειξε μάλιστα και σημάδια ευγένειας, λέγοντας στην ουσία στον υπουργό ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει βιασύνη, αλλά μπορεί αυτό να γίνει σταδιακά. Εξήγησαν δε στον κ. Κουτρουμάνη πως εάν δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, προκειμένου να μειώθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να το επιβάλλουν με νόμο.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα έπρεπε να περιμένει κάτι τέτοιο και το στίγμα το είχε δώσει ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δεν φτάνουν και η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει εκτός στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ

Από ....... Newsit

Έχει Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 5 - 10 - 2011 στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Τακτική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Καμένα Βούρλα  στις 05 / 10 / 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Διαγραφή κυβικών ύδρευσης, εκ παραδρομής καταλογισθέντων.
3. Διαγραφή χρεώσεων τελών ύδρευσης, εκ παραδρομής καταλογισθέντων.
4. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, για τέλη σύνδεσης αποχέτευσης.
5. Παροχή βεβαίωσης επί αίτησης του κυρίου Παναγιώτη Κωνσταντίνου του Παγώνη.
6. Παροχή βεβαίωσης επί αίτησης του κυρίου Στυλιανού Κωνσταντίνου του Βασιλείου.
7. Έγκριση πίστωσης για τις εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου.
8. Αποδοχή κατανομών και αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2011.
9. Έγκριση χορήγησης παράτασης περαίωσης του έργου «Διάνοιξη δυτικού τμήματος περιφερειακού δρόμου οικισμού Λογγού», πρώην δήμου Αγ. Κωνσταντίνου.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις δρόμου σε πάροδο της Αγίου Γεωργίου», πρώην δήμου Αγ. Κωνσταντίνου.
11. Αποδοχή ένταξης της πράξης «Ψηφιακή δημοκρατία στις υπηρεσίες του Καλλικράτειου δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, μέσω έξυπνων μηχανισμών επικοινωνίας με τους πολίτες», στον άξονα προτεραιότητας «05 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας» του Ε.Π «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος».
12. Έγκριση υποβολής πρότασης για το έργο «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων», στον άξονα προτεραιότητας «04 – Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και διαχείριση στερεών αποβλήτων» του Ε.Π «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
13. Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου».
14. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με οφειλή του δήμου στον κύριο Γεώργιο Παπαλάμπρου, που απορρέει από την 1η συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Συντήρηση και λειτουργία Ε.Ε.Λ. Καμένων Βούρλων».

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com