Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν Έλληνες τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές...

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ένωση των Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών απευθύνει εκ νέου -με ομόφωνο ψήφισμα της – έκκληση προς τις πολιτικές, κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις της χώρας για «συστράτευση και συνεννόηση» πάνω στα μείζονα θέματα του λαού και της χώρας.

Τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό «στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων, των όποιων ιδεολογικών εμμονών, των όποιων λογικών αντιπαραθέσεων και των όποιων φιλοδοξιών».
Παράλληλα η Ένωση μαζί με το ψήφισμά της, το οποίο θεωρεί...

συνέχεια σχετικού διαβήματός της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 29 Μαρτίου 2011, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει τότε ο πρόεδρός της Κ. Πυλαρινός στον Κάρολο Παπούλια, με την οποία του ζητούσε «να απαιτήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας, υπό την προεδρία του έχοντος την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Βουλής».
Στο ψήφισμά της η Ένωση των Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και σημειώνει ότι «η δοκιμασία των Ελλήνων και ο κίνδυνος για την τύχη των εθνικών μας συμφερόντων δεν επιδέχονται, αλλά ούτε και ανέχονται περαιτέρω καθυστερήσεις».
«Το κύρος και η υπόσταση του ελληνικού κράτους και της δημοκρατίας μας διακυβεύονται» επισημαίνουν στο ψήφισμά τους (της 9ης Οκτωβρίου) οι Έλληνες τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές και τονίζουν:
«Οι άθλιες σημερινές πιέσεις και οι πανταχόθεν εκπορευόμενοι, εις βάρος της Ελλάδος, εκβιασμοί, παράλληλα με τα δικά μας παλαιά και νέα λάθη και την εκ μέρους μας ανοχή σε μια μακροχρόνια παρακμιακή συμπεριφορά σε όλους τους τομείς, μας οδηγούν στην απομόνωση μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο και μας οδηγούν στην ολική καταστροφή».
Ως εκ τούτου, οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές απευθυνόμενοι «προς όλους» ζητούν: «Ανταποκριθείτε στις ιστορικές σας ευθύνες και βοηθήστε το λαό και τους νέους που δοκιμάζονται. Με αίσθημα ευθύνης εμπνεύστε την ελπίδα και στηρίξτε τη δημιουργία. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί ορθια με αξιοπρέπεια και περηφάνια σε αυτή τη δοκιμασία».

Από ..... press-gr

Αλήθεια ο κ. Σαμαράς με ποιόν θα... επαναδιαπραγματευθεί;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Ακούμε συνεχώς από τον κ. Σαμαρά ότι ο ίδιος θα προωθήσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Πολύ καλά, ο ίδιος θέλει ένα άλλο μνημόνιο κι αυτό είναι ένα αίτημα που ηχεί ευχάριστα στα αυτιά όλων. Αλίμονο, ποιος ασθενής δεν θέλει ένα μαγικό φίλτρο για την δική του ασθένεια; Εμείς το θέλουμε, οι άλλοι το συζητάνε; Όχι! Αυτό είναι σαφές. Εκείνο που είναι ασαφές είναι τι θα έκανε ο κ. Σαμαράς μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση...

Ο κ. Σαμαράς είχε πει από την αρχή το δικό του όχι στο «μνημόνιο». Είναι κάτι που πιθανότατα θα έκανε και ο κ. Παπανδρέου αν ήταν στην δική του θέση. Το δύσκολο δεν ήταν να πει κανείς το «όχι», αλλά να παρουσιάσει ένα επαρκές σχέδιο εξόδου από την κρίση. Κι η αλήθεια είναι ότι όσες φορές κι αν επιχείρησε ο κ. Σαμαράς να παρουσιάσει τα σχέδια του στους Ευρωπαίους της τρόικας ή στα αδελφικά του κόμματα στην Ευρώπη, δεν έχει τύχει και ιδιαίτερου ενθουσιασμού.

Πίσω από τις λέξεις κρύβονται σκληρές αλήθειες. Το να...επιμένει κάποιος σε επαναδιαπραγμάτευση, όταν οι άλλοι δεν το συζητούν καν, αυτό σημαίνει ότι η αμέσως επόμενη επιλογή που μένει είναι να σταματήσει να συζητά. Δηλαδή, επιστροφή στην δραχμή!

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Ότι ένα κόμμα που είναι ταγμένο στο πλευρό της ελεύθερης αγοράς θα έκανε ποτέ μία τέτοια επιλογή. Μόνο ως προβοκάτσια θα μπορούσαμε να εκλάβουμε τέτοιου είδους σενάρια.

Το πιο πιθανό που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του ετοιμάζονται για να αναλάβουν την εξουσία, καθώς περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα πέσει ως ώριμο φρούτο. Αν πιστέψουμε, δηλαδή, ότι οι σχετικές δηλώσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης είναι παράγωγο της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, κάτι ανάλογο, δηλαδή, με το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου, τότε θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν διδαχτεί κάτι από την πρόσφατη ιστορική πορεία της χώρας. Αν τα εννοούν, αρχίζουμε να τρομάζουμε για όσα θα συμβούν για το... καλό μας.

γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

από το capital

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_7584.html#ixzz1aTBjJ5eV

Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Βασ. Αθ. Κόκκινος 
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
 

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Όμως, αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρός του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματός του.

Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίσθηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδας και ο κ. Παπανδρέου του απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι, πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό εδήλωσε και ο κ. Προβόπουλος, των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου ηδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως, από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα, με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια ότι ο Ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφθασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!!!

Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο των 2- δισ. Ευρώ που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει η κραυγαλέα προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου Ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαιτίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Συγχρόνως, όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, απεστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ’ άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς κα τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Τόσο για τον ως άνω λόγο, όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας, 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως των οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτήν θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στην ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκομέτρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας δια της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στην Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει την μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μία πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που όλοι οι κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητος. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Γι αυτό και διευκολύνει και συνιστά την μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με την γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. Δ’ και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

Να μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στην Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοσθούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος, στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν κατάλληλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν οι μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150 του ΑΕΠ;



Β. Μουλόπουλος: «Ο λαός πρέπει να ανατρέψει την κυβέρνηση»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Δεν ζητάμε εκλογές, αλλά ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, που όσο μένει στην εξουσία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την επιβίωση της χώρας», τονίζει με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.

Χαρακτηρίζει εφιαλτικό κατασκεύασμα της πιο νοσηρής φαντασίας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θεωρεί ότι η ψήφισή του θα σημάνει την εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου για την ελληνική κοινωνία.

-Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα στον τομέα της οικονομίας;
Έχουμε φτάσει στην ώρα της αλήθειας. Και η αλήθεια είναι ότι η πολιτική η οποία ακολουθεί η κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικας – και όταν αναφέρομαι στην τρόικα, εννοώ ότι ακολουθεί εντολές των διεθνών τοκογλύφων και της διεθνούς κερδοσκοπίας, όλων αυτών δηλαδή που ονομάζουμε ολιγαρχία του χρήματος – αποσκοπεί στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό είναι το σχέδιο, το οποίο έγινε πλέον φανερό, με τρανταχτή απόδειξη το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Εγώ που το διάβασα θεωρώ ότι είναι ένα εφιαλτικό κατασκεύασμα της πιο νοσηρής φαντασίας. Εισάγεται προς συζήτηση και νομιμοποίηση από τη Βουλή ένα συμβόλαιο θανάτου του συνόλου των εργαζομένων και συνταξιούχων αυτής της χώρας. 

- Γινόμαστε Ινδία…;
Εκεί που πάμε, μακάρι να γινόμασταν Ινδία. Εγώ νομίζω ότι γινόμαστε χειρότερα από την Ινδία. Όποιος το διαβάζει καταλαβαίνει ότι είναι κάτι το ανατριχιαστικό. Για να κάνουμε τι;
Η κυβέρνηση λέει για να σώσουμε την πατρίδα. Ποια πατρίδα να σώσουμε; Των εργαζομένων ή της ολιγαρχίας του χρήματος; Η πατρίδα των εργαζομένων και η πατρίδα του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης δεν είναι η ίδια.
Η κυβέρνηση, για να σώσει τη δική της πατρίδα, εξοντώνει την άλλη πατρίδα. Περί αυτού πρόκειται. Ισοπεδώνονται και καταργούνται τα πάντα.
- Τι εννοείτε ότι δεν έχουν πατρίδα οι Παπανδρέου και Βενιζέλος;
Η δική τους η πατρίδα είναι η πατρίδα του κεφαλαίου, των αγορών, της τρόικας, της οικονομικής ολιγαρχίας. Εγώ αυτή την πατρίδα δεν θέλω να τη σώσω.
Θέλω να σώσω την πατρίδα του παιδιού μου, των Ελλήνων, αυτών που εργάζονται και παράγουν.

-Αφήστε που τα κεφάλαια είναι απάτριδα...
Είναι γνωστό ότι δεν έχουν πατρίδα τα κεφάλαια. Ειδικά αυτές τις εποχές της παγκοσμιοποίησης.
-Εσείς έχετε ζητήσει εκλογές…
Εμείς δεν έχουμε ζητήσει εκλογές. Εμείς έχουμε ζητήσει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση, διότι κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την επιβίωση της χώρας…

- Η ανατροπή προϋποθέτει και το στοιχείο της εξέγερσης, της βιαιότητας. Γιατί συνήθως οι κυβερνήσεις αλλάζουν μέσα από εκλογές.
Η κυβέρνηση ανατρέπεται και από εκλογές, αλλά και από μια καθολική αντίδραση του κόσμου. Και αυτό δεν είναι κάτι το βίαιο. Έχει συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να ανατρέψει και στους δρόμους και στις πλατείες και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή αυτή την πολιτική που τον εξοντώνει. Είναι ένα νόμιμο δικαίωμά του.
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να εξοντώνει τους πολίτες της.
-Δεν βλέπουμε όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα...
Ο κόσμος έπεσε στην παγίδα πρώτα της σαλαμοποίησης που ακολούθησε η κυβέρνηση, στρέφοντας τη μια κοινωνική και επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης...

-Ο περίφημος κοινωνικός αυτοματισμός…
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, θα έλεγα εγώ. Επίσης, τρεις φορές μέχρι τώρα εκβίασαν για τα μέτρα, λέγοντας ότι αν περάσουν θα σωθούμε, θα έρθει ανάπτυξη, θα βγούμε στις αγορές και θα πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Εγώ έχω μια πρόταση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και άμεσα μάλιστα: Να φέρουν ένα νομοσχέδιο εκτέλεσης όσων είναι πάνω από 65 ετών και εξοστρακισμού όλων των νέων. Φυσικά ειρωνεύομαι...

-Επανέρχονται οι πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να επιζητά εθνική συνεννόηση από τα κόμματα. Εσείς τι θα κάνετε..;
Θεωρώ αστεία αυτή τη συζήτηση. Ακόμη και αν εμείς χάναμε τα λογικά μας, τρελαινόμασταν ή όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούσαν σε κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αυτό θα άλλαζε την κατάσταση.
Γιατί ο λαός θα σταματούσε να βγαίνει στους δρόμους. Θα τους πείθαμε εμείς ή η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή, η οποία αρχίζει και εκδηλώνεται.
Εμένα μου θυμίζει τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα και αυτή καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν μπορεί να τη συγκρατήσει.
Αφήστε που όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.

Από  ....  parapolitika





 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι οι πιέσεις, τόσο από την τρόικα, την Ευρώπη, αλλά κυρίως από την ελληνική κοινωνία, οι καθυστερήσεις, αλλά και το πολιτικό κόστος που δείχνει αδύναμη να αναλάβει, την φέρνουν μπροστά σε αδιέξοδο οικονομικό και πολιτικό.

Η κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για συγκυβέρνηση οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε σκέψεις για άλλα σενάρια και πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα συζητήσει και σήμερα με τους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει πια αυτό που λένε και οι βουλευτές του ότι «δεν μπορούμε μόνοι μας» και πάνω σ’ αυτό θα ζητήσει τις απόψεις των υπουργών του.

Στ. Νοβ.

Από ...... apospasma

Πως μεθοδεύεται από το Υπουργείο η εργασιακή εφεδρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών, του Χρήστου Κάτσικα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Χρήστου Κάτσικα

Πως μεθοδεύεται από το Υπουργείο
η εργασιακή εφεδρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών
Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα βήματα ήδη ακούγονται, οι σκιές αρχίζουν να προβάλλουν. Μόνο οι υπάλληλοι της συναίνεσης, οι κατασκευαστές του εφικτού και οι θεατές της ζωής δεν ακούνε και δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν ακούν και ότι δεν βλέπουν.
«Κατασκευάζουν» βήμα-βήμα την εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών. Οργανώνουν, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον ακρωτηριασμό. Έτσι που να ξεσπάσει με τη φυσικότητα της βροχής που ακολουθεί τις αστραπές και τους κεραυνούς.
«Η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real FM το πρωί της Δευτέρας 3/10/2011 και την επόμενη μέρα (4/10) το επανέλαβε σε συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ : «άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε...».
Η υφυπουργός Παιδείας δεν ψεύδεται. Μίλησε για επόμενη φάση, απλά ξέχασε να πει πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς για την ετοιμασία αυτής της επόμενης φάσης.
Τα πρώτα κομμάτια του παζλ έχουν ήδη μπει στη θέση τους και ήδη το τοπίο διαμορφώνεται.
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΩΡΙΜΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ»
 Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων. Ως γνωστόν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση  με την οποία θα υποχρεούνται όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία να μειώσουν κατά 30% τις δομές τους. Ήδη στο χώρο της εκπαίδευσης άρχισαν με τη συγχώνευση σχολείων που έδωσε ταμείο 1050 σχολεία λιγότερα το 2011, περισσότερους μαθητές στο τμήμα και κάμποσες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να ψάχνουν οργανική θέση. Για το 2012 οι κ.κ. «πρώτα ο μαθητής» ετοιμάζουν νέο πακέτο. Οι πληροφορίες μιλάνε για νέο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων περίπου 1000 σχολείων. Αλίμονο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των 6, 7, και 8 τμημάτων, αλίμονο στα συστεγαζόμενα, σε αυτά που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, στα εσπερινά, στα ΣΔΕ, σε όσα πληρώνουν ενοίκιο, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ξεχασμένη περιφέρεια. Εκατοντάδες νέες οργανικές θέσεις θα σβήσουν από το χάρτη, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξαφνικά στο πουθενά. Να η πρώτη μαγιά.
 Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Ήδη το μήνυμα πήγε στους Καθηγητές των ΤΕΙ, όπου αφού το Υπουργείο Παιδείας μείωσε για την τρέχουσα Ακαδημαϊκή χρονιά  το έκτακτο διδακτικό προσωπικό στους 1300 από 4.000 κάλεσε τους μόνιμους καθηγητές «να εργαστούν και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των ιδρυμάτων». Βεβαίως πριν από όλους η αύξηση του ωραρίου βρήκε τους άλλους –πλην εκπαιδευτικών- «τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους».
Κάθε πόλεμος αρχίζει με τα λόγια και το υπουργείο Παιδείας έχει συμπληρώσει πολλά ένσημα στην προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται εξαιρετικά λίγες ώρες. Στην κατάλληλη συγκυρία, μέσα στο 2012, είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει στην «αναμόρφωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Εξάλλου το προσχέδιο  του Υπουργείου Παιδείας με τον εύηχο τίτλο «Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης – Πρώτα ο μαθητής – Πρώτα η σχολική μονάδα – Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο» προβλέπει ότι «σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού η αναπλήρωση στα διδακτικά του καθήκοντα γίνεται με εντολή του διευθυντή από εκπαιδευτικό της ίδιας σχολικής μονάδας, κατά προτίμηση της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας, που έχει κενό στο ημερήσιο διδακτικό ωράριο εργασίας του. Η άρνηση συμμόρφωσης στο ανωτέρω εκπαιδευτικό καθήκον συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα»(Άρθρο 18).
Ένα δίωρο ή ένα τρίωρο επιπλέον π.χ για τους καθηγητές σημαίνει 8-10.000 καθηγητές περίσσευμα!
 Με τις αλλεπάλληλες, αλλοπρόσαλλες και αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, με το ξεχαρβάλωμα και το ραβε-ξήλωνε των ειδικοτήτων στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και με κάτι περίεργες τοποθετήσεις ειδικοτήτων σε περιοχές που δεν είχαν κενά, αίφνης μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων κλάδων αναζητούν απεγνωσμένα ωράριο. Είναι γνωστή η κατάσταση εκατοντάδων καθηγητών ξένων γλωσσών, Γυμναστών, καθηγητών Πληροφορικής, Οικονομολόγων, Τεχνολόγων, καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι, χωρίς δική τους ευθύνη, έχουν μείνει χωρίς ωράριο και οργανική θέση. Είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Παιδείας «κατασκευάζει» αδύνατους κρίκους για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Δεν θα αργήσει η μέρα που με έναν ιδιότυπο μαλθουσιανισμό θα υποβάλλει στην κοινή γνώμη το ερώτημα: «Μπορεί να πληρώνει το Δημόσιο υπαλλήλους του που κάθονται;»
 Φυσικά μέσα στη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται ήδη και εκατοντάδες εκπαιδευτικών οι οποίοι λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια είτε με μειωμένο ωράριο, είτε σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολικής τάξης. Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης ήδη έχουν χαρτογραφήσει το χώρο και σε κάθε ευκαιρία, με τη βοήθεια των παλατιανών δημοσιογράφων, μιλάνε για 1500 προβληματικούς εκπαιδευτικούς που «όπως καταλαβαίνετε το δημόσιο δεν έχει την πολυτέλεια να τους πληρώνει».
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΠΕΞΩ

 Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει η εκπαιδευτικός Ν. Γεωργιάδου από την Κάλυμνο το «βιογραφικό σημείωμα» των εμπνευστών της εκπαίδευσης την εποχή του ΔΝΤ περνά και διαχέεται σε κάθε πράξη τους. Πώς θα ήταν ποτέ δυνατό αυτοί που βγάζουν στο σφυρί το δημόσιο πλούτο, που συμμετέχουν στην «αυγή της Οδύσσειας» με κυνισμό διαλαλώντας την ως μεσοπρόθεσμη επένδυση, που ψάχνουν τις κωλότσεπες του άνεργου για να δουν αν δικαιούται το χαρτζιλίκι της ανεργίας, που βάζουν λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία,  που διαλαλούν ότι «το μνημόνιο είναι ευτυχία», να εμπνευστούν και να εφαρμόσουν στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς κάτι διαφορετικό;
Η κυρίαρχη πολιτική οικοδομεί την πολιτική της επιχειρηματολογία κατηγορώντας το κράτος πρόνοιας ως «υπερφορτωμένο κράτος», ως «γραφειοκρατικό παραλογισμό», ως «ελέφαντα» που ισοπεδώνει τις «ζωτικές δυνάμεις» της κοινωνίας, δηλαδή το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, κάτω από το βάρος τους κόστους του. Μισθοί, κοινωνική ασφάλεια, συντάξεις, δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία, προστασία της μητρότητας, όλα αυτά τα στοιχεία που διασφαλίζουν τους όρους της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων και της προαγωγής του πολιτισμού είναι «βαρίδια» στα πόδια της νέας «ιεράς συμμαχίας». Αναπτύσσεται μια πολιτική ορολογία που μοιάζει με τη «λιποδιάλυση» που υπόσχονται τα ινστιτούτα αδυνατίσματος. Μόνο που το «λίπος» που πρέπει να «καεί» στην προκειμένη περίπτωση είναι οι κατακτήσεις των δυνάμεων της εργασίας. 
Να το πούμε καθαρά : Άλλαξαν τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες. Εδώ «πριονίζονται ρίζες ! Και όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλλουν χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, καλό είναι να κάνει ένα βήμα στα πλάγια για να δει καθαρότερα μπροστά του.
Η πολιτική αυτή δεν αφήνει κανέναν εκπαιδευτικό έξω. Αν απέναντι σε αυτό το μακελειό δεν υψωθεί τείχος ακαταμάχητο τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός που χιλιάδες, ναι πολλές χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους και όσοι απομείνουν θα εργάζονται σε εργασιακό καθεστώς γαλέρας με μισθούς που δεν θα ξεπερνούν το 50% του μισθού του 2009. Και γι αυτό ας μην έχει αμφιβολίες κανείς! Γιατί όταν πετάς κρέας στους καρχαρίες, δεν φεύγουν, μαζεύονται περισσότεροι.
 
 Το Υπουργείο Παιδείας, ως ευαγγελιστής της αγοράς, βιάζεται να υποδυθεί το ρόλο αυτού που γελά καλά επειδή γελά τελευταίος. Ωστόσο, κι αν τα βουνά μοιάζουν ακίνητα, οι γεωλόγοι ξέρουν καλά πως ζούμε σε μια θάλασσα στεριάς. Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι έχουν κλείσει τις θύελλες μια για πάντα σε γυάλινα κλουβιά. Όσοι πίστεψαν και πολύ περισσότερο όσοι καραδοκούσαν πως θα έχουν «αιώνια» τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό όπως το χιόνι στο βουνό να λιώνει για να αυξάνουν τις εμπορικές ιδέες τους. Πολύ γρήγορα το εκπαιδευτικό κίνηµα, ο κόσμος της εργασίας, θα σηκωθεί στις µύτες των ποδιών του, θα διαπεράσει τα φράγµατα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, θα συντρίψει τη ρητορική τού άδικου λόγου και θα ορθώσει πύργο ατίθασο στη Σαλώµη του νεοφιλελευθερισµού που ετοιµάζεται να περιφέρει το κεφάλι της παιδείας προσφορά στους επιχειρηματίες της γνώσης.


Από....... alfavita

Απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων: Δικαίωμα του Κράτους ή Συνταγματική Εκτροπή;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος
Αναπληρωματικός Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

1 Ιουνίου 1911: Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ψηφισθέν Σύνταγμα, με το οποίο καθιερώνεται για πρώτη φορά η μονιμότητα των _ημοσίων Υπαλλήλων (άρθρο 102). Μια μακρά περίοδος διώξεων των υπαλλήλων - κυρίως λόγω πολιτικών φρονημάτων - τερματίζεται. Έκτοτε σε όλα τα Συντάγματα: 1927 (άρθρο 114),
1952 (άρθρο 101), ακόμη και στα χουντικά συντάγματα 1968 (άρθρο 125), 1973 (άρθρο 125) επαναλαμβάνεται με πανομοιότυπο τρόπο η διάταξη αυτή. Το ισχύον Σύνταγμα 1975/1986/2001/2008 αναφέρει (άρθρο 103, παρ. 4):
«Oι δημόσιoι υπάλληλoι πoυ κατέχoυν oργανικές θέσεις είναι μόνιμoι εφόσoν αυτές oι θέσεις υπάρχoυν. Aυτoί εξελίσσoνται μισθoλoγικά σύμφωνα με τoυς όρoυς τoυ νόμoυ και, εκτός από τις περιπτώσεις πoυ απoχωρoύν λόγω oρίoυ ηλικίας ή παύoνται με δικαστική απόφαση, δεν μπoρoύν να μετατεθoύν χωρίς γνωμoδότηση oύτε να υπoβιβαστoύν ή να
παυθoύν χωρίς απόφαση υπηρεσιακoύ συμβoυλίoυ, πoυ απoτελείται τoυλάχιστoν κατά τα δύo τρίτα από μόνιμoυς δημόσιoυς υπαλλήλoυς. Kατά των απoφάσεων των συμβoυλίων αυτών επιτρέπεται πρoσφυγή στo Συμβoύλιo της Eπικρατείας».
Είναι φανερό ότι ο συντακτικός νομοθέτης - επί ένα αιώνα - απέβλεπε στη
δημιουργία ενός δημοσιοϋπαλληλικού σώματος από πρόσωπα τα οποία αφιερώνουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους στη υπηρεσία του Κράτους, τα οποία δεν επηρεάζονται από κυβερνητικές μεταβολές και ασκούν τα καθήκοντά τους κατά τρόπο αντικειμενικό απέναντι στους διοικούμενους αυτής της χώρας.
6 Οκτωβρίου 2011: Κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου, έναν αιώνα μετά τη θέσπιση του δικαιώματος της μονιμότητας, με το οποίο τίθενται σε – προσυνταξιοδοτική - διαθεσιμότητα (σ.σ. η εργασιακή εφεδρεία αφορά σε υπαλλήλους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου) υπάλληλοι του στενού Δημόσιου Τομέα:
«Πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών Ν.Π.ΔΔ., απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους με τη συμπλήρωση τριακονταπενταετούς πραγματικής και δημόσιας υπηρεσίας και του πεντηκοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, εφόσον η συμπλήρωση της ως άνω υπηρεσίας και του ως άνω ορίου ηλικίας χωρήσουν μέχρι 31/12/2013 (άρθρο 33, παρ.
1β).
«Οι οργανικές θέσεις των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι απολύονται αυτοδικαίως σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, καταργούνται αυτοδικαίως με την παρέλευση ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις θέσεις που καταργούνται κατά τα οριζόμενα στο
προηγούμενο εδάφιο τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης από την κατάργηση της θέσης και μέχρι τη συμπλήρωση της τριακονταπενταετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και του πεντηκοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, όπως προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο» (άρθρο 33, παρ.2).
Ας δούμε τώρα αν η προτεινόμενη διάταξη είναι συμβατή με τη συνταγματική επιταγή.
Ο υπάλληλος από τη στιγμή που συνάπτει τη σύμβασή του με το Κράτος έχει
δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία.
Όποια δικαιώματα προβλέπονται από τη νομοθεσία μπορούν να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν από τον κοινό νομοθέτη. Τα δικαιώματα, όμως, των Δημοσίων Υπαλλήλων που προβλέπονται από συνταγματικές διατάξεις, όπως η μονιμότητα, (άλλα δικαιώματα είναι ο υποβιβασμός και η μετάθεση) δεν είναι δυνατό να καταργηθούν ή και να αποδυναμωθούν. Για τη μεταχείριση αυτή των Δ.Υ. ο συντακτικός νομοθέτης θέσπισε διοικητικές (αποφάσεις Υπηρεσιακού Συμβουλίου) και δικαστικές (δικαίωμα προσφυγής
στο ΣτΕ) εγγυήσεις.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την προαναφερόμενη συνταγματική διάταξη (άρθρο 103, παρ. 4), αυτή η δημοσιοϋπαλληλική σχέση λύεται αναγκαστικά (για τον υπάλληλο) και μόνο για ορισμένους λόγους, ήτοι:
I. Συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.
II. Απόλυση ύστερα από απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
III. Έκπτωση μετά από δικαστική απόφαση.
IV. Απόλυση επειδή καταργήθηκε η θέση που κατέχει ο υπάλληλος.
Η κυβέρνηση με την προτεινόμενη διάταξη προαναγγέλλει!!! τη δια νόμου
απόλυση των Δ.Υ. και στη συνέχεια προχωρεί στην κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατείχαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Και αυτό γίνεται χωρίς να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως τυχόν πλεονάζον προσωπικό, κατάργηση ή συγχώνευση Φορέων, Τμημάτων ή Διευθύνσεων και χωρίς να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία για μετατάξεις των μονίμων υπαλλήλων που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Μόνο και μόνο για να βρεθεί ο μαγικός αριθμός που πρέπει να απολυθεί σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας.
Πρόκειται, ασφαλώς, για ευθεία παραβίαση τόσο του «γράμματος'BB όσο και του «πνεύματος» της συγκεκριμένης συνταγματικής διάταξης.
Τελειώνοντας, απευθυνόμαστε στο σημερινό, κυβερνητικό, ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ότι - λίγο πριν την απειλούμενη κατάρρευση της χώρας και της δικής του, με πάσα βεβαιότητα, δραματικής συρρίκνωσης, δεν θα συνδέσει την ύστερη διαδρομή του και με Συνταγματική Εκτροπή, αποσύροντας άμεσα όχι μόνο τη διάταξη για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότ ητα αλλά και εκείνες που οδηγούν στην εργασιακή εφεδρεία.

Από ...... esos.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com