Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Οι Σύλλογοι και οι Φορείς των Καμένων Βούρλων και του Καινουρίου, με επιστολή τους προς το ΥΠΕΚΑ, Καταγγέλλουν τις Παράνομες και Έκνομες αποφάσεις και ενέργειες του Δημάρχου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου κ. Τετριμίδα.

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Εστλάλη στο Blog από Δημότες


Οι  Σύλλογοι  και  οι  Φορείς  των  Καμένων Βούρλων και  Καινουρίου  Διαμαρτύρονται   με  επιστολή  τους   στο  Υπουργείο  Περιβάλλοντος  και Κλιματικής  Αλλαγής ,  γιατί  αβασάνιστα  πήρε  την  απόφαση  να  μεταφέρει  τα   λύματα  του  Αγίου  Κωνσταντίνου  στον  Βιολογικό  των  Καμένων  Βούρλων,  χωρίς  να  ρωτηθούν  καν  οι  Δημότες  των  Καμένων  Βούρλων,  και  χωρίς  να  εξετάσει  τους  σοβαρότατους  λόγους  που  είδη  υπάρχουν  και  επιβαρύνουν  την  Λουτρόπολη  των  Καμένων  Βούρλων. 

Η  Επιστολή  των Συλλόγων  και  των Φορέων




Καταγγέλλουν  τον  Δήμαρχο  κ.  Τετριμίδα  και  την  Δημοτική  Αρχή ,  διότι   ενώ  όλοι  τους  γνώριζαν ,  ότι  η  ίδια  πρόταση  πριν  2  χρόνια  είχε  ξαναέλθει  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  του πρώην Δήμου  Καμένων  Βούρλων ,  και  είχε  δε απορριφθεί  ομόφωνα  από  το  τότε  Δημοτικό  Συμβούλιο  και  τους  Δημότες  των  Καμένων  Βούρλων . Συνέχισαν  επιμένοντας  μετά  από  2  χρόνια( υποτίθεται  μια καινούργια  Δημοτική  Αρχή με  καινούργιες  ιδέες – δυστυχώς αποδείχθηκε  παμπάλαια)   έφεραν  την  ίδια  πρόταση  και   εισήγηση  στο  Δημοτικό Συμβούλιο  του  Δήμου  Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου  για  αποδοχή  της  πράξης  του  Υπουργείου  Περιβάλλοντος,  αγνοώντας  παντελώς  την  Τοπική  Κοινωνία  των Καμένων  Βούρλων.

Μεθόδευσε   δυστυχώς  ο  Δήμαρχος κ.  Τετριμίδας  και  η  πλέμπα  του ( κ. Καραμαζιώτης  Ν., κ. Φακίρης  Τ.,  κ. Παντράς  Χ., κ. Φλωράκης  Α., κ.  Παπαναγιώτου Δ.,κ. Κουτσούμπας. , κ. Αναστασίου Α. )  από  τις  αρχές  του  2011 την  αποδοχή  του  έργου  στέλνοντας    παράνομες και  μαϊμού  αποφάσεις  του  Δημοτικού  Συμβουλίου   στο  ΥΠΕΚΑ.
                              
Απέκρυψε  δε  συστηματικά  ( για  να  τους  αποσπάσει  παράνομα  την  ψήφο τους)  από  αρκετούς  Δημοτικούς  Συμβούλους της συμπολίτευσης  και  της   αντιπολίτευσης    όπως  ισχυρίζονται τώρα  (και  μελλοντικά  στον  Εισαγγελέα) την  μεταφορά  των λυμάτων του  Αγίου Κωνσταντίνου  στα  Καμένα  Βούρλα.

Στο  Δημοτικό  Συμβούλιο της  8  Αυγούστου του  2011  ο  Δήμαρχος  κ.  Τετριμίδας  απέκρυψε  πάλι  σκόπιμα   την  μεταφορά  των  λυμάτων  του  Αγίου  Κωνσταντίνου  στα  Καμένα  Βούρλα με  το  επιχείρημα  ότι  αν  δεν  ψηφισθεί  η  αποδοχή  της  πράξης  θα  χάσουμε τα  χρήματα και  ότι  αυτό  θα  είναι  μεγάλο  λάθος. Είπε  δε  ο  κ.  Τετριμίδας    ότι  μπορούμε  να  αλλάξουμε  την  μελέτη  στην  πορεία  ακόμη  και  μετά  αφού  έχει  αναλάβει  ο  μελετητής  και  έχει  κάνει  τη μελέτη ( δυστυχώς  αυτά  που  λέει ο  άνθρωπος  είναι  μόνο  για  γέλια).  Μα  αν  είναι  να  την  αλλάξεις  μετά  μεγάλε  γιατί  δεν  την  αλλάζεις  από  την  αρχή  τώρα  που  δεν  υπάρχει  ακόμη  μελέτη  και  να  κάνει  δικό  του  Βιολογικό  και  Αποδέκτη  ο  Άγιος  Κωνσταντίνος  και  όλα  να  είναι  μέλη  γάλα !!!!

Άρα  ο  κ. Τετριμίδας  μας  δουλεύει  ή  νομίζει  ότι  μας  δουλεύει …..

Οι  Δημότες  των  Καμένων  Βούρλων  έχουν  καταλάβει  πλέον   ότι  ο  κ.  Τετριμίδας  εξυπηρετεί   άλλα  συμφέροντα  και  άλλες  σκοπιμότητες  με  τον  κ.  Ψαθά  και  την Παράγκα  τους  που  έχουν  στήσει …….

Ο  Δήμαρχος  κ.  Τετριμίδας   είναι  πλέον  ανεπιθύμητος   από  την  πλειοψηφία  των Δημοτών  ( για να  μην  πούμε  ότι  είναι  ανεπιθύμητος  από  το  100%  των  Δημοτών , αφού  πάντα  υπάρχουν  και   τα  Γιουσουφάκια)  στα  Καμένα  Βούρλα ,  όσο  συνεχίζει   και  επιμένει  σε  αυτές  τις  παράνομες  και  έκνομες  ενέργειες  του.

Πρέπει  να  ξέρουν   ο  κ. Τετριμίδας  και  η  παρέα  του   ότι  σύντομα  θα  εισπράξουν   τους  καρπούς  των  παράνομων  ενεργειών  του  από  τους  Δημότες  των  Καμένων  Βούρλων !!!

Ποιo είναι το «Σχέδιο Ηγεμών»;

 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


"Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ".

Με αυτόν τον κεντρικό τίτλο κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τι προβλέπει το "Σχέδιο Ηγεμών".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "μετά το κούρεμα παραδίδονται τα "κλειδιά" της χώρας στον Γερμανό επίτροπο και τους σκιώδεις υπουργούς του".

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η Realnews επισημαίνει ότι "ο Ραιχενμπαχ και οι "υπουργοί" του θα αναλάβουν τον έλεγχο υπουργείων, εφοριών, ασφαλιστικών ταμείων και Δικαιοσύνης". "

Οι επίτροποι θα έχουν δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η επιτροπεία από τους ισχυρούς της ευρωζώνης θα προβλέπεται στη νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η Ελλάδα".

Από ......  parapolitika

Η Eurogendfor ήρθε στην Ελλάδα; – Η Χούντα Παπανδρέου ρίχνει το προσωπείο της

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 
H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.

Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.

Μία ταξιαρχία της ευρωχωροφυλακής EGF εγκαταστάθηκε στην Λάρισα
(από Κλασσικοπερίπτωση)

Περιμένουμε τις αντιδράσεις τόσο των κομμάτων, όσο -κυρίως- της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας, αφού έχουμε ένοπλες δυνάμεις εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες, και τώρα φέρνει και τον... στρατό του!!!

Απ΄ότι φαίνεται επαληθεύεται η πληροφορία που είχαμε απο το πρωί, ότι δηλαδή τις δύο τελευταίες ημέρες πέρασε μέσω Ηγουμενίτσας μια ταξιαρχία της γνωστής EUROGENDFOR ή European Gendarmerie Force.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λάρισας πλήθος ανδρών με πολιτικά που κρατούσαν βαλίτσες με το σήμα της EGF καθώς επίσης και πολλές νταλίκες με μηχανοκίνητα (κάτι σαν τις "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.

Αν όλα αυτά που ακούγονται πλέον και απο ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι αλήθεια, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι Ευρωπαίοι "προστάτες" μας και η ντόπιοι εντολοδόχοι τους έχουν πανικοβληθεί μιας και βλέπουν τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος για εξέγερση.

Η στρατοπέδευση στην χώρα μας μιας ταξιαρχίας "ξυρισμένων κεφαλιών" Γερμανικής και Ολλανδικής κυρίως καταγωγής, σημαίνει ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε ακόμα και αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Μεταξάς τον Οκτώβριο του 1940.

Όλα δείχνουν πως ή επόμενη Δευτέρα που καθορίστηκε, γύρευε να δείς απο ποιούς και γιατί, σαν ημέρα εξέγερσης των απανταχού "αγανακτισμένων", είναι εκείνη στην οποία ίσως να δούμε τα ξυρισμένα κεφάλια των κατακτητών να στέκονται δίπλα στα δικά μας τάγματα ασφαλείας.

Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι ότι το καθεστώς νοιώθει πως κολοβώθηκαν οι μέρες του και κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην εξουσία , όχι ασφαλώς επειδή το θέλει αλλά επειδή έτσι το διέταξαν τα αφεντικά του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι προδότες της πατρίδας μας, θά 'θελαν να μπούν σε ένα αεροπλάνο και να πάνε σε ασφαλή μέρη όπου θα χαρούν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία και την αμοιβή της προδοσίας.

Τα αφεντικά τους όμως δεν έχουν την ίδια γνώμη.

Τους λένε "σε πληρώσαμε να κάνεις μια δουλειά και θα την αποτελειώσεις, μετά κάνε ότι θέλεις".

Έτοιμος λοιπόν ο Παπανδρέου να χτυπήσει τον λαό και με εισαγόμενους φασίστες, έτοιμος και ο επόμενος εργολάβος ο οποίος δήθεν θα επαναδιαπραγματευθεί το χρέος και το μνημόνιο, με ή χωρίς την συναίνεση του λαού.

Αν σήμερα σκύψουμε το κεφάλι και φοβηθούμε μερικούς ξυρισμένους γορίλες της νέας Γκεστάπο που θα στέκονται δίπλα στα φασιστοειδή καραγκιοζάκια με τα άσπρα κράνη, τότε καλύτερα να πάμε και να ανοίξουμε απο τώρα τον λάκκο μας.

Ο Οκτώβριος του 40 έβγαλε λεβέντες και παλληκάρια που πάλεψαν για την πατρίδα και νίκησαν. Στο χέρι μας είναι και ο Οκτώβριος του 2011 να βγάλει την πατρίδα μας έξω απο τον βόθρο που μας έριξαν όλα τα προηγούμενα γιουσουφάκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί και το κεφάλαιο,ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, έχουν τα μάτια τους στραμένα στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.Οι μέν περιμένουν να δούν ηρωικές πράξεις αντίστασης και αληθινού πατριωτισμού για να ξεσηκωθούν και οι δε αγωνιούν να διαπιστώσουν αν θα πετύχει η νέα επιχείρηση "σοκ και δέος" που έχουν στήσει εναντίον της χώρας μας.

Σαν χθές διώξαμε τον Όθωνα και όλο το Βαυαρικό σκυλολόϊ που μας είχαν φορτώσει οι προστάτιδες δυνάμεις δηλαδή εκείνες που τον καιρό του εθνικού ξεσηκωμού χειροκροτούσαν τον καγκελάριο Κλέμενς Φον Μέτερνιχ όταν τους έλεγε πως:

«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί».

Είναι αυτοί που και τότε και σήμερα ήθελαν και θέλουν να καταπνίξουν την εξέγερση των "ραγιάδων τρομοκρατών".

Ήλθε η στιγμή να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι εχουμε "κότσια" σαν και κείνα του Μακρυγιάννη, του Παππουλάκου και των άλλων μαρτύρων και αγωνιστών προγόνων μας.
Ήλθε η ώρα να δείξουμε την έξοδο σε όλα τα ντόπια και ξένα κοπρόσκυλα που γυρίζουν δρυλίζοντας τριγύρω μας.

Έφτασε η μέρα να μάθουμε να περπατάμε όρθιοι και με το κεφάλι ψηλά.

Αν θέλουν να πάρουν πίσω όσα δήθεν μας έδωσαν ( διότι και αυτό είναι μέγα ψέμα) να πάνε να τα πάρουν απο τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Σημίτη και αν δεν μπορούν απο δαύτους, ας πάνε τότε στον διάβολο που είναι και ο αφέντης τους να του ζητήσουν τα μεροκάματα.

Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους Έλληνες οι οποίοι είχαν, έχουν και θα έχουν αφεντικό μονάχα τον Χριστό.

Πληροφορίες και από "Κλασσικοπερίπτωση"

ΥΓ: Τελευταίες πληροφορίες μας από την Αθήνα, αναφέρουν πως αρκετά λεωφορεία του Ελληνικού Στρατού, χωρίς διακριτικά έχουν σταθμεύσει κάπου στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ υπάρχει πλήθος 500 περίπου ανθρώπων με πολιτικά στα λεωφορεία αυτά

Διαβάστε επίσης:
 Από  ........   Activistis

Κυβέρνηση ε-φαιδρείας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το κυβερνητικό ρεπορτάζ είναι εύγλωττο: «Οι συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν ανησυχούν τόσο για τις ψηφοφορίες εκτιμώντας ότι το πολυνομοσχέδιο της Τρόικα θα περάσει στο σύνολο του. Παρότι πιστεύουν ότι κάποιοι βουλευτές θα επιμείνουν καταψηφίζοντας άρθρα όπως το 37 για τις εργασιακές σχέσεις. Ωστόσο το άγχος είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει σημάδια κατάρρευσης και ανυπαρξίας. Χαρακτηριστικό του κλίματος διάλυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκουν… ούτε έναν υπουργό να υπερασπιστεί δημοσίως σε τηλεοπτικά παράθυρα την πολιτική της κυβέρνησης. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η άρνηση πολλών βουλευτών να προσυπογράψουν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία».

Στα σημάδια έχουν μείνει.  Πλήρης κατάρρευση, πλήρης ανυπαρξία. Δεν υπάρχουν κι άλλες “εφεδρείες” να επιστρατευθούν. Χωρίς κοινωνικά ερείσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς ατζέντα ούτε για την επόμενη εβδομάδα. Αναμένει εντολές και εκτελεί σαν βιομηχανικός εργάτης. Όπως της «βαράει» ο Τόμσεν και οι άλλοι τροϊκανοί αρκουδιάρηδες χορεύει.
Θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει πολιτικό «ανάστημα» μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, να ρίξει την Κυβέρνηση. Όλοι φοβούνται να μην χαρακτηρισθούν «προδότες». Του κόμματος. Της χώρας θα είναι ευεργέτες. Και μην ξεχνάμε ότι πολύ δύσκολα η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ξαναδεί το έδρανα από  τόσο κοντά…
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, μετά τους σιδηροδρομικούς και η ΠΑΣΚΕ Αυτοδιοίκησης. Από Κίνημα, έγιναν συνεστίαση. Φεύγουν μαζικά άρον-άρον. Χορτάτοι,  μισοφαγωμένοι, ψιλονηστικοί, όλοι αποχωρούν
Μόνο ο Big Ben μοιάζει αγέρωχος, την ώρα που και το αυθεντικό κομμάτι στο Λονδίνο γέρνει. Βάζει φόρους στους Έλληνες, ανοίγει τα χαρτιά του στα κανάλια. Αναμένουμε πότε θα φορολογήσει τα κανάλια και θα μιλήσει ειλικρινά στους Έλληνες. Να μάθουμε πως θα πορευτούμε. Αν και αμφιβάλλουμε ότι ξέρει…
Στα επίπεδα ζωής του 2004 θα μας φέρει η ύφεση μας είπε μεσοβδόμαδα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχουμε τους «φραγκολεβαντίνους» στο σβέρκο και άρα είμαστε και λίγο στο 1204. Πάμε για μετανάστευση όπως το 1954.  Επίσης οι μισθοί πάνε για το 1904 και η κοινωνία τείνει στο προφητικό «1984» του Όργουελ.
Άλλο 1-1-4 άλλο 9.84 που λέει και το άσμα. Τον οποίο ο δήμος επιμένει να κρατά ανοιχτό, ενώ την ίδια ώρα κλείνει βρεφονηπιακούς σταθμούς διώχνοντας και κόσμο; Στην καθαριότητα θα μπουν ιδιώτες τελικά. Θα παρουσιασθούν φθηνότεροι και στην πράξη θα αποδειχθούν ακριβότεροι. Και τα σκουπίδια δύο φορές την εβδομάδα θα βγαίνουν. Όχι όποτε γουστάρουμε. Στο μπαλκόνι σημαιοστολισμένα. Η δημοτική αστυνομία θα καραδοκεί για τους παραβάτες. Δεν έπρεπε να βγει προς τα έξω ότι η αποκομιδή θα γίνει συνοδεία των ΜΑΤ: όλοι θα βγάλουν τα «χημικά» τους στους δρόμους για αντίποινα…
Αντίποινα και η Κυβέρνηση στους μισθωτούς που απεργούν. Από το μισθό θα αφαιρείται και η έκτακτη εισφορά. Αν υπάρξει και έβδομη δόση από την έκτακτη εισφορά θα αφαιρείται ο μισθός και το υπόλοιπο θα προστίθεται στον λογαριασμό του ΟΤΕ. Αν μείνει απλήρωτος θα κόβουν  στους εργαζόμενους το νερό, το βήχα και τα ψυχοφάρμακα.  Όποιος αντιμιλήσει, κατευθείαν στην εφεδρεία. Όποιος λοξοκοιτάξει θα τρώει βρύα και λειχήνες.
Το αν μια απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική δεν το κρίνουν πλέον τα δικαστήρια αλλά ο Μόσιαλος. Είπε επίσης ότι και οι καταλήψεις θα θεωρηθούν απεργίες και θα περικοπούν τα αντίστοιχα ποσά από τους μισθούς.
Κυβέρνηση ε-φαιδρείας.

Μικρός Οδυσσέας

Από ..... Antinews

Δανειζόμαστε με καταστροφικά επιτόκια "χάρη" στο Μνημόνιο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση και αντίληψη πως η Ελλάδα χάρη στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο απέχει από τις αγορές κεφαλαίων όπου τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν απογειωθεί σε επίπεδα πτώχευσης και πως προστατεύεται από αυτές καλύπτοντας τις δανειακές της ανάγκες από τα δάνεια της Τρόικας.
Και όμως, αυτό δεν είναι ακριβές και όπως αποκαλύπτει στο xrimanews.gr ο Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, στην πραγματικότητα η Ελλάδα εξακολουθεί τόσο κατά τη διάρκεια του 2010 όσο και του 2011 να αντλεί ένα μεγάλο ποσοστό των δανείων της με την έκδοση εντόκων γραμματίων και μάλιστα με καταστροφικά επιτόκια

Το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια για 6 μήνες είναι μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο δανείζεται το 90% των αναπτυγμένων και κύριων αναπτυσσόμενων κρατών του κόσμου για διάστημα 10 ετών με την έκδοση ομολόγων. Και αυτά τα κράτη δε βρίσκονται σε Μηχανισμό Στήριξης που να υποτίθεται πως τα προστατεύει και ότι τους εξασφαλίζει άντληση δανειακών κεφαλαίων με βιώσιμα επιτόκια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το 2010 η Ελλάδα κάλυψε με την έκδοση ομολόγων και έντοκων γραμματίων περίπου το 30% των δανειακών της αναγκών ενώ στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2011, μόλις το 48,5% του νέου δανεισμού προήλθε από το Μηχανισμό Στήριξης με το 51% να καλύπτεται από ειδικές εκδόσεις και έντοκα γραμμάτια με τα υψηλότερα επιτόκια διεθνώς.

Το πρόβλημα, όμως, δε σταματά εδώ καθώς και όλα τα δάνεια του Μηχανισμού ήταν βραχυπρόθεσμα μια που οι εμπνευστές του έκαναν την άστοχη και ουτοπική υπόθεση ότι η εφαρμογή, έστω και τμήματος, του προγράμματος του που προέβλεπε τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε χώρα στη μοντέρνα ιστορία, θα αντιμετώπιζε την κρίση και θα επέτρεπε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2012 ή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα,

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα αφέθηκε να καλύπτει το 30-50% των δανειακών της αναγκών από τις αγορές με έντοκα γραμμάτια βραχυπρόθεσμης λήξης, μείωσε δραματικά τη μέση διάρκεια του νέου κρατικού δανεισμού που το 2010 έφτασε στα 3,63 έτη και το 2011 στα 2,13 έτη όταν το 2008 ήταν στα 10,96 έτη.
Με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους αντί να αντιμετωπιστεί, επιδεινώθηκε.

Από .....tvxs

Παίζει σήμερα φιλικό αγώνα ο Α.Ο Καμένων Βούρλων με την ΠΑΕ Λεβαδιακός

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com