Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Ναι σε όλα"...από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι όπως την ξέραμε!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



298 Ψήφισαν

154 Ναι


144 Όχι


Οι ψευτοτσαμπουκάδες του ΠαΣοΚ τους ξέρετε να μην επαναλαμβάνουμε ονόματα γιατί γινόμαστε και βαρετοί είπαν σήμερα στην βουλή ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Από σήμερα η πατρίδα μας δεν θα είναι όπως την ξέραμε μπαίνουμε σε μια φάση που η νέα τάξη πραγμάτων επέβαλε δια μέσων του δωσίλογου πρωθυπουργού μας, της κυβέρνησης του, και των βουλευτών του ΠαΣοΚ στην χώρα μας για τα επόμενα χρόνια να ζήσει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Η αντιπρόσωποι του ΔΝΤ και της λέσχης μπιντελμπέργκ σήμερα μες στο κοινοβούλιο γονάτισαν τον περήφανο λαό μας και τον έριξαν στον καιάδα της ιστορίας.

Να ξέρετε όμως ότι η ώρα είναι κοντά και οι δωσίλογοι θα λογοδοτήσουν μπροστά στον λαό που ξέρει να τιμωρεί τους δωσίλογους...

ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Από ..... Citypress-gr

Διέγραψε Λούκα και παραιτείται ο ΓΑΠ μιας και έλεγε: Εγώ με 153 βουλευτές δεν κυβερνάω!!!

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com



Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη, η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Συνεχίζεται η ονομαστική ψηφοφορία.
Μετά το τέλος της και ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει με 153 βουλευτές ο Γιωργάκης είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσει τα παντελόνια του και θα παραιτηθεί μιας και τον Ιούλιο δήλωνε : 


Από ...... exomatiakaivlepo

Τέρμα η πλάκα με την Ελλάδα…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου * 
Με ανακούφιση διαβάζω, σήμερα το πρωί, κεντροευρωπαϊκές και βορειοευρωπαϊκές εφημερίδες, που παρουσιάζουν εκτενή ρεπορτάζ από την Ελλάδα. Επιτέλους, σταμάτησε η πλάκα με την Ελλάδα! Τώρα δεν υπάρχει κανείς που να μην αντιλαμβάνεται ότι κάτι λάθος κάνει η διακυβέρνηση της ΕΕ στη χώρα μας, ό,τι το άγριο και άναρχο τσεκούρωμα μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας θα οδηγήσει σε καταστροφή ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, που στήθηκε μετά την επανένωση της Ευρώπης. Είναι πλέον σαφές ότι ο Γιώργος είναι η προσωποποίηση της καταστροφής στην Αθήνα. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι τα «μαγικά» του Γιώργου Παπανδρέου για την ποδηγέτηση του ελληνικού λαού, στην απορρύθμιση που επιβάλλεται από την τρόικα για την δημοσιονομική εξυγίανση μιας ήδη πτωχευμένης χώρας, δεν πιάνουν πλέον. Η εντόπια διαπλοκή χάνει την δύναμη της, ανασκουμπώνεται σεμνά και ταπεινά και ετοιμάζει την ανασυγκρότησή της, ως συνήθως πρόστυχα και παραπλανητικά, επίσης.

Ή έκρηξη της λαϊκής οργής στη χώρα μας προκαλεί κρύο ιδρώτα στα κέντρα των αποφάσεων και στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, μέχρι το Βερολίνο και την Στοκχόλμη. Ο LeGrec υποχωρεί ως εικόνα στο μυαλό των περισσοτέρων ευρωπαίων, ενώ ο ElGrecoκάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να καταλάβει αυτός τη θέση του.  
Ο LeGrec είναι η σύγχρονη καρικατούρα του μεταμοντέρνου άθλιου της Ευρώπης. Ο ElGreco η ελληνική συνείδηση της βιομηχανικής εποχής της Ευρώπης - ως κρητοβενετσιάνικο ιδίωμα. Ο πρώτος αναπαριστά την σουρεαλιστική εκδοχή της ισχυρής Ευρώπης που πτώχευσε, ενώ ο δεύτερος αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα εξπρεσιονισμού, όχι απλώς στη τέχνη, αλλά στη ζωή αυτή καθ' εαυτήν. Ο πρώτος είναι το αποτέλεσμα μιας ιστορικής, μικροαστικής φάρσας, που όμως έστησε πρόσφατα Ολυμπιάδα, ενώ ο δεύτερος η επιτομή του Ολυμπισμού, με βυζαντινές όμως αναπαραστάσεις, σε μια σύγχρονη Ευρώπη που ερωτοτροπεί επικίνδυνα με τον κοινωνικό μινιμαλισμό και την αποστέωση, ενώ προωθεί τον ηγεμονικό μαξιμαλισμό σε όλα τα επίπεδα. 
OLeGrec, είναι το αντίθετο του ElGreco: φουκαράς, συμπλεγματικός, αγανακτισμένος με τον πλησίον του, πελάτης κάποιου κόμματος, οπαδός της αντίδρασης και εχθρός της «απορρύθμισης» που προκαλούν λογής-λογής απεργοί, αλλά ποτέ εκείνης που προκαλεί το καθεστώς σε σύμπραξη με την τρόικα. OLeGrec θέλει αλλαγή, προς το νεοφιλελευθερικότερο και κοινωνικά μαζοχιστικότερο! Θέλει να «αλλάξει» όλα τα κακά του κράτους πατρωνίας για να αναπτυχθεί χώρος και για αυτόν στο κατάστημα Ελλάς. Επιθυμεί ένα κράτος της ελευθέριας αγοράς όπου να μπορεί να αναδειχθεί με τα προσόντα του και όχι με κομματικές πλάτες, αλλά παρόλα αυτά σε κομματάρχες αναζητεί ακόμη την τύχη του και την κομματική λαλιά χρησιμοποιεί, στο «εκσυγχρονιστικό» της όμως ιδίωμα! Όχι, όχι να πεθάνουν τα κόμματα και κυρίως τα αριστερά, διότι αυτά οδήγησαν με ύπουλο τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να επανασυστήσουν σε πιο σταθερά θεμέλια το πελατειακό κράτος, στο οποίο ο LeGrec μας δεν βρήκε ακόμη την θέση που του αξίζει, διότι ο μισητός «δίπλα» είχε καλύτερο ρουσφέτι. Αν δεν υπήρχαν οι αριστερούληδες και οι αριστεριστές ο κόσμος θα λειτουργούσε ρεαλιστικά και το δημόσιο παραγωγικά, σκέφτεται. Βρε, δεν θα υπήρχε καν δημόσιο, όλα θα ήταν ιδιωτικά, ανταγωνιστικά και ο καλύτερος θα κέρδιζε την καλύτερη (θέση ή γκόμενα)! Έτσι θα είμαστε όλοι αφεντικά του εαυτού μας δεν θα χρειαζόταν ο μπαμπάς ή η μαμά μας να πέφτει στα πόδια κάθε κερατά για να μας βολέψει, καταγράφει το εξοργισμένο ασυνείδητο του ρεμπεσκέ  LeGrecμας! Και ο μεταμοντέρνος σουρεαλισμός του συνεχίζεται στο βαθμό που οι γονείς του συνεχίζουν να διηγούνται στο παιδί παραμύθια της καθημερινότητας «πιάνοντας» από πίσω του, ή δήθεν από πίσω του τον βουλευτή, τον δάσκαλο, τον δημόσιο κριτή …λυτούς και δεμένους!
Μην ακούτε τον LeGrec μας να ορκίζεται υπέρ της τρόικας και κάποιων σοφών ξένων που ειδυλλιακά θα τον απάλλασσαν από την κακοδαιμονία της σύγχρονης πολιτικής και συνδικαλιστικής έκφρασης στο τόπο μας. Κατά βάθος είναι πατριώτης. Λίγο ιδιόμορφος, αλλά πάντως γνήσιος. Είναι το κακομαθημένο «βρέφος» της μικροαστικής μας αγκαλιάς. Είναι το προϊόν των Hondos Center. Αυτός που έμαθε, ότι δεν χρειάζεται να ψάξει για να μάθει και να κατασκευάσει οτιδήποτε, διότι όλα υπάρχουν έτοιμα στην αγορά, αρκεί να ξέρεις να τα επιλέξεις στον σωστό χρόνο και τόπο. OLeGrec μας είναι ο άνθρωπος των έξυπνων επιλογών! Ψωνίζει πάντα από τα «ψαγμένα» καταστήματα (και κόμματα, εννοείται), διότι έτσι αναδεικνύεται στην αγορά-κοινωνία ο «ψαγμένος χαρακτήρας» του. Η καλλιέργεια και καπατσοσύνη του, βρε αδελφέ! Η ευφυΐα του νικητή της καθημερινότητας, πώς να σας το πω! Έτσι επενδύει το μεταμοντέρνο σούργελο, με το οποίο γελάει ο κόσμος που γνωρίζει πως αυτός θα καταντήσει σε λίγο στη φτωχή και περιφρονημένη Ελλάδα, την οποία ο φίλο μας LeGrec πάντα φανταζόταν σαν κατάστημα προσφορών επωνύμων ειδών. Με τον ίδιο είτε στη θέση πωλητή, είτε στη θέση κάποιου επώνυμου προϊόντος με έκπτωση 70% !   
Από την άλλη, ο ElGreco βρίσκεται δυστυχώς σε πολύ δύσκολη θέση τη σήμερον. Αν και σε πολύ ενδιαφέρουσα, διεγερτική και προκλητική, επίσης, θα πρόσθετα. Από την μια τρομάζει με την παλιοκουλτούρα του απολιτικού LeGrec, ενώ από την άλλη καταλαβαίνει ότι έφτασε η ώρα που θα πρέπει να δράσει, ώστε ένα νέο Δίκαιο να διαμορφωθεί στην Ελλάδα, πάνω σε μια νέα μεταπολιτευτική αλήθεια που θα είναι το αποτέλεσμα ενός νέου πλαισίου σχέσεων εξουσίας.   
Ο ElGreco ξέρει από Δίκαιο, όπως ξέρει και ότι η διαπραγματευτική έως συγκρουσιακή σχέση του με τον «Βασιλιά» είναι αυτή που δομεί Δίκαιο και οριοθετεί το δίκιο του, και όχι η άνευ όρων υποταγή του στη βούληση του αυταρχικού μονάρχη ή του άρχοντα ή του ηγεμόνα. Η «τέχνη» του είναι ζωή κατά βούληση και όχι ζωή κατά παραγγελία.
Ο ElGreco εναντιώνεται στην επιβολή της αλήθειας με την μορφή μονόδρομου που κατασκευάζεται με υλικά των άπληστων χρηματαγορών και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν την απόλυτη χειραγώγηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών σε ένα πλαίσιο μεταμοντέρνου φεουδαλισμού.  Ο ElGreco εξεγείρεται εναντίον όλων αυτών που αποφάσισαν για να διασφαλίσουν την υπερσυσσώρευση των περασμένων 20 ετών να μετατρέψουν τις κοινωνίες σε μεσαιωνική φάρσα. Ο εξπρεσιονισμός του, που είναι έκδηλος μπροστά στα μάτια μου -  την ώρα που βλέπω φωτογραφίες από τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας και διαβάζω συνεντεύξεις διαδηλωτών - αποτελεί πρόκληση προς όλους του ευρωπαίους για ενσυνείδητη απόρριψη ενός μοντέλου ευημερίας (στη πραγματικότητα διαφορετικών μοντέλων που τείνουν να γίνουν ένα), που αποτελεί την μεγαλύτερη πλάνη όλων των εποχών, τόσο σε ότι αφορά στην κοινωνική πρόοδο, όσο στην οικονομική ισχύ. Οι φωτιές που άναψαν στους δρόμους της Αθήνας είναι η σημειολογική έκφραση της  υπερθέρμανσης της οικονομίας της ευρωζώνης, που αν δεν «ψυχθεί» αμέσως, χαλαρώνοντας την σφιχτή αντιπληθωριστική πολιτική, θα οδηγήσει σε «πυρηνική έκρηξη» το ωστικό κύμα της οποίας θα σαρώσει την διεθνή οικονομία και θα πλήξει τις επιμέρους κοινωνίες, με κατάληξη την σύγκρουση στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής.   
Ο ElGreco δείχνει ακριβώς ότι η ο LeGrec αναπαριστά τον Έλληνα του χθες: την περίπτωση μικροαστού που πρέπει όλοι μας σύντομα να απορρίψουμε από μέσα μας, καθώς εκεί φωλιάζει, σε άλλους περισσότερο σε άλλους λιγότερο. Στον μακρύ δρόμο της εξέγερσης των ταπεινωμένων Ελλήνων από ένα καθεστώς LeGrecων, μια νέα αλήθεια δομείται, για την οποία ο συντάκτης αυτών των γραμμών επιχείρησε να προϊδεάσει την τελευταία 5ετία. Αυτή η μεταμικροαστική αλήθεια μπορεί να μην είναι σοσιαλιστική, προτρέπει όμως για την αναδημιουργία της ελληνικής Πολιτείας σε μια επιτέλους δημοκρατική βάση, με ισότητα και ελευθερία, με αυτοκυβέρνηση και αξιοπρέπεια. Από αυτή τη νέα αλήθεια θα προκύψει η νέα γνώση για αναδιοργάνωση της διοίκησης και νέα ισορροπία στη σχέση Κράτους-Κοινωνίας-Αγοράς. Σε ευχαριστώ συμπατριώτη που με κάνεις πλέον να ελπίζω ότι σύντομα θα καταφέρεις, με τον αγώνα όλων μας, να αφήσεις πίσω σου τον LeGrec! Το έχω ανάγκη εγώ, ο αυτοεξορισμένος Έλληνας, αλλά και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι στην ήπειρό μας και τον κόσμο… 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. 

 Από .....  activistis

Ο πρώτος νεκρός - Κατέληξε τραυματισμένος οικοδόμος στα σημερινά γεγονότα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο 53χρονος οικοδόμος, μέλος του ΠΑΜΕ, που είχε τραυματιστεί από πέτρα, κατέληξε πριν λίγο από καρδιακή ανακοπή, στον Ευαγγελισμό.

Από ......  activistis

Video σοκ από τη δολοφονία του Καντάφι!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com 



Σοκάρει το video που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Καντάφι. 

Ο ίδιος εμφανίζεται αιμόφυρτος και χτυπημένος μέσα σε κλίμα έντασης από τους αντιπάλους του, που από καιρό τον αναζητούσαν για να τον σκοτώσουν.


Από ..... parapolitika

Είπε όχι στο άρθρο 37 η Λ. Κατσέλη και διεγράφη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τζάμπα έχασε τρείς ώρες με την Λούκα Κατσέλη ο ΓΑΠ και τώρα αναγκάζεται να την διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα αριθμεί 153 βουλευτές. Και δεν είχε πεί οτι αν μείνει με 153 βουλευτές δεν κυβερνά;

Η Κατσέλη ανακοίνωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 37 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πρότεινε  την αναβολή ψήφισης του καθώς  και δίμηνη παράταση για επαναδιαπραγμάτευσή του.

Στο γραφείο του Παπανδρέου στη Βουλή, η Κατσέλη πήγε το πρωί και έφυγε το μεσημέρι, ενώ την πίεσαν και οι Βενιζέλος, Ρέππας, μαζί με τον ΓΑΠ.
Σημειώνεται, πως όταν η κ.Κατσέλη ήταν στο Υπουργείο Εργασίας είχε στις διαπραγματεύσεις ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των συλλογικών συμβάσεων. Σ’ αυτό τουλάχιστον ήταν σταθερή.

Ψηφίστηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία και το μισθολόγιο.

Μια ψήφο λιγότερη πήρε το άρθρο 37 (Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές) και ήταν από την Λούκα Κατσέλη η οποία και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που απέστειλε ο Γ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την ψηφοφορία, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την κυρία Κατσέλη και τον κ. Κουτρουμάνη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά όπως αποδείχθηκε η συζήτηση δεν τελεσφόρησε και η κυρία Κατσέλη επέμεινε στην αρχική της θέση.

Από  ......  Antinews

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Καθαρισμός του Χαλκιοπούλιου αυτό το Σάββατο 22/10

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας κάνοντας πράξη το όραμά της για μια πιο καθαρή πόλη με περισσότερο πράσινο και πιο πολλές επιλογές για άθληση και ψυχαγωγία, συνεχίζει τις δραστηριότητές της αυτή τη φορά με τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του Χαλκιοπούλιου Σταδίου.

Ο καθαρισμός, που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας

Έτσι, αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 10πμ, έχει προγραμματιστεί ξανά, με τη βοήθεια εθελοντών συμπολιτών μας, να γίνει το κλάδεμα των δέντρων και η συγκέντρωση των κλαδεμάτων και των σκουπιδιών γύρω από το Χαλκιοπούλιο.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή για την βελτίωση του χώρου, ο οποίος φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες αλλά είναι και ιδανικός για την πραγματοποίηση εκδρομών των μαθητών.

Η συνάντηση θα γίνει μπροστά στην είσοδο του κλειστού σταδίου στις 10 το πρωί του Σαββάτου.


Η Επιτροπή Τύπου

Διαμαντοπούλου: «Ναι, ακολουθούμε λάθος συνταγή»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Ναι, ακολουθούμε λάθος συνταγή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά δεν υπάρχει άλλη πρόταση στο τραπέζι» δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου στο δελτίο ειδήσεων του mega.

Ουσιαστικά η κα Διαμαντοπούλου παραδέχτηκε αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν όλοι στην κυβέρνηση. 

Την λάθος εφαρμογή της συνταγής και κατ’ επέκταση την λάθος λήψη των βάρβαρων μέτρων κατά των πολιτών. 

Από ......  parapolitika

Θα ψηφιστεί ή όχι το άρθρο 37; Ιδού η απορία...

Aναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Πραγματικά παίζονται πολλά αυτά τα 24ωρα και στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως μάχονται για την πολιτική τους επιβίωση.

Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότ ενδεχόμενη απώλεια ψήφων στη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ενδέχεται να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κυριολεκτικά "τρέμουν"... τη Λούκα Κατσέλη και τη Βάσω Παπανδρέου μήπως αλλάξουν γνώμη και δεν ψηφίσουν το άρθρο 37 για τα εργασιακά. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα χειρότερα, άνθρωποι του ΓΑΠ λέγεται πως είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τις δυο βουλευτίνες προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις τους.

Επειδή όμως εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουμε βαρεθεί τα πολιτικά "κουτσαβάκια", η απορία όλων θα λυθεί την ώρα της ψηφοφορίας.

Από ..... Taxalia

Ίδια θέση Ντελόρ με Σαμαρά

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από συνέντευξη του Ζακ Ντελόρ στην σημερινή LE MONDE

Ερ.: Το Γαλλο-Γερμανικό ντουέτο ήταν επωφελές;
Εάν επιτύχει η παρτίδα πόκερ, κάτι το οποίο εύχομαι, το δίδυμο Σαρκοζί-Μέρκελ θα έχει διαδραματίσει έναν χρήσιμο ρόλο, στο μέτρο που οι αγορές θα ξαναβρούν την γαλήνη τους. Βλέπω όμως ότι οι άλλες χώρες αρχίζουν να διαμαρτύρονται κατά του «ΜΕΡΚΟΖΙ» (σύνθεση του ονόματος της Μέρκελ και του Σαρκοζί), ή την πολιτική των τετελεσμένων. Είναι πλέον καιρός  να ξαναδώσουμε τον πρωτεύοντα ρόλο στην κοινοτική μέθοδο για την προετοιμασία των αποφάσεων και για την συμμετοχή σε αυτές όλων των χωρών μελών.
Ερ.: Τί πιστεύετε για την αγωγή που χορηγείται στην Ελλάδα;
Γινόμαστε μάρτυρες της εν ισχύ επιστροφής του πνεύματος της «Συναίνεσης της Ουάσιγκτων» και των παλαιών πρακτικών του ΔΝΤ, ήτοι: «να μάθουμε στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να πεθάνουν αφού θεραπευθούν». Σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα έχει χάσει πάνω από 10% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της. Ποιά λογική προσπάθεια θα μπορούσε (η Ελλάδα) να πραγματοποιήσει κάτω από αυτές τις περιστάσεις, για να μειώσει το έλλειμμά της;
Ζητούν (από την Ελλάδα) να ιδιωτικοποιήσει. Ποιός όμως δεν γνωρίζει τους γύπες της αγοράς;  Πώς θέλετε, μια χώρα η οποία ευρίσκεται στα πρόθυρα θανάτου, να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις της; Θα έπρεπε να θέσει τις δημόσιες επιχειρήσεις της σε μια νέα δομή, να τις αποτιμήσει σε μία λογική τιμή, να δοθούν τα ανάλογα χρήματα στους Έλληνες, να σταθεροποιηθεί το ενεργητικό τους (να εξυγιανθούν) της και, στην κατάλληλη στιγμή να πωληθούν. Είναι κοινή λογική όλα αυτά.
 Ερ.: Η σωτηρία της Ελλάδος θα είναι επίπονη;
Η χώρα δραστηριοποιείται σε πολύ λίγες από τις κυρίαρχες οικονομικές δραστηριότητες στο διεθνές εμπόριο. Το πρόβλημα ανταγωνιστικότητος είναι ιδιαίτερο. Αυτό θα πρέπει να το λάβουμε υπ΄όψιν διότι, με το να σώζουμε τον Έλληνα πολίτη (στρατιώτη), σώζουμε το Ευρώ.
Ερ.: Οι επιφυλάξεις της Φινλανδίας και της Σλοβακίας  να συνδράμουν την Ελλάδα μήπως είναι προάγγελος μιας εθνικιστικής στροφής;
Η όλη ατμόσφαιρα δεν είναι καθόλου καλή και θυμίζει την δεκαετία του 1930. Ο ανερχόμενος εθνικισμός, ο επιθετικός λαϊκισμός, ο φόβος της παγκοσμιοποιήσεως, όλα αυτά αμφισβητούν το «ευρωπαϊκό σύμφωνο συμβιώσεως».
Απέναντι στις απειλές προς το Ευρώ, όπως επίσης και απέναντι στους κινδύνους της υφέσεως, η αντίδραση θα ήταν αυτονόητη. Τα μέτρα λιτότητος ήταν αναπόφευκτα για τα κράτη. Η Ε.Ε. θα έπρεπε να λάβει μέτρα ανάκαμψης (της οικονομίας). Δυστυχώς όμως, αντ’ αυτών, βλέπετε επιφυλάξεις για τα όσον αφορά τα μέτρα εντός του προϋπολογισμού και την έκδοση Ευρωομολόγων που ακόμη και αυτές οι αγορές απαιτούν.
Ερ.: Μήπως πρέπει να αλλάξει το Σύμφωνο;
Βρίσκω ενθαρρυντική την θέση της Κας Μέρκελ για την υιοθέτηση ενός νέου Συμφώνου. Από την πλευρά μου θα έδινα προτεραιότητα στον μετασχηματισμό της Ευρωζώνης σε μια ενισχυμένη συνεργασία (όπως εξ άλλου το επιτρέπουν οι Συμφωνίες), κάτι το οποίο θα επέτρεπε να εξοπλισθεί η Οικονομική και Νομισματική Ένωση με μια μεγαλύτερη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων και θα παρείχε νέα μέσα συνεργασίας και κοινών ενεργειών (συμπεριλαμβανομένου και ενός Ταμείου Συγκυριακών Ρυθμίσεων) καθώς επίσης και την δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.
Σε αυτό το νέο Σύμφωνο, θα πρέπει να προβλέψουμε την δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την Ζώνη του Ευρώ με υπερενισχυμένη πλειοψηφία της τάξεως του 75%. Εάν υπήρχε μια τέτοια ρήτρα, οι Φιλανδοί και οι Σλοβάκοι θα το είχαν σκεφτεί δύο φορές πριν καθυστερήσουν την λήψη των αποφάσεων. Το να έχεις ένα κοινό νόμισμα προϋποθέτει πολύ απαιτητικές υποχρεώσεις.
Ερ.: Ποιά είναι η γνώμη σας για το έργο του Ζαν Κλώντ Τρισέ, ως επικεφαλής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας;
Είχαμε τις διαφορές μας, αλλά του βγάζω το καπέλο. Όταν επικρατούσε η κακοφωνία, επενέβαινε στις αγορές, ανακάλεσε την Ιταλία στην τάξη και υιοθέτησε μια έξυπνη πολιτική αναχρηματοδοτήσεως ενός τμήματος του δημοσίου χρέους. Έσωσε το Ευρώ. Το μάθημα που απορρέει από την δράση του είναι ότι μια Κεντρική Τράπεζα οφείλει να σέβεται δύο κατευθυντήριες αρχές: την σταθερότητα των τιμών και τον έλεγχο του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους. Αυτή η δεύτερη αρχή έχει λησμονηθεί από το 1999.

Από ...... Antinews

Κόντρα Βαξεβάνη – Βενιζέλου: Part II

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε στη διάκρεια τηλεοπτικής εκπομπής μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη δίνει ανοιχτή επιστολή του τελευταίου προς τον πρώτο. Στην επιστολή, ο κ. Βαξεβάνης χαρακτηρίζει τα νομοθετήματα του υπουργού «ασπίδα προστασίας» του πανταχόθεν βαλλόμενου πολιτικού συστήματος και του καταλογίζει το «έκτρωμα» του νόμου περί ευθύνης υπουργών «που οδηγεί στην ατιμωρησία».

Την περασμένη Δευτέρα, σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επενέβη τηλεφωνικά και σε πολύ αυστηρό ύφος επέπληξε τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ, Κώστα Βαξεβάνη. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος είχε κάνει λόγο για καταθέσειες τριών εκατομμυρίων ευρώ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.



Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε στη διάκρεια τηλεοπτικής εκπομπής μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη δίνει ανοιχτή επιστολή του τελευταίου προς τον πρώτο. Στην επιστολή, ο κ. Βαξεβάνης χαρακτηρίζει τα νομοθετήματα του υπουργού «ασπίδα προστασίας» του πανταχόθεν βαλλόμενου πολιτικού συστήματος και του καταλογίζει το «έκτρωμα» του νόμου περί ευθύνης υπουργών «που οδηγεί στην ατιμωρησία».


Την περασμένη Δευτέρα, σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επενέβη τηλεφωνικά και σε πολύ αυστηρό ύφος επέπληξε τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ, Κώστα Βαξεβάνη. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος είχε κάνει λόγο για καταθέσειες τριών εκατομμυρίων ευρώ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Βαξεβάνη για μεροληπτική στάση απέναντι του, επιπλήττοντας τον μάλιστα και για το λόγο ότι πρόκειται για δημοσιογράφο, που εργάζεται σε κρατικό μέσο. Φανερά εκνευρισμένος, υποστήριξε ότι είναι συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και ότι τα χρήματα αυτά είναι προϊόν επιχειρηματικής δραστηριότητας πολλών δεκαετιών. «Δεν μπήκα στην πολιτική ανεπάγγελτος», τόνισε.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βενιζέλου με τον κ. Βαξεβάνη σημειώθηκε για την κρατικοποίηση της Proton bank και τα ποσά που διατέθηκαν.

Στη σημερινή επιστολή, με την οποία ο κ. Βαξεβάνης απαντά στον κ. Βενιζέλο, αναφέρεται αναλυτικά:


Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ. Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.
Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.
Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.
Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών. Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.
Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο. Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων. Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.
Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση. Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;
Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.
Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…
Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε.

Από ....... TVXS

Ξεσηκωθείτε, Οργανωθείτε, Αντισταθείτε…

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Μαζί σου αρχηγέ! Ότι πεις!!


Από ...... Citypress-gr

ΩΡΑ 11:06 Το ΠΑΜΕ περικύκλωσε τη Βουλή - Χιλιάδες κόσμος στο Σύνταγμα - Αποκλεισμένο ΟΛΟ το κέντρο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Πριν ξημερώσει έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο και στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας
- Κλειστή η Καλλιρρόης από τη Βουλιαγμένης - Δεν περνάει τίποτα από Συγγρού προς Καλλιρρόης
- Κλειστά οι κάθετοι δρόμοι από το Κολωνάκι προς Σύνταγμα
- Στις 11:00 το μεγάλο ραντεβού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
- Βομβαρδισμένο τοπίο τη Αθήνα μετά τα χθεσινά επεισόδια
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ήδη μπροστά από τη Βουλή, όπου απόψε ψηφίζεται στην Ολομέλεια το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. Μέλη του ΠΑΜΕ και απλός κόσμος που καταφτάνει από κάθε γωνιά της Αθήνας συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα και η Βουλή βρίσκεται ήδη σε... κλοιό!






Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου μέχρι το βράδυ, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.





ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Σύνταγμα, καθώς σήμερα γίνεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί.
Ο φράχτης από πολύ νωρίς στη... θέση του
Ο φράχτης από πολύ νωρίς στη... θέση του
Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά τη μεγαλειώδη σε όγκο και συμμετοχή, διαδήλωση της Τετάρτης. Η οποία, δυστυχώς, αμαυρώθηκε από ορισμένους ανεγκέφαλους που έκαναν ξανά επεισόδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ


Από  .......  Newsit

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com