Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών την Δευτέρα


 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Έρχεται η «μεγάλη» Δευτέρα της απαλλαγής;

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, ειδικά αν ο τελευταίος δεν αλλάξει στάση έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει βάλει «στον πάγο» τον ΓΑΠ και η προσπάθεια του να του αλλάξει γνώμη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα απέτυχε.
Έτσι ο Παπανδρέου στράφηκε στη Μέρκελ και της ζήτησε χθες να βοηθήσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός την ζήτησε πρώτος στο τηλέφωνο και όχι το αντίστροφο όπως έλεγαν χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Η Μέρκελ είπε στον ΓΑΠ ότι κάνει κύκλο συζητήσεων εν όψει της συνάντησης με τον Σαρκοζί. αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα.
Η απάντηση του Παπανδρέου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν ότι, αν δεν αλλάξει κάτι στην συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, την Δευτέρα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Βέβαια, επειδή ο πρωθυπουργός μας είναι γνωστό ότι χειραγωγεί τον συνομιλητή του, ίσως να έριξε το χαρτί των εκλογών ώστε να κάνει την Μέρκελ να είναι πιο «αποφασιστική» στην συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Στο ίδιο πνεύμα ερμηνεύονται εξάλλου και οι προχθεσινές πληροφορίες των Fianancial Times Γερμανίας, ότι θα παραιτηθεί
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο ΓΑΠ άνοιξε το δρόμο προς τις κάλπες. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν οι Γερμανοί…

Από ..... Antinews

Νεκρώνει σήμερα η χώρα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ έχουν έχουν κηρύξει για αύριο,ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ , αντιδρώντας στα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα νωρίτερα  θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ρολά κατεβάζουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ, και οι ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν επίσης νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.
Αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.
Η αυριανή κινητοποίηση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις συγκοινωνίες (αστικές, εναέριες, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές).
Ειδικότερα:
Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν σε αυτήν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εξαίρεση το Μετρό οι συρμοί του οποίου θα κινηθούν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα εκτελούν δρομολόγια τα λεωφορεία. Από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό τα τρόλεϊ. Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Οι αποφάσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ για τις αυριανές κινητοποιήσεις ελήφθησαν με γνώμονα τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Καθηλωμένα στο έδαφος θα μείνουν τα αεροσκάφη, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση

Από ....... Antinews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com