Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εφαρμόζει το άρθρο 120 του Συντάγματος...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σιγά σιγά ο λαός συναντά το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. Ήδη πολλές επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Προς το παρόν για επαγγελματικά κλαδικά αιτήματα, αλλά πολύ σύντομα, όλες οι επαγγελματικές ομάδες θα ενοποιηθούν (το βλέπουμε ήδη να πραγματοποιείται) σε μια αποφασιστική σύγκρουση με το παρασιτικό κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό καθεστώς. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πρώτη κίνηση που ξεπερνά τα συνδικαλιστικά αιτήματα...
και απευθύνεται στην κοινωνία γενικότερα έκανε ήδη η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με την κατάληψη του κέντρου έκδοσης των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και την απόφασή της να εμποδίσει την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν.

Όλοι οι νομικοί της χώρας, με πρώτο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γνωμοδοτούν ότι τόσο η επιβολή του γνωστού χαρατσιού στα ακίνητα, όσο και η δια της βίας είσπραξή του μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με απειλή διακοπής του ρεύματος, ακόμα και σε εκείνους που θέλουν να εξοφλήσουν κανονικά μόνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ, είναι ενέργειες αντισυνταγματικές και μάλιστα συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Εφόσον λοιπόν αυτές οι ενέργειες της καθεστωτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι αντισυνταγματικές και μάλιστα αυτές οι αντισυνταγματικές ενέργειες επιβάλλονται με την βία και συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας ενεργοποιούνται αυτόματα οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος οι οποίες έχουν ως εξής: «…3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία….».

Κυρίως η δια της βίας είσπραξη, με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, συνιστά σφετερισμό των εξουσιών που απορρέουν από τη λαϊκή κυριαρχία και η παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος δεν επέρχεται, πριν αποκατασταθεί η νομιμότητα.


Με βάση τις σκέψεις αυτές, προφανώς η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προσπαθεί με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος να εμποδίσει αντισυνταγματικές ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού.


Επειδή, όμως σίγουρα στην υπόθεση αυτή θα αναμιχθεί σύντομα η ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει αυτή να σταθεί στο ύψος της αποστολής της, γιατί αυτή τη στιγμή αποτελεί το τελευταίο λαϊκό καταφύγιο. Υπενθυμίζουμε ότι το Σύνταγμα προστατεύει την ελεύθερη επιβίωση και το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι της τρόϊκας.


Από.......  citypress-gr

Αποκάλυψη: Παραχωρήσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς

Αναρτήθηκε από..... eνergoipoliteskv.blogspot.com


Η συμφωνία υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2008 μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Διοίκησης των Συμμαχικών...


Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και επικυρώθηκε το 2011.
Το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη παύει πλέον ουσιαστικά να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους Έλληνες πολίτες! Κι όλα αυτά «κερασμένα» από τον ελληνικό λαό!

Απίστευτες κι όμως αληθινές παραχωρήσεις από την Ελλάδα και μία άνευ ορίων παράδοση ελληνικού εδάφους στο ΝΑΤΟ –και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή στις ΗΠΑ– περιγράφονται στη συμφωνία που αρχικά είχε υπογραφεί το 2002, αλλά το 2008 η νατοϊκή πλευρά ζήτησε χρονική και επιχειρησιακή επέκταση με μία Τεχνική Διευθέτηση (TechnicalArrangement).


Όλο το άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα με τα αποκαλυπτικά έγγραφα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΔΕΗ, αλλά οι λογαριασμοί τυπώνονται αλλού

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com




- “Ξεκινάει σήμερα η έκδοση των λογαριασμών” λέει η ΔΕΗ
- Στόχος η αποστολή 190.000 λογαρισμών με "χαράτσι" από Δευτέρα
- “Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν” λένε οι εργαζόμενοι
- “700.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν”
   

"Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα." 

Αυτή η ανακοίνωση της ΔΕΗ λέει πολλά, προφανώς ιδιωτικό τυπογραφείο έχει αναλάβει την εκτύπωση των λογαριασμών.

Άγνοια για τις κινήσεις της διοίκησης δήλωσε ο Ν. Φωτόπουλος, θα συζητήσουμε και θα δούμε την αντίδρασή μας, είπε.

Το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτελεί το νέο πεδίο μάχης της Κυβέρνησης με την κατά βάση “πράσινη” ΓΕΝΟΠ


Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω, εμμένουν στην κατάληψη του κτιρίου της Πειραιώς όπου είναι και τα εκδοτήρια των λογαριασμών
Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω, εμμένουν στην κατάληψη του κτιρίου της Πειραιώς όπου είναι και τα εκδοτήρια των λογαριασμών


Μπλοκάρουν τη διαδικασία την οποία η Κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση των συμφωνηθέντων με την τρόικα

Πιέζουν με αυτόν τον τρόπο για τις μειώσεις των μισθών των ΔΕΚΟ που από το 2009 φτάνουν το 35% αλλά και για την επέκταση της εφεδρείας στις ΔΕΚΟ.
Πιέζουν με αυτόν τον τρόπο για τις μειώσεις των μισθών των ΔΕΚΟ που από το 2009 φτάνουν το 35% αλλά και για την επέκταση της εφεδρείας στις ΔΕΚΟ.

"Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους



Από ...Newsit

Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε όχι στο πολυνομοσχέδιο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πλην της Λούκας Κατσέλη, δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

Το δρόμο που χάραξε η Λούκα Κατσέλη, λέγοντας όχι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν κι άλλοι πέντε, τουλάχιστον, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την κα Κατσέλη, τόσο η κα Νταλάρα, η κα Γιαννακά, όσο και η κα Παπανδρέου -αλλά και αρκετοί άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - με τις τελευταίες τοποθετήσεις τους δήλωσαν ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το πολονομοσχέδιο για τα εργασιακά θέματα που έρχεται στη Βουλή.

Βέβαια, υπάρχουν και οι παλαιοί … αντάρτες, που δήλωσαν στην προηγούμενη ψηφοφορία ότι είναι η τελευταία που θα ψηφίσουν …

Οι εύκολες τηλεοπτικές τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και υπουργών, προκειμένου να μπορούν να δικαιολογηθούν απέναντι στους ψηφοφόρους τους, σαφώς τους κάνει αναξιόπιστους, όταν την κρίσιμη στιγμή όλοι τους, με κάποια δικαιολογία, ψηφίζουν τελικά.

Και αυτή η επανάσταση φαίνεται ότι θα κρατήσει παρά μόνο λίγες ημέρες.
Θα μπορέσουν να δηλώνουν επαναστάτες εάν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, εφόσον τουλάχιστον μέσα από τις πιέσεις τους καταφέρουν να αλλάξουν κάτι στις ρυθμίσεις που προβλέπει.

Στ.Νοβ.

Από.......  parapolitika

«Αντώνη, έλα να σώσουμε τη χώρα»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εκλογές το Νοέμβριο βλέπει ο Καρατζαφέρης και απευθύνει νέο κάλεσμα σε Σαμαρά για συνεννόηση πριν τις κάλπες



«Κανένας δεν μπορεί να κάνει τσαμπουκά μόνος του στην τρόικα, όλοι μαζί όμως μπορούμε να αλλάξουμε πολλά για το μέλλον της Ελλάδας», υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να συστρατευτεί μαζί του και μέσα από ένα νέο κυβερνητικό σχήμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα συμμετάσχουν όλα τα πολιτικά σχήματα να δωθεί η μάχη για την Ελλάδα.

Η επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, χρειάζεται τσαμπουκά και κανένας Έλληνας πολιτικός δεν θα μπορέσει από μόνος του να τα καταφέρει.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ πιο σύντομα απ’ ότι λένε τα σενάρια, τις οποίες χρονικά τοποθέτησε πριν τα Χριστούγεννα.

Στ. Νοβ.

Από ....  parapolitika

Ο Σφαγέας σε ρόλο Κουρέα

 
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου * 

Για να σε έχω του χεριού μου, σου μαθαίνω τη γλώσσα μου. Έτσι δομούνται τα ισχυρά καθεστώτα. Στην ανίσχυρη πολιτικά, οικονομικά και πλέον κοινωνικά Ελλάδα έχουμε ένα ισχυρό καθεστώς. Δύναμή του είναι η γλώσσα του: ο τρόπος σήμανσης και ερμηνείας των συμβάντων δηλαδή, που έτσι μετατρέπονται συγκυριακά σε γεγονότα.

Αν μιλήσεις τη γλώσσα του καθεστώτος, όσο και αν αντιδράς στο συμβάν (πχ. πάγωμα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, μείωση αποδοχών, απολύσεις στο Δημόσιο, επιτάχυνση της θεσμικής απορύθμισης, υποβάθμιση της αξίας της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κλπ, που περιλαμβάνονται στο «πολυνομοσχέδιο», ή ακόμη και σε άλλα πολλά που περιέχονται στο άναρχο συνονθύλευμα αυθαίρετων και καιροσκοπικών ρυθμίσεων του νέου «φορολογικού»), στο τέλος θα υποταχθείς σε αυτό καθώς το κούρεμα της ζωής σου, θα συνοδευτεί με το κούρεμα του δημόσιου χρέους.  Ιδού το πολλά υποσχόμενο γεγονός!

Πρόκειται για την σημειολογική μετατροπή του σφαγέα σε κουρέα, μέσω της γλώσσας που παράγει το καθεστώς της όμορφης χώρας μας. Άλλο πράγμα είναι να ματώνεις βρε αδελφέ στο κούρεμα, καθώς ο μπαρμπέρης σού έκοψε και λίγη επιδερμίδα της κεφαλής μαζί με τις τρίχες και άλλο να νοιώθεις ότι κατατεμαχίζεσαι στον πάγκο του χασάπη, που είχε αυτοπαρουσιαστεί αρχικώς ως ιατρός- εάν ενθυμείσθε!

Ο κουρέας, όπως άλλωστε και ο αισθητικός χειρουργός που αφαιρεί λίπος, επιτελεί έργο μάλλον καλλιτεχνικό, ενώ ο σφαγέας όσο νάναι δεν έχει καλή φήμη στη κοινωνία, αν και συνήθως η «τέχνη» του αναγνωρίζεται ιστορικώς. Τα γεγονότα που προκαλούν οι σφαγείς επιταχύνουν τη νωχελική κίνηση αυτού του περίφημου τροχού της ιστορίας, ο οποίος εξομολογούμε ότι μου προκαλούσε εφιάλτες όταν ήμουν παιδί. Τώρα πλέον έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο τροχός δεν γυρίζει απλώς, αλλά «θερίζει» κανονικώς αν τύχει και βρίσκεσαι στην εξωτερική μεριά του.

Για να βάλουμε όμως τα σημαίνοντα στη θέση τους - μια και για τα σημαινόμενα δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη - θα πρέπει να εννοήσουμε ότι δια να ευδοκιμήσει η Ευρωχρεοκοπία μας θα πρέπει αντί της βάρβαρης λέξεως «σφαγέας» να χρησιμοποιούμε τη λέξη «κουρέας». Έτσι το Σφαγείο-Βουλή, θα ευωδιάσει με το άρωμα λεβάντας του μπαρμπέρη.

Κάπως έτσι φτιάχνονται με την ατίμητη καθεστωτική γλώσσα συνθήκες συμμόρφωσης, δηλαδή υποταγής, όχι σε ομάδες ανθρώπων, όχι σε συμφέροντα, αλλά στην ανάγκη που εμφανίζεται ως αναπόδραστο γεγονός, που θα διασφαλίσει την σωτηρία του καθεστώτος σημειολογικής κυριαρχίας, τελικά. Άμα σωθεί αυτό θα διασωθεί και η διαπλοκή και οι φορείς της, φίλε. Για εσένα δεν γνωρίζω αγαθή ψυχή της διαπλοκής. Εξαρτάται από τη θέση σου στην αλυσίδα παραγωγής νοήματος. Από τον βαθμό της διαπλοκής σου, με άλλα λόγια.  

«Άξιοι» στον αγώνα εναντίον του καθεστώτος δεν είναι αυτοί που εναντιώνονται απλώς στα αντιλαϊκά μέτρα του (ή απλώς τα σχολιάζουν και από δω και από εκεί), τα οποία θίγουν σχετικώς τα συμφέροντά τους, αλλά εκείνοι που κάνουν σημειολογικό πόλεμο. Αξιότεροι όλων όσοι μεταφέρουν τον πόλεμο αυτόν στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς με την άνοδο των Blogs τούτοι αυξάνονται. Καλό μήνυμα είναι αυτό σε κάθε περίπτωση.        
Αν το ψάξεις, η ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη ότι «όλα είναι οικονομία» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο σύγχρονος νεοφιλελεύθερος σημειολογικός κώδικας. Κάποτε, προβοκάροντας, είχα γράψει το παρεξηγήσιμο «όλοι μας είμαστε νεοφιλελεύθεροι»! Χαμός έγινε! Κι όμως φίλε από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσεις. Από την παραδοχή ότι σκέφτεσαι σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό με τη γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού. Με τον σημειολογικό κώδικα που συστήνει την περίφημη κοινή γνώμη. Αυτό θα πρέπει να απορρίψεις καταρχήν για να δομήσεις μια άλλη γλώσσα που θα σε οδηγήσει στη χειραφέτηση. Όχι ξύλινη, αλλά φρέσκια και ζωντανή! 

Καλά τα έλεγε αυτός ο επαναστάτης Μαρξούλης, με την γενειάδα, περί αλυσίδας: «Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους». Μόνον που δεν πρόλαβε να ζήσει την εποχή που αυτές οι «αλυσίδες» προσεγγίστηκαν σημειολογικά. Αυτός ο τύπος πέθανε δυστυχώς νωρίς, όπως λέμε και για κάθε άλλη μορφή που συμβάλει με τη γλώσσα της στην αλλαγή της αντίληψης του σύμπαντος.  Κάποιου σύμπαντος.  Μόνον που για να αποκτήσει κοινωνικό περιεχόμενο αυτή η συμβολή και να μην παραμείνει στον αποστειρωμένο χώρο της ιστορίας των ιδεών θα πρέπει να δομηθεί πολιτικά και αγωνιστικά. Με αυτή την έννοια ο Μαρξ υπήρξε τυχερός μέσα στην ατυχία του.

Άτυχοι είναι όσοι αγωνίζονται να κατασκευάσουν μια άλλη γλώσσα, σύγχρονης δημοκρατικής σημείωσης. Αυτοί δηλαδή που επιδιώκουν να σε απαλλάξουν από τις αλυσίδες σου, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από τον κώδικα που προσδίδει συγκεκριμένη σημασία στα συμβάντα: στην ύλη και στις σχέσεις που την διαπραγματεύονται. Η «αλυσίδα» του Μαρξ, είναι η αλυσίδα που σχηματίζει έννοιες στο μυαλό σου και σε παρακινεί να συμπεριφερθείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Για να σπάσει αυτή η άτιμη η «αλυσίδα» θέλει πολιτική δουλειά… πολύ. Συνήθως, για να σπάσει αυτή η ριμάδα στις μέρες μας, απαιτείται να σπάσει πρώτα το μυαλό. Το σύμπλεγμα και τα στερεότυπα εννοώ που φροντίζουν για την καλή λειτουργία της αλυσίδας.

Στη γλώσσα του σφαγέα, το κούρεμα το λένε επιστροφή στην οικονομική αγνότητα, την μακροοικονομική σταθερότητα, στην λογιστική εντιμότητα και στην επανασυναδέλφωση τραπεζιτών -λαού. Αν νοιώθεις ότι σε σφίγγει η αλυσίδα διασκέδασε τα σημαίνοντα. Πήγαινε δηλαδή να παρακολουθήσεις κάποια δυνατή επιθεώρηση, ή κάποια σατιρική ή σατυρική εκπομπή στην Τηλεόραση. Προς θεού μην μελετάς αλλότριους κώδικες σημειολογίας και κυρίως μην επιτρέπεις σε κάποιους προφανώς ερμαφρόδιτους διανοητικώς (τι είναι τούτοι, αριστεροί ή δεξιοί) να κατασκευάζουν στο δημόσιο χώρο σιδηρουργεία για την καταστροφή «αλυσίδων»!!

Να μην τρελαθούμε κιόλας, ο μονόδρομος που συνδέει το σφαγείο με το κουρείο δεν θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει και σιδηρουργείο! Θέλετε να σπάσει η αλυσίδα που μας κρατά στη ζωή, μέσω της ζώνης του Ευρώ; Ποτέ! Αν σφίξουμε και άλλο τη ζώνη, θα σφίξει και άλλο η αλυσίδα και τότε η πάλη του λαού για να σπάσει η αλυσίδα θα καταστεί αναπόδραστη. Αμ  γλώσσα φίλοι και μας έμειναν οι χειροπέδες και ο χαλκάς,  ενώ  μπροστά μας ο σφαγέας παριστάνει τον κουρέα κραδαίνοντας την κρεατομηχανή. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
 
Από ......  activistis

Στους δρόμους οι διαδηλωτές - 48ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Με αιχμή τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις πάσης φύσης περικοπές στα εισοδήματά τους, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε υπουργεία.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα, Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός του Προαστιακού. Για τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί κατεβαίνουν την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία. (Διαβάστε αναλυτικά την είδηση ΕΔΩ)

Αναλυτικά

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.
Η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη τη Παρασκευή, οπότε απεργούν και οι οδηγοί ταξί.
Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν:
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ
Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση θα υπάρχει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και από τα ταξί, ενώ δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος.
Την Παρασκευή θα καθηλωθούν:
 - Τα ταξί
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ
Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει, ενώ ο Προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.
Καταλήψεις σε υπουργεία και σήμερα
Καταλήψεις σε υπουργεία πραγματοποιούν για μια ακόμη ημέρα εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα κτήρια του Υπουργείου Εσωτερικών σε Σταδίου και Ευαγγελιστρίας.
Στάσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις...
Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα, Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δεκαήμερη απεργία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, ξεκινώντας από την Παρασκευή, και οι τελωνειακοί.
Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθηγητές και δάσκαλοι, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο κυλιόμενων πενθήμερων απεργιών.
Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από σήμερα, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.
Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, όπως και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών. Κρίσιμη συνάντηση Χ.Καστανίδη με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το βράδυ της Τετάρτης για το θέμα των σκουπιδιών στους δρόμους.
Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Από .....tvxs

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ : 11,5 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Δημοσιεύεται στα Επίκαιρα


Ανοιχτή συνέλευση του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς στη Χαλκίδα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, υπάρχει δυνατότητα να ξαναγεννηθεί η ελπίδα; Μπορούμε να αντισταθούμε στα όσα υποβαθμίζουν τις ζωές και τους τόπους μας; Να απαντήσουμε με άμεση δημοκρατία και κοινωνική συμμετοχή; Να διεκδικήσουμε το μέλλον;
Το Αυτοδιοικητικό κίνημα είναι μια ανοιχτή περιφερειακή συλλογικότητα πολιτών που συναντιούνται σε αγώνες που αναπτύσσονται στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και δημιουργούν δίκτυα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Είμαστε η μόνη περιφερειακή κίνηση που εκπροσωπείται στο περιφερειακό συμβούλιο, που συγκροτήθηκε από πολίτες και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.
Μας ενώνει η ανάγκη για κοινή δράση απέναντι στα κοινά προβλήματα, η ελεύθερη έκφραση και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, η συμμετοχή στα κινήματα για το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, τα κοινωνικά δικαιώματα, ο αγώνας ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που χρεοκοπεί κεντρικά και τοπικά.
Σας καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση, στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαλκίδας (παραλία- είσοδος από Φαρμακίδου 15), την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972850659

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Το Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (www.denplironodenplirono.com), ως αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού λαϊκού Κινήματος, και σάρκα από τη σάρκα των αγωνιζόμενων αυτής της κοινωνίας, στηρίζει και συμμετέχει με δεκάδες μέλη του, στην Κατάληψη του Μηχανογραφικού της ΔΕΗ από τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα αυτό, γιατί είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια, αγώνας για την ίδια τη ζωή.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στα ληστρικά χαράτσια, της κατοχικής κυβέρνησης της τρόικα και των μνημονίων, μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων σε ΔΕΗ και εφορίες περιοχών της Αθήνας και της επαρχίας καθώς και στα κεντρικά (Χαλκοκονδύλη).
Ας δώσουμε όλοι μαζί σε αυτή τη συμμορία, των κυβερνώντων και των αφεντικών τους μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών, ένα ηχηρό χαστούκι, που θα είναι η απαρχή της ανατροπής τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ (Ταύρος, οδός Πειραιώς 247, στο ύψος της Χαμοστέρνας).

-ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!
-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
www.denplironodenplirono.com                                          www.oxidiodia.gr

                                                                         ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗ «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους στους δήμους μετά το «πλήρες αδιέξοδο» (φράση που χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του ο Θέμης Μπαλασόπουλος) στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εσωτερικών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης χρησιμοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, δραματικούς τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους εργαζόμενους: «Σταματήστε εδώ τις κινητοποιήσεις και δώστε μου τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ. Δεν υπάρχει αύριο. Υπάρχει μόνο σήμερα. Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα κατά την οποία δεν θα υπάρχει διάλογος και δίαυλος επικοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης, θέτοντας στην ουσία την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στους δήμους.


Αυτό, εξάλλου, επιβεβαιώνει και σχετική ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία «ενώ θα περίμενε κανείς πως η κυβέρνηση θα είχε κάτι συγκεκριμένο να ρίξει στο τραπέζι, συνέβη το αντίθετο. Εισπράξαμε ακόμη μια φορά την πλήρη άρνηση διανθισμένη με μπόλικη συμπάθεια.
»Προσπάθησε μάλιστα να εκβιάσει και να εκφοβίσει με έμμεσο τρόπο βάζοντας το δίλημμα πως αν δεν δεχθούμε αυτά, τότε ίσως αύριο να είναι μια διαφορετική μέρα και ότι θα κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Ομοσπονδίας».

Κατάργηση οργανικών θέσεων
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν από τη συνάντηση τέθηκε στο τραπέζι η «απειλή» ότι -σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές δεν κάνουν πίσω- η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση οργανικών θέσεων στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα οι δήμοι να αναγκαστούν να αναθέσουν μέρος ή όλο τον τομέα σε ιδιώτες. Άλλωστε, τέτοια δυνατότητα δίνεται και από τον «Καλλικράτη».

ΕΛ.ΑΣ. και επιστράτευση
Μετά το «ναυάγιο» Καστανίδη-Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, δε θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης του προσωπικού καθαριότητας των δήμων.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα και από την τελευταία παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου ήδη τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα συνιστούν στους προέδρους των Σωματείων των οικείων δήμων, να μην καταλαμβάνουν δημοτικά γκαράζ και κυρίως να μην παρεμποδίζονται τα απορριμματοφόρα στο έργο της  αποκομιδής των απορριμμάτων.
Φαίνεται δε ότι αυτή είναι η πρώτη άμεση εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, με τη δεύτερη να αφορά το άνοιγμα των ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (η προηγούμενη παραγγελία της κυρίας Ράικου) που αποτελούν τα «προπύργια» της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Ίσως αυτά να είχε κατά νου ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν μετά τη συνάντηση δήλωνε «αν ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις θα μας βρουν απέναντι τους με κλιμάκωση τους».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καστανίδης παραχωρεί σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Στο τραπέζι δάνεια και επίδοματα
Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν από τη μια μεριά ο υπουργός και υφυπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης και Π. Κουκουλόπουλος και ο γενικός γραμματέας Θ. Ξηρός και από την άλλη τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ουσία τέθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού προς συζήτηση δύο θέματα:
-       Ο διακανονισμός των δανείων που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση.
Όπως έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μείωση των επιτοκίων, την επιμήκυνση αποπληρωμής τους αλλά και το «πάγωμα» πολλών από αυτά για ένα χρονικό διάστημα (η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί αυτό να γίνει μέχρι 31.12.11).
Ωστόσο, όπως έλεγαν στην aftodioikisi.gr, πηγές της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση επί υπουργίας Αλογοσκούφη παραχώρησε την είσπραξή τους σε αγγλική τράπεζα.
-       Να γίνει προσπάθεια το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που φτάνει περίπου τα 150 ευρώ να διευρυνθεί σε συνδυασμό και με το ΚΕΣ (κίνητρο επίτευξης στόχων).
Όμως, και αυτό δεν μπορεί να υπερβεί ένα ποσοστό (3%) του συνολικού μισθολογικού κόστους και σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες απώλειες που υφίστανται με το νέο μισθολόγιο ειδικά οι ΥΕ και ΔΕ που αποτελούν και τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτώβρη το βράδυ, μεταξύ του ΥΠ.ΕΣ κ.Χάρη Καστανίδη, με πρωτοβουλία του ιδίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δηλώνει τα εξής:
Στη συνάντηση συζητήθηκαν για άλλη μια φορά τα θέματα των απολύσεων, της εργασιακής εφεδρείας και των εξευτελιστικών μισθών του νέου μισθολογίου. Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η κυβέρνηση θα είχε κάτι συγκεκριμένο να ρίξει στο τραπέζι συνέβη το αντίθετο. Εισπράξαμε ακόμη μια φορά την πλήρη άρνηση διανθισμένη με μπόλικη συμπάθεια.
Προσπάθησε μάλιστα να εκβιάσει και να εκφοβίσει με έμμεσο τρόπο βάζοντας το δίλημμα πως αν δεν δεχθούμε αυτά, τότε ίσως αύριο να είναι μια διαφορετική μέρα και ότι θα κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Ομοσπονδίας.
Ύστερα από αυτήν την αρνητική εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση και την ένταση των κινητοποιήσεων μέχρι και τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη παραμένοντας ανυποχώρητοι στην συντονισμένη επίθεση Κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και των μεγαλοκαναλαρχών που θέλουν να χτυπήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους επειδή καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η έκβαση αυτού του αγώνα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις που θα αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την ίδια την ουσία του μνημονίου.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κλιμάκωση και γενίκευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αίτημα την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής της αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους εργαζόμενους και το λαό.
Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να εντείνουν τον αγώνα τους, να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους φορείς και κλάδους εργαζομένων και να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 15 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στην γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Από .....  aftodioikisi

ΠΡΟΒΟμάστορες : 15/10/2010 Ορεινή Ποδηλασία στο Καλλίδρομο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στις Θερμοπύλες στις 9:00π.μ.

Θα μετακινηθούμε με αυτοκίνητα έως το χάνι Καρανάσιου. Διατρέχουμε ελατοσκέπαστους δασικούς δρόμους, μέσα στη καρδιά του βουνού, έως την όμορφη αλπική λίμνη του Καλλιδρόμου. Ανάβαση προς Μουρούζο και στάση στη Παναγία Κατάβαση στο χωριό Ανάβρα και κατάληξη στις Θερμοπύλες.
Μέτρια διαδρομή για ποδηλάτες Β.Δ.2-Ω.Π.5-Υ.Δ.900μ.-Μήκος 30χλμ περίπου.
Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές Δαμάστας.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 14/10/2010.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Νίκος Αναστασίου                 τηλ. 6974964428
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com