Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο των κορυφαίων στον Παπανδρέου. "ή φεύγεις μόνος σου ή σε διώχνουμε εμείς"

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Τελεσίγραφο λίγων ωρών έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός από τους κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτό, η μόνη προϋπόθεση για να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι να δεσμευτεί σήμερα στη Βουλή ξεκάθαρα ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία εντός των προσεχών ημερών και ότι η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.
Οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και οι κυρίες Αννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου που «συνυπογράφουν» αυτή την αδιαπραγμάτευτη, όπως τονίζουν, απαίτησή τους υποστηρίζουν ότι θα τους ακολουθήσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές οι οποίοι θα αρνηθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.
Ουσιαστικά ζητούν από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει εν λευκώ τη εξουσία στα χέρια τους προκειμένου αρχικά να ...........
διαπραγματευτούν αυτοί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή και στην πορεία, όταν ολοκληρωθούν όλες οι επείγουσες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τους δανειστές μας να προκηρυχθούν εκλογές.
Σε περίπτωση που ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δεχθεί να συζητήσει ή δεν επιτευχθεί συμφωνία οι κορυφαίοι θα προχωρήσουν μόνοι τους.
Θα οριστεί νέος πρωθυπουργός και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το τελεσίγραφο θα παραιτηθεί αρχικά από πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια και από την προεδρία του κόμματος.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κορυφαίων για τη διάδοχο κατάσταση στο κυβερνών κόμμα, ή αν θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες για την προεδρία της Κ.Ο. και την ηγεσία του κόμματος.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μια πλευρά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχουν ταχθεί ήδη οι κύριοι Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Σκανδαλίδης, ενώ η πλευρά της τρόικα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει μαζί της αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν πέσει η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε αναπτύσσονται οι εξής συνταγματικές δυνατότητες:

α) αν παραιτηθεί η...
κυβέρνηση ή αποσύρει η Βουλή την εμπιστοσύνη της σε αυτή (κατά τοάρθρο 84 περί ψήφου εμπιστοσύνης), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει αυτήν από τα καθήκοντά της και ακολουθεί την διαδικασία των διερευνητικών εντολών (άρθρο 38 παρ. 1).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης στο δεύτερο σε πλειοψηφία εδρών κόμμα της Βουλής και εάν αυτή δεν τελεσφορήσει, στο τρίτο (άρθρο 37).

Εάν υπάρχει κάποιο θέμα ίσου αριθμού εδρών ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο ή το τρίτο και το τέταρτο κόμμα, το maximum των εντολών είναι τέσσερις, σύμφωνα με την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 37. Εάν δεν προκύψει κυβέρνηση, ο ΠτΔ καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό την προεδρία ενός από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, προκειμένου να οδηγήσει σε εκλογές.

γ) αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που θα προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφόσον αυτό το κόμμα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, δηλ. 151 βουλευτές (άρθρο 38 παρ. 2).

Εδώ πρέπει να γίνει η εξής επισήμανση: το Σύνταγμα αναγνωρίζει ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να διαθέτει 151 βουλευτές, αλλά και να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Εάν όμως το κόμμα αυτό δεν διαθέτει πια 151 βουλευτές, τότε ο ΠτΔ δεν διαθέτει αυτή τη δυνατότητα διορισμού.

Άλλο λοιπόν η "ανεξαρτητοποίηση" βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα κι άλλο η παραμονή στην κοινοβουλευτική ομάδα με απόσυρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση υποστηρίζεται ότι μπορεί να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός.

Εάν δεν υπάρχει κόμμα με απόλυτη πλειοψηφία εδρών, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο πρόσωπο που θα υποδείξει το κόμμα που διαθέτει την σχετική πλειοψηφία των εδρών (κι εδώ εισέρχονται οι ερμηνείες για την ανάθεση σε εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, λύση που δεν προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα). Εάν δεν τελεσφορήσει, ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Από .......enimerwsi

Η ομιλία Σαμαρά στην βουλή (video)

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από ..... Citypress-gr

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: "Σιγά την καλτσοδέτα"

 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Πέρα από τις πολιτικές συζητήσεις, όποιες τελος πάντων έγιναν στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αυτά που ειπώθηκαν ακόμα και μεταξύ βουλευτών θα έκαναν και τον πιο άνετο άνθρωπο να κοκκινήσει!

Πρώτο περιστατικό μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας. Η Ευα Καϊλή έχει σηκωθεί όρθια και φωνάζει γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος. Τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης ακούγεται να λέει: "Σιγά την καλτσοδέτα!"

Στην πόρτα της αίθουσας της Γερουσίας ο γραμματεας της Κ.Ο Βασίλης Έξαρχος αποχωρεί. Ομως τον ακολουθεί από πίσω ο Κώστας Καρτάλης και "τον ψέλνει".

"Είναι ντροπή σας που μας φιμώνετε! Είναι δημοκρατία αυτό;" Και ο Β. Εξαρχος του απαντά: "Ο κόσμος γνωρίζει τι είναι ντροπή και τι δημοκρατία".

Λίγο πιο πέρα από την πόρτα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης στέκεται και βλέπει τους βουλευτές έξαλλους να αποχωρούν.

Εκείνη την ώρα περνάει την πόρτα η βουλευτής 'Ελενα Παναρίτη. Και ο υπουργός ακούγεται να μονολογεί:
"Που πάει αυτό το μ..ι; Δεν ντρέπεται καθόλου; Την βγάλαμε και βουλευτίνα! 'Εχει και άποψη;"

Από .... Newsit

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Από ..... Newsit

Η…επανάσταση της Ανθήλης!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι του λογαριασμού της ΔΕΗ. 
Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα προχτές οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Ανθήλης και όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο πρόεδρος της κοινότητας Αλέκος Αυλακιώτης.
Μέχρι την Κυριακή θα οριστεί μια 13 η 15μελης αντιπροσωπεία κατοίκων η οποία θα πάει στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία όπου θα ζητήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι της ακίνητης περιούσιας μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.
’Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα μας θα κινηθούμε διαφορετικά και παράλληλα τα μέλη αυτής της Επιτροπής και άλλοι κατοικοι της Ανθηλης θα κάνουν «¨περιπολίες» κάθε ημέρα στο χωριό και αν δουν συνεργείο της ΔΕΗ που θα επιχειρεί να κόψει το ρεύμα σε οφειλέτη τότε θα δείχνουν στο συνεργείο το…δρόμο!
Από .......  lamiafm1

Μπαρόζο-Ρομπάι: «Ναι η Ελλάδα στο Ευρώ»

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Την ετοιμότητα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι τονίζουν ότι «επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».


Σε γραπτή δήλωσή τους για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του G20 στις Κάννες, οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι να παραμείνει προσηλωμένη η Ελλάδα στο «συμφωνημένο πακέτο» της 27ης Οκτωβρίου και ειδικότερα να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ΕΕ και ΔΝΤ.

Οι κ.κ Ρομπάι και Μπαρόζο σημειώνουν επίσης ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική εγχώρια πολιτική και κοινωνική κατάσταση, η εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε «να δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό λαό». «Έχουμε εμπιστοσύνη στο αίσθημα υπευθυνότητας» των Ελλήνων, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, οι δύο κοινοτικοί παράγοντες υπογραμμίζουν ότι η πλήρης εφαρμογή του πακέτου της 27ης Οκτωβρίου και η ενίσχυση από το G20 θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ

Τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά, ψηφίζουν όλα ναι;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Το παλιό λαϊκό άσμα του  κ. Κοινούση θυμίζουν οι δηλώσεις των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Φθιωτιδας  που παρα τις …λιανοντουφεκιές κυρίως απο τις δυο  κυρίες ειναι βέβαιο ότι θα  δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και  ετσι φύλλο πορείας για το επικείμενο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
Η κα Αντωνίου εξ αρχής έχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ούτε της ίδιας ούτε άλλων βουλευτών του στενού βενιζελικού μπλοκ παροτι είναι αντίθετη  και στο δημοψήφισμα  ούτε και σε πρόωρες εκλογές και  εδώ και αρκετό καιρό και κατά σύμπτωση μέσα απο το δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 είχε ταχθεί υπέρ μιας  κυβέρνησης εθνικής ενότητας (και κατά τα…ειωθότα) χωρις τον κ. Παπανδρέου  ως πρωθυπουργό.
Από την άλλη πλευρά η κα Μπατζελη ,του περιβάλλοντος Παπανδρέου αλλα όχι και τόσο φανατική (κατά δημοσιογραφική εκτίμηση) μετά την αντικατάσταση της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν αρνήθηκε να κατέλθει υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς δεν προτίθεται φυσικά να παραιτηθεί αλλα ούτε να καταψηφίσει την Παρασκευή την κυβέρνηση παρα την αμφίσημη δήλωση της χτες στο Skai  ότι «θα δει» μετά την επιστροφή Παπανδρέου απο τις Κάνες.
Παρόλα αυτά και η κα Μπατζελή τοποθετείται κατά του δημοψηφίσματος αλλά και του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών και ουσιαστικα συμπορεύεται με την άποψη περί σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Όμως δεν τοποθετείται  αν  θα επιθυμούσε σε ένα τέτοιο σχήμα το αξίωμα του πρωθυπουργού να κατέχει  ο κ. Παπανδρέου η άλλη προσωπικότητα απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Όσον για τον τρίτο βουλευτή Ν. Τσώνη μέσα ασαφείς δηλώσεις, μάλλον προτίθεται να δεχτεί όποια απόφαση υποδείξει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμά δε ότι το δημοψήφισμα είναι καλό πράγμα και μπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση!
Ες Παρασκευήν τα σπουδαία!
Από......  lamiafm1